Някои твърдят, че когато една планета се намира в последните 3-4 градуса на 12-ти дом, то тя приемала характеристиките на разположена И в 1-ви дом. Вие приемате ли това?
Характеристиките не, но че оказва силно влияние върху личността да! Ако съм абсолютно сигурна за часа на раждане.
Казваш не, обаче виж какво казва Стивън Аройо в "Астрология, карма и трансформация":
"Трябва също да се отбележи, че изследванията на френския статистик Мишел Гоклен потвърдиха астрологичните традиции за важността на Асцендента и Медиум Цели, особено съвпадите с тези точки. Все пак неговият труд изглежда показва, че Асцендентът и Медиум Цели не са начало на своите съответни домове, а по-скоро важни изходни точки на енергийния поток. Изглежда че 1-и и 10-и дом започват няколко градуса преди тези точки, което е показано от факта, че неговите изследвания сочат, че една планета е особено значима, когато е поставена в областите, традиционно наречени 12-и или 9-и дом, на няколко градуса от фактическите върхове на 1-и и 10-и дом. Това откритие потвърждава това, което аз и много други астролози започнахме да правим доста спонтанно, а именно да считаме, върха за мощна сфера на всеки дом, но не абсолютното начало на дома, както обикновено се посочва. Все пак, аз няма отида толкова далеч, за да кажа, че върхът е средата на дома, както се предлагаше и от другите. Аз смятам, че върхът и точните 6^ или около тях е най-мощната област на всеки дом, затова аз винаги използувам най-малко 6^ орбиса за върховете на домовете. Съгласно астрологичните традиции, планета, изгряваща на върха на 1-и дом (Асцендентът) в момента на раждането се е смятала за особено мощно влияние в живота на личността."