"......Щом другите фактори от тази система ни въздействат, защо планетите да не го правят." - не, мисля че Бога който ни е създл......а, аз приемам че Бог се е проявил чрез името Исус Христос .....
Не се чувствам особено добре подготвена на религиозна тематика, за да влизам в теологичен спор с теб.
Бог може и да се е
проявил чрез Исус Христос *в християнската религия*, но нима това е единственото "лице" на Бога? Не разбирам
защо религията свежда многоизмерността на Силата, създала всичко във Вселената, до определени човешки образи и митологични фигури?
Приемам, че Творецът е над всичко и силата му е проявена във всичко, което ни заобикаля, но същевременно той остава непостижим за ограничените ни умове и възприятия. Не го свързвам с определена религия и ни най-малко с религиозна институция, канон или доктрина. Творецът е универсална Сила, задвижваща Енергия, Свръхразум... и по никакъв начин не бих могла да го свържа с някоя ортодоксална доктрина. За да бъдеш наистина вярващ, не е необходимо да си религиозен, нито пък да ходиш на църква и да си запознат със светите писания. Или вярваш, или не вярваш. Така си мисля.
П.С. Доколкото се сещам, нямаш никакъв проблем с английския. Виж това:
http://members.aol.com/esotericsymbols/zodiac_.htm