Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 847328 Прегледи
*

veshti4ka

Re:"Говорилня"
« Отговор #4220 -: Ноември 04, 2009, 04:59:14 pm »
искам да ви покажа едни красоти!

преди малко бях при една приятелка, която прави икони. бях си поръчала СВ. Иван Рилски и си го взех сега. тя прави иконите със полускъпоценни камъни - планински кристал и аметист, които сама копае от Пирин и поречието на р. Арда. български камъни с невероятна енергетика - когато подържа парченце от някой вид и започвам да усещам бодличките на енергията. иконите са страшно красиви и не се стърпях да ги нащракам и да ви ги пусна да ги видите и да им се порадвате. мацката не ги прави за магазините, а само поръчки и в повечето случаи заминават извън страната.

Дева Мария и Младенеца

Исус Христос

Св. Георги

Св. Иван Рилски

Св. Киприян и Юстина

Св. Мина

п.с. моля ви не убивайте фотографа плииз  ;) ;D ;D ;D ;D ;D

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #4221 -: Ноември 04, 2009, 05:09:16 pm »
Всички икони са много хубави, много оригинални. :) Естествено, най-мнаго ми хареса тази на Дева Мария.
 Много е трудно човек в днешните времена да се издържа от изкуство. Браво на тази жена.

*

veshti4ka

« Отговор #4222 -: Ноември 04, 2009, 05:16:24 pm »
Всички икони са много хубави, много оригинални. :) Естествено, най-мнаго ми хареса тази на Дева Мария.
 Много е трудно човек в днешните времена да се издържа от изкуство. Браво на тази жена.

уф само да ми паднат малко повече финикийски знаци в ръцете и ще си ги взема всичките - не толкова заради това, че са икони, а заради факта на красотата им и енергийната им стойност. а и не са толко скъпи 35лв е едната икона. тя ги беше дала в църквата да ги продават, но са им вдигнали двойно цените и тя си ги взе. не желае да става така и затова предпочита да си работи ако има поръчки, а татю и да е жив и здрав да работи човека  ;D ;D ;D

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #4223 -: Ноември 04, 2009, 05:53:07 pm »
Алоууууу,ти що не си ми казала до сега за тези икони,бе,Вещице....Ам,днес пихме кафе и ква е тази смешна цена от 35 лева. Аз си поръчвам от 40. Не знам дали съм ти ги показвала,но са пак на варненец, който е зограф.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

veshti4ka

« Отговор #4224 -: Ноември 04, 2009, 05:58:11 pm »
Алоууууу,ти що не си ми казала до сега за тези икони,бе,Вещице....Ам,днес пихме кафе и ква е тази смешна цена от 35 лева. Аз си поръчвам от 40. Не знам дали съм ти ги показвала,но са пак на варненец, който е зограф.

мииии срамота от моя страна ама нъл знаш, че съм си заплес  ;D ;D ;D   то затъ кат са видим и не мож са наприказваме и винаги нещо ще се изпусне  ::)

но наистина не са скъпи, а са невероятно красиви. дори не мисля, че тука на снимките им се вижда истинската красота...

*

Nebesna

« Отговор #4225 -: Ноември 04, 2009, 06:16:48 pm »
Страхотни са, силно съм впечатлена. Браво на твоята приятелка. Искам и аз такава икона!
Много ли са скъпи?

*

Skarlet

« Отговор #4226 -: Ноември 04, 2009, 06:20:19 pm »
Вещичке,а колко са големи иконите? Можеш ли да напишеш горе долу некви размери? Наистина не са скъпи и аз ще ти се обадя веднага,щом взема пари да ми поръчаш. Само тези светци ли изработва или и по наш избор на други? Колкото до изработката - невероятни са.  ::)  ;D

*

veshti4ka

« Отговор #4227 -: Ноември 04, 2009, 06:32:40 pm »
ами големички са 24см на 31см  ::)

колкото до светците не са само тези, но тези ги имаше изработени само. доколкото разбрах /щот аз хабер си нямам де  ;D / Св. Мина е закрилник на семейството, Св. Киприян е срещу уроки и магии, а другите си ги знаете сигурно по-добре от мен  ;D ;D ;D   имало е до вчера Архангел Михаил, но е заминала за Щатите. а аз си поръчах Св. Иван Рилски, защото го сънувах в навечерието на празника му и явно е решил да ме закриля човека и затова си го взех, но и заради красотата на самата икона де и заради кристалите, че са ми слабост  ;D ;D ;D ;D ;D
« Последна редакция: Ноември 04, 2009, 06:36:44 pm от Вещичка »

*

veshti4ka

« Отговор #4228 -: Ноември 04, 2009, 06:40:34 pm »
Страхотни са, силно съм впечатлена. Браво на твоята приятелка. Искам и аз такава икона!
Много ли са скъпи?

