Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 851290 Прегледи
*

Divna

Re:"Говорилня"
« Отговор #5340 -: Декември 30, 2009, 06:21:11 pm »
Не знам колко трябва да сме кротки на 6 януари,но утрешното лунно затъмнение също е много неприятно. И като ги слушах снощи в новините как се борят кое ще е бебе на 2010 и последно бебе на 2009 ???? Горките дечица,дет се ше родят утре.  8)

Защо? Какво става като се родиш на лунно затъмнение? 

*

Helo

« Отговор #5341 -: Декември 30, 2009, 06:25:08 pm »

Не е зле да отидеш на психиатър. Ти си направо за жълта книжка. Щом вече и животните чуваш какво ти говорят,оставам безмълвен.  ;D  

Ти в Испания ли живееш?  ::)

*

elfidka

• 3129
« Отговор #5342 -: Декември 30, 2009, 06:27:40 pm »
Не знам колко трябва да сме кротки на 6 януари,но утрешното лунно затъмнение също е много неприятно. И като ги слушах снощи в новините как се борят кое ще е бебе на 2010 и последно бебе на 2009 ???? Горките дечица,дет се ше родят утре.  8)

Това е един много хубав въпрос, наистина как се отразява лунното затъмнение, на родените по това време ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #5343 -: Декември 30, 2009, 06:28:24 pm »

Аз не познавам по-добри домакини от българките. Те и затова българите по цял свят си ни търсят само нас да живеем с тях  ;)
Браво Дивна , много сме добри, щото не сме мързеливи, някой сме расли в соц.реализма
дето нямаше никакви битови удобства и глезотии, всичките равни пред мизерията
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #5344 -: Декември 30, 2009, 06:36:44 pm »

Нямам предвид лунно затъмнение по принцип, а утрешното затъмнение. Виж картата за утрешния ден просто.

*

Nebesna

« Отговор #5345 -: Декември 30, 2009, 06:41:10 pm »
Картата на утрешния ден е ужасна. без нито един тригон, а и твърде много планети в Козирог.....и като прибавим затъмнението.... :-[

Има само един секстил и той не добре интергриран към останалата част от картата.

*

Divna

« Отговор #5346 -: Декември 30, 2009, 06:44:22 pm »

Нямам предвид лунно затъмнение по принцип, а утрешното затъмнение. Виж картата за утрешния ден просто.

Да, разбирам за утре. Имах предвид принципно (за лунното затъмнение). Децата се раждат с умствен дифицит или определени физически недъзи или просто без късмет...

*

Nebesna

« Отговор #5347 -: Декември 30, 2009, 06:48:31 pm »

Да, разбирам за утре. Имах предвид принципно (за лунното затъмнение). Децата се раждат с умствен дифицит или определени физически недъзи или просто без късмет...

Нито едното, нито другото. Лично аз не съм срещала такава зависимост. Ако някой друг има подобни сведения, ще се радвам да посочи примери.

*

Nebesna

« Отговор #5348 -: Декември 30, 2009, 07:01:26 pm »
Момичета и момчета, представяте ли си колко кила се качват отгоре на Нова година при толкова ядене, а пълнолунието е най-неподходящата фаза на Луната за преяждане. На пълнолуние, ако пазиш диета, се отслабва двойно, а ако ядеш - се напълнява двойно - всичко се удвоява....Тва е.....нямаме късмет. Аз лично съм мноооого разочарована, защото ще ми трябват поне 2-3- месеца да си възвърна килограмите....Не ми се ще да се въздържам баш на празника. :-[ :-[ :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5349 -: Декември 30, 2009, 07:20:57 pm »
Затова реших да не готвя нищо за празниците, а пък и не чакам гости. Днес напазарувах диетични продукти, а за залъгване на апетита си взех специални бисквити с фибри и без захар, предназначени за диабетици и вегетарианци. Никакво месо няма да има утре и вдругиден и никакви ядки, че напоследък прекалявам с второто... Алкохол също в по-малки количества, само бяло винце.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #5350 -: Декември 30, 2009, 07:30:20 pm »
Затова реших да не готвя нищо за празниците, а пък и не чакам гости. Днес напазарувах диетични продукти, а за залъгване на апетита си взех специални бисквити с фибри и без захар, предназначени за диабетици и вегетарианци. Никакво месо няма да има утре и вдругиден и никакви ядки, че напоследък прекалявам с второто... Алкохол също в по-малки количества, само бяло винце.  :)

Лили, пий червено вино има много антиоксиданти в него и едно вещество, което има противораков ефект и най-важното забавя стареенето - скоро четох във вестник "Живот и здраве". В бялото вино това вещество не се съдържа. Препоръчва се по една чашка червено вино вечер.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5351 -: Декември 30, 2009, 07:32:37 pm »
По принцип съм любител на червеното вино и го пия често, макар и да ми дразни стомаха. Но специално за утре вечер взех бяло, защото е по-леко.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #5352 -: Декември 30, 2009, 07:34:56 pm »

Нито едното, нито другото. Лично аз не съм срещала такава зависимост. Ако някой друг има подобни сведения, ще се радвам да посочи примери.

Небесна, ако приемем, че Луната е аналог на емоциите, чувствителността, въображението и т.н., и приемем също, че лунното затъмнение е един феномен, защото се получава от движението на три тела (Слънце, Земя и Луна), то тогава детето, което се ражда при лунно затъмнение би трябвало и да притежава изключителни качества. Може би ще се роди една личност със силна интуиция, борбен дух, но и здраво стъпила на земята.  
Незнам поне така си мисля. Ще се радвам ако някой даде мнение по въпроса.

*

Nebesna

« Отговор #5353 -: Декември 30, 2009, 08:03:14 pm »
Аз съм чела, че мъжкото (активно) и женското (пасивно) начало противоборстват у тези хора, обаче опозицията не води към действие, както квадратурата, а към примиряване и допълване. Затова този аспект се проявява по.често във връзките и взаимоотношенията, а не под формата на външни постижения.

*

Helo

« Отговор #5354 -: Декември 30, 2009, 08:13:06 pm »
Аз съм чела, че мъжкото (активно) и женското (пасивно) начало противоборстват у тези хора, обаче опозицията не води към действие, както квадратурата, а към примиряване и допълване. Затова този аспект се проявява по.често във връзките и взаимоотношенията, а не под формата на външни постижения.

Ха сега, де! Ми аз като нямам нито една квадратура в хороскопа си дали заради мързела си нищо няма да постигна?  8)

Освен, ако транзитите не ме провокират.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #5355 -: Декември 30, 2009, 08:55:16 pm »
но и здраво стъпила на земята.  
е това не е  :)
« Последна редакция: Декември 30, 2009, 10:45:22 pm от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Uran

• 6041
« Отговор #5356 -: Декември 30, 2009, 10:37:06 pm »
Диамантена мина в Якутия. Едно от чудесата на света сътворено от хора. :) ;)

*

Helo

« Отговор #5357 -: Декември 30, 2009, 10:42:03 pm »
Диамантена мина в Якутия. Едно от чудесата на света сътворено от хора. :) ;)

Защо издаваш, че са го създали хора? Ако не беше казала, сега другите щяха да си мислят, че извънземните са го направили.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5358 -: Декември 30, 2009, 11:32:42 pm »
http://marfieta.wordpress.com/2008/04/02/y/

ПП. От един клуб, в който се води спор дали пък инженерите не са измислили нова българска граматика.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5359 -: Декември 31, 2009, 01:15:02 am »
Не знам колко трябва да сме кротки на 6 януари,но утрешното лунно затъмнение също е много неприятно.
To4no tova kazah i az , ::) ,no qvno ima hora,koito ne se vpe4atlqvat, a tarsqt koi merk e barz i koi baven :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците