Здравей Гост

Какво ще кажете...........

• 29 Отговора
  • 5349 Прегледи
*

Lillie

• 30532
« Отговор #20 -: Януари 30, 2007, 10:17:52 pm »
А пък и се гледа цялата карта. Не само тази опозиция, макар и предвид знака на Асц да е ключова в картата. Но всичко с времето си...  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #21 -: Януари 30, 2007, 10:25:40 pm »
Към всички питащи за деца.

Моля,да се замислите върху това,че всяка мисъл,може да се превърне в действие и че думите носят енергия.
Как ще се отрази една отрицателна прогноза върху дете.
Замислете се,защо питате,  не измествате ли някой ваш проблем с тези въпроси.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #22 -: Януари 30, 2007, 10:34:40 pm »
Уф с тия пишман астролози.
Ми и моят асцендент е скорпион, а Марс-съуправителят на скорпион, е в осми дом, рак, в опозиция на стелиум Слънце, Сатурн, Юпитер - почти точна опозиция, и Меркурий.
И кво сега, не съм умрела и даже немам и намерение.  B)  :P  

« Отговор #23 -: Януари 31, 2007, 06:27:40 am »
Цитат
Към всички питащи за деца.

Моля,да се замислите върху това,че всяка мисъл,може да се превърне в действие и че думите носят енергия.
Как ще се отрази една отрицателна прогноза върху дете.
Замислете се,защо питате,  не измествате ли някой ваш проблем с тези въпроси.
Не, няма да те разберат.
И със снимките  на деца е същото в интернета.  
Пътят на звездите води към никъде. Важното е да не сбъркаш посоката.

*

ali

• 46
    • http://
« Отговор #24 -: Януари 31, 2007, 10:03:26 am »
:o Такаааааа.........исках мнение,а вие ме изядохте с парцалите,на всичко отгоре и престъпник ме изкарахте!!
Първо питам,защото имам причина за това!
Второ става въпрос за моето дете
Трето не съм искала никой да засегна,чисто и просто прочетох това в една астрологична книжка.
Ноооо след като толкова съм ви засегнала моля простете .Няма повече да искам мнения и съвети от Вас.Айде останете си със здраве!!!!

« Отговор #25 -: Януари 31, 2007, 10:23:59 am »
Цитат
:o Такаааааа.........исках мнение,а вие ме изядохте с парцалите,на всичко отгоре и престъпник ме изкарахте!!
Първо питам,защото имам причина за това!
Второ става въпрос за моето дете
Трето не съм искала никой да засегна,чисто и просто прочетох това в една астрологична книжка.
Ноооо след като толкова съм ви засегнала моля простете .Няма повече да искам мнения и съвети от Вас.Айде останете си със здраве!!!!
ali, никой не иска да те засегне.
Съжалявам, ако сме оставили такова впечатление!
Искам да ти кажа ,че не всичко ,което четеш в астрологични книжки ,трябва да се приема буквално.
Астрологията ни учи за вероятни тенденции,но това не означава,че те със сигурно ще се случат.Много хора живеят прекрасно с изброените от теб аспекти.
Не е нужно да се натоварваш с някаква кофти прогноза,която ще рефлектира върху психиката ти  и в следствие на това върху твоите близки.
Съжалявам ако сме ти се сторили груби,не е било с цел да те засегнем.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Януари 31, 2007, 12:36:11 pm »
ali, исках да ти отговоря веднага, но нямаше как...

Изглежда, че си останала с погрешната представа, че сме те изяли с парцалите тук. Но истината е, че това бе начинът да те предпазим от често срещаната грешка да се интерпретира и разбира буквално написаното в астрологичните книги и помагала.
Предположих, че може да става въпрос за твоето дете. В правото си да питаш за него. Но може би не това е начинът.
 :)
Не си засегнала никой от нас тук. Надявам се и ти лично да не си се засегнала след прочитане на написаното тук и също така се надявам, че си го разбрала правилно.
Казах ти вече, че въз основа на една натална опозиция в абстракция все още не могат да се правят каквито и да било заключения, дори ако е известен знакът на Асцендента. Нито пък би могла още отсега да правиш предположения как би се отразило въпросното нещо в картата на едно дете.

Искам да отбележа нещо важно.
През първите няколко години детето се идентифицира с Луната = майката.
След това идва фазата на Марс, Меркурий, Венера, Слънце...
Всъщност затова е прието да се говори за "първите седем" - това са много важни, формиращи години в живота на детето. През първите три години то се идентифицира с майката (=Луна) и я възприема като ключова "обгрижваща фигура" в живота си. След навлизане в "марсова" фаза лека-полека се полагат психологическите основи на самостоятелна идентичност.
Всичко това би могла да го прочетеш в книгата по психологическа астрология на Лиз Грийн и Хауърд Саспортас  "The Development of the Personality", но за съжаление на английски.

Та това бе причината да не ти отговорим какво е опозиция Слънце-Плутон в една натална карта. Може да бъде всичко и това зависи от индивидуалната съдба на родения с този аспект.
Вместо да се притесняваш за евентуални здравословни или други смущения в картата на детенцето, би могла просто да проследиш как се манифестира тази опозиция в близкото му обкръжение.
Можеш да видиш наталните карти на двамата родители и какво е заложено там, на баба и дядо също. Има кръстове и констелации, които се предават от поколение на поколение, докато не се 'изчистят' (казвам го съвсем символично) и не се интегрират оптимално. В нашата рода, например, има сатурново-плутонова доминанта и често се повтарят "хард" аспекти на Луна с Плутон.
Пожелавам ти успех в търсенето на отговори, но тях ще ги намериш в своята и на съпруга ти карти, а не само в картата на детето.

