Здравей Гост

тригоните на Юпитер с Венера и Сатурн

• 114 Отговора
  • 19324 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #40 -: Март 04, 2007, 06:35:40 pm »
Хм, на мен Юпитер сега ми е през първи дом.
Северният ми се мота в 4-и и върви към ИЦ.
Какво следва значи?  B)

А всъщност какво ли питам.
Преди месец щерка ми се премести при мен и сега се опитвам да правя някакви ремонти, като удивително много съм се замислила как да изкарам повече пари, за да сменя и жилището, и квартала, пу пу пу. ;)  
« Последна редакция: Март 04, 2007, 06:42:50 pm от kaily »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Март 04, 2007, 07:01:31 pm »
Сега вече мисля, че мога да споделя какво ми донесе преходът на Юпитер през първи дом.
Донесе ми поглед отвъд, птичи поглед чрез издигане над "шаблоните" и "правилата" в астрологията. Астрологията не е само набор от формули, домове и аспекти, тя е философска нагласа, в чиято основа е езотериката.
 :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #42 -: Март 04, 2007, 07:08:12 pm »
Е, мен още път ме чака-до края на октомври все е в първи.
А после пък влиза в родния си втори, домът на парите.  :rolleyes:

Значи сега да изкарвам по-дребните пари за ремонта, а после направо за ново жилище. Примерно.  :D  

*

Xalia

• *
  • 164
« Отговор #43 -: Март 04, 2007, 07:15:04 pm »
Цитат
Хм, на мен Юпитер сега ми е през първи дом.
Северният ми се мота в 4-и и върви към ИЦ.
Какво следва значи?  B)

А всъщност какво ли питам.
Преди месец щерка ми се премести при мен и сега се опитвам да правя някакви ремонти, като удивително много съм се замислила как да изкарам повече пари, за да сменя и жилището, и квартала, пу пу пу. ;)
В моя случай, при последния преход възелът беше в девети дом - започнах тогава едно дистанционно обучение. При мен се връзва и предишните два пъти в миналото, но не съм имала възмжност за обмяна по въпроса досега с други хора.

*

kaily

• 5145
« Отговор #44 -: Март 04, 2007, 07:25:01 pm »
Миналият път възелът ми е бил в 12-и, тогава наистина тъкмо бях почнала да чета окултна литература, бях намерила Ошо и няколко години май само с това се занимавах-с четене на Ошо. С това съм запомнила ония години.
Ошо-окултната сила в живота ми и пръв мой приятел (по 11-и)  <_<

Обаче по-миналият е бил в осми, нещо не мога да го вържа.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Март 04, 2007, 07:34:06 pm »
На мен Юпитер сега тъкмо ми премина през Нептун и е на два градуса разстояние от купсидата на 2-ри дом. Спомням си, че в деня на точното му преминаване през Асц бях обзета от странна и необяснима еуфория и ме напушваше смях. Иначе транзита му през стрелешката част на 1-ви дом почти не усетих, освен лека промяна в нагласата към по-игрива и шеговита, но това вероятно се дължи и на преминаването на прогресивната Луна през огнен знак и дом  :rolleyes:
Специално за юпитеровите транзити почти нямам какво да споделя, тъй като почти не ми се отразяват с изключение на "хард" аспектите му към Луната  B)
В една от съседните теми се сещам, че Jeni бе питала за транзита на Юпитер през 5-ти дом. Стандартната му интерпретация тук е "разширяване" съобразно аналогиите на дома, но въздействието на Юпитер, както и на всяка друга планета, е индивидуално според спецификата на всеки хороскоп. В тази връзка мога да отбележа, че при мен лично преминаването му през стелиума с лични планети в 5-ти дом бе белязало един от най-трудните и сложни периоди в живота ми, в съчетание с транзита на Сатурн през 6-ти дом (сатурнова квадратура между 21- и 22-годишна възраст). Но точно тогава получих вътрешен подтик да започна да изучавам астрология. А когато Юпитер и Сатурн се срещнаха в Телец/7 дом, изведнъж много неща се промениха и настъпи видима промяна, оживление, раздвижване, разчупване на статуквото и излизане от тогавашната ситуация "без изход"  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #46 -: Март 04, 2007, 07:45:11 pm »
Аз навремето четох, че Юпитер през пети е деца и наистина, забременяла съм при Юпитер в пети.
Юпитер в 12 ми донесе много чудеса.
А Юпитер в първи дано донесе кариера и уютен дом заради възела.
Пък във втори то е ясно.
Впрочем по прогресии и дирекции, на които не им разбирам много де, ама Венера влиза в пети, това какво ли значи.  :rolleyes:
Транзитната ми Венера също е в пети, а Хирон транзитен се катери върху наталната Венера.  ;)  

*

Xalia

• *
  • 164
« Отговор #47 -: Март 04, 2007, 08:46:04 pm »
Цитат
Аз навремето четох, че Юпитер през пети е деца и наистина, забременяла съм при Юпитер в пети.
Юпитер в 12 ми донесе много чудеса.
А Юпитер в първи дано донесе кариера и уютен дом заради възела.
Пък във втори то е ясно.
Впрочем по прогресии и дирекции, на които не им разбирам много де, ама Венера влиза в пети, това какво ли значи.  :rolleyes:
Транзитната ми Венера също е в пети, а Хирон транзитен се катери върху наталната Венера.  ;)
Спонтанната ми асоциация (без да познавам хороскопа ти) към Венера в пети е: изграждане на приятелство (Венера) към собственото? дете (пети дом). Тук е важно обаче да се види Венера на коии домове е владетел и кой от тях доминира по важност.

