Здравей Гост

За изкуството да си тълкуваме хороскопа

• 149 Отговора
  • 34084 Прегледи
Re: За изкуството да си тълкуваме хороскопа
« Отговор #80 -: Февруари 08, 2009, 09:46:52 pm »
Народа го е казал - не питай старило. Питай патило! Жизнения опит при всяка практика, която изисква консултация на хора е много съществен. Аз си живеех такъв безметежен живот докато не ми се струпаха на главата проблемите. Сега гледам по друг начин на проблемите на хората около мен.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #81 -: Февруари 08, 2009, 10:18:33 pm »
Една ситуация никога не се повтаря по един и същи начин ,а когато изхождаме от собствения си опит при даването на съвети ,се опитваме да вкараме ситуацията в нормите ,които на нас са ни познати. Сигурно пак ще съм неразбран от повечето и доста хора няма да са съгласни със мен ,но Синухе разбра какво имам предвид.
Живота прилича на реката ,която никога не е една и съща ,макар да изглежда по един и същ начин.
Лично аз за себе си предпочитам по-малкото опитност и хладен разум ,когато имам нужда от съвет ,отколкото голям опит ,който е подвластен на емоцията .
Има една мъдрост ,коятона фона на дискусията ми се забива като трън в съзнанието  ,която гласи;
Не ми е нужен приятел, който във всичко да се съгласява с мен и да ми кима според собствените ми възгледи – защото сянката ми върши това по-добре. Плутарх .
Та ,от позицията на собствената си опитност всеки от нас пречупва мнението си през призмата на сянката.

« Отговор #82 -: Февруари 08, 2009, 10:28:40 pm »
Синихе, можеш ли да осъзнаеш силата на любовта без да си я изживял? Можеш ли да знаеш какво е съчувствие, съпричастност без да се окажеш в ситуацията, в която да ги изпиташ? Можеш ли да знаеш как да се справяш в кризисни ситуации, ако животът никога не те е поставял в такива? Не бива да подценяваме силата на разума, но ние не живеем в свят, изтъкан само от интелект.
Колкото и банален пример да дам ,ще кажа едно нещо . Не всеки хирург е лягал под ножа и не всеки хирург познава болките , които пациента изпитва ,но това не го прави лош хирург.
На мнение съм ,че този който познава болките  е повече склонен на база съчувствие да му трепне ръката в неподходящ момент и да нанесе непоправими беди.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #83 -: Февруари 08, 2009, 10:51:44 pm »
тук започна да преобладава мнението, че информацията трябва да е директна
 не мисля,че това беше поста на Lillie - напрежението и противоречията създават нуждата от задаване на въпроси- усещане, осъзнатост, интуиция са надопитни преживявания, които  имат осование в бита, но не се определят само и единствено чрез него

речта е доста тромав инструмент за предаване на усещанията- мисля, че в разговора  се изхожда от единна позиция на всички страни :)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Skarlet

« Отговор #84 -: Февруари 08, 2009, 10:53:06 pm »
На мнение съм ,че този който познава болките  е повече склонен на база съчувствие да му трепне ръката в неподходящ момент и да нанесе непоправими беди.

Това не е задължително.По тази логика масово трябва да са нанесени непоправими беди на 90% от пациентите.Или искаш да кажеш,че всички хирурзи не трябва да изпитват съчувствие към пациентите си?Не знам на какви си попадал,но в тази професия се изисква такова съчувствие и емпатия.И тези,които притежават тези качества,не винаги са лабилни психически,за да им трепне чак пък толкоз ръката.За медицинска професия се изисква много здрава психика и хладнокръвие,както и бързи реакции.Особено за хирург.
 И както каза Лили,не знам как някой ще даде съвет на друг човек относно любов или партньорство,след като самият той не знае що е любов и страдание.Защото любовта е радост и болка,но за да можеш да дадеш правилен съвет,трябва да си я преживял.И най-важното-да съумее да погледне безпристрастно на конкретната ситуация с конкретния клиент.Нужна е само емпатичност и безпристрастно тълкуване.

« Отговор #85 -: Февруари 08, 2009, 11:07:35 pm »

Това не е задължително.По тази логика масово трябва да са нанесени непоправими беди на 90% от пациентите.Или искаш да кажеш,че всички хирурзи не трябва да изпитват съчувствие към пациентите си?Не знам на какви си попадал,но в тази професия се изисква такова съчувствие и емпатия.И тези,които притежават тези качества,не винаги са лабилни психически,за да им трепне чак пък толкоз ръката.За медицинска професия се изисква много здрава психика и хладнокръвие,както и бързи реакции.Особено за хирург.
 И както каза Лили,не знам как някой ще даде съвет на друг човек относно любов или партньорство,след като самият той не знае що е любов и страдание.Защото любовта е радост и болка,но за да можеш да дадеш правилен съвет,трябва да си я преживял.И най-важното-да съумее да погледне безпристрастно на конкретната ситуация с конкретния клиент.Нужна е само емпатичност и безпристрастно тълкуване.
Такова понятие като емпатичност и безпристрастно тълкуване за мен е парадоксално.
Не можеш от една страна да влизаш с цялото страдание на ,което си способен и да останеш безпристрастен.
Затова по-горе споменах параграф 22.
Емпатията или съчувствието е способността на човек да съпреживява емоциите, чувствата и мислите на другите. Тов а съпреживяване ни прави участници в проблема ,който отсрещния човек има ,а това е проява на чувство ,което не е в състояние да ни направи безпристрастни.

« Отговор #86 -: Февруари 08, 2009, 11:16:51 pm »
 ;D ;D ;DСега си говоря с един приятел за темата във форума. Така ме разсмя с коментара си ,че просто не се стърпявам да не го споделя.
Неговата реплика по повод бъркането или небъркането в любовните отношения и съветите ,които даваме или недаваме ,направо ме разби ;D ;D ;D.
- Вие си блъскайте главите с дали да давате съвет ,но един влюбен човек винаги прави ,това което на него му изнася ,а не това ,което го съветват . ;D ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #87 -: Февруари 08, 2009, 11:20:32 pm »
От моя скромен опит зная, че астрологията сама по себе си не върши работа, ако астрологът не разбира от човешки взаимоотношения, психология, медицина, икономически процеси (в мунданната астрология) и т.н. Или поне в една от изброените области. Не е необходимо да бъдеме специалисти в посочените области, просто непрекъснато да си развиваме и усъвършенстваме познанията паралелно с астрологията. Често се въздържам да давам съвети за важни неща, понеже много хора прибягват към астролога, за да отложат или отхвърлят личния избор. Особено, когато се намират в емоционален блокаж или ступор. Астрологът трябва да посочи алтернативите, но личният избор си остава решаващ. Ако видя, че човекът е лесно внушаем, аз предпочитам да му говоря в перспектива само хубавите неща, докато излезе от "дупката". Винаги след лошото следва нещо хубаво. Ако човекът се фиксира върху негативите, може да изпадне в по-дълбока криза. Не ми се иска аз да причинявам това. 

*

Nebesna

« Отговор #88 -: Февруари 08, 2009, 11:24:39 pm »
;D ;D ;DСега си говоря с един приятел за темата във форума. Така ме разсмя с коментара си ,че просто не се стърпявам да не го споделя.
Неговата реплика по повод бъркането или небъркането в любовните отношения и съветите ,които даваме или недаваме ,направо ме разби ;D ;D ;D.
- Вие си блъскайте главите с дали да давате съвет ,но един влюбен човек винаги прави ,това което на него му изнася ,а не това ,което го съветват . ;D ;D ;D

Абсолютно съм съгласна. Имам този горчив опит още от времето, когато едва прохождах в астрологията и не разбирах нищо от синастрия. Моя приятелка беше мазохистично привързана към един екземпляр, с който имаше връзка на изживяване. Беше се "побъркала", слабо казано. Гледах я как се занемарява и гасне ден, след ден, ревност, следене, врачки, разваляне на т.нар. "магии", молех я да не си причинява това, но всичко ми старание да и помогна си остана "глас в пустиня". Тя изтрезня вече и сега от позицията на времето се смее над случилото се, но тогава си беше абсолютно неподатлива на каквито и да било съвети.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #89 -: Февруари 08, 2009, 11:59:05 pm »
Мисля, че когато срещу себе си имаме човек в труден житейски период, е важно да можем да покажем искрени разбиране и съпричастност, назависимо какъв е техния произход /от този или друг живот/. Не в такава степен, че да попречат на обективната оценка, но все пак да ги има. В противен случай не биха потърсили мнението ни и една реплика "Ти не ме разбираш!" ще е съвсем на мястото си.