« Последна редакция: Януари 31, 2007, 12:46:49 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ali

• 46
    • http://
« Отговор #27 -: Януари 31, 2007, 12:50:14 pm »
Много благодаря на Lillie и ЗЪБОЛЕКАР!Прави сте,разбрах ви правилно и още един път ви Благодаря.

Относно темата, Lillie така е , този аспект на Плутон се предава през поколенията.И в нашия род е много силно изразен.Аз имам Плутон на АСЦ,майка ми - има опозиция слънце/плутон,сестра ми също има слънце/плутон.И действително забелязвам,че нещата са много сериозно свързани.Повече не искам да коментирам.

Още веднъж благодаря ви.
Писала съм тук като гост няколко пъти и винаги Lillie и ЗЪБОЛЕКАР сте се отзовавали с най- добри чувства.И именно,заради това реших да се регистрирам и да стана част от форума.
« Последна редакция: Януари 31, 2007, 12:51:35 pm от ali »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Януари 31, 2007, 01:07:22 pm »
"We are already born with an image of mother, an image of that archetype; and we are already born with an image of father, an image of birth, an image of growth, an image of death, etc. But different people have slightly different images of these archetypal phenomena. There are different varieties and brands of these images. For instance, the Moon has to do with mother and all of you have the Moon in your chart, so you all have an expectation of mother already there from birth, even before you actually encounter her. But the nature of your image of mother, the more exact kind of mother you are anticipating, is shown by your sign placement of the Moon and what sort of aspects are made to it. Similarly, you have right from the beginning, a sense that there will be a Father. Everyone has this—you all have the Sun in your charts and you can take the Sun to mean father. But the sign placement and aspects of the Sun will more exactly color and describe your own particular inborn image of what father is going to be like for you. Remember thaf perception is a function of expectation and that contentis a function of context. What you are expecting to see influence how you perceive what is actually there."
Howard Sasportas
"THE DEVELOPMENT OF THE PERSONALITY: The Stages of Childhood"
« Последна редакция: Януари 31, 2007, 01:10:30 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Януари 31, 2007, 06:27:25 pm »
Цитат
Относно темата, така е, този аспект на Плутон се предава през поколенията. И в нашия род е много силно изразен. Аз имам Плутон на АСЦ, майка ми - има опозиция слънце/плутон, сестра ми също има слънце/плутон. И действително забелязвам, че нещата са много сериозно свързани.
Още един пример от практиката.
В нашето семейство има повтаряне на сатурнови и плутонови аспекти към светилата и/или Асц.
Баба ми - Луна в Козирог в опозиция с Плутон, Слънце /Лъв/ в широк съвпад с Нептун
Дядо ми - Слънце в Овен квадрат с Плутон и в опозиция със Сатурн
Двете ми прабаби - Слънце в Козирог
Леля ми - Плутон на Асц, Слънце /Лъв, 12 дом/ в квадрат със Сатурн на ИЦ
Майка ми - Луна в съвпад със Сатурн, интерсептирано Слънце /Риби, 1 дом/ в квадрат със Сатурн на МЦ, ъглов Плутон
Първата ми братовчедка - Луна в съвпад с Плутон като фокус на тао-квадрат с ъглови Марс и Сатурн
При мен - изгряващ Скорпион + Луна-фокус на тао-квадрат със Слънце/Плутон, интерсептиран Сатурн в Лъв.

Виждаш ли сега как се проследяват взаимовръзките по наследствена линия?
В тази връзка ми се ще да ти препоръчам книгата "Светилата" на Лиз Грийн и Хауърд Саспортас, в която се разглеждат аспектите на Слънцето и Луната през призмата на психологическата астрология. Това е един от начините по-добре да разбереш констелациите в картата на твоето дете.
Друга книга, която горещо ти препоръчвам, е на български автор - Светла Балтова и се казва "Астрология и астропсихология за всеки". Бях приятно изненадана от качеството на презентираната в книгата информация, книгата е полезно четиво за всеки начинаещ и среднонапреднал.

И смятам да приключа с едно кратко обобщение по зададения от теб въпрос:
Слънце в Близнаци - променлив /мутабелен/ кръст
Ключовата дума за мутабелните знаци е промяна/адаптация/гъвкавост.

Тези знаци обусляват трансформацията, преминаването от една фаза в цикъла и подготовка за следващата фаза. Неслучайно знаците от променливия кръст управляват последния месец от всеки сезон и прехода към следващия /цитирам го от Светла Балтова/.
Плутон също е трансформация, чиято същност не е плъзгаща се и адаптивна като при знаците от мутабелния кръст. Плутон е неизбежна трансформация, като думата "неизбежна" не трябва да се възприема в негативен аспект. Целта на плутоновата трансформация а да ни промени из основи и да ни провокира да направим скок в развитието си. И този символичен "скок" е и в наши ръце, а не само предопределен свише от Съдбата.
Предвид знака на Асц при детето опозицията Слънце-Плутон наистина е ключова в радикса, а позицията на Слънцето му в 8 дом поставя допълнително ударение. Ако го разглеждаме в абстракция, бих го определила като "адаптивност към промени", която възможно ще се манифестира впоследствие в живота на родения по доста интензивен начин. Но за това се гледа цялата карта в синтезиран вид. Мисля, че това, което ти написах е достатъчно, без да навлизам в личното пространство на твоето дете.
П.С. В случая с изгряващ Скорпион задължително се разглежда позицията и на втория /и традиционен/ управител на този знак - Марс. В езотеричната астрология Марс е владетел на Скорпион, Венера - на Близнаци.
« Последна редакция: Февруари 06, 2007, 04:15:34 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.