Да, темата си плаче за страници...
Какво да правя, като се замислих така сериозно, а инфото си права, че е противоречиво и освен това рядко разчитам на написаното /което съм чела, не много/, а си разсъждавам до колко е възможно да е така и как е въобще.
Все пак си мисля, че да намерим отговорите на поне част от въпросите е важно, защото всеки има нещо да "решава" и стига да се стреми към това ще му е полезно по пътя.
според Майкъл Нютън сродните души били от твоя учебен клас там горе

и тук се появяват като съпрузи, като приятели или деца... но някак в ума ми се прокрадва и друго - другата половина от
твоята душа, което ще рече друг аспект на твоето Аз. обаче като се сетя за Матрицата 5 и пак ми става едно тъжно, защото: ако е друг аспект на твоето АЗ то тя или ти в един момент ще си отиде /умре/ и ти пак оставаш без сродната си душа, а и ми звучи много самотно Висшият ти АЗ да е един самотен там горе в някое друго измерение...
та знам ли и аз къде е точно истината... аз затова като си пожелавам човекът за мен, го изричам като Духовната ми половинка - в смисъл, човек който има моите разбирания, който е достатъчно напреднал духовно, с който да се подкрепяме и обичаме безусловно и т.н., а не като сродната си душа, защото не мога все още да я дефинирам тая сродна душа беееее