Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 847478 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:"Говорилня"
« Отговор #4380 -: Ноември 10, 2009, 08:59:34 pm »
Би било инересно да я поразгледаме.
Ако искате, пуснете я в отделна тема. Тема за безбрачие вече имаме, сега да обсъдим и многобрачието.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4381 -: Ноември 10, 2009, 10:55:59 pm »

;D ;D ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #4382 -: Ноември 11, 2009, 11:07:10 am »
На темата

Уважаема Г-жо Директор,

във връзка с Вашето настояване да обясня моето закъснение, съм длъжен да споделя с вас следното:

В ранното утро на 17 октомври 2001 година душичката ми бавно и с мъка изплува някъде от дълбините на подсъзнанието и на тънка струйка започна да изпълва главата ми.  Бавно започнах да проумявам разположението на отделните чаркове и системи от организма си, установявайки, че освен ежедневното схващане от неудобния стар матрак, някакво нещо ми се губеше някъде...
     Бавно отворих едното си око (пояснявам, лявото) и погледнах електрическия часовник. Неговите, нажежени до червено, правоъгълни цифри, неумолимо сочеха 7:15.
     "Пак закъснявам!" - помислих си аз и установих, че даже вече мога и да мисля.
     "Май ще трябва да се надигам..." - това беше втората ми мисъл. Бавно започнах да я привеждам в действие, когато...
     - Само да си посмял!...
     Това би трябвало да е жена ми...
     - Ама Катенце... Слънчице! Ненагледна моя светлина в живота... Закъснявам! Пак ще слушам сопрано в службата...
     - Така ли? - уж сърдито  каза тя и нежно завъртя ханша си. - Не стига, че това тука ти е съизмеримо със заплатата ти, не стига, че от допълнително бачкане се сещаш за мене колкото от аванс на заплата, ами и ще ми бягаш! Хайде... Върви!
     И тя направи още едно въртеливо движение...
     В този миг успях да проумея какво точно ми се губеше, какво се беше случило с него и къде се намираше. Беше ми много приятно...
     "Е много добре се подредих - помислих си аз. - Недоволна шефка, или незадоволена жена... Дат ис дъ куешчън! Ужас!" По-добре да бях изял жива змия!
     Тогава призовах на помощ бедния си житейски опит, който ми подсказа, че има положения, от които човек не може да излезе, без да влезе в други положения. Но където и да ходи мъжът през деня, всеки ден все в къщи се връща.
     И закъснях...

от тук - http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=40401
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #4383 -: Ноември 11, 2009, 11:13:34 am »
И още едно

CareerBuilder.com описва и кои са Топ 10 на най-често срещаните странни извинения, които служителите ползват, за да не ходят на работа (според работодателите):

1. Служителят не искал да му заемат мястото за паркиране пред дома.
   2. Служителят ударил пуйка, докато карал с колелото си за работа.
   3. Служителят получил сърдечен удар по-рано сутринта, но вече бил по-добре.
   4. Служителят ходил да дарява кръв, но дал повече от очакваното.
   5. Служителят бил ритнат от елен.
   6. Служителят погълнал прекалено много вода за уста.
   7. Съпругата на служител му сложила всички дрехи за пране и той нямал нищо, което да облече за работа.
   8. Служителят си контузил пръст, когато шише с вода паднало върху крака му от хладилника.
   9. Служителят цяла вечер не бил мигнал, тъй като полицията разследвала смъртен случай и имало открито тяло зад къщата му.
  10. Личният лекар на служителя му казал да си стои в къщи.

И докато много голяма част от тези извинения за отсъствие от работа са изключително елементарни, все пак оправданието с болест е нещо, което звучи логично, а и може действително да се случи.

Предвид на това, 71% от онези 31% работодатели, които биха си дали труда да направят проверка дали един служител е бил болен или не, са изисквали бележка от лекар. 56% са се обаждали на служителя в дома му, за да разговарят с него, 18% са възлагали на друг служител да се обади на болния, а 17% са отивали лично в къщата или апартамента на болния, за да го видят.

Последното решение е може би най-доброто от гледна точка на проверка на това дали един човек е наистина болен или не, а освен това само по себе си означава грижа за служителя и засвидетелстване на персонално внимание.

Ако служителят действително е болен, то вероятно той би оценил това, че работодателят му идва “на крака” в тях, за да разбере дали е добре.  ;D

*

missKapriz

« Отговор #4384 -: Ноември 11, 2009, 11:18:23 am »
Цитат
Ако служителят действително е болен, то вероятно той би оценил това, че работодателят му идва “на крака” в тях, за да разбере дали е добре.  Ухилен
Аз бих го приела като недоверие и би ми било гадно,а и не ми е приятно да ме виждат в "безпомищно" състояние :P ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4385 -: Ноември 11, 2009, 04:36:25 pm »
   6. Служителят погълнал прекалено много вода за уста.

