Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 848504 Прегледи
Re:"Говорилня"
« Отговор #4940 -: Декември 13, 2009, 06:34:35 pm »
Ако не допускаш никой да те наранява,рани няма да имаш. Просто се отдели от него и си живей живота.Всеки има нещо или някого,което или който да ги наранява. Но дали ще сме наранени зависи от самите нас.

« Отговор #4941 -: Декември 13, 2009, 06:49:40 pm »
Ако не допускаш никой да те наранява,рани няма да имаш. Просто се отдели от него и си живей живота.Всеки има нещо или някого,което или който да ги наранява. Но дали ще сме наранени зависи от самите нас.
Това страшно ми хареса.И много вярно.

*

Asol

• 4140
« Отговор #4942 -: Декември 13, 2009, 06:58:29 pm »
Да, така е, могат да те наранят само ако ти позволиш. Нараняващият може да има проблеми някакви и да го проектира във взаимоотношенията си с другите и това няма нищо общо с "получателя". Всъщност не могат да те обидят, ако си сигурна в себе си и не държиш прекалено на чуждото мнение или не изпитваш силна нужда от контрол във всичко. Гневът е състояние на безпомощност, на страх и може да е възникнал, защото нещата не са такива каквито си ги представяме и искаме т.е не са според нашия сценарий за добро. Колкото повече човек се старае да държи всичко под контрол, толкова по-болезнено ще е "разтърсването" от сблъсъка от това което ни се иска и това което е. Човек може да контролира единствено и само това под какъв ъгъл ще разглежда една ситуация т.е своето отношение към нея.
Нали според езотериката се казва, че всяко нещо което съществува има право на това. Докато подхождаш с неприемане и емоционално към това, което си преживяла си мисля, че трудно можеш да му вземеш силата както ти се изрази.

« Отговор #4943 -: Декември 13, 2009, 07:13:07 pm »
Гневът е състояние на безпомощност

Много вярно! Поздравления!  :) Щом видя,че някой изпада в истерия,значи е изпаднал в безпомощност. Но това е черта като че ли по-често на жените. Мъжете сме по-контролируеми.

« Отговор #4944 -: Декември 13, 2009, 07:43:20 pm »
Не,защо? На блондин ли приличам по разсъждения?  ;D

*

Kaya

• 2893
« Отговор #4945 -: Декември 13, 2009, 07:50:07 pm »
  Много вярно! Поздравления!  :) Щом видя,че някой изпада в истерия,значи е изпаднал в безпомощност. Но това е черта като че ли по-често на жените. Мъжете сме по-контролируеми.

хммммммммм, а виждал ли си тая безпомощност колко щети може да направи  ;D
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #4946 -: Декември 13, 2009, 07:57:35 pm »

хммммммммм, а виждал ли си тая безпомощност колко щети може да направи  ;D

Да,виждал съм. Но обикновено щетите са за безпомощните. На вълка му е дебел врата,защото върши работата си сам. Колкото по-малко се доверяваш,толкова по-малко си уязвим. Хората са станали злобни напоследък.

« Отговор #4947 -: Декември 13, 2009, 08:16:30 pm »
Не съм си и помислил да решавам проблемите ти. Дори ще подмина хапливия ти език.Това е сайт за астрология,да,но никъде не пише,че не мога да си говоря на започнатите от теб например въпроси. Не е хубаво да си така жлъчна,ще се разболееш.  :)

« Отговор #4948 -: Декември 13, 2009, 08:31:59 pm »
Не съм си и помислил да решавам проблемите ти. Дори ще подмина хапливия ти език.Това е сайт за астрология,да,но никъде не пише,че не мога да си говоря на започнатите от теб например въпроси. Не е хубаво да си така жлъчна,ще се разболееш.  :)

напротив  ;)

Ако се върнеш малко по-нагоре,ще прочетеш че съм изказал няколко общи мнения и съм направил само предложение как да си улесниш живота.Ако толкова те дразни моето изказване или нечие друго по твои лични въпроси,по-добре не ги подлагай на дискусия споделяйки ги в интернет пространството. Така че,ако съм те засегнала неволно,извинявай.Но от прочетеното откакто съм се регистрирал, форума малко прилича форум за астрология. Дано не подразня пак някоя лъвица.  :P

*

missKapriz

« Отговор #4949 -: Декември 13, 2009, 08:35:31 pm »
Ники,Лъвиците тук са май най-кротките от всички.Ако знаеш какви по-опасни има наоколо... ;D ;D ;D

« Отговор #4950 -: Декември 13, 2009, 08:46:11 pm »
Ники,Лъвиците тук са май най-кротките от всички.Ако знаеш какви по-опасни има наоколо... ;D ;D ;D

Аз имах предвид жени като лъвици,не от зодията лъв.  ;D Но като мъж ще споделя и това,че никой мъж не харесва опасните и агресивно-жлъчни "нежни" половинки. Всичко може да се разреши с разговор и споделяне за това как се чувстваш,какво не ти харесва,какво би искала от партньора си и т.н. Агресията поражда агресия-това съм научил,нищо че съм повърхностен в очите на някои.Малко се впечатлявам от изказванията на хора,които не ме познават.  ;)  
« Последна редакция: Декември 13, 2009, 08:52:15 pm от Ники »

*

Helo

« Отговор #4951 -: Декември 13, 2009, 08:58:23 pm »

::) Кои са тези опасните?  ;D ;) :P :P :P ::) ::) ::)

Има ли хищни Телета?  ???

;D ;D ;D ;D ;D ;D

:P :P :P :P :P :P :P :P

;)

*

Nebesna

« Отговор #4952 -: Декември 13, 2009, 09:43:10 pm »

Аз имах предвид жени като лъвици,не от зодията лъв.  ;D Но като мъж ще споделя и това,че никой мъж не харесва опасните и агресивно-жлъчни "нежни" половинки. Всичко може да се разреши с разговор и споделяне за това как се чувстваш,какво не ти харесва,какво би искала от партньора си и т.н. Агресията поражда агресия-това съм научил,нищо че съм повърхностен в очите на някои.Малко се впечатлявам от изказванията на хора,които не ме познават.  ;)  

Абсолютно си прав, но най-често мъжете са тези, които избягват всякакви "изясняващи" разговори....и ако това поведение на непукизъм продължи неопределено дълго време, може да доведе накои жени до емоционални избилици.

*

Helo

« Отговор #4953 -: Декември 13, 2009, 09:45:41 pm »

Абсолютно си прав, но най-често мъжете са тези, които избягват всякакви "изясняващи" разговори....и ако това поведение на непукизъм продължи неопределено дълго време, може да доведе накои жени до емоционални избилици.

Да!  ;)

« Отговор #4954 -: Декември 13, 2009, 09:53:31 pm »

И ти си права.  :) Но нали знаеш,че до всяко кътче има пътечка. Не може да няма начин да се стигне до съцето на когото и да било,пък бил той и непукист. А когато си опитал всичко и нищо не дава ефект,не си заслужава да хабиш нерви и енергия за такъв мъж / пък и жена,защо не /. Животът е доста кратък,за да си губим времето с такива хора. Или не съм прав?  :-\

*

Uran

• 6041
« Отговор #4955 -: Декември 14, 2009, 08:30:20 am »
 Mars в лъв наистина дава проблеми със сърцето. :(
На няколко пъти получавам силно сърцебиене и стягане в сърдечната област.

*

Asol

• 4140
« Отговор #4956 -: Декември 14, 2009, 10:28:41 am »

...верно ли  ::) :P по-скоро притесненията за нещо имат пръст в тази работа.  ;)

По коментарите на Вижън и Ники:
Скоро четох една притча, ще перифразирам: "Когато хвърлят камъни по теб, важното е какво правиш с тях - градиш стени или мостове" и още нещо: "На един човек му паднало магарето в някакъв ров и той се чудил какво да прави и накрая решил, че няма смисъл да го измъква, защото така или иначе магарето било старо и решил да го затрупа и взел лопатата ...хвърлял пръст, хвърлял и ...накрая магарето излязло от рова ...просто се качвало на натрупаната пръст". Всеки си знае преживяванията и е хубаво да се опитаме да надникнем иззад това какво провокира този човек да се държи по определен начин. Всички отрицателни емоции - гняв, яд, омраза, завист, ревност, агресия са продиктувани от това че човек не е щастлив, че го е страх или че е преживял силна психологическа или емоционална травма, от липса на любов най-общо казано от липси във някакъв вид.
Неприятните и болезнени преживявания, вероятно се случват заради нещо, за да може човек да научи нещо, да опознае по-добре себе си.

« Отговор #4957 -: Декември 14, 2009, 10:36:17 am »
Аз не познавам поне в моето обкръжение хора,които са напълно щастливи от всичко или да нямат никакви страхове. Това не са оправдания за мен,че някой изпитва подобни чувства и емоции. Съжалявам,ако ти се виждам краен,но лошотията не се дължи винаги на психологични травми или на други преживявания. Нея всеки си я носи. Повечето хора преживяват различни емоционални травми,но не всеки го избива на агресия,злоба,завист и т.н.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #4958 -: Декември 14, 2009, 10:47:32 am »

по-често уран в 5
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Nebesna

« Отговор #4959 -: Декември 14, 2009, 11:11:44 am »

...верно ли  ::) :P по-скоро притесненията за нещо имат пръст в тази работа.  ;)

По коментарите на Вижън и Ники:
Скоро четох една притча, ще перифразирам: "Когато хвърлят камъни по теб, важното е какво правиш с тях - градиш стени или мостове" и още нещо: "На един човек му паднало магарето в някакъв ров и той се чудил какво да прави и накрая решил, че няма смисъл да го измъква, защото така или иначе магарето било старо и решил да го затрупа и взел лопатата ...хвърлял пръст, хвърлял и ...накрая магарето излязло от рова ...просто се качвало на натрупаната пръст". Всеки си знае преживяванията и е хубаво да се опитаме да надникнем иззад това какво провокира този човек да се държи по определен начин. Всички отрицателни емоции - гняв, яд, омраза, завист, ревност, агресия са продиктувани от това че човек не е щастлив, че го е страх или че е преживял силна психологическа или емоционална травма, от липса на любов най-общо казано от липси във някакъв вид.
Неприятните и болезнени преживявания, вероятно се случват заради нещо, за да може човек да научи нещо, да опознае по-добре себе си.

Много ми допадат философските ти разсъждения (вероятно, заради Стрелеца на върха на моя 12-ти дом). И аз "оцелявам" по този начин, чрез притчи и философия. Обаче ми е омръзнало вечно да гадая кого къде го "стяга чипика". Години от своя живот посветих на това да разгадавам психологията на хората около себе си и колкото повече проявявах разбиране към човешката природа, толкова повече това се оказваше в мой ущърб (Венера в Риби). Вероятно това е било необходим опит, за да си отработя квадратурата на Венера в Риби към Асцендента (Стрелец в 1-ви дом)

Вече съм на принципа да не допускам чужди проекции върху себе си, ако тези проекции не биха допринесли върху моето собствено израстване. Другото би означавало да стоиш в една връзка, въпреки, че същата те натоварва и подкопава развитието ти.