Здравей Гост

тригоните на Юпитер с Венера и Сатурн

• 114 Отговора
  • 19330 Прегледи
*

AH

• 2201
не е трудно да се сдобиеш с дворец, трудното е да бъдеш крал или кралица:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1 -: Март 02, 2007, 01:12:04 pm »
А в индивидуалния хороскоп каква според теб каква е манифестацията на този голям тригон?
На мен в солара за предстоящата година ми се пада такова чудо понеже  :rolleyes: но има и опозиция на Марс/Нептун на Асц към ретро Сатурн на Дсц, която честно казано малко ме притеснява...  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Март 02, 2007, 01:35:12 pm »
Цитат
Защото кралят е самотен в лъскавия си дворец  B)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #3 -: Март 02, 2007, 02:20:17 pm »
благоприятни възможности, като да плуваме по течението, стига да изберем неговата посока:)
Ако не успяваме да избираме неговата посока, проблемът се корени вероятно в това, че оставяме истинските важните неща някой друг да ги движи:)
Свикваме някой друг да ни приготвя храната, да ни приготвя дрехите, да ни приготвя жилището, да ни намира приятели и т.н., като естествено смятаме, че с труда си ние пък приготвяме нещо за другите:)
Въпросът е, че покрай еднообразния и рутинен труд, почваме и да мислим еднообразно и рутинно:)
Знам ли, може би ако известно време се опитваш да правиш разни елементарни неща, които обикновено ползваш, след като са приготвени от другите, може би ще видиш и ще се възползваш от възможностите на тригоните:)
Възможностите ще са по всякакви аналогии на планетите в конфигурацията; на домовете, които заемат; на домовете, които управляват и т.н.:)
С други думи и да се появи двореца, ако не си готова да бъдеш кралица....:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Март 02, 2007, 02:55:02 pm »
Да, АН, дворецът се задава на хоризонта, но наистина не съм сигурна дали съм готова да вляза там  :huh: а и не се знае що за "дворец" ще е то  B)
« Последна редакция: Март 03, 2007, 10:41:09 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Март 02, 2007, 05:52:15 pm »
АН, как мислиш, дали в предстоящия голям огнен тригон между Венера, Юпитер и Сатурн някоя от планетите има по-голяма сила? Да речем, защото е на трон, докато другите две са в заточение?  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #6 -: Март 03, 2007, 12:53:26 pm »
Въй въй, сега любов ли да чакаме?  :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Март 03, 2007, 01:47:01 pm »
Въй въй, kaily4ke, не знам любов ли ще е, що ли е... но опозицята на Сатурн и Нептун в квадрат към Асц ми нашепва нежно на ушенце, че предстоят несигурни времена. Началото на промяната е положено, макар и в стадия си на идеен замисъл, остава само да се пусна по пързалката... и накъдето ме отведе  :lol:
При първия квадрат на Сатурн-Нептун към Асц наесен през изминалата вече година усетих как потокът ме понесе нанякъде. Така ме понесе, та чак се подхлъзнах. Сега вече наистина не знам къде се намирам и имам чувството, че губя почва под краката си. Най-сетне напуснах работа, която отдавна не ме удовлетворяваше и все чаках подходящия момент, но моментът взе, че ме изпревари  :blink: и това се случи буквално преди броени дни, когато опозицията между Сатурн и Нептун бе станала точна. Преди да се случи, бях усетила странна тревожност, имах и интересен сън, в който се намирах на територията на някакно свлачище и почвата под краката ми се движеше и бе хлъзгава, не я усещах... усещането бе за вакуум и аморфност. Предполагам, че това е обичайно състояние при транзита на Нептун към Асц  :huh:
Та мисълта ми бе, че който го мързи да направи първа крачка към така желаната промяна и се вкопчва в статуквото, промяната го изпреварва и... помита  :o
И напоследък взех да се замислям и за така горещо полемизираните по бг астрофорумите хиронови транзити, към които бях настроена така скептично. И не в смисъл на проявена събитийност. В един форум ми бяха загатнали, че ми предстои /и понастоящем вече е факт/ опозиция на транзитен Хирон към Сатурн (и квадрат с Уран)... и се чудех каква ли ще е манифестацията на тоя "камънак" в живота ми. Ами... ако се търси конкретна събитийност, може и никаква, но най-вероятно е част от "замисъла". Нещата все по някакъв начин трябва да се уравновесяват. Имах нужда от това равновесие и то дойде отвън, за да не го 'налагам' аз по любимия си плутонов начин, оставяйки руини след себе си, макар и с пълно основание  :ph34r: по-"мутабелните" ми приятелки и близки все ми повтарят, че животът е гъвкавост и компромис, ама кой да слуша  :lol: е, с компромисите понякога прекалявам, та се оливам, но другото... просто не мога да си затворя очите и да се направя на сляпа, глуха и няма в определени ситуации и при определени обстоятелства  :huh: и, както се знае,  се посичат ония глави дето стърчат най-високо  :lol:
« Последна редакция: Март 03, 2007, 07:18:49 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jeni

« Отговор #8 -: Март 03, 2007, 03:06:22 pm »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 10:37:56 pm от Jeni »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Март 03, 2007, 07:21:23 pm »
Ние хората все сме устремени към високи и все по-високи върхове, но достигнем ли най-високия си връх, оставаме там насаме със самотата си...

« Последна редакция: Март 03, 2007, 07:33:42 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #10 -: Март 03, 2007, 08:00:12 pm »
;) Най- лошо е когато човек се чувства самотен сред други хора.

