На мен Юпитер сега тъкмо ми премина през Нептун и е на два градуса разстояние от купсидата на 2-ри дом. Спомням си, че в деня на точното му преминаване през Асц бях обзета от странна и необяснима еуфория и ме напушваше смях. Иначе транзита му през стрелешката част на 1-ви дом почти не усетих, освен лека промяна в нагласата към по-игрива и шеговита, но това вероятно се дължи и на преминаването на прогресивната Луна през огнен знак и дом :rolleyes:
Специално за юпитеровите транзити почти нямам какво да споделя, тъй като почти не ми се отразяват с изключение на "хард" аспектите му към Луната B)
В една от съседните теми се сещам, че Jeni бе питала за транзита на Юпитер през 5-ти дом. Стандартната му интерпретация тук е "разширяване" съобразно аналогиите на дома, но въздействието на Юпитер, както и на всяка друга планета, е индивидуално според спецификата на всеки хороскоп. В тази връзка мога да отбележа, че при мен лично преминаването му през стелиума с лични планети в 5-ти дом бе белязало един от най-трудните и сложни периоди в живота ми, в съчетание с транзита на Сатурн през 6-ти дом (сатурнова квадратура между 21- и 22-годишна възраст). Но точно тогава получих вътрешен подтик да започна да изучавам астрология. А когато Юпитер и Сатурн се срещнаха в Телец/7 дом, изведнъж много неща се промениха и настъпи видима промяна, оживление, раздвижване, разчупване на статуквото и излизане от тогавашната ситуация "без изход" :huh: