Здравей Гост

Eрос и Танатос

• 56 Отговора
  • 12708 Прегледи
*

Astroholic

Eрос и Танатос
« -: Декември 12, 2006, 12:59:46 pm »
Сънувах, че съм на някаква прашна улица в далечен град. Някакъв клошар държи въже, на което е завързано куче. И обяснява на местен жител, че ще заколи кучето и ще го опече, даже обещаваше да почерпи и събеседника си.
Последният обаче не беше особено ентусиазиран от предложението и се развика на клошаря да пусне кучето. В следващия момент оня изпадна в див пристъп на гняв, извади нож и го заби в гръкляна на животното...Приближих се до мястото, където изведнъж се оказа, че вместо куче, седи облян в кръв мъж...От прерязаното му гърло струеше кръв..."Ще умра ли ?", изхриптя той...Човекът, който се беше опитал да спаси кучето, му каза, "Да, но всичко ще бъде наред"...Тези думи сякаш подействаха успокоително на мъжа, който започна да си събира грижливо органите /оказа се, че и коремът му е срязан/, които се бяха изсипали през раната...

Като се събудих, осъзнах, че физиономията на жертвата беше на героя от филма, който бях гледал преди това. В него се разказваше историята на някаква испанска гей-двойка, която се грижеше за детето на единия...Имаше и някои не особено приятни интимни сцени.

Какво ли би казал д-р Фройд за този сън ?  :ph34r:

*

Valda

• *
  • 377
Eрос и Танатос
« Отговор #1 -: Декември 12, 2006, 03:40:49 pm »
Нямам представа какво би казал д-р Фройд за съня ти. :unsure:
Единствените сънища ,които мога да тълкувам са моите собствени. Ако го бях сънувала аз щях да си мисля,че имам проблеми с вътрешната свобода. Щях да тълкувам клошаря като онази най- нелицеприятна част от същността ми, която  чувства свободата си ограничена /въжето/ от собствената си вярност и преданост /кучето/, независимо дали това е вярност към човек ,идея или принцип.
Щях да си помисля дали съм подтискала агресията и сексуалността си предишния ден по някакъв начин , тъй като това подтискане е избило като агресия в съня. Ножът определено е фалически символ <_<
Червеният цвят и в частност кръвта обекновено означават узнаване на някаква истина, получаване на ново знание ,но в случая това става парче попарче, като игра на пъзел :)
Възможно е желанието да споделиш истината за себе си с някого и невъзможността да го направиш поради /отново субективни обстоятелства/ да те разкъсват на части и да не се чувстваш цялостна и пълнокръвна личност :unsure:
Възможно е да имаш несподелени сексуални желания и субектът на желанията да ги подклажда неволево :unsure: И да ти се струва  недостижим :rolleyes:
Възможно е аз просто да си говоря глупости :P

Дали не си скрит гей? :P  ;)  :D

*

Valda

• *
  • 377
Eрос и Танатос
« Отговор #2 -: Декември 12, 2006, 03:51:34 pm »
Ето ти една песничка да не се сърдиш много:

http://youtube.com/watch?v=K_z9nE7b6ro

Приятна вечер на всички форумци и форумки :)
« Последна редакция: Декември 12, 2006, 03:51:52 pm от Valda »

*

Astroholic

Eрос и Танатос
« Отговор #3 -: Декември 12, 2006, 04:06:44 pm »
"..All the best women are married
And all the handsome men are gay...",

Чак пък такъв "хубавец" не ми се вярва да съм  :o
Или май корелацията не е такава ?  <_<

И все пак, ужасно интересно ще ми бъде ако някой ден разкажеш някой твой сън - колкото и дълъг и скучен /т.е. не съдържащ скрити гей-послания/
да е  :P

*

Valda

• *
  • 377
Eрос и Танатос
« Отговор #4 -: Декември 13, 2006, 07:41:24 am »
Цитат

Чак пък такъв "хубавец" не ми се вярва да съм  :o
Или май корелацията не е такава ?  <_<

