Здравей Гост

За аспектите

• 88 Отговора
  • 20328 Прегледи
*

Nebesna

Re: За аспектите
« Отговор #40 -: Февруари 09, 2009, 11:22:47 pm »
И щом заговорехме за плутонови транзити...
Интересното е, че при мен някои плутонови теми излязоха на дневен ред преди втория ингрес на Плутон в Козирог, докато беше ретрограден в последните градуси на Стрелец (имам Луна в 6* Рак). Първия ингрес изобщо или, да кажем, почти не го усетих. Но пък за сметка на това през последните 7-8 месеца бях като зашеметена...

Предстои опозиция на Плутон с твоята Луна. Аз съм преживявала квадратурата на Плутон със светилата, докато Плутон беше в Скорпион. Мога да кажа, че забременях и родих дете при този аспект. И когато транзитът приключи вече бях простила на майка си много неща (самата аз бях станала родител).

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #41 -: Февруари 10, 2009, 12:03:12 am »
Интересното е, че при мен някои плутонови теми излязоха на дневен ред преди втория ингрес на Плутон в Козирог, докато беше ретрограден в последните градуси на Стрелец (имам Луна в 6* Рак). Първия ингрес изобщо или, да кажем, почти не го усетих. Но пък за сметка на това през последните 7-8 месеца бях като зашеметена...
имам юпитер в близнаци в последните градуси..все си мисля,че опозицията на плутон към юпитер,малко хора могат да я преживеят :-X ад под небето.а има люде,в това число и астролози,които го омаловажават.с аспект към венера,задължително носи проблеми с ценностите,ценностната система.може да предизвика дори желание за корекции във външния вид.среща с неподходящи хора и много ,ама много болка.за мен плутон е преса.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #42 -: Февруари 10, 2009, 12:20:37 am »
Мен опозицията на Плутон към нат. Луна ме тресе доста дълго време, нямаше сфера, която да остане незасегната. При мъжа ми опозицията беше към Венера, понеже в синастрията си имаме съвпад моя Луна и негова Венера. Много неща се промениха и сега мога да кажа, че всичко, което се случи /и не се случи/ е било необходимо и полезно.
В края на транзита се запознах една жена, заговорихме се нещо и се оказа, че тя прави биоенергийно прочистване. Аз веднага се подложих на експеримент, като през цялото време наблюдавах нея и усещанията си. Тя каза, че са ми обърнати някакви полюси или посоки, не помня вече, и това се получавало при много силен стрес.

А днес се захванах сериозно с търсене на нова работа, не мисля, че е от затъмнението понеже нямам сериозни мажорни аспекти от него, освен секстил с Луна, но той ми се вижда слаб. Поне час четох как се пише cover letter и после дори си написах мой. Хубавото е, че това не ми се случва на фона на някакви тежки кризи в работата ми и този интерес не е продиктуван от силни негативни емоции. Ще видим какво ще излезне.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Марая

• 28287
« Отговор #43 -: Февруари 10, 2009, 12:30:43 am »
Ти остай светилата  ;D Аз не познавам жена Овен която да не се впряга по отношение на равенство между половете !

Аз нямам квадрат между светилата,но имам сескиквадрат между Слънце/Луна,всъщност цяла секирка барабар с Плутон! :( След 18 г проявих късогледство.Все още се чудя дали и съвпада на Мерк/Марс във Водолей също няма пръст в тази работка.

Иначе maraj,следваше да пишеш в другата тема за оня човек,не тук,но както и да е:

-мисля,че носи очила,да;доколкото ми е известно не е хазартен тип.Най-критична за съответния бе миналата година,когато и все още Плутон му нагази Венерата,имаше и други много силни аспекти,но сега ме мързи да ги вадя,а и няма смисъл.  ;)
ти каза за затъмнението.....,поснах го и на двете места.нета ми създаваше проблеми и докато се усетя вече беше станала белята! ;Dсъжалявам!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Февруари 10, 2009, 09:43:04 am »
Плутоновите транзити към светилата променят живота из основи, вече го усещам... Но в крайна сметка се случва това, което е било необходимо. Плутоновият транзит подлага всеки един аспект от живота на преоценка, все едно минаваш през чистилище... Плутон може да бъде много безкомпромисен, защото ако доброволно не искаме да се разделим с навици и начин на живот, които блокират/потискат развитието ни, той събаря всичко, което до този момент е изграждало основите на нашия живот, за да започнем "на чисто".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #45 -: Февруари 10, 2009, 12:11:09 pm »
Плутоновите транзити към светилата променят живота из основи, вече го усещам... Но в крайна сметка се случва това, което е било необходимо. Плутоновият транзит подлага всеки един аспект от живота на преоценка, все едно минаваш през чистилище... Плутон може да бъде много безкомпромисен, защото ако доброволно не искаме да се разделим с навици и начин на живот, които блокират/потискат развитието ни, той събаря всичко, което до този момент е изграждало основите на нашия живот, за да започнем "на чисто".

бих искала да допълня :),преминавайки през чистилището ,тъй като и луната и плутон са водни следва да бъдем много внимателни , за да не нараним хора,които не заслужават това.през тези периоди страстите са толкова силни ,дори неконтолируеми в стремежа за трансформазия,какъвто е всъщност и смисала на този транзит и цикъл на плутон. :)
надявам се не възразяваш лилие? :)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #46 -: Февруари 10, 2009, 12:18:54 pm »
имам юпитер в близнаци в последните градуси..все си мисля,че опозицията на плутон към юпитер,малко хора могат да я преживеят :-X ад под небето.а има люде,в това число и астролози,които го омаловажават.с аспект към венера,задължително носи проблеми с ценностите,ценностната система.може да предизвика дори желание за корекции във външния вид.среща с неподходящи хора и много ,ама много болка.за мен плутон е преса.