Когато стигнеш върха си правиш равносметка дали си е струвало всички лишения, които си направил и какво си изгубил през това време.

Май всички усещаме че настъпва промяна, но какво ще ни донесе тя е отделен въпрос. За себе си имам предчувствието че следващите четри месеца ще са решаващи. :)  
"Сърцето има доводи, които разумът не познава"  Паскал

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Март 03, 2007, 08:15:38 pm »
Да, възможно е и след като стигнеш върха, изведнъж да осъзнаеш, че по пътя към него си загубил много повече, отколкото спечели, достигайки го.

Тази вечер сме на вълна философстване... усещате ли предстоящото затъмнение вече?  B)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Xalia

• *
  • 164
« Отговор #12 -: Март 04, 2007, 09:21:28 am »
Цитат
Интересна синхронност, един ден преди да прочета това, гледах предаване на астрологаWinfried Noe, в което той разграничава четири фази във връзките:

1. Юпитер - Венера - Уран: сключване на контракт да сме заедно.

2. Венера - Сатърн - Нептун - фаза на изтрезняване.

3. Слънце - Марс - Плутон - стремеж да превъзпитаме партньора за да направим по-добър човек от него. Това е най-критичната фаза, за  която се изисква зрялост, за да може да се преодолее и да се навлезе в следващата.

4.ЮПИТЕР - ВЕНЕРА - САТYРН - Акцептиране на партньора като равноправен, взаимно решаване на проблемите. Задачата ни през тази фаза е да се освободим  от представите си какъв ТРЯБВА да бъде партньора, да го възприемем такъв, какъвто е.

Тези фази намираме не само в личните си отношения, но и в динамиката на групите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Март 04, 2007, 11:16:14 am »
Цитат
3. Слънце - Марс - Плутон - стремеж да превъзпитаме партньора за да направим по-добър човек от него. Това е най-критичната фаза, за  която се изисква зрялост, за да може да се преодолее и да се навлезе в следващата.

4. ЮПИТЕР - ВЕНЕРА - САТYРН - Акцептиране на партньора като равноправен, взаимно решаване на проблемите. Задачата ни през тази фаза е да се освободим  от представите си какъв ТРЯБВА да бъде партньора, да го възприемем такъв, какъвто е.

Много интересни неща споделяш, Xalia  :)

В интерес на истината голяма част от проблемите във връзките и отношенията ни се дължат на желанието да 'превъзпитаваме' партньора или близките си според представата си какъв/какви "трябва" да бъде/бъдат. Бихме си спестили много огорчения, ако поне веднъж се опитаме да ги приемем такива, каквито са.
Има и друг, също така често срещан вариант и "модел" в отношенията, който често води до паралелни връзки и триъгълно-многоъгълни ситуации. Когато осъзнаем, че партньорът не е това, което бихме искали или според нас "трябва" да бъде, или не ни дава това, от което мислим, че имаме потребност, започваме да търсим друг, допълващ го "вариант" /или варианти/, който да компенсира "липсите". В мнозина такива случаи не след дълго осъзнаваме, че "липсата" е наше вътрешно състояние/усещане, а не се дължи на външни обстоятелства или на това, което не ни 'дава' партньорът.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #14 -: Март 04, 2007, 11:28:02 am »
Цитат

Тази вечер сме на вълна философстване... усещате ли предстоящото затъмнение вече?  B)
 ;)Това затъмнение направо ми затъмни живота, дано сега го просветветли че иначе няма да се разбираме със звездичките. :angry:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Март 04, 2007, 11:31:54 am »
Усети ли го? Аз пък изобщо не. Но рибките вкъщи се оплакват от главоболие, безсъние и отпадналост  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #16 -: Март 04, 2007, 11:46:00 am »
Цитат
Усети ли го? Аз пък изобщо не. Но рибките вкъщи се оплакват от главоболие, безсъние и отпадналост  :huh:
 :( Направо си скъсах нервите , добре че днес ще ходя на фитнес та да ми излезе напрежението.
Аз се чудя, защо от извесно време съм неспокойна и вчера разбрах отговора.
Не съм очаквала, че ще съм толкова чувствителна. :unsure:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Март 04, 2007, 11:49:28 am »
Старая се да си пазя нервичките и да не ги хабя по затъмнения, защото скоро за друго ще ми трябват  :unsure:  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #18 -: Март 04, 2007, 12:02:03 pm »
Цитат
2. Венера - Сатърн - Нептун - фаза на изтрезняване.

3. Слънце - Марс - Плутон - стремеж да превъзпитаме партньора за да направим по-добър човек от него. Това е най-критичната фаза, за  която се изисква зрялост, за да може да се преодолее и да се навлезе в следващата.

:P Фазата на изтрезвяването се определя от трите планети, които имат най-голямо влияние върху живота ми - това какво означава, че прекалено трезво гледам на живота ли?

А на третата фаза винаги нещо не ме удоволетворява, ама че работа май скоро няма да стигна до четвърта фаза. :unsure:
« Последна редакция: Март 04, 2007, 05:05:01 pm от SANIELI »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Март 04, 2007, 12:08:16 pm »
При мен втората и четвъртата фаза като че ли имат най-голямо значение, третата се опитвам да я прескачам, доколкото е възможно  :rolleyes:

Забелязвам, че проминентен Сатурн в картата има афинитет към третата фаза - "превъзпитаване" на партньора. Истинска удовлетвореност от постигнатите резултати обаче рядко има. В случая не визирам само междуличностните отношения, а и в колективен, групов контекст.

:)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.