И все пак, ужасно интересно ще ми бъде ако някой ден разкажеш някой твой сън - колкото и дълъг и скучен /т.е. не съдържащ скрити гей-послания/
да е  :P
* A Broken Glass  

I dream of killing myself, I'm in front of a screen
      it reflects my dead shape, but death has never scared me
      I break the screen I think of fleeing, I start to hear a melody
      that guides my will to understand why my deathwish is so real

I get out for a walk and I can not find anymore
      a feeling that makes me stay everything looks so grey
      a broken glass touches my neck, I want to cut my innocence
      I'm hypnotized looking the glass, I want to feel it's coldness

I flee from the land of the sin
      I want to hear one last melody
      I want to flee

My life runs out, I've given up, don't care about my family
      there's no doubt they won't care too, it's time to bring my destiny

A broken glass cuts my neck, I start to feel a bit tired
      all around turns to red, just hope death arrives in time

* Nothing Back  

I've tied so many chains to what I hate in life,
      but nothing seems to get away from me
      I've tried to get away from all the shit they taught me
      and nothing changes, things remain the same

Mad and enraged, wrathful, annoyed
      it's bullshit what they say, don't wanna be their toy
      one last fix's waiting, I know that's not enough
      I want more, anywhere, anyway

Their words are mistaken, they speak of ways of life
      I don't care what it means to them
      Anxious, desperate, drugged and out of control
      I take to the streets in search of something more
      I've given my whole life to the one's who exploit
      my faith and my desires and I've gotten nothing back

And I don't follow rules 'cause they all piss me off
      when I get nothing back
      no way to accept a chance 'cause there's no difference
      when I get nothing back

They crucify my mind and bet with my soul
      I'm lost in the lost paradise, a paradise of lust
      I stand apart from everything they offer in life
      their rules get on my nerves, hope they die
      they want to delete my trace, cause they
      don't wanna face what the world has become
      after their true illness

« Последна редакция: Декември 13, 2006, 07:44:52 am от Valda »

*

Valda

• *
  • 377
Eрос и Танатос
« Отговор #5 -: Декември 13, 2006, 08:46:32 am »
Цитат

Чак пък такъв "хубавец" не ми се вярва да съм  :o
Или май корелацията не е такава ?  <_<

Кей, понеже съм откровен човек ще ти призная,че заподозрях,че сънищата са ти измислени и си правиш своеобразни експерименти с тях. Например да тестваш еротичния потенциал на форумците ;)

Вторият ти сън е типичен класически пример от тези на д-р Фройд. Чела съм нещо отдавна и по брайловата система и не бях сигурна дали не е описан някъде в литературата. Затова не си позволих класическо тълкуване по Фройд. :) Нито пък имам претенции,че мога да го правя. :D

Голяма част от сънищата ни са обикновени и обикновено сънуваме неща, които са ни впечатлили през деня ,но под формата на някакви символи.
Според Фройд и съвременната наука когато сънуваме даден орган или част от от тялото наранено ,или  в неудобна поза по време на сън, то мозъка получава сигнали чрез съня. Например прерязването на гърлото може да е сигнал за предстояща ангина, а разпореният стомах да се появява в случай на стомашни неразположения след късна вечеря или кулинарен разгул.

Съвсем други са натрапчивите сънища, които се повтарят често. Ако този сън беше от тях, то би бил един от класическите случаи, разглеждани от д-р Фройд. Много типично е това преминаване на обект в друг обект- в случая кучето се превръща в човек.
Понякога посланието се явява като игра на думи. Тук думата с чуждестранен произход е КЛОШАР. Ако искаш си поиграй с тази дума - разложи я на части и търси сходства с други думи от различни езици, аз не съм достатъчно добра за да го направя :(
Много типичен пример в случая е сънят на Александър Македонски при обсадата на град Тир. Вечерта преди падането на града той сънува сатир и сънят му е разтълкуван по следния начин - думата сатир се разлага на SA - TYROS /не знам точно как се изписва на латински/, което би трябвало да озцначава Тир е твой. Така Александър подсилва обсадата и градът пада :D

Но Фройд тълкува сънищата в сеанси и установява ,че много често важното послание на съня е нещо, което сънуващият счита за незначително и не го споменава при първия преразказ на съня. Едва след поредица от въпроси подробностите изплуват и посланието се появява.

Та толкова за този сън :) Надявам се да не съм отегчила никого :(

Около 2 пъти в годината сънувам вещи сънища. Малко по-често сънувам сънища с послания. Иначе сънищата са ми съвсем ежедневни и не заслужават да се помнят и разказват. Но обещавам,че някой ден ще ти разкажа сън :)  

*

Astroholic

Eрос и Танатос
« Отговор #6 -: Декември 13, 2006, 09:40:43 am »
Хммм... :rolleyes:
Беше ми много-много интересно да те прочета  :)
Сънищата ми не са измислени и са от последние два дни. Което не значи, че не съм искал с тях да тествам и еротичния потенциал на форумците /и форумките  ;)
За мен процесът на сънуване е адски, ама адски важен. Нещо като форма на медитация. Единствената, която практикувам. И ако по някаква причина този процес е затормозен, се чувствам много зле. На другия ден все едно съм с вързани очи. Не знам какво става в мен. Трудно ми е да предположа какво ми предстои. Примерно - колега някакъв ме дразни ужасно. Едва го изтърпявам. И изведнъж започвам да го /по-точна да я/ сънувам в много различна светлина  B) И това ми променя отношението към човека. Получило се е един вид "проглеждане". Или пък, ако нещата от деня изглеждат ужасно, ама ужасно зле, а същевременно сънищата ми не ме алармират за предстояща опасност /имам си някакви там символи/, това ме отпуска и ми позволява да си поема дъх. И обратното - макар всичко да изглежда розово през деня, ако ги сънувам тия мои кофти символи, значи трябва да се готвя за неприятности.
Не че всичко може да предусетиш насън, но ако човек внимава, донякъде може и да хване посоката на събитията. Може да види дори неща, които ще се случат след години. Разбира се, стои въпросът дали си "видял" бъдещето или си го "конструирал" според съня си. Задал си си някаква програмка насън, която след това методично и неусетно, незабележимо дори за теб самия, си реализирал наяве. Та затова и много внимавам какви ги сънувам  B)  

*

Astroholic

Eрос и Танатос
« Отговор #7 -: Декември 13, 2006, 10:16:52 am »
И ми се ще да те поздравя с тази песен :rolleyes:

http://youtube.com/watch?v=q1Y3-MSC2Jg&mode=related&search=

Прияте ден ти желая  :)

*

Valda

• *
  • 377
Eрос и Танатос
« Отговор #8 -: Декември 13, 2006, 01:33:21 pm »
Цитат
И ми се ще да те поздравя с тази песен :rolleyes:

http://youtube.com/watch?v=q1Y3-MSC2Jg&mode=related&search=

Прияте ден ти желая  :)
Благодаря, харесах я и изтормозих колегата да я слушам три пъти на неговия комп :D  Моят няма тонколони :(

За сънищата: мисля,че си в съзвучие с вътрешния си глас и не ти трябват съновници.
При мен се получава същото нещо, тълкувам си сама символите. Не знам как става, просто се получава. Възможно е Фройд и кастанеда да са ми помогнали в този процес. Но съновниците не са. Съжалявам,че трябва да го кажа точно в този форум, но не вярвам на съновници  :(
Което не означава,че останалите не трябва да им вярват :) Сигурно са събрали народна мъдрост и опитност и може да имат ценни послания за някои.