И се е удавил.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

veshti4ka

« Отговор #4386 -: Ноември 11, 2009, 04:43:22 pm »
Цитат
Ако служителят действително е болен, то вероятно той би оценил това, че работодателят му идва “на крака” в тях, за да разбере дали е добре.  Ухилен
Аз бих го приела като недоверие и би ми било гадно,а и не ми е приятно да ме виждат в "безпомищно" състояние :P ;D

ти пък хахахааааааааа  ;D  ако ми дойде шефа на крака докато съм болна и понеже ще разбера що е довтасал и ще го накарам я да ми вземе сокчета от магазина или да ми направи чайче, та да знае друг пък ша идва ли да шпионира магарето  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D 
преди 3 години като ми оперираха сливиците и 10 дни бях в къщи и почти не можех да говоря. та тогава колегите ми се накъсаха за ми пращат смс-и да пия водка за дезинфекция или пък ми звъняха нарочно по телефона и аз само съсках и хриптях по телефона - и да е било проверка все ми е било тая де  ;D ;D ;D

*

Kaya

• 2893
« Отговор #4387 -: Ноември 11, 2009, 05:21:44 pm »
въпросче за родените по пълно и новолуния (затъмненеията също влизат във въпроса), ако имате братя -сестри  на каква лунанн фаза са родени?
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #4388 -: Ноември 11, 2009, 05:46:57 pm »
Съпругът ми е роден по време на пълнолуние и има брат, роден по време на последна четвърт (1-2 дни преди новолуние).
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

veshti4ka

« Отговор #4389 -: Ноември 11, 2009, 08:24:57 pm »
Господи боже мой  :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

току що ми се надигна зеленчуковата супа със сметана дето ядох.... ъъъъъъъ голяма гнус  :-X :-X :-X :-X :-X  абе тия от тоя сървайвър нормални ли са бре.... ужаааааааааас  :-X :-X :-X

това е гавра с човешката същност!!! ма как може да ги карат да ядат:

жив червей
10 дневно престояло пиле в яйцето /порядъчно умряло/
живо попово прасе
морски червей жив и слузест
око от току що умряла и сурова риба
и още някви турбо гнусотии  :-X :-X :-X :-X

божкеееее а тия хора пък нормални ли са да ги ядат бре - това е канибализъм ... бррррррр... уф още ми гнусно и ми се надига  :-X :-X :-X

*

Kaya

• 2893
« Отговор #4390 -: Ноември 11, 2009, 10:54:48 pm »
Съпругът ми е роден по време на пълнолуние и има брат, роден по време на последна четвърт (1-2 дни преди новолуние).
забелязвам такава зависимост засега на около 3-4 човека :) ще поразпитам  още

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #4391 -: Ноември 12, 2009, 07:03:32 am »
Kali, аз съм родена на пълнолуние -19-ти лунен ден, а сестра ми е на новолуние -7-ми лунен ден. Погледнах и за децата- дъщеря ми е на пълнолуние -21-ви лунен ден, а синът ми е на  новолуние- 7-ми лунен ден.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #4392 -: Ноември 12, 2009, 07:56:21 am »
Kali, аз съм родена на пълнолуние -19-ти лунен ден, а сестра ми е на новолуние -7-ми лунен ден. Погледнах и за децата- дъщеря ми е на пълнолуние -21-ви лунен ден, а синът ми е на  новолуние- 7-ми лунен ден.
:)Пълнолуние е 13-16 лунен ден - средният ден в 28-дневният лунен цикъл. Новолуние значи "1-ви лунен ден", или ден преди и ден след него обикновено  ;D. В твоя случай - ти си родена в трета четвърт на луната - намаляваща луна, а сестра ти - вероятно първа четвърт на Луната, растяща.

Edit. За да съм коректна - под "четвърт" тук имам предвид фаза, тоест седемте дни след Новолуние се наричат по-скоро "първа фаза", седемте дни след Пълнолуние са съответно "трета фаза". Новолунието и Пълнолунието ги схващам графично и времево като точки, като момент, не като период, макар обикновено да се отчитат ден преди и ден след реалното събитие.
« Последна редакция: Ноември 12, 2009, 09:54:45 am от Diyana »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #4393 -: Ноември 12, 2009, 08:10:46 am »
  Мари, ти ли ги сметна лунните дни? или това са дати на раждане?
пълнолуние е, когато  слънцето и луната са в противоположни домове и градуси; новолуние, когато двете светила съвпадат;
смята се за пълнолуието,че се отчита от 13 до 17 лунен ден, като 13-14 са отовени са всякакви същества от астрала, а 15-17  са по- благоприятни, защото  предимно  добронамерени такива могат да влизат в чувствителните сензори на  родените по  пълнолуние;
такъв орбис може да бъде пиложен и за новолунието, като до колкото си спомянма 1-2 дена педи него не бяха много благоприятни

*

Asol

• 4140
« Отговор #4394 -: Ноември 12, 2009, 08:32:26 am »
Коментар на професор Вучков по Нова ТВ:
 "старците по сериалите, които хокат внуците си ... са като недозаклани вампири" 
 ;D

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #4395 -: Ноември 12, 2009, 09:31:57 am »
От програма са изчислени.  Не съм разбрала, че точно на деня на пълнолунието и новолунието трябва да са данните.  Нали фазите на луната са по 7 дни .

*

Kaya

• 2893
« Отговор #4396 -: Ноември 12, 2009, 11:48:55 am »
От програма са изчислени.  Не съм разбрала, че точно на деня на пълнолунието и новолунието трябва да са данните.  Нали фазите на луната са по 7 дни .

аз не те разбрах?
тези дни нямам много мозък ( забравям постоянно важни  неща, чета други, виждам трети  - все без основание)  и не намирам връзка с нептун >:(

« Отговор #4397 -: Ноември 12, 2009, 10:45:32 pm »
Цяла вечер се чудя какво не е на ред и установих, че Хелото го няма  ???
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #4398 -: Ноември 12, 2009, 10:49:55 pm »
Цяла вечер се чудя какво не е на ред и установих, че Хелото го няма  ???

и затова ли форума е заспал? ???

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4399 -: Ноември 12, 2009, 10:53:19 pm »
Може да е заспал, но повече се пише в практическите теми.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.