Би ли споделила повече какво мислиш за този аспект? Юпитер също ми е в Близнаци в 8 дом, дори не съм предполагала, че нещо сериозно може да отдавам на този вече отминал транзит.  ::) Нали по принцип се вглеждаме в аспектите към личните планети и аз въобще не съм се замисляла специално за този. Ще ми кажеш ли как виждаш ти нещата при теб?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Февруари 10, 2009, 12:31:12 pm »
следва да бъдем много внимателни , за да не нараним хора,които не заслужават това.

Абе уж няма страсти, а така ми се ще...  :-[
Да не нараним или да спрем да нараняваме, ако сме го правили досега - преднамерено или не...
Или да дадем прошка на хора, които са ни наранявали.
Ако не сме в състояние да я дадем, да прекъснем отношенията преди да са станали още по-деструктивни и за двете страни. Има случаи, когато това е или единственият, или най-добрият изход.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #48 -: Февруари 10, 2009, 12:50:37 pm »
следва да бъдем много внимателни , за да не нараним хора,които не заслужават това.

Абе уж няма страсти, а така ми се ще...  :-[
Да не нараним или да спрем да нараняваме, ако сме го правили досега - преднамерено или не...
Или да дадем прошка на хора, които са ни наранявали.
Ако не сме в състояние да я дадем, да прекъснем отношенията преди да са станали още по-деструктивни и за двете страни. Има случаи, когато това е или единственият, или най-добрият изход.
страстите са повече от обикновено...и точно тук е проблема.можем да бъдем дори обсебени от сила даваща ни изключителна смелост и решителност,непозната ни до сега.ние сме тези,които искаме да променим себе си и обществото ,изключително убедени точно какво трябва да се промени "очисти".ставаме повече егоисти и аз мисля,че точно това е ащитната реакция на транзита.дори сме склонни да напълняваме по време на тези транзити.сигурна съм,че старите проблеми се решават волю/неволю ;D трудно се иска и дава прошка ж тези периоди.

*

Марая

• 28287
« Отговор #49 -: Февруари 10, 2009, 01:19:51 pm »

Би ли споделила повече какво мислиш за този аспект? Юпитер също ми е в Близнаци в 8 дом, дори не съм предполагала, че нещо сериозно може да отдавам на този вече отминал транзит.  ::) Нали по принцип се вглеждаме в аспектите към личните планети и аз въобще не съм се замисляла специално за този. Ще ми кажеш ли как виждаш ти нещата при теб?
при мен юпито е хем ретро,хем в заточение.единственото хубаво нещо ,ако може да се нарече хубаво е това,че е в ъглов дом.конфликтите за общи пари и партньорства ми бяха в повече.наред с това юпито ми даваше повече от необходимия ми оптимизъм,раззширяваше проблемите.покрай сухото изгоря и мокрото......ад,ад под небето.наи-лошото е,че и юпито беше в съвпад с плутон и опозираше наталния.
аспектите на плутон действат до 5гр. преди и след.но след, ;D това вече е нещо различно -наричам го остатъчен процес.мисля си обаче,че без плутон и уран няма израстване,няма ново начало,няма любов!радвам се , че повече няма да танцува в стрелец ;D.сега е на куспидата на втори дом ::)какви ли ще ги извърти и тук?????!!!!! ::) ::) ::)

« Отговор #50 -: Февруари 10, 2009, 04:33:35 pm »
При мен Плутон е на Асц. и вече е минал в транзитен съвпад през всичките ми планети,
и в транз. опозе на юпитер - не е останала област от живота,
която да не преобърна, пречисти и трансформира, съвпадите на транз. Плутон с лични планети като усещане е за безпомощност, уязвимост, нищо не зависи от теб, преса и кулминиране, сгъстяване чрез абсурдни ситуации, независещи от собств. ти воля,   борба за отцеляване, за глътка въздух толкова здраво стиска за гърлото,нямаш право на избор, друг го е направил вместо теб, ти само трябва да го преживееш, това е транзит на Плутон особено като кацна върху Слънцето в 4 и задвижи наталните му квадратури с Марс,Уран, Плутон на Асц все едно ти вадят нерв на зъб, без да го умъртвят, дълбаят, дълбаят и моменти ти се губят, като в транс, е след подобна болка, никоя друга не може да те уплаши, нещо във теб е умряло завинаги, но пък празнотата винаги се запълва от нещо ново, което да те съживи, възкреси от мумифициращото въздействие на Плутон
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Skarlet

« Отговор #51 -: Февруари 10, 2009, 04:57:15 pm »
при мен юпито е хем ретро,хем в заточение.единственото хубаво нещо ,ако може да се нарече хубаво е това,че е в ъглов дом.конфликтите за общи пари и партньорства ми бяха в повече.наред с това юпито ми даваше повече от необходимия ми оптимизъм,раззширяваше проблемите.покрай сухото изгоря и мокрото......ад,ад под небето.наи-лошото е,че и юпито беше в съвпад с плутон и опозираше наталния.

Докато транзитираше Плутон в Стрелец,всичко беше на вили и на могили.  ;D Първо квадратираше наталния ми Плутон-леле,ма мале-много емоции,много нещо.И тъй като Стрелец ми е на куспидата на 3 дом,тогава рязко ми се доучи.После направи съвпад с наталния Юпитер,който е на трон по знак