Синухе например твърди, че има хармоничен хороскоп, но ако животът му беше минал гладко и без сътресения дали щеше да посегне към астрологична литература? Ясно е, че има много хора с проблеми, които не са астролози, явно има и друг фактор, който да определя интереса, но в този живот все нещо го е провокирало.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Nebesna

« Отговор #90 -: Февруари 09, 2009, 12:13:04 am »
Какво значи "хармоничен хороскоп"? Хармоничните аспекти са дар за всяка карта, но те не могат да елимират напълно въздействието на негативните транзити. Колкото и да ти се иска да си "заровиш главата в пясъка" не винаги се получава. Не можеш да избягаш, да се скриеш, трябва да устоиш на събитията, поне докато бурята премине. Казват, че хората с известно количество негативни аспекти в картата са по-лесно адаптивни. Аз не съм имала възможност да се убедя напълно в това, но поне така пише в дебелите книги. Всеки преживява сатурнови, плутонови и уранови кризи. Вероятно хората с повече позитивни аспекти ще имат възможност да израстват по пътя на съзиданието, а не по пътя на черното учителство, така мисля аз. Те успяват да "избягат", плъзгайки се по пътя на секстилите и тригоните, намират си по-лесно отдушници. Един такъв отдушник може да бъде астрологията. Всеки от нас е е изкушавал да търси начини да управлява по-лесно живота си, да контролира собствената си съдба. Това е много амбициозно намерение, но би могло да бъде и една от причините хората да се насочват към астрологията.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #91 -: Февруари 09, 2009, 12:22:40 am »
Като оставим настрана,че наистина разбрах какво искаше да каже Зъболекар,мен пък ме утрепа това,че използва пример подобен на този,който смятах аз да пиша по повод разяснението на моята мисъл  ??? ;D (но бях зает с друго и за това сега се включвам в темата)

Щях да дам следния пример-един израждащ родилка доктор е полезен не с това,че е раждал някога той самия,а че е запознат с механизма на раждането. ;)

Синихе, можеш ли да осъзнаеш силата на любовта без да си я изживял? Можеш ли да знаеш какво е съчувствие, съпричастност без да се окажеш в ситуацията, в която да ги изпиташ? Можеш ли да знаеш как да се справяш в кризисни ситуации, ако животът никога не те е поставял в такива? Не бива да подценяваме силата на разума, но ние не живеем в свят, изтъкан само от интелект.

Lillie в поста си си изцяло права-по принцип всичко което си описала е така.Но не това имах предвид-то е ясно,че факта че приемаш по принцип да помагаш на някой предполага тези качества(изкл другите възможни интереси),това осъзнаване,тези преживявания като цяло,с една дума наблегнах на зрелостта,което е същото.По отношение на разума(съвсем съзнателно наблегнах на него,не на интелекта,който спада към инструментите)имах предвид това което имено означава-светлина върху нещо по принципа на Слънцето,да виждаш нещата такива каквито са и от там да изхождаш независимо от емоции,чувства и личен опит.Астрологията предлага знание и разбиране отвъд границата на личния опит и за това е ефективна дори и тогава когато не се приравнява към него.Сега какво търси питащия-съчувствие,разбиране и т.н. е друг въпрос,не означава че не може да ги даваме,но предимно се търси съвет,обяснение което е отвъд възможностите на питащия,да не говорим че често самия той може да предава много неясни сигнали и една обективност е задължителна за да не се заблуди астролога.Ако става въпрос просто и само за съчувствие и емпатийност-има приятели,има психолози и т.н.

На въпроса какво представляват "хармоничните" хороскопи,не виждам смисъл да отговарям,след като преди това си дала пример за тях.Кавичките предполагат условност и обобщеност.

Кали, Синухе не се е обърнал към астрологията,окултизма и езотеризма заради проблеми(не че съм нямал живот лишен от поне някои предизвикателства),а заради развитието си и заради самите тях.Не всичко на този свят се провокира-ние сме тези които носим много във себе си,просто идва момент в който това излиза на бял свят.При мен това стана сравнително по времето когато съзнанието и ума ми бяха готови за това-след 14-15 годишнина. :)

Мога да пиша още по темата,но ще го оставим за утре  ;)

« Отговор #92 -: Февруари 09, 2009, 12:31:54 am »
Като оставим настрана,че наистина разбрах какво искаше да каже Зъболекар,мен пък ме утрепа това,че използва пример подобен на този,който смятах аз да пиша по повод разяснението на моята мисъл  ??? ;D (но бях зает с друго и за това сега се включвам в темата)

Щях да дам следния пример-един израждащ родилка доктор е полезен не с това,че е раждал някога той самия,а че е запознат с механизма на раждането. ;)

Гравитирах около темата с раждането ,но по- образно ми се видя това с хирурга , а сега като прочетох ,че ти си го написал ми се видя по-ясно и по точно като описание ;D ;D ;D(това пък мен ме разби)

« Отговор #93 -: Февруари 09, 2009, 02:10:18 am »
Искам да обясня ,защо аз не ставам за консултиращ астролог и дано от това има някаква полза.Предупреждавам ,че може да звучи грубо ,но е факт.

