Здравей Гост

Извънземни в семейството

• 41 Отговора
  • 9021 Прегледи
*

Astroholic

Извънземни в семейството
« -: Декември 21, 2006, 11:11:24 am »
Сънувах, че се намирам някъде около Орлов мост в София, със съпруга и детенце...По някое време щерката се качи в колата ми и зачезна нагоре по баира в посока към Плиска...В следващия момент съжалих, че съм позволил на едно дете да кара в тази лудница, но вече беше късно...И колкото повече време минаваше, толкова повече се притеснявах и едновременно ядосвах на собствената си глупост...Стоях на булеварда и чаках отгоре да се появи кола в алено червен цвят, но в сивия поток такава не идваше...И точно в тоя момент ми звъни телефона и ме търси някаква дето ми се пише шефка и почва да ми търси сметка къде съм зачезнал и пр. И аха да й кресна да не ме занимава с глупости точно в този момент и изведнъж обстановката се смени, все едно попаднах на друг континент. Пред мене стоеше индийски монах - от ония, аскетите, кожа и кости, с дълга бяла брада...И почва да ми обяснява, че жена ми и щерка ми всъщност били извънземни и били тука на мисия някаква, но повече да ги чакам, защото тя били приключила и пр. глупости...Обаче наистина отнякъде изникнаха две фигури, които приличаха на онези статуи, от островите в Океания, тънки и дълги, боядисани в ярки цветове и с ритуални маски вместо лица...И в следващия миг и монахът се преобрази в такава фигура и разбрах, че и той е от тях и адски се раздразних и отчаях, защото усетих, че тук нещо става, а не можех нищо да променя...  :ph34r:  

*

Valda

• *
  • 377
Извънземни в семейството
« Отговор #1 -: Декември 21, 2006, 11:40:13 am »
Това, което ти пиша не е съобразено със съновници или някакви автори. То е личното ми усещане за този сън. Не ми се връзвай много :)
Мисля,че в момента си в състояние на "лека безтегловност" и на по-тежка обърканост в емоционален план. Затова чакаш знамения и търсиш символика във всичко наоколо. Символиката я има, но ти не я разгадаваш.Не че не можеш. Просто не я възприемаш като такава.
Освен знамението, което чакаш искаш и да узнаеш истината за някого, търсиш я тази истина, но я искаш цялата и веднага, а тя не може да бъде узната докато ти си в "сивия поток" :rolleyes: Ако излезеш от него и малко  обагриш себе си в цвят е много вероятно истината сама да те намери.
Друга асоциация, която ми навява този сън е за "бика и червения плащ". Чакаш предизвикателство, но то или не се оказва толкова голямо, колкото ти се иска или е доста "скрито" и се съмняваш дали го има :rolleyes:
Втората част от съня ти е с по-сложни послания.По-късно ще ти пиша пак.
В крайна сметка какво ти е усещането от съня? На мен ми харесва когато забравя съня си моментално след като се събудя, но посланието остане като усещане. Не помня снощния си сън, но той остави у мен чувство на кротка топлина, уют , обикновеност и дори желана рутина. По принцип рутината е нещо, което трудно понасям.
Имаше ли чувство на гняв и безсилие или само обърканост от този сън?
Ако не е прекалено лично ,де?
« Последна редакция: Декември 21, 2006, 11:42:33 am от Valda »

*

Astroholic

Извънземни в семейството
« Отговор #2 -: Декември 21, 2006, 12:04:15 pm »
Благодаря ти !  :)
Сега виждам, че във втората част от съня има малка граматическа грешка /думите на монаха бяха "повече да НЕ ги чакам"/, но мисля, че се разбираше смисълът и така.
Сега конкретно по въпросите... Ами чувството беше, да - гняв и безсилие...

А после сънувах следното:
Намирам се в градче близо до западната ни граница, в кметството или общината или там както се казва, където гостува детски фолклорен ансамбъл от съседна Македония. Децата пяха и играха и въобще доста се постараха. По едно време обаче забелязах, че съм единственият зрител, отивам при кмета и го питам - как така се получи, че няма друга публика, да не се обидят децата и пр., а той ми казва - нищо, добре че ти поне дойде, поговори си с тях.
Отивам при тях и почва един смешен разговор - ти си карат на техния диалект, но и аз им отговарям на него, щото ми е близък и въобще имам сантименти на темата Македония...И едно дете ми привлече вниманието - момченце, нещо като болничко, не разбира много, но иначе ме усеща и му е приятно, че му говоря...На тръгване го целунах...Беше ми мъчно, защото знаех, че това дете няма да се оправи и направо ми се късаше сърцето, защото нищо не можех да направя...

*

Valda

• *
  • 377
Извънземни в семейството
« Отговор #3 -: Декември 21, 2006, 12:38:31 pm »
Цитат
Сънувах, че се намирам някъде около Орлов мост в София, със съпруга и детенце...По някое време щерката се качи в колата ми и зачезна нагоре по баира в посока към Плиска...В следващия момент съжалих, че съм позволил на едно дете да кара в тази лудница, но вече беше късно...И колкото повече време минаваше, толкова повече се притеснявах и едновременно ядосвах на собствената си глупост...Стоях на булеварда и чаках отгоре да се появи кола в алено червен цвят, но в сивия поток такава не идваше...И точно в тоя момент ми звъни телефона и ме търси някаква дето ми се пише шефка и почва да ми търси сметка къде съм зачезнал и пр. И аха да й кресна да не ме занимава с глупости точно в този момент и изведнъж обстановката се смени, все едно попаднах на друг континент. Пред мене стоеше индийски монах - от ония, аскетите, кожа и кости, с дълга бяла брада...И почва да ми обяснява, че жена ми и щерка ми всъщност били извънземни и били тука на мисия някаква, но повече да ги чакам, защото тя били приключила и пр. глупости...Обаче наистина отнякъде изникнаха две фигури, които приличаха на онези статуи, от островите в Океания, тънки и дълги, боядисани в ярки цветове и с ритуални маски вместо лица...И в следващия миг и монахът се преобрази в такава фигура и разбрах, че и той е от тях и адски се раздразних и отчаях, защото усетих, че тук нещо става, а не можех нищо да променя...  :ph34r:
А дали монахът не е собственият ти аскетизъм /нали беше изгряващо Скорпи ;) /, от който искаш да избягаш, но не знаеш как? Или противното- зад който криеш една много дълбока и силна емоционалност? Или е време да бъдат смъкнати маските?
Задавам ти въпроси за да си търсиш сам отговорите. А те ще зависят от това доколко двете фигури са реални в живота ти. И ако са реални как в момента се променят емоциите ти и чувствата, свързани с тях. И доколкоси готов да приемеш техните променени чувства и емоции. Нищо не мога да твърдя със сигурност :)
Но едно от посланията може да бъде думата "високо", която се появява три пъти в съня- веднъж щерка ти тръгва "нагоре",втори път фигурите са "високи" и трети път "извънземни", което навява асоциация с небе т.е отново високо.
Възможно е всичко това да е стремеж към един по-духовен/По финно-материален/ свят.
Доколкото разбирам си добре с езиците. Поиграй си с думите Island и Ocean.
Правя някаква асоциация с emotion като произношение и с Ice.
Дали не мислиш,че чувствата на някого към теб са охладнели и няма да "ги видиш " повече никога. Или пък същото се е случилило със собствените ти чувства? Което донякъде е равносилно :)
Посланието "дете" може да се тълкува като невинност и чистота. Не съм сигурна. Свържи съня си с картата си.Аз дори не знам къде ти е Слънцето :)  

*

Valda

• *
  • 377
Извънземни в семейството
« Отговор #4 -: Декември 21, 2006, 01:00:12 pm »
Цитат
Благодаря ти !  :)
Сега виждам, че във втората част от съня има малка граматическа грешка /думите на монаха бяха "повече да НЕ ги чакам"/, но мисля, че се разбираше смисълът и така.
Сега конкретно по въпросите... Ами чувството беше, да - гняв и безсилие...

А после сънувах следното:
Намирам се в градче близо до западната ни граница, в кметството или общината или там както се казва, където гостува детски фолклорен ансамбъл от съседна Македония. Децата пяха и играха и въобще доста се постараха. По едно време обаче забелязах, че съм единственият зрител, отивам при кмета и го питам - как така се получи, че няма друга публика, да не се обидят децата и пр., а той ми казва - нищо, добре че ти поне дойде, поговори си с тях.
Отивам при тях и почва един смешен разговор - ти си карат на техния диалект, но и аз им отговарям на него, щото ми е близък и въобще имам сантименти на темата Македония...И едно дете ми привлече вниманието - момченце, нещо като болничко, не разбира много, но иначе ме усеща и му е приятно, че му говоря...На тръгване го целунах...Беше ми мъчно, защото знаех, че това дете няма да се оправи и направо ми се късаше сърцето, защото нищо не можех да направя...
"Единствен зрител" - в какво се чувстваш уникален? Явно те боли за много неща в объркания ни свят, гневиш се на безсилието си,че не можеш да подобриш нещата. А дали трябва? :) И доколко се опитваш или се чувстваш като "зрител", на когото е отнето правото да участва в пиесата?
Знаеш "нещо за нещата" :) Къде изчезна онзи момък, който казваше,че знанието би трябвало да ни прави щастливи и радостни?/това е риторичен въпрос, на него не търси отговор/ ;)
Това, което ти "знаеш за нещата" май не е много обнадеждаващо :unsure:
Сънувай довечера по-весел сън!!!