не бе 35лв са. а ако искате ми пишете на лични или в скайпа за да знам какво да питам и какво да поръчам. някъде за 1 седмица стават щот си искат там процес на съхнене на рисунките, лаковете и лепилата  ::)

« Отговор #4229 -: Ноември 04, 2009, 06:47:48 pm »
Аз в къщи нямам никакви икони, а съм вярваща  ??? А и тези камъчета май се хармонизират с мен.
ТОзи списък го намерих някъде из нета.  ::)

Овен – червен корал, аметист, рубин, хематит, оникс, авантюрин, косите на Венера, Всички червени

Телец – аквамарин, ахат, тюркоаз, розов кварц, нефрит, хризопраз, сапфир, авантюрин, обсидиан, косите на
Венера, флуорит, Бели и прозрачни

Близнаци – ахат, лунен камък, планински кристал, тигрово око, аметист, карнеол, цитрин, хризопраз, кехлибар,
авантюрин, косите на Венера, флуорит, хематит, Всички пъстри и ивичести.

Рак –планински кристал, аметист, ахат, перли, нефрит, тюркоаз, опал, лунен камък, косите на Венера, Бели непрозрачни

Лъв – гранат, рубин, кехлибар, яспис, тигрово око, цитрин, слънчев камък, косите на Венера, Златисти и жълти камъни

Дева – яспис, лазурит, хризопраз, нефрит, планински кристал, ахат, оникс, тигрово око, авантюрин, обсидиан, слънчев камък, косите на Венера

Везни – топаз, карнеол, опал, аквамарин, турмалин, аметист, планински кристал, цитрин, лунен камък, авантюрин, флуорит, Всички розови камъни, косите на Венера

Скорпион – аметист, аквамарин, черен опал, карнеол, хематит, гранат, лунен камък, яспис, авантюрин, тигрово око, косите на Венера

Стрелец – изумруд, тюркоаз, оникс, лазурит, гранат /лилав/, аметист, косите на Венера, Всички червени и зелени

Козирог – гранат, рубин, яспис, оникс, ахат, аметист, нефрит, слънчев камък, косите на Венера, тигрово око, Всички червени, прозрачни и черни

Водолей – тюркоаз, аметист, лазурит, хематит, соколово око, яспис, планински кристал, косите на Венера, тигрово око, флуорит

Риби – аквамарин, карнеол, аметист, червен корал, перла, лазурит, яспис, косите на Венера

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #4230 -: Ноември 04, 2009, 06:51:17 pm »
    :D - а това "косите на Венера" - кой камък е, защото не съм го срещала до сега ?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #4231 -: Ноември 04, 2009, 07:16:53 pm »
    :D - а това "косите на Венера" - кой камък е, защото не съм го срещала до сега ?

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Skarlet

« Отговор #4232 -: Ноември 04, 2009, 08:15:02 pm »
Стига бе,остава да имаме претенции за камъните според зодията.  ;D Невероятни са иконите. В най-скоро време ще ти пиша на скайпа,Вещичке.  :)

*

veshti4ka

« Отговор #4233 -: Ноември 04, 2009, 08:26:31 pm »
Стига бе,остава да имаме претенции за камъните според зодията.  ;D Невероятни са иконите. В най-скоро време ще ти пиша на скайпа,Вещичке.  :)

ехаааааа ми то едва ли ги има всички камъни в Бг, а тя не е миньор все пак  ;D ;D ;D 

а не забравяйте и другото - планинският кристал и аметиста са камъните свързани с коронната чакра респективно с духовността и затова използва тях - все пак това са икони, а не снимки  ;)

*

Skarlet

« Отговор #4234 -: Ноември 04, 2009, 08:40:38 pm »
Ами,аз пак съм облагодетелствана,щото и двата камъка са по мойто Слънце.  :P

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #4235 -: Ноември 04, 2009, 09:14:47 pm »
ехаааааа ми то едва ли ги има всички камъни в Бг, а тя не е миньор все пак  ;D ;D ;D 

;D ;D ;D

Може и да не е миньор,но ако някой толкова държи на определена изработка-първо може да се снабди с минерали от един магазин в Хасково (Дейзи сигурно го знае).Но това сигурно ще оскъпи произведението,тъй като някои минерали не са много евтини.Но пък си заслужава де!  ;)

« Отговор #4236 -: Ноември 05, 2009, 11:42:57 am »
 Синухе, може ли да не знам, ти пък откъде знаеш...По едно време се бях заплеснала по гемологията и често си наминавах през този магазин, само да се нагледам де. Щото съм като гладните кокошки дето сънуват просо....Иконите, наистина са хубави, още повече, че жената, който ги изработва е с чиста енергетика, поне това се усеща....Ама аз нали съм нито мюслюманка, нито християнка - та съм малко далеч....Но ценя всяко нещо, което е красиво...
   /та, за това се учудих за този "Венерин косъм" - как не съм го срещала досега./

« Отговор #4237 -: Ноември 05, 2009, 12:05:12 pm »
     ;D ;D ;D Венерин косъм - беше папрат. Оф, Косите на Венера, планински кристал било....

« Отговор #4238 -: Ноември 05, 2009, 12:09:46 pm »
   Между впрочем, забелязала съм заради комерсиализацията - полускъпоценните и скъпоценните камъни на много места са заменени с най-обикновени стъкълца, минаващи за ценни...Просто вече всичко може да се изработи и фалшифицира, та иконите на приятелката на Вещичка стават още по-ценни, защото лично са събирани...Та, ако нямаш усет към камъните и не си специалист трудно човек различава, фабричната изработка от естествената такава....

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #4239 -: Ноември 05, 2009, 12:59:09 pm »
Преди малко като се прибирах,видях гола жена да тича по улицата.Млада беше.
Действието се развива в центъра на София ???