Моята ценностна система.

Имам Сатурн в Близнаци, разположен във втори квадрант  (моят произход,дом и семейство, моите родители,  душата)и Луна в Козирог четвърти квадрант(общото поле, обществото, общата сфера на липса на влияние, съдбата). Основата се базира на опита ,който имам от произхода си , а чрез намирането на решения на проблемите в чуждия хороскоп,аз си намирам решенията за мен и разрешавам своите лични проблеми. Давам съвети ,които може да са приети ,но може да са и в разрез с общоприетите норми.Мога да използвам астрологията с цел да докажа своята значимост.

Свободата на волята.

Уран в Трети квадрант във Везни (околния свят, чуждото поле, чуждата сфера на влияние, духа) .
Добър съм за съвети на тези ,които изпитват скука от живота си и не знаят какво да правят,неподходящ съм за тези ,които имат нужда от стабилност , ред и равновесие в живота си .

Знания .

Юпитер в Риби в първи квадрант  (моето поле, моята сфера на влияние, материята)+Марс в Близнаци.
Добър съм в намирането и събирането на информация  ,която мога да предложа,но повечето е сведено до ниво прочит ,превод ,копиране. Потребността ми да покажа знания ме кара да ровя и търся ,но събирането и предоставянето на информацията не означава познание .Многото събрана информация не прави един човек добър астролог. Както и да е приел съм го,за себе си ,затова казвам ,че нищо не знам. ;D

Манипулацията.

Плутон в трети квадрант и във Везни(мога да ти оправя живота), в комбинация със Слънце в Овен ,Меркурий в Овен (чакай да ти покажа как става) разположени в първи квадрант. Склонен съм и мога да манипулирам майсторски човешките отношения. От мен съвет не трябва да приемат хора които вярват в магии ,считат се за жертви на манипулации имат нужда някой да ги освободи от лошата карма и се страхуват от лоши въздействия в бъдеще време.

Емпатия.

Нептун в Стрелец, трети квадрант +Венера в Риби в първи квадрант.
Водя се по интуиция. С човека ,който съветвам най-много да споделим възприятията си за живота като цяло.Склонност да чета мислите на отсрещния човек ,склонност да преписвам същите нужди и проблеми като своите, както и да дам погрешно решение на проблема му. Неподходящ съм за хора ,които имат парични проблеми,домашни проблеми, проблеми свързани със семейството, самотни,на които им липсват приятели,проблеми свързани с работа.

« Последна редакция: Февруари 09, 2009, 04:20:02 am от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #94 -: Февруари 09, 2009, 09:40:40 am »
Синухе например твърди, че има хармоничен хороскоп, но ако животът му беше минал гладко и без сътресения дали щеше да посегне към астрологична литература? Ясно е, че има много хора с проблеми, които не са астролози, явно има и друг фактор, който да определя интереса, но в този живот все нещо го е провокирало.

Да, Кали, имаше една астроложка, която твърдеше, че човек посяга към астрологията в тежки моменти или след поредица удари на съдбата. Донякъде съм склонна да се съглася. Но от друга страна, не при всички се случва така, т.е. не това е факторът, който отключва интереса им към астрологията и окултизма. Както казва Синихе, някой може да се позаинтересува от любопитство, друг - изпитвайки нужда от знания, усъвършенстване и, ако щете, духовно израстване (осъзнаване), а някой - просто от скука, да си разнообразява рутината. Колкото са хората, толкова са и мотивиращите фактори. Но астролог, който познава болката само на теория, трудно би могъл да разбере отсрещния, независимо от това дали притежава емпатия или не.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #95 -: Февруари 09, 2009, 10:38:55 am »
Цитат
  Кали, Синухе не се е обърнал към астрологията,окултизма и езотеризма заради проблеми(не че съм нямал живот лишен от поне някои предизвикателства),а заради развитието си и заради самите тях.Не всичко на този свят се провокира-ние сме тези които носим много във себе си,просто идва момент в който това излиза на бял свят.При мен това стана сравнително по времето когато съзнанието и ума ми бяха готови за това-след 14-15 годишнина. :)