*

Astroholic

Извънземни в семейството
« Отговор #5 -: Декември 21, 2006, 01:01:14 pm »
"Аз дори не знам къде ти е Слънцето  :) "

Сигурно и аз ще да съм повярвал на теориите на АН, та затова си крия Слънцето - в напразни опит да си прикрия "същността"  ;)
Шегувам се, разбира се. Крия си Слънцето, щото не знам как ще реагира Лили, като й знам отношението към "всичко, което мърда" в този знак   /пак шегички  ;)
Истината е, че нищо не крия - нали преди малко си "разкрих" Венерката -
според вас около какво Слънце може да гравитира тя ? Прилича ли ви на Овнешко или пък на Рибешко ?  :D

*

Valda

• *
  • 377
Извънземни в семейството
« Отговор #6 -: Декември 21, 2006, 01:07:54 pm »
Цитат
"Аз дори не знам къде ти е Слънцето  :) "

Сигурно и аз ще да съм повярвал на теориите на АН, та затова си крия Слънцето - в напразни опит да си прикрия "същността"  ;)
Шегувам се, разбира се. Крия си Слънцето, щото не знам как ще реагира Лили, като й знам отношението към "всичко, което мърда" в този знак   /пак шегички  ;)
Истината е, че нищо не крия - нали преди малко си "разкрих" Венерката -
според вас около какво Слънце може да гравитира тя ? Прилича ли ви на Овнешко или пък на Рибешко ?  :D
Едно Овнешко Слънце до сега сто пъти би си признало къде е. Без изобщо да го питат. Тук действаме бавно по теляшки май :D Но май имаме твърдо аспектче с Нептун :) Рогца и копитца или опашка и люспи, признавай си без бой :D
« Последна редакция: Декември 21, 2006, 01:08:22 pm от Valda »

*

Lillie

• 30532
Извънземни в семейството
« Отговор #7 -: Декември 21, 2006, 01:09:40 pm »
Цитат
Крия си Слънцето, щото не знам как ще реагира Лили, като й знам отношението към "всичко, което мърда" в този знак   /пак шегички  ;)
Не вярвам аз да съм причината да си го криеш  :P а и честно казано вече нямам спомен какво и кога е "изстрелял" овнешкият ми Мерк за "всичко, което мърда" (и къде?)... но си личи, че отдавна и внимателно ни четеш  :rolleyes:  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Astroholic

Извънземни в семейството
« Отговор #8 -: Декември 21, 2006, 01:31:21 pm »
"Тук действаме бавно по теляшки май . Но май имаме твърдо аспектче с Нептун" -
You got me, babe !  :D
Ма аз си мислех, че ми личи от сто километра какво съм теле, та затова и не намерих за необходимо изрично да се легитимирам  :P

"Не вярвам аз да съм причината да си го криеш  а и честно казано вече нямам спомен какво и кога е "изстрелял" овнешкият ми Мерк за "всичко, което мърда" (и къде?)" -
Само хубави неща си казвала по въпроса, нямай грижи  ;)  Не си ли личи по отношението ми към теб ?  :)

*

Lillie

• 30532
Извънземни в семейството
« Отговор #9 -: Декември 21, 2006, 01:47:33 pm »

Някой път ще разкажа нещо и за някой мой сън...  ;)  :)

« Последна редакция: Декември 21, 2006, 01:50:17 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
Извънземни в семейството
« Отговор #10 -: Декември 21, 2006, 01:51:56 pm »
Представям ви още едно типично телешко слънце-себе си. B)

Обърнете внимание на дата на регистриране и брой мнения. :)

И не забравяйте за инерцията на Телеца-спиране нема ;)

В този ред на мисли, при наличие на повече лични планети във 2-ри дом, дали могат да се проявят подобни качества?
« Последна редакция: Декември 21, 2006, 01:54:18 pm от Kali »
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
Извънземни в семейството
« Отговор #11 -: Декември 21, 2006, 02:06:44 pm »
Планета - "какво"
Знак - "как"
Дом - "къде"
Аспект - "по какъв начин"

Планетите във втори дом, както и във всеки друг,  ще се изявяват според знака, стихията и качеството, към които принадлежат. Просто се свързват характеристиките на планетата и дома.

Например, Венера в Овен/2 дом къде изявява своите същностни характеристики и природа? Венера, а и всяка друга планета, въздейства върху целия хороскоп независимо в кой негов дом се намира. Но Венера ще се *самоутвърждава*, използвайки (и в контекста на) аналогиите на дома, в който се намира и с посредничеството на аспектите, които получава в картата. Същото важи и за всяка друга планета. Така го разбирам аз, но може и да греша...  :)
« Последна редакция: Декември 21, 2006, 02:08:35 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Astroholic

Извънземни в семейството
« Отговор #12 -: Декември 21, 2006, 02:15:44 pm »
Лили, не знам защо, но от час и нещо не ти излизат картинките  :(  
Поне при мен. И дори не мога да видя картинката, за която подозирам, че е с телешка насоченост  :(  
Да не ти казвам колко ме е яд, че нямам достъп и до прелестните ти Венерки и всякакви такива приказни създания  :angry:

*

Lillie

• 30532
Извънземни в семейството
« Отговор #13 -: Декември 21, 2006, 02:19:09 pm »
Цитат
Лили, не знам защо, но от час и нещо не ти излизат картинките  :( 
Поне при мен. И дори не мога да видя картинката, за която подозирам, че е с телешка насоченост  :( 
Да не ти казвам колко ме е яд, че нямам достъп и до прелестните ти Венерки и всякакви такива приказни създания  :angry:

Наистина ли?  :huh:  :blink:  :( сега видях, че само коледната ми картичка е изчезнала...  в момента има проблем със зареждането на сайта, от който ги поствам тук  :ph34r:

« Последна редакция: Декември 21, 2006, 02:20:49 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Valda

• *
  • 377
Извънземни в семейството
« Отговор #14 -: Декември 21, 2006, 02:28:42 pm »
Цитат
"Тук действаме бавно по теляшки май . Но май имаме твърдо аспектче с Нептун" -
You got me, babe !  :D
Ма аз си мислех, че ми личи от сто километра какво съм теле, та затова и не намерих за необходимо изрично да се легитимирам  :P

"Не вярвам аз да съм причината да си го криеш  а и честно казано вече нямам спомен какво и кога е "изстрелял" овнешкият ми Мерк за "всичко, което мърда" (и къде?)" -
Само хубави неща си казвала по въпроса, нямай грижи  ;)  Не си ли личи по отношението ми към теб ?  :)
Какво ми стана с аватарчетоооооооооооооооо?
Вижте ква съм бясна сега ;)  

*

Kali

• **
  • 1411
Извънземни в семейството
« Отговор #15 -: Декември 21, 2006, 02:32:47 pm »
Някъде бях чела, че втори дом е и на личната свобода и от там се замислих дали няма връзка с границите и бариерите, които си поставяме. От друга страна, това може би има повече връзка със Сатурн.

При мен излизат всички картинки. :)
« Последна редакция: Декември 21, 2006, 02:39:17 pm от Kali »
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Astroholic

Извънземни в семейството
« Отговор #16 -: Декември 21, 2006, 02:42:57 pm »
Втори дом - на личната свобода ?? В смисъл такъв, че парите те правят независим, тоест свободен ??  ;)  

*

Lillie

• 30532
Извънземни в семейството
« Отговор #17 -: Декември 21, 2006, 02:57:45 pm »
И на мен някак си не ми се връзва.
Втори дом се свързва с "личните ресурси" - не само материални, а и енергийни, духовни...  

Някой бе казал, че "свободата е" да си опознаеш границите и да живееш според тях или, по-точно, да се научиш да бъдеш щастлив като приемеш границите (и ограниченията) в материалния свят за условни, но и необходими.

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Valda

• *
  • 377
Извънземни в семейството
« Отговор #18 -: Декември 21, 2006, 03:06:43 pm »
Цитат
Някъде бях чела, че втори дом е и на личната свобода и от там се замислих дали няма връзка с границите и бариерите, които си поставяме. От друга страна, това може би има повече връзка със Сатурн.

При мен излизат всички картинки. :)
Нетът днес е само за търпеливи Телци ;)

Може да бъде и така ако го разглеждаме като дом на ценностната ни система.
тя е тази ,която ни прави свободни. Свободата е вътрешна, ако я приемаме като външни ограничения никога няма да се почувстваме свободни :)  

*

Astroholic

Извънземни в семейството
« Отговор #19 -: Декември 21, 2006, 03:07:13 pm »
Мдааа...Ограниченията в материалния свят са абсолютно необходими...Ето, в моя случай си представям какво би се случило ако разполагах с малко по-големи финансови ресурси - със сигурност нямаше да издържа и година на такъв живот  ;)  Господ ми мисли доброто, като ме ограничава  ;)