Най-напред здравейте, това май е първата ми тема тук. Приятно ми е!
Макар доста от нещата, които са в обхвата на този форум да са ми интерес от дете, поради най-разностранните си интереси, заетости и дълбаения, гарнирани и с малко ленност, не намирам време да се зачета по-дълбоко, предимно за сънищата. Ще ми бъде приятно и интересно да споделите вашите мнения относно долния абзац (както от гледна точка на познанията ви, тъй и на личните преживявания и опит).
При мен преобладават странните сънища - все непознати и особени места, паранормалности, други същества и времена, и т.н. Често сънищата са доста ярки и ги помня месеци наред, макар след това да поизбледнява хронологията на събитията в тях. Може би би трябвало да си ги записвам?
Например, веднъж сънувах, че бяхме на маса, а човекът от другия край на масата се превърна в куб на Рубик. Друг път пък имаше път, който се изкачваше към дърво и свършваше в хралупата на дървото - път, по който вървяхме аз заедно с познати и някои непознати хора, а в хралупата живееше човек. Бих казал, много метафорични сънища. Състезание с велосипеди по вода също е доста интересно изживяване.

Още по-странно е да се сънувам едновременно като няколко действащи лица или пък в женско тяло. :blink: В друг мой сън се сънувах в Космоса, отдалечен и наблюдаващ Земята, а глас изпълваше цялото пространство, говореше ми за историята на планетата и как преди това е имало две луни. Но защо сега няма, по-добре да не казвам, защото е толкова чалнато, че ме е срам.
Интересно ми е да разгадая тези сънища. Моето мнение е, че трябва да ги записвам и анализирам впоследствие, сравнени със събитията в "реалността", за да открия метафоричната си формула, тъй да се каже.
Вие как мислите?
А относно придошло познание и отговори след сън?
(Между другото, не системата на монаха и математика Плацидус де Тито е причина за този ми ник, както вероятно са помислили доста от вас.

Поздрави!