Здравей Гост

Дейвид Линч ли ми режисира сънищата?

• 36 Отговора
  • 8976 Прегледи
« -: Февруари 08, 2007, 10:24:19 pm »
Най-напред здравейте, това май е първата ми тема тук. Приятно ми е!
Макар доста от нещата, които са в обхвата на този форум да са ми интерес от дете, поради най-разностранните си интереси, заетости и дълбаения, гарнирани и с малко ленност, не намирам време да се зачета по-дълбоко, предимно за сънищата. Ще ми бъде приятно и интересно да споделите вашите мнения относно долния абзац (както от гледна точка на познанията ви, тъй и на личните преживявания и опит).

При мен преобладават странните сънища - все непознати и особени места, паранормалности, други същества и времена, и т.н. Често сънищата са доста ярки и ги помня месеци наред, макар след това да поизбледнява хронологията на събитията в тях. Може би би трябвало да си ги записвам?
Например, веднъж сънувах, че бяхме на маса, а човекът от другия край на масата се превърна в куб на Рубик. Друг път пък имаше път, който се изкачваше към дърво и свършваше в хралупата на дървото - път, по който вървяхме аз заедно с познати и някои непознати хора, а в хралупата живееше човек. Бих казал, много метафорични сънища. Състезание с велосипеди по вода също е доста интересно изживяване. :) Още по-странно е да се сънувам едновременно като няколко действащи лица или пък в женско тяло.  :blink: В друг мой сън се сънувах в Космоса, отдалечен и наблюдаващ Земята, а глас изпълваше цялото пространство, говореше ми за историята на планетата и как преди това е имало две луни. Но защо сега няма, по-добре да не казвам, защото е толкова чалнато, че ме е срам.
Интересно ми е да разгадая тези сънища. Моето мнение е, че трябва да ги записвам и анализирам впоследствие, сравнени със събитията в "реалността", за да открия метафоричната си формула, тъй да се каже.
Вие как мислите?
А относно придошло познание и отговори след сън?

(Между другото, не системата на монаха и математика Плацидус де Тито е причина за този ми ник, както вероятно са помислили доста от вас. :))

Поздрави!
« Последна редакция: Февруари 08, 2007, 11:42:21 pm от Placidus »

*

AH

• 2201
« Отговор #1 -: Февруари 09, 2007, 08:42:56 am »
И защо тогава си избрал тоя ник? :)

Защо не записваш сънищата, щом така добре ги помниш? - от моя опит - записването определено променя резултата, в смисъл, че по друг начин почваме да ги осъзнаваме, дори да пренебрегнем това, че сънуването и помненето са много по-интензивни.

« Отговор #2 -: Февруари 09, 2007, 11:54:20 am »
Благодаря за съвета и насърчаването да ги записвам, ще го имам предвид занапред. A използването на стандартен съновник по-трудно го вписвам в подобни сънища.
Иначе никът (псевдоним, под който правя и други неща) e най-вече заради описателното си латинско значение. Латинският език ме привлича и го обичам, бях започнал да го уча преди време, но не намирам достатъчно широка времева ниша напоследък, за да се занимавам и с него. :)
А притокът на отговори по-скоро го свързвам със състоянието на съзнанието, защото при тази честота на импулсите в мозъка рано сутрин (алфа режим) имаме по-креативен подход и бистро съзнание, по-подхранено въображение като при медитация, та е по-естествено да се появи внезапно познание и прояснение по даден важен въпрос, поставен или непоставен преди лягането. :)
« Последна редакция: Февруари 09, 2007, 12:12:24 pm от Placidus »

*

AH

• 2201
« Отговор #3 -: Февруари 09, 2007, 12:26:59 pm »
според номерологията имената или никовете, които сами си избираме, за разлика от тия, с които са ни нарекли при раждането, внасят нова енергетика у нас :)

Какво ли си търсил, та си избрал тоя си ник :) - поглеждал ли си? :)  

« Отговор #4 -: Февруари 09, 2007, 12:31:41 pm »
Бих казал, съответствие. И подобни неща обикновено някак сами идват, чувстват се и прилепват; изглежда, звучи и значи "твой тип". :)
В какъв смисъл да съм поглеждал?
Всъщност, това е интересна тема - защо хората избрат определен псевдоним... Може да се отвори във форума. :)
« Последна редакция: Февруари 09, 2007, 12:37:54 pm от Placidus »

*

AH

• 2201
« Отговор #5 -: Февруари 09, 2007, 03:10:20 pm »
Имах предвид да прочетеш някоя номерология, да направиш някои прости изчисления, да видиш какво казва символиката на числата в ника ти и да я сравниш със символиката в рожденото си име :)

Не е сложно като четене и изчисления - става бързо и лесно :)
Интерпретацията после е по-сложна и интересна, но и много полезна, ако може човек да се възползва от нея :)  

« Отговор #6 -: Февруари 09, 2007, 05:33:52 pm »
Благодаря ти за хубавата идея, с ника не съм го правил. :)
Установих, че със символиката на числата, получени от ника, съм май по-съгласен (както и с тези на един друг ник), отколкото с тези от името, където има някои попадения, граничещи с тъкмо обратното на това, което е. Може би така се прожектира необходим баланс, допълване и номерологично пак се получава, че има съвпадение.
« Последна редакция: Февруари 09, 2007, 07:03:37 pm от Placidus »

*

AH

• 2201
« Отговор #7 -: Февруари 10, 2007, 07:44:14 am »
изследванията могат да продължат :)
Например като разгледа човек какви обръщения използват към него приятели, близки, колеги и пр. и как той се отнася към тях :)
А след това да помисли какви обръщения използва самия той и как те се корелират с отношението му към съответните хора :) От там - как им действа, въздейства, как ги манипулира или не, чрез обръщението си :)  - магии :D  

« Отговор #8 -: Февруари 10, 2007, 01:43:30 pm »
Абсолютно. :)

« Отговор #9 -: Февруари 10, 2007, 03:01:57 pm »
Цитат
Бих казал, съответствие. И подобни неща обикновено някак сами идват, чувстват се и прилепват; изглежда, звучи и значи "твой тип". :)
В какъв смисъл да съм поглеждал?
Всъщност, това е интересна тема - защо хората избрат определен псевдоним... Може да се отвори във форума. :)
Псевдоним.....моя ник е творение на този форум.Първото ми участие тук беше за сън свързан със зъби и то падащи .....та набързо станах ЗЪБОЛЕКАР ;)  :P  :D.

Твоя от какви сладки дейности идва?
« Последна редакция: Февруари 10, 2007, 03:03:42 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

« Отговор #10 -: Февруари 10, 2007, 10:11:43 pm »
Здравей,
Моят по-скоро се отнася до характера. С тази дева в асцендента и всичко под хоризонта (а може би и други неща) съм доста скромен и благ тип, тих и необичащ особено общуванетo, освен с някои роднини и рядкосрещани себеподобни, които обикновено ми стават и скъпи приятели. Обичащ и търсещ спокойствие и уединение, иначе започвам да се притеснявам, изтощавам, пулсът се вдига и т.н., понякога дълбоко скрит в мене почва да бушува огън и напрежение. Може би заради това според някои действам и успокояващо. :) Дейностите - жаден и за науката, и за изкуството, но основно в сферата на информационните технологии се занимавам, както и с музика. Отначало си помислих, че си стоматолог по професия, но из темите прочетох, че не си. Последният път като ходих на зъболекар, после от време на време в продължение на година сънувах ужасии, свързани със зъби, изкривени ченета, подути венци и пр. :ph34r:
« Последна редакция: Февруари 10, 2007, 10:37:41 pm от Placidus »

« Отговор #11 -: Февруари 10, 2007, 11:11:44 pm »
Цитат
Здравей,
Моят по-скоро се отнася до характера. С тази дева в асцендента и всичко под хоризонта (а може би и други неща) съм доста скромен и благ тип, тих и необичащ особено общуванетo, освен с някои роднини и рядкосрещани себеподобни, които обикновено ми стават и скъпи приятели. Обичащ и търсещ спокойствие и уединение, иначе започвам да се притеснявам, изтощавам, пулсът се вдига и т.н., понякога дълбоко скрит в мене почва да бушува огън и напрежение. Може би заради това според някои действам и успокояващо. :) Дейностите - жаден и за науката, и за изкуството, но основно в сферата на информационните технологии се занимавам, както и с музика. Отначало си помислих, че си стоматолог по професия, но из темите прочетох, че не си. Последният път като ходих на зъболекар, после от време на време в продължение на година сънувах ужасии, свързани със зъби, изкривени ченета, подути венци и пр. :ph34r:
Тогава да си беше харесал като ник-Placebo  -Вероятно, най-ефикасното лекарство в цялата история на фармацията, медицината, алхимията и химията (взети заедно).
Всъщност най-често е захар или друго безобидно вещество ;)  :D . Действа чрез самовнушение (човек повярвал, че приема ново свръхефикасно лекарство), мозъкът започва да отделя там разни ендорфини, хормони или други биохимии, които всъщност предизвикват лечебния ефект.

:D  :D  :D  

« Отговор #12 -: Февруари 10, 2007, 11:20:26 pm »
Самовнушението е могъщо. :) Е, аз не съм лекарство и нямам особен лечебен ефект. :D Между другото, ако не греша, има такъв музикант/изпълнител.
« Последна редакция: Февруари 10, 2007, 11:22:57 pm от Placidus »

« Отговор #13 -: Февруари 10, 2007, 11:33:32 pm »
Цитат
Самовнушението е могъщо. :) Е, аз не съм лекарство и нямам особен лечебен ефект. :D Между другото, ако не греша, има такъв музикант/изпълнител.
Група са  :D .

Нали сам каза ,че действаш на някои хора успокояващо ,та затова направих сравнение с лекарството ;)  :D
« Последна редакция: Февруари 10, 2007, 11:41:26 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

« Отговор #14 -: Февруари 10, 2007, 11:37:18 pm »
Да, предположих. :)
Placebo са група, вярно. Мисля, че имах тяхна музика, но нещо не я откривам на диска си.
« Последна редакция: Февруари 10, 2007, 11:37:47 pm от Placidus »

« Отговор #15 -: Февруари 10, 2007, 11:45:41 pm »
Цитат
Да, предположих. :)
Placebo са група, вярно. Мисля, че имах тяхна музика, но нещо не я откривам на диска си.
Черпя те  ;)

http://www.hotget.com/music/Placebo-20th-C...Boy,363322.html

http://www.hotget.com/music/Placebo-Bigmou...ain,363320.html
« Последна редакция: Февруари 10, 2007, 11:49:07 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

« Отговор #16 -: Февруари 10, 2007, 11:59:55 pm »
Благодарско. И аз черпя с нещо с пожелание за лека вечер.
http://www.hotget.com/music/Vangelis-Songs...eas,503297.html
Май линкът не работи. :( Има го в дата.бг > ЛИНК
« Последна редакция: Февруари 11, 2007, 12:02:57 am от Placidus »

« Отговор #17 -: Февруари 11, 2007, 12:05:36 am »
Цитат
Благодарско. И аз черпя с нещо с пожелание за лека вечер.
http://www.hotget.com/music/Vangelis-Songs...eas,503297.html
Май линкът не работи. :( Има го в дата.бг > ЛИНК
Благодаря :D , имам го на диск ;) !

Лека вечер и на теб :) !

*

NFL

• 9
« Отговор #18 -: Февруари 16, 2007, 02:58:14 pm »
Ето място където се почувствах малко по-нормална ..относно фантастичните сънища които имаш.И аз имам подобни а усещането за тях ме държи дълго след това,все едно направо е по-реално от тази реалност.Особено когато съм била на непознати и невероятно красиви места и хора които летят и морски хора....Интересното е че има разлика между тези ми сънища и онези безсмислените...за мен първите са нещо като видения...всъщност просто исках да кажа здравей на една сродна душа :) обикновено не пиша във форумите но с хора които търсят и усещат смисъла на нещата си струва поздрави и да сънувате все по истински нощем.!!! ...денем и без това сънуваме достатъчно истински нещата :rolleyes:  

*

Nyx

• 20
« Отговор #19 -: Февруари 16, 2007, 03:22:44 pm »
И на мен често ми се случва да сънувам странни сънища... и визии за минали епохи и животи  :o за бъдещи впрочем също  :blink: