Здравей Гост

тригоните на Юпитер с Венера и Сатурн

• 114 Отговора
  • 19372 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #80 -: Март 07, 2007, 08:57:01 pm »
Е да де, Сатурн ми е в една дъъъълга опозиция и на Венерката, ма кво от това?

Аз все пак си харесвам Юпитер, относително наскоро му усетих вибрациите на беловлас властелин от знатен древен род и не ща да се разделям с тях.

Но си спомних, че май Лили викаше, че си намерила работа при Юпи в 12, на която много се радвала, и като минал през асц, взела, че напуснала разочарована.
Та после с мен се случи същото-намерих си изключително внезапно и тайнствено работа, която напуснах като мина през асц...но все пак тази работа ми беше страхотен успешен психологически трамплин за следващата такава.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #81 -: Март 07, 2007, 09:00:52 pm »
Да, Юпитер често ни носи очаквания, нерядко и големи очаквания. Дали очакванията ще дадат плод, резултат зависи и от положените усилия, и от нагласата, и от обстоятелствата, и от безброй други условия и фактори.
Понякога не сме склонни да забелязваме и оценяваме доброто, което ни дава Юпитер, докато не загубим закрилата му в определени ситуации. Всеки от нас в по-малка или по-голяма степен е склонен да търси външна, материална манифестация. И всеки от нас има своя, твърде индивидуална и субективна представа за "добро", "щастие", "успех" и т.н.

Та в тази връзка знаете ли за какво се сетих. Наскоро гледах хороскопа на човек преживял тежка катастрофа със заплаха за живота. Както казва самият той, се е отървал на косъм и с леки драскотини. Позволих си да погледна мунданните констелации и аспектите им към планетие в наталната карта в деня на катастрофата. И познайте какво видях. В "небето" е имало аспекти, които заедно с наталния Юпитер образуваха конфигурация "хвърчило". Конфигурацията бе съставена от класическите малефици, но в основата на "хвърчилото" бе опозицията на транзитна Венера към натален Юпитер - една от най-силно и благоприятно поставените планети в радикса. Та това е бенефикът Юпитер - 'дава' и 'облагодетелства' според позицията и възможностите си в радикса - ни повече, ни по-малко...  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #82 -: Март 07, 2007, 09:06:29 pm »
Цитат
Но си спомних, че май Лили викаше, че си намерила работа при Юпи в 12, на която много се радвала, и като минал през асц, взела, че напуснала разочарована.

Всъщност последната си работа започнах при транзитен ретрограден Юпитер на 1 градус /апликация/ от съвпад с Асц. Започвах я много въодушевена, с много ентусиазъм, позитивна настройка и голееееми очаквания. Не след дълго обаче на повърхността изплуваха тонове кал и мръсотия, а през лятото щом подкарах сатурново завръщане ситуацията ми стана кристално ясна и още тогава осъзнах, че няма перспективност там  :huh:

Първото е хорар на интервю, второто - започване на работа. Във втората карта Луната е в последния, критичен градус на знака и е без курс. Работа напускам, когато Сатурн и Нептун застават по линията на Асц/Дсц в картата на интервюто и опозицията им става точна. Е, да де, то на хорарите нали им дават не повече от 3 месеца срок на "живот".
 :angry:  :huh:  :angry:

P.S. Хаха, сега видях, че при започване на работа миналата година Меркурий е бил ретрограден в Риби  :blink: договор така и не видях, само празни приказки!  :lol:
« Последна редакция: Март 07, 2007, 10:13:53 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #83 -: Март 07, 2007, 09:41:52 pm »
Ти па къде имаш време ча па и с хорари да се занимаваш, че и вяра да им хващаш.
Изобщо, гледай по-малко в картата и повече в реала.  :P  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #84 -: Март 07, 2007, 09:47:50 pm »
Абе с хорари само се пробвам и затова съм така ентусиазирана, обзела ме е една лаишка "ученическа" треска  :lol: но забелязвам, че доста неща са верни, напоследък са ми "тръпка" разни там хорари на мнение/реплика/лична бележка  :rolleyes: да знаеш какъв майтап става  :lol: имаше един дето отговаряше като по часовник след направен хорар  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Xalia

• *
  • 164
« Отговор #85 -: Март 07, 2007, 10:28:20 pm »
В момента усещам Юпитер определено интензивно, но го отдавам на три фактора: първо, той е в собствения си знак и в естествения си дом; второ, тук той е в компанията на Плутон, което може би подсилва влиянието му; и трето, транзитният Плутон ми аспектира наталните Юпитер/Меркурий в квадрат. Това последното беше екзактно няколко дни, преди да се регистрирам в този форум.  Тъй като четвърти дом ми започва в Стрелец, което в прост превод при мен означава, че домът/ семейството са ми в чужбина. Откакто Плутон пребивава тук, изживях болезнено и насилствено дистанциране от  България, а сега, със съдействието на Юпитер идва това  неочаквано активиране на комуникацията със сънародници. Сайтът на форума ми беше пратен от приятелка, не съм го търсила активно, но след като го открих, не исках вече да се лиша от него.

Сега даже мога да обясня, защо го пиша това, което може и никого да не го интересува. Един - два дни  преди затъмнението ми се даде съвет в личния ми дневен хороскоп от noe-astro.de да се опитам по нов начин да боравя със собствената си ранимост, с "ахилесовата си пета", защото Слънцето в транзит е в съвпад с наталния Хирон. Препоръча ми се да имам смелостта да си покажа язвимата точка, та дори и да боли, ако ме наранят, можело да науча нови, препоръчителни модели на поведение. Аз какво направих естествено - взех мигновенно решение да се покрия за деня, то нали Слънцето е бързо и на следващия ден го забравих. Един ден след затъмнението се чудех сама на себе си и на държанието си и като погледнах - ами то не само Слънцето, а и Уран и Лунен възел в широк съвпад с Хирон, а Луната - в опозиция. Та тая комбинация ми активира Хирона, да видим до какво ще доведе това.  

« Отговор #86 -: Март 10, 2007, 10:02:31 am »
Какво е благоразположението на Юпитер към вас????
Тест за нивото на проработка на Юпитер

Продължете фразата ,която е най-близка до вас

1.Кога към мен се обръщат за съвет?
А/ аз не винаги виждам как мога да помогна на човек
Б/ виждам много възможности как мога да помогна ,но не винаги ми остава време да ги реализирам.Случва  се да дам обещания,които не мога да изпълня или ги изпълнявам с много усилия.
В/ винаги намирам възможност да помогна.Когато едно решение не помага измислям нов вариант и така запалвам искрата  у хората със своя ентусиазъм ,че накрая винаги делата завършват с успех.
Г/към мен никога не се обръщат за съвет и помощ.

2.обичам да пътешествам
А/ На близки разстояния
Б/ из цялата страна
В/ в чужбина
Г/ на дивана в  научно популярни презавания

3. ако са ми предложили нов проект по който да работя
А/ незабавно се заемам с изпълнението
Б/Разисквам с колеги възможните най-рационални методи за работа
В/правя си цялостен план по който да работя .Поемам върху себе си основните задължения,а дребните детайли ги оставям на сътрудниците
Г/не ми поставят задачи при които е необходимо да се проявява инициатива.

4. На всички е ясно ,че модела на управление в държавата е страшно остарял и трябва да се замини с нови ефективни методи
А/ според мен всеки трябва да работи усърдно на работното си място
Б/трябва да се закрият бюрократичните учреждения и да се смени държавния апарат
В/трябва да се приемат добри закони
Г/не съм мислил/а  по въпроса

5.Ако се сблъскам с нечестност и несправедливост
А/ това силно травмира моите чувства и се старая да не попадам на аналогични ситуации.
Б/ Старая се да покажа на виновника колко е несправедливо такова отношение
В/ считам за свой дълг да започна борба срещу такива прояви за да се унищожат от корен
Г/ мисля ,че вече всички сме свикнал и с подобни прояви

6.Има твърдение,което гласи : Случая прави съдбата
А/ не съм съгласен с него
Б/ съгласен съм за определени случаи
В/ това е точно така
Г/ къде е написано това?

7.Мен ме интересуват –научни, религиозни и философски идеи
А/не пропускам случая да науча нещо ново по въпроса
Б/ старая се да запозная всички с тази материя
В/ всички те потвърждават моите разбирания за света
Г/ но, не много силно

8. Понякога ми се налага да се занимавам със социална дейност
А/машинално изпълнявам задачите ,които ми се поставят ,без да се старая да вниквам в тях.
Б/ Не съм съгласен с формализма и това предизвиква протест у мен.Имам предпочитания да се занимавам със социална дейност по свои собствени правила,което често ме въвежда в конфликтни ситуации.
В/Лоялно се отнасям към установените порядки.
г/ всячески се старая да не попадам в каквито и да е социални структури.

9. Най често се опасявам
А/ че обстоятелствата могат да излязат извън контрол
Б/ да не стана жертва на несправедливост
В/ да не нараня чувствата на хората
Г/ децата трябва да се възпитават в училище.На мен ми е невъзможно да ги науча сам на толкова много неща.

Отговори  А -1 точка
                Б – 2 точки
                В -3 точки
                Г – 0 точки

От 0 – 9 точки ,отсъства всякаква проработка на качествата на  Юпитер .Вие не се включвате в обществения живот и успеха бяга от вас.Съвета към вас е да се борите за своето развитие в настоящия момент ,за да не стане прекалено късно.
От 10- 15 точки – на вас не ви достига яснота на погледа и увереност в себе си.Научете се да вниквате в  нещата и да преодолеете стандартното поведение.Не се страхувайте да бъдете щедри и великодушни .
От 16 -21 точки –пред вас са открити широки хоризонти ,но вие не разбирате как е устроен света.Следва да заемете по-твърда жизнена позиция и успеха ще дойде.
ОТ 22 -27 точки –вие приемате вашата роля ,да означавате нещо важно в живота на хората ,които ви обкръжават.Вашето поведение и възгледи са залог за вашите бъдещи успехи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #87 -: Март 10, 2007, 10:37:05 am »
А обърнахте ли внимание какво интересно "хвърчило" има сега в небето, в чиято основа е включена опозицията между Сатурн и Нептун?
Не знам какво е въздействието на такива конфигурации в мунданен план, но при мен започват да се случват интензивни промени... дори от съвсем дребни на пръв поглед неща, към които години наред бях силно *по рачешко-скорпионски* привързана и вкопчена, започвам лека-полека да се отървавам  :blink: и първата ми крачка към промяната е... да си разкарам стария мтелски номер и да изтрия всички "мъртви" контакти в бележника  :rolleyes: а от понеделник съм на нова работа, за която ми се обадиха внезапно и изненадващо, след като бях отписала тази алтернатива, точно в деня, в който Меркурий стана стационарно-директен  :blink:
« Последна редакция: Март 10, 2007, 10:37:48 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #88 -: Март 10, 2007, 11:32:19 am »
При Юпитер съм на 21 точки и то само заради мързела ми да си лежа на дивана в пътешествията.  <_<

Пък за промените, и Кайнер пише това, браво Лили, явно се е активирало нещо при теб, пък какво точно, какво значение има.  :D

При мен отдавна всеки ден почти е полет над кукувиче гнездо и все по нещичко се случва, направо на моменти се уморявам от разнообразие.  :P  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #89 -: Март 10, 2007, 11:56:51 am »
Абе накрая май ще се откажа от опитите да си 'ректифицирам' часа на раждане, защото Сатурн в 19ия градус на Лъв при мен е много "радикален", забелязах  :o а пък и дори аспектите по дирекция не действат "на мига", а в границите на определени орбиси - при апликация и при сепарация B)
Другият вариант е да си променя "виждането" за това какво всъщност очаквам от дирекции и прогресии  :lol:

« Последна редакция: Март 10, 2007, 11:58:29 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Xalia

• *
  • 164
« Отговор #90 -: Март 10, 2007, 03:31:50 pm »
Поздравления, Lilie, за новата ти работа! Нептун изглежда е размил съществуващите структури само за да могат да се създадат нови, по-добри. А и хвърчилото е забележително, изкуших се да надникна при теб и що да видя - Нептун ти е върху Lokus fortuna , а tr. Юпитер в тригон с владетеля на МЦ, ако не се лъжа много с предполагаемия ти час на раждане. Прости ми любопитството, но се радвам за теб.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #91 -: Март 10, 2007, 03:52:36 pm »
Благодаря  :rolleyes: не се знае що за "късмет" носи Нептун срещу Локус Фортуна, ама да сме оптимисти  :P  :D
« Последна редакция: Март 10, 2007, 03:53:05 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #92 -: Март 10, 2007, 05:45:26 pm »
ТЕСТ И ЗА ВЕНЕРА

1.Любовта замен е преди всичко
А/ Възможност до а разбера себе си и да си устроя живота
Б/ Война на полярнастите в живота (причина за всички страсти)
В/ Източник на вдъхновение и стимул

2. Аз се считам за щастлив човек
А/ Много рядко.Няма истинско щастие.
Б/ Понякога,в минутите на любов.
В/ Винаги. Имаш ли желание да си щастлив,то наистина ще бъдеш.

3. Проявявам своите чувства
А/ Много рядко,само в случаите когато съм дълбоко наранен.
Б/ До такава степен ,че понякога досаждам на хората,но те уважават моите чувства.
В/ И обкръжаващите ме хора считат че съм много добродушен и обаятелен човек.

4. Моя вкус към облеклото и към изкуството е
А/ Не много определен. Нямам достатъчно средства да си купувам модерни дрехи ,както и за посещения на изложби.
Б/ Променя се като модните течения.Винаги се страрая да съм съвременен.
В/ Определих своя вкус много отрано. Сега имам свой стил на обличане и разбиране за изкуство ,който много допада на всички.

5. Приятели,роднини  и колеги се обръщат към мен,да ги подкрепям в трудни за тях времена
А/ Понякога,но и аз самия не живея по-добре от тях.
Б/ Често ,но ми е омръзнало да съм кошче за душеви отпадъци.
В/ Винаги и това ми е приятно.

6. Аз съм упорит и взискателен,когато са засегнати личните ми интереси
А/ Защото иначе работата не върви
Б/ Но добре се погаждам със сътрудниците си
В/ Докато приключим работата съм завързал приятелски отношения с деловите си партньори.

7. Когато имам отговорна работа
А/ аз се чувствам зависим от нея докато не я завърша
Б/ чувствам се в безопасност
В/ чувствам,че ми е провървяло

8. Чувствам ,че в сферата на моите владения  влиза
А/ Моя дом и моите вещи.Не вземам нищо чуждо ,но и не давам нищо свое.
Б/ и собствеността на моето близко обкръжение.За мен няма граница в това кое ми принадлежи и собствеността на моите роднини.Винаги съм готов да помогна материално моите приятели.
В/ Целия обкръжаващ свят. Считам,че всички природни богатсва и материални ресурси са общо достояние и се стремя те дейсвително да бъдат такива.

9. Ако моята съпруга (съпруг ) ме изостави
А/ ще бъда огорчен за известно време ,а после ще си намеря нова ( нов ) не по лоша (лош)
Б/ Ще бъда потресен и ще ми трябва много време за да съм в състояние да се свържа с нов партньор
В/ Ще чувствам,че сърцето ми е разбито ,но чувствата ми няма да се променят.

отговори А-1 точка
              Б-2 точки
              В-3 точки

от 9-15 точки - имате свои разбирания за любовта и слабо проявявате своите чувсва.Хората ви имат за егоист и безчувствен човек.Обичали ли се някога истински?

от 16 -21 точки -вие имате емоционален живот и се стремите към своето пълноценно участие в него.Чувствата ви създават проблеми. Стремете се към внимателно и мъдро разбиране на това как и защо се създават отношения между хората.

от 22-27 точки - Вие сте щастлив човек. На вас ви е провървяло както матерялно ,така и емоционално.Не се спирайте в развитието си -любовта иска ежедневни грижи.

*

Xalia

• *
  • 164
« Отговор #93 -: Март 10, 2007, 07:23:00 pm »
Цитат
Благодаря  :rolleyes: не се знае що за "късмет" носи Нептун срещу Локус Фортуна, ама да сме оптимисти  :P  :D
Намерих при Dane Rudhyar/Leyla Rael-Rudhyar в книгата им "Der Sonne/Mond Zyklus" за връзката между  Locus fortuna и планетите следното:

"Нептун: Възможно е тази връзка да дава на човек чувството, че взема участие в големи социални и спиритуални движения. Това води в зависимост от другите фактори от личния живот към различни вън6ни резултати. Съвпадът се показва в хороскопите на Оливер Кромвел и Cкрябин, големият руски композитор и мистик..."

При теб tr.  Нептун е в съвпад с Lokus fortuna.

*

kaily

• 5145
« Отговор #94 -: Март 10, 2007, 10:01:55 pm »
Брей, Венерата ми е по-преработена, което за мен си е жива изненада. :P  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #95 -: Март 11, 2007, 12:38:48 am »
Xalia,  понастоящем Нептун транзитира в опозиция към наталната ми Локус Фортуна, нощно раждане съм  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Xalia

• *
  • 164
« Отговор #96 -: Март 11, 2007, 09:16:00 am »
Цитат
Xalia,  понастоящем Нептун транзитира в опозиция към наталната ми Локус Фортуна, нощно раждане съм  :)
Ами чрез твоята забележка установих, че скъпата ми програма Astrocontact Astroplus съдържа дефект -смята при нощно раждане като при дневно, а евтината Astrovitalis изчислява правилно.

Ама поне търсенето на грешката ми покажа още, че там, където сега нямаш точка на щастието, ти имаш точка на бъдещето - 17°28 Водолей.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #97 -: Март 11, 2007, 09:24:49 am »
Не съм чувала за тези програми. Тук повечето от нас ползват безплатни версии, а и ме съмвнява дори професионалните практикуващи български астролози да ползват платен софтуър при условие, че има много безплатни алтернативи. Но има разработена платена програма за изчисляване на примарни дирекции, доколкото знам. Демо версията на SolarFire също има такава опция, но не съм ползвала този софт.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Xalia

• *
  • 164
« Отговор #98 -: Март 11, 2007, 09:51:09 am »
Безплатни  демо-версии има за по 30 дни  както при www.astrocontact.at , така и при Galiastro, не помня дали големия избор от дирекции, прогресии, солари и т. н. бяха на разположение в демо-версиите. А аstrovitalis (www.astrovitalis.de) струва около 30 евро, включително лиценс и е на дълбока психологична основа.  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #99 -: Март 11, 2007, 10:03:25 am »
Много съм доволна от AstroWorld - имам нейна демо версия от няколко години, но не съм я ползвала отдавна, защото ми е в другия уиндоус. Има опции за натал, солар, лунар, вторична прогресия, дирекция, мидпойнтове, синастрия, комбин, композит, а също и голяма база данни с карти на известни личности. Единственият й недостатък е, че смята слънчева революция само за текущата година, а впрочем и в astro.com-a е така  B)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.