От стоенето пред компа е. Очите се изморяват. Хело, какъв ти е монитора ?
Ми, монитора ми е прав, не закръглен.
Напоследък и на мен много ми почервеняват очите и мисля, че е от многото стоене пред компютъра.
Питам, защото прочетох едно нещо в книгата "Тайните на тибетската медицина" и в тази връзка се сетих, че сега транзитният Марс е в Лъв и предизвиква къде отприщена, къде неотприщена агресия у хората.
Прочетох това:
"Как да се използува тази таблица? Като я погледнем, установяваме, че гневът разрушава черния дроб, а прекалената радост — сърцето, че с черния дроб е свързан киселият вкус, а соленият — с бъбреците. За състоянието на вътрешните органи ни уведомяват също и зрителните органи.
Например по очните ябълки може да се съди за състоянието на черния дроб. Очите са неговото огледало. Тибетските лекари твърдят, изхождайки от хилядолетния си опит, че заболяванията на черния дроб се проявяват в измененията на склерата — бялото на окото.
В Чжуд-ши е казано, че почервеняването на очите — това е "огънят на-черния дроб", който трябва да бъде "угасен". Черният дроб е функция от състоянието на кръвта. Не забравяйте, че яростта води до повръщане на кръв; той, гневът, влияе отрицателно върху запазването й в черния дроб. Черният дроб може да задържи до 60% от кръвта, но под влиянието на адреналина масата му може да се смали наполовина за сметка на кръвта, изхвърлена от него в общия кръвен поток. Това потвърждава концепцията на лекарите, че гневът (при който в кръвта активно се отделят адреналин и норадреналин) води до нарушаване функциите на черния дроб."