Сатурн ми е там в съвпад с моето Слънце. Според теб има ли влияние в това, че съм се омъжила за човек роден на моята рождена дата /но друга година/?
Имаш предвид синастричния ви съвпад Слънце-Сатурн?
Виж, Сатурн го отчитам в съвпад със Слънце на МЦ, нищо че идва откъм 9 дом. И смея да твърдя, че това е една от ключовите планети в хороскопа ти, която донякъде "тушира" влиянието на променливия кръст. Но само донякъде.
Искаш да кажеш, че според теб Луната те задържа в този брак? Хмм, на мен пък ми се струва, че знакът на Венера и Марс, както и съвпадът на Слънцето със Сатурн и позицията на Юпитер (съуправител на Дсц) оказват влияние в този смисъл.
Луна в 7 дом (макар и не много далеч от купсидата на 8-ми) е ориентирана към връзките, да, но само дотолкова, доколкото знакът и аспектите й го позволяват. Не забравяй все пак, че това е една вироглава овенска Луна, 'разкъсвана' между Плутон и Уран, което евентуално може да я прави и не особено "лек" партньор за съвместно съжителство, нито пък склонна към компромиси в отношенията си. Казвам ти го с най-добри чувства и намерения
Освен това тази Луна в края на 7-ми дом е и фокус на тао-квадрат с Венера и Юпитер, а ако разширим орбисите получаваме и голям кръст.
За връзката Луна-Венера мисля, че много се изписа и в този форум, и в подобните му. Въздействието на Юпитер понякога може да бъде и като на планета на "големите очаквания" - тук визирам връзката му с Луната и Венера в радикса ти.
Вероятно статусът и общественото мнение са важни за теб, макар че от друга страна на Луна в Овен, ако се разглежда изолирано, не би й пукало особено... Също така ми се струва, че не искаш да бъдеш зависима във връзките си, можеш да бъдеш и доста целенасочена, имаш нужда от стабилен, зрял и същевременно малко непредсказуем и нестандартен партньор, който да бъде предизвикателство (и опора) за теб.