Здравей Гост

ще ви помоля....

• 115 Отговора
  • 19870 Прегледи
ще ви помоля....
« -: Декември 19, 2006, 12:19:22 pm »
Нов съм в тоя форум и астрологията видях че има хора с добри познания
по астролгия  ;) та молбата ми е  може ли ми да ми направите кратко тълкование на натала ми п о следните данни рд 18.12.1981 в 6.45 сутринта :)

*

Lillie

• 30532
ще ви помоля....
« Отговор #1 -: Декември 19, 2006, 12:38:15 pm »
Не си посочил мястото на раждане  B)

И какво конкретно в наталната ти карта те интересува?  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Guest

ще ви помоля....
« Отговор #2 -: Декември 19, 2006, 12:39:20 pm »
Цитат
Нов съм в тоя форум и астрологията видях че има хора с добри познания
по астролгия  ;) та молбата ми е  може ли ми да ми направите кратко тълкование на натала ми п о следните данни рд 18.12.1981 в 6.45 сутринта :)
Къде?
И колко кратко?

*

Lillie

• 30532
ще ви помоля....
« Отговор #3 -: Декември 19, 2006, 01:52:09 pm »
Каква "стрелешка" карта :rolleyes: За сметка на това пък имаш силно поставен Сатурн в съчетание с Луна и Меркурий в земни знаци. Позицията на Марс вероятно те прави целенасочена личност, но колебанието също ти е присъщо... така ми се струва след съвсем бегло запознаване с картата  :)
« Последна редакция: Декември 19, 2006, 01:53:08 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
ще ви помоля....
« Отговор #4 -: Декември 19, 2006, 08:36:23 pm »
Идващата година те чакат доста трансформации.Облегни се на приятели, сродни души и се довери на висшите сили.

*

Lillie

• 30532
ще ви помоля....
« Отговор #5 -: Декември 19, 2006, 08:46:37 pm »
Цитат
та молбата ми е  може ли ми да ми направите кратко тълкование на натала ми...
Не знам какво имаш предвид под "кратко тълкование", но бихме могли, да речем, да помислим заедно и да се опитаме да разберем поне какви са основните, ключови теми и по-важните акценти в картата ти. Съгласен ли си?  :rolleyes:

При първо запознаване с наталната карта следвам стандартната "схема", включваща Асц/МЦ (и техните владетели) + Слънце/Луна + Лунни възли.
В тази схема се интегрират както светилата, така и останалите планети и астроточки. Като един от най-важните компоненти в хороскопа разглеждам нодалната ос, тоест Лунните възли - Северен (Раху/Главата на дракона) и Южен (Кету/Опашката на дракона); тях ги тълкувам заедно с кардиналните ъгли (кръста) на хороскопа като едно свързано цяло.

Какво имаме в твоя случай:
Квадратура между светилата - Слънце/Луна - в кръста на Стрелец /Асц - Юпитер/ и Везни /МЦ - Венера/.

Асцендент Стрелец + Слънце/Нептун и Меркурий в 1ви дом
Управител на Асц Юпитер в Скорпион/11ти дом, който е и диспозитор, т.е. владетел на Слънцето
Медиум Цели във Везни + Марс
Управител на МЦ Венера във Водолей/2ри дом
Други ъглови планети - на Дсц и на ИЦ - няма.

Луна в Дева/края на 9ти дом, в точен квадрат със Слънце/Нептун:
- Слънцето и Луната ти са силно "нептуниански", наред със забележителното юпитерово присътствие в хороскопа - Слънце и Асц в Стрелец, Луна в 9 дом, владетел на МЦ /Венера/ в квадрат с Юпитер, владетел на 9 дом в дом 1ви.

- Марс е най-високо поставената планета в хороскопа - в съвпад с МЦ, макар че по статус в хороскопа това не е планета с най-много достойнства, така ми се струва... При всички положения обаче той е най-видим, но през призмата на характеристикитите на знака, в който се намира и аспектите, които получава в картата. Мисля, че влиянието му в картата не е за подценяване предвид това, че кулминира в съвпад с МЦ и управлява ъглов дом.
Тук според мен ключовата дума е "разумна целенасоченост" предвид аспекта на Марс с Меркурий в Козирог.

- Венера във взаимна рецепция със Сатурн, допълнително подчертана предвид това, че Венера и Сатурн се намират в собствени домове (2ри и 10ти). Обуславя важността на партньорските отношения, а също изисква и сериозно отношение към всички въпроси, свързани с пари, собственост, лични ресурси. Възможно е успехите да идват след полагане на повече усилия и с повече търпение, но за сметка на това темпото на растеж и напредък е стабилно.

Позицията на нодалната ос (Лунните възли) се свързва с областите, управлявани от Луна и Сатурн - именно тук са необходими интеграция и баланс на двете полярности Рак/Козирог по линията на 8ми и 2ри дом. Струва ми се, че тази позиция на възлите отново загатва за нуждата от баланс между "свое" и "чуждо" в контекста на ценностите и традициите, наложени от семейството и обществото.
Сатурн е включен в тао-квадрат с оста на възлите, което още веднъж подчертава сатурновата "тема" в картата.
Като планета с най-много достойнства съм склонна да определя Сатурн - намира се в екзалтация по знак, на трон по дом и в елевация (една от най-високо поставените планети в хороскопа). При всичко това се намира в градуса на своята екзалтация - 21* Везни /и в собствен дом/! Мисля, че в твоята карта Сатурн би трябвало да се изявява с най-добрите си характеристики.

Стрелешко Слънце в съвпад с Нептун /в знака на Асц/ е пример за "вечния идеалист". Луната в Дева и Меркурий в Козирог са "гласът на разума", но предвид аспектите им - Луна квадрат Нептун и Меркурий квадрат Марс, нерядко можеш да се чувстваш доста объркан и да си склонен към противоречиви чувства и настроения (дори без да го осъзнаваш). А и нали казват, че квадратурата /и опозиция/ между светилата ни 'говори' с доста противоречиви "гласове", та понякога се чудиш кой от гласовете си да слушаш...
Уран в 12ти дом също понякога не е за подценяване, но зависи как е аспектиран. При теб е фокусна точка на конфигурация "бисекстил" (наричат го още "триъгълник на таланта"), а и попада в мидпойнта Меркурий/Юпитер, което се тълкува като своеобразно "сливане" на енергиите на трите планети, и тук според мен изявата е в ментален план.

Акцентът върху лявата /източна/ полусфера предполага насоченост към индивидуална изява с доминация на Аза (Слънце/Юпитер). Сатурн в случая е своего рода "пътеводна звезда" - изисква много усилия и търпение, но и "плодовете" му са гарантирани в дългосрочна перспектива.
Позицията на планетата-управител на Асц /Юпитер/ предполага свързаност с групи, общества, надличностни и колективни цели посредством "вграждане"/"проникване" (Скорпион), има връзка на личните ресурси и цели с тези на колектива/обществото/групите.  

:)
« Последна редакция: Декември 19, 2006, 08:49:58 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

ще ви помоля....
« Отговор #6 -: Декември 20, 2006, 04:23:41 pm »
Мерси за даденото мнение на всички изказа ли се по горе и......най вече на Lillie  доста  изчерпателна информация ми даде  :)  ;)
« Последна редакция: Декември 20, 2006, 04:24:14 pm от Trantcho »

*

Lillie

• 30532
ще ви помоля....
« Отговор #7 -: Декември 20, 2006, 04:34:55 pm »
Транзитът на Плутон към светилата ли те стимулира да се обърнеш към астрологията в търсене на отговори?  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

ще ви помоля....
« Отговор #8 -: Декември 20, 2006, 04:52:44 pm »
Цитат
Транзитът на Плутон към светилата ли те стимулира да се обърнеш към астрологията в търсене на отговори?  B)
Сигурно ще е така B)  :D  

ще ви помоля....
« Отговор #9 -: Декември 21, 2006, 01:53:30 pm »
:P  
« Последна редакция: Май 29, 2007, 06:10:46 pm от SANIELI »
"Сърцето има доводи, които разумът не познава"  Паскал

*

Valda

• *
  • 377
ще ви помоля....
« Отговор #10 -: Декември 21, 2006, 03:31:52 pm »
Слънце, Меркурий,Венера,Марс и Хирон са в Телец.
За съжаление трябва по-точен час на раждане за да се изчисли Асцендентът.
Той е или в края на Дева или в началото на Везни.
Юпитер в съвпад със Сатурн изгрява и аспектира хармонично планетите във Телец без Марс.
За съжаление не знам как да ти постна картата тук.
Опитай с някоя програма да си я изчислиш сама.
« Последна редакция: Юни 04, 2007, 11:50:49 am от Valda »

*

Lillie

• 30532
ще ви помоля....
« Отговор #11 -: Декември 21, 2006, 03:45:44 pm »
Да, Асцендентът излиза на границата между два знака - при по-ранен час на раждане в края на Дева, а при по-късен в първия градус на Везни.
МЦ също от Близнаци преминава в Рак...  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

ще ви помоля....
« Отговор #12 -: Декември 21, 2006, 05:41:11 pm »
Благодаря за помоща :P
« Последна редакция: Април 15, 2007, 02:21:29 pm от SANIELI »

ще ви помоля....
« Отговор #13 -: Декември 21, 2006, 05:53:27 pm »
:D  
« Последна редакция: Май 09, 2007, 10:34:29 pm от SANIELI »

*

Lillie

• 30532
ще ви помоля....
« Отговор #14 -: Декември 21, 2006, 06:56:21 pm »
При големи стелиуми казват, че "спасението" е да търсиш планета-доминанта в стелиума, тоест с най-много достойнства.
В телешкия ти стелиум Венера е най-силно поставена, тъй като се намира в своята обител, макар че не съм правила анализ на есенциалните и акцидентални достойнства на планетите в картата ти, а го казвам от теоретична гледна точка. Но при всички положения влиянието на Венера е доста съществено предвид това, че е диспозитор на стелиума в Телец, а също така владее и Юпитер/Сатурн.
Също така зависи дали Асц е Дева или Везни, защото в случай, ако е Везни, Венера получава допълнителни "точки" за сила в радикса. При по-ранно раждане управител на Асц и на МЦ е Меркурий.
Сатурн е в знака на своята екзалтация и се намира близо до Асц, в съвпад с Юпитер.

Венера/Меркурий са в опозиция с Уран, а ако се вземат по-широки орбиси, бихме могли да отчетем и наличието на конфигурация "Yod" в хороскопа - между Венера/Меркурий, Плутон и Нептун. Апекс, тоест в основата на конфигурацията е съвпадът Венера/Меркурий.

Нептун в картата е в ъглова позиция, близо до ИЦ - "дъното" на хороскопа, което донякъде подчертава влиянието му, но не мисля, че в радикса е доминантен. Марс е в знака на своето "изгнание" в Телец (с владетелка Венера), но се намира в собствен дом, в широк съвпад със Слънцето и в тао-квадрат с оста на Лунните възли, което подчертава значението му в радикса като те изправя пред предизвикателството да се научиш оптимално и целесъобразно да 'управляваш' марсовата енергия с използване на венерини средства. Ако се абстрахираме от изискването да се спазват орбиси, целият ти стелиум в Телец бива опозиран от Уран.

Луната ми изглежда в "неутрална" позиция в хороскопа ти - нито е силна, нито е слаба, не е и забележително аспектирана освен тригона й с Юпитер/Сатурн (+ секстил със Северния Лунен възел).
Струва ми се, че в "основата" на хороскопа ти стои опозицията на телешкия стелиум с Уран в контекста на доминантното влияние на Венера (и евентуално Меркурий при по-ранно раждане) и Сатурн.

Но, пак повтарям, важно е да си уточниш часа на раждане. Това са неща, които формират "ядрото" на хороскопа, и след  направено теоретично обобщение може да се премине и към практическо тълкуване на картата.

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

ще ви помоля....
« Отговор #15 -: Декември 22, 2006, 09:49:30 am »
:D Благодаря за оточтението Lillie
« Последна редакция: Април 15, 2007, 02:24:10 pm от SANIELI »

*

Lillie

• 30532
ще ви помоля....
« Отговор #16 -: Декември 22, 2006, 09:57:17 am »
Да, така казват, но ректификацията е много сложна процедура и може да бъде "препъни камък" дори за професионален астролог, камо ли за такива като нас  :huh:

Освен това върху външния вид не оказва влияние само знакът на Асц, тук влиянието е доста по-комплексно.
Влияние имат планети близо до Асц или в точен мажорен аспект с него, стелиуми в знак (понякога и знакът на планетата-диспозитор на стелиума), знакът на Луната при жените също много често...  B)

При теб е силно влиянието на Телец и Венера, съвпадът Юпитер-Сатурн във Везни близо до Асц също вероятно оказва влияние върху физическото тяло  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Guest

ще ви помоля....
« Отговор #17 -: Декември 22, 2006, 09:59:20 am »
Цитат
:D Благодаря за оточтението Lillie(обожавам това име),винаги съм смятала ,че Асцендента ми е Дева.Характеристиките му доста отговарят на моята същност, но е възможно също така да съм и с Асц Везни.Прочетох в един сайт,че по външноста можело да се определи зодията и Асц.Възможно ли е наистина да си определя Асц по външноста? :unsure:  :P
Да, възможно е :)
В твоя случай Венера би трябвало да оказва голямо влияние върху външния ти вид поради струпването на планети в знака Телец. При по-късно раждане тя ще управлява асцендента във Везни. Ако си родена по-рано асцендентът е в Дева,но управителят му Меркурий отново е в Телец, т.е пак се управлява от Венера.
Отражение върху външния ти вид може да даде и струпването на 5-те планети в 9-ти дом, т.е знакът Стрелец да даде някои от характерните си за фигурата черти - по мускулести бедра например :)  

*

Guest

ще ви помоля....
« Отговор #18 -: Декември 22, 2006, 10:03:33 am »
Извинявай, струпването е в 8-ми дом.Знакът Скорпион  :)  ще влияе върху външността и поведението :)

*

Lillie

• 30532
ще ви помоля....
« Отговор #19 -: Декември 22, 2006, 10:04:11 am »
В интерес на истината, мен понякога - откъм външен вид - ме възприемат като нещо лъвско - вероятно заради акцентираността на 5 дом + силно нептуново, но не и плутоново или ураново. Но са ме определяли - на пръв поглед - и като Слънце в Дева, а и като изгряващ Стрелец също (вероятно заради прогресивния Асц там)...  :huh:  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.