Благодаря още веднъж за песента, наистина е яка :)

Ще си махна страховития подпис като ухапя Док :D  

Eрос и Танатос
« Отговор #9 -: Декември 13, 2006, 01:51:36 pm »
ВЕДНАГА СИ ПОДАВАМ ВРАТА :D  ;)  :P  B)  

*

Valda

• *
  • 377
Eрос и Танатос
« Отговор #10 -: Декември 13, 2006, 01:58:46 pm »
Цитат
ВЕДНАГА СИ ПОДАВАМ ВРАТА :D  ;)  :P  B)
Ааааа, цял си ни по-ценен ;)
Кой ще ни поства такива красиви картинки, ангели и цветя?
Стой си цял, за сега! :P

Ма тая коледна украса с тоя аватар са като на свинче -звънче :unsure:  

*

АН

Eрос и Танатос
« Отговор #11 -: Декември 13, 2006, 02:40:45 pm »
Цитат
Възможно е Фройд и кастанеда да са ми помогнали в този процес. Но съновниците не са. Съжалявам,че трябва да го кажа точно в този форум, но не вярвам на съновници  :(

Съновниците са като една педантично разписана инструкция за лесно ползване на символиката - това  е предимство пред КК, Фройд, Дако и т.н. :)
И после - стъпка по стъпка :)  

*

Valda

• *
  • 377
Eрос и Танатос
« Отговор #12 -: Декември 13, 2006, 03:21:05 pm »
Цитат
Съновниците са като една педантично разписана инструкция за лесно ползване на символиката - това  е предимство пред КК, Фройд, Дако и т.н. :)
Ан, един от големите недостатъци на характера ми е ,че не помня имената на авторите :) Би ли дала накратко теорията на последния господин, моля! Не се сещам за него :(  

Eрос и Танатос
« Отговор #13 -: Декември 13, 2006, 05:08:53 pm »
Цитат

Ти огода нямаш  :D !

*

АН

Eрос и Танатос
« Отговор #14 -: Декември 13, 2006, 05:44:21 pm »
Цитат
Цитат
Съновниците са като една педантично разписана инструкция за лесно ползване на символиката - това  е предимство пред КК, Фройд, Дако и т.н. :)
Ан, един от големите недостатъци на характера ми е ,че не помня имената на авторите :) Би ли дала накратко теорията на последния господин, моля! Не се сещам за него :(
Пиши в търсачка Пиер Дако :)

По скоро е изследовател, т.е. не е от ранга на Фройд и Юнг.
Но им прави интересен паралел - Фройд асоциира символите с  инстинктите и ги поставя на първо място и после  ги превръща във финал - изтласкани комплекси и пр- почти фаталист и метафизик :) Юнг - дава право на свободна асоциация на символите, и от тяхната персоналност стига до принадлежността на човека към космичния свят  :)

А в основата на всичко е работата със символите :)  

*

Astroholic

Eрос и Танатос
« Отговор #15 -: Декември 14, 2006, 11:55:35 am »
Щом ти е харесало онова парче, няма начин да не се изкефиш и на това  :rolleyes:
http://youtube.com/watch?v=RiQgEn5ibYg&mode=related&search=

Макар че точно тази бленда мъжки гласове ми е малко лигава, припевът ми действа просто размазващо :P

Have a nice day  :rolleyes:  

*

Astroholic

Eрос и Танатос
« Отговор #16 -: Декември 14, 2006, 12:21:57 pm »
Да не говорим за това /а кво ще кажеш за клипа ?  :rolleyes:
http://youtube.com/watch?v=VH71DxurCzE

*

Lillie

• 30532
Eрос и Танатос
« Отговор #17 -: Декември 14, 2006, 12:26:15 pm »
Песента е супер, сега ще изгледаме и клипчето към нея  :rolleyes:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Valda

• *
  • 377
Eрос и Танатос
« Отговор #18 -: Декември 14, 2006, 01:22:58 pm »
Цитат
Да не говорим за това /а кво ще кажеш за клипа ?  :rolleyes:
http://youtube.com/watch?v=VH71DxurCzE
Няма да говоря, ама вие май сте се наговорили с Док да ни размажете с музика!

*

Valda

• *
  • 377
Eрос и Танатос
« Отговор #19 -: Декември 14, 2006, 01:29:27 pm »
Цитат
Цитат

Ти огода нямаш  :D !
Чек да се изложа още веднъж с моя английски ;)

"Enough is as good as a feast"
 You managed to content the beast
 When fire burst and melt the snow
 The morning Valda met the Crow :P