А когато възелът ти е бил в осми, не е ли имало смърт на важен за теб човек, или наследствени теми, бизнес, пари или невероятни сексуални преживявания...? Това не го разбирай като въпрос, а като подтик за размисъл, и то с твое позволение, разбира се.

*

kaily

• 5145
« Отговор #48 -: Март 04, 2007, 09:19:29 pm »
Нищичко, това ми беше един скучен и сив период от живота. Наистина.

« Отговор #49 -: Март 04, 2007, 09:46:43 pm »
:o Само аз ли немога да усетя влиянието на Юпитер, а в наталната ми карта е най- близката планета до Асц.В момента е в 3 дом , обаче неусещам никакво влияние.Като се замисля, когато е бил в 1 и в 2 дом също не се е случило кой знае какво :( .
"Сърцето има доводи, които разумът не познава"  Паскал

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Март 04, 2007, 10:12:58 pm »
Не си единствената тук, който не го усеща. И при мен транзитите му не носят събитийност, с изключение на някои аспекти към Луната - съвпади, квадрати, опозиции.
При моя близка пък Юпитер наскоро мина през МЦ, Луната и нодалната ос и... абсолютно нищо не се случи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #51 -: Март 04, 2007, 10:16:45 pm »
Цитат
Не си единствената тук, който не го усеща. И при мен транзитите му не носят събитийност, с изключение на някои аспекти към Луната - съвпади, квадрати, опозиции.
При моя близка пък Юпитер наскоро мина през МЦ, Луната и нодалната ос и... абсолютно нищо не се случи.
и на мен ми мина през МС ,но и при мен нищо ново освен ,че ме хвана мързел и умора :D  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #52 -: Март 04, 2007, 10:35:35 pm »
Да, сещам се, че преминаването на Юпитер през МЦ /в Дева/ изобщо не ми донесе разширяване и растеж в професионален план, нито пък промяна в социалния статус. Опозицията му към натален Марс ми донесе повече загуби, отколкото придобивки - и в личен/емоционален план, и в професионален  :unsure: но тогава и Сатурн транзитираше през Рак  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #53 -: Март 04, 2007, 10:35:40 pm »
Може пък да се изяви през следващите месеци,щото има да се джурка още на МС ,та  я да не му хвърлям кофти обвинения :D  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Март 04, 2007, 10:39:26 pm »
Без да ти гледам картата, по-скоро бих заложила на транзита на възлите и Сатурн през Асц-Дсц, а също и на предстоящото преминаване на Юпитер през Луната. Но пък може и аспектът му към владетеля на Дсц Меркурий да внесе някаква промяна, знам ли... виж и прогресивната Луна накъде е тръгнала  :)

П.С. Редактирах го, защото се отплеснах и обърках аспекта на Юпитер - става въпрос за предстоящия му транзит през Козирог.
« Последна редакция: Март 04, 2007, 10:55:17 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #55 -: Март 04, 2007, 11:35:31 pm »
Ще си чакам промените след октомври месец,щото тогава ми съ захваща едно таквоз джуркане :D  

*

kaily

• 5145
« Отговор #56 -: Март 05, 2007, 08:47:09 pm »
Ма не бойте се, деца, и аз не съм му усещала транзитите на Юпитер доскоро.
Помня, че от години тормозя АН за нещо хубавко в живота ми и тя все викаше от немай къде-изчакай малко Юпитер да стигне десцендента, а после МС, а това, а онова-а при мен нищичко.
Не знам, аз лично никога не съм му обръщала и надлежното внимание. По едно време обаче почнах да му усещам благотворните енергии и да ми харесват мъдри и щедри беловласи властелини с доброта в очите.  :D И после изведнъж почнаха да ми се отразяват транзитите-всъщност откак мина в 12-и дом сега последния път.
Де да знам на какво се дължи, дали първо трябва да му усетиш енергиите, за да почнеш да усещаш и транзитите му, или като му дойде времето да се активира, той сам ти дава знак, та затова почваш да го усещаш....впрочем сега упорито съм заусещала и Венера.
 <_<  :rolleyes:  :D  

*

Xalia

• *
  • 164
« Отговор #57 -: Март 05, 2007, 09:03:15 pm »
Михаел Рошер пише:

Тук трябва да се отбележи, че транзитиращият Юпитер може да реализира само тези теми, които са посочени от неговата позиция в хороскопа. Един лошо поставен Юпитер и в най-хубавия транзит едва ли ще може да осъществи добро, а също един в хороскопа отлично поставен Юпитер ще донесе само в тези области благополучие, за които е отговорен.

« Отговор #58 -: Март 05, 2007, 09:30:41 pm »
Аз пък най- силно усещам Луната, повреме на пълнолуние  особено лятото  немога да заспя.Имам огромен прилив на енергия, планини повдигам.

Моя Юпитер не е много силен явно затова не го усещам. А Сатурн ми повтаря "дисциплина дисциплина". Венера май я загубих някъде по пътя. Сега ще трябва да се върна и да я преоткрия. :unsure:  B)  
"Сърцето има доводи, които разумът не познава"  Паскал

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Март 05, 2007, 09:59:48 pm »
Xalia е права, и не само за транзитиращ Юпитер. Всяка планета по транзит, дирекция и прогресия - се реализира според статуса си в радикса и темите, които управлява или засяга в рождения хороскоп.
В този смисъл не можем да чакаме от слабоинтегриран Сатурн израстване в йерархията и успешна реализация в авторитетни организации и структури, а от неутрален или със слаб статус Юпитер - свърхекспанзия, изобилие и публични успехи, признание. По същия начин и от Венера "в сянка" трудно бихме могли да очакваме директна манифестация на принципа на хармонията и красотата, макар и той да съществува като вътрешна реалност/усещане, а от "погълната" и "запушена" Луна - да е майка Тереза.
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.