Затова казах, че не всеки човек с проблеми става астролог, явно има и друг фактор.  :) Както е тръгнал разговора може да се окаже, че по някои въпроси мислим по един и същи начин.  ;D

Също смятам, че  хуманитарните науки /тези които се занимават с човека/ е добре да се практикуват от човеци. Тук не искам да се впускам в глупави разясниния, защото на всички ни е ясно какви са необходимите качества. Дори най-големия професионалист трябва да успее да опази човешкото в себе си

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #96 -: Февруари 09, 2009, 10:48:40 am »
Лили, наистина са разнообразни мотивите на начинаещите астролози, но едно обикновено любопитство не би довело да задълбочено търсене, четене и изследване. Всички сте учили физика и сте чували за линията на най-малкото съпротивление.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #97 -: Февруари 09, 2009, 11:53:28 am »

истински добрия астролог освен човек,следва да бъде и добър психолог.да проектираш собствените си виждания в/у този на който правиш консултация е ценично.ценностната система за всеки индивид е различна.астрологията е наука ,която показва възможностите ,а избора е изцяло наш.колко конструктивен е подхода това е друга тема.
при наличието на силен уран не може да се спре интереса към астрологията.колко добър  и дали ще стане астролог самия индивид зависи от аспектите.посредствени астролози колкото щеш...има такива ,които не са известни ,но са по-добри от известните.просто не им е дадено да блестят,а да работят без блясък.да спестяваш знанията си и да не ги споделяш-това е в противовес на науката.не бива да я правим мистична ;D,всички знаем,че тя е аналитична и се основава на математиката,а за нея-математиката знаем, че развива логиката.колкото по-духовно е израстнал дадения астролог толкова по-полезен и обективен е той.не сме в средновековието и не сме придворни дами или крале и кралици ,за да сме избраници да се възползваме от астрологията.комерсиалната астрология дори е смешна в очите на тези,които имат дори и бегли познания по астрология.добрия астролог според мен има бърза,аналитична,точна и прецизна мисъл.а това може да включва както квадратури така и опозицй.възможни са тригони и сектили.но ако аз,имам квадратура това означава,че с повече труд ще постигна онова,което ти със секстила или тригона.
астрологията има своята азбука.да от нея се започва.но от азбуката не можем да изхвърлим "ь","Ъ","ю" "Я".без последните изреченията ни може и да не бъдат пълни.всичко,което е на небето оказва своето влияние.и никой не е в състояние да ме убеди лично мен в противното.
и още нещо,ако позволите.в наталната карта има иформация дали има предпоставка за изучаване на астрология,езотерика и пр. но без транзит или прогресия ,дирекция това не би могло да бъде отключено.дали транзита е положителен или отрицателен е пак друг въпрос ;D/зависи от гледната точка и ценностната система/.но обикновенно човек ходи при астролог тогава,когато не може да си помогне сам.астрологията е хуманна и човешка наука на никой от нас предполагам нищо човешко не му е чуждо.хубав ден .

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #98 -: Февруари 09, 2009, 12:00:14 pm »
Какво значи "хармоничен хороскоп"? Хармоничните аспекти са дар за всяка карта, но те не могат да елимират напълно въздействието на негативните транзити. Колкото и да ти се иска да си "заровиш главата в пясъка" не винаги се получава. Не можеш да избягаш, да се скриеш, трябва да устоиш на събитията, поне докато бурята премине. Казват, че хората с известно количество негативни аспекти в картата са по-лесно адаптивни. Аз не съм имала възможност да се убедя напълно в това, но поне така пише в дебелите книги. Всеки преживява сатурнови, плутонови и уранови кризи. Вероятно хората с повече позитивни аспекти ще имат възможност да израстват по пътя на съзиданието, а не по пътя на черното учителство, така мисля аз. Те успяват да "избягат", плъзгайки се по пътя на секстилите и тригоните, намират си по-лесно отдушници. Един такъв отдушник може да бъде астрологията. Всеки от нас е е изкушавал да търси начини да управлява по-лесно живота си, да контролира собствената си съдба. Това е много амбициозно намерение, но би могло да бъде и една от причините хората да се насочват към астрологията.
Nebesna, много сте права. Има хора, които така и немогат да оползотворят даровете на съдбата и други, които именно поради липсата на такива са изградили доста успешно себе си.
В картата на майка ми има предимно квадратури и опозиции, само 2 тригона(но какви само -Юпитер-Сатурн, Юпитер-Плутон) и 1 секстил. Доста силна жена е.
В картата на близка приятелка, Луната и Сатурн правят хубави тригони към повечето планети, Венера- секстили , а е такова мрънкало и е вечно недоволна от живота.
Освен натала, очевидно е важно и възпитанието (да не бъдем държани под похлупак) и това, което генетичната рулетка ще ни отреди.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #99 -: Февруари 09, 2009, 01:21:20 pm »
Какво значи "хармоничен хороскоп"? Вероятно хората с повече позитивни аспекти ще имат възможност да израстват по пътя на съзиданието, а не по пътя на черното учителство, така мисля аз.

Ще допълня още под какво разбирам хармоничен хороскоп-освен наличие на хармонични аспекти,които могат и да играят ролята на отдушник когато се налага,също е важно дали няма много противоречия в картата по позиции-създава се трудност в интеграцията,какъв е модела на хороскопа (дали е пръснат или събран,дали енергията се концентрира някъде или циркулира хаотично и т.н.) и също така дали кармата и съдбата нямат голям разрив помежду си-едната изисква едно,другата друго,къде и как се преплитат и създават трудно развързващи се възели,това може и да се прояви като един силно заложен път на личността със също толкова силно заложен на душата в една или две или повече несвързани области,което също много трудно се постига като баланс в живота и съзнанието.Има карти, които дори и с повече трудни аспекти показват един неотклонен път,лишени са от много противоречия, няма борещи се доминанти(или работят в хармония,по знак,аспект или друго се свързват в една цел) и тогава просто показват силата и интезитета с които това се постига.Остава винаги въпроса с нивото на съзнанието-за много низко ниво,тригона може да е перфектния аспект на серийния убиец или паразита,а за една духовна личност квадрата може да е лоста на излизане извън  статиката/илюзията/ограничението.Но тъй като говорим в общия случай обикновено хармоничните и събрани карти отговарят на концентрирано и хармонично съзнание(да не се бърка с положително/отрицателно,което зависи от начина чрез който волята на това съзнание го оцветява чрез мисълта и действието) ,такова което е лишено или съдържа по-малко вътрешни противоречия, напрежение и което може да е по-стабилно по принцип,което по равномерно и спокойно си канализира енергията.И нека отбележа също-хармоничните аспекти не са толкова заспали  ;D,все пак всеки аспект представлява наличие на динамика,работата е там че тази динамика е свойствена за съзнанието или се осъществява в синхрон с обстоятелствата и възможностите,докато предизвикателните аспекти често показват неща които не са ни толкова свойствени,обработени или трудно синхронизираме с време и възможности и за това се изживяват като раняващи съзнанието.

По закона на подобното привлича подобно-ние привличаме както това което е свойствено за нас (аналогията на хармоничните аспекти),така и това с което не искаме да се сблъскаме или просто не виждаме(и което е също е част от нас,но явно не и осветлено от съзнанието или трудните аспекти), тъй като картата това е нашия образ и ние го отразяваме/поглъщаме целият.

Често хармоничните карти отразяват и много положително съзнание,както и много развито и дори при трудни обстоятелства и положения-те не само,че не се възприемат от съзнанието като пречка,но и разгръщат потенциала.При по трудните или "хаотични" карти,често баланса е по-труден,има теглене в различни посоки,а и когато става въпрос за външни обстоятелства и събития водещи до объркване, страдание и други негативни състояние-както в онази тема за страданието и болката,за повечето тя е фактор който така да се каже сваля вибрациите надолу.

Ще дам един пример за хармонична карта,на жена която за мен е най-положителната и хармонична личност с която до сега съм имал досег.Освен,че е много състрадателна(има проблем с прекомерното раздаване,характерно за силни Риби/Нептун) и с духовно съзнание и има различни духовни способности е същевременно и много успял материално човек(в следствие на много работа),има стабилно семейство.Живота и от ранно детство като условия и като кармични фактори (с двама болни родители с различна степен на инвалидност) далеч не е бил песен,в зряла възраст посреща големи отговорности и други,самото съзнание обаче е на високо духовно равнище и никога не се е оплаквало,а си е вършело работата ,както и по отношение на собствената си духовна еволюция не се е отпуснала нито за момент(което с голям воден тригон привидно е лесно).Използвам тази карта за да покажа,че обикновено хармоничните карти не че изключват трудности и ограничаващи обстоятелства и т.н.(и не че ги няма заложени в някои позиции),а че съзнанието обикновено се справя добре с тях на вътрешно и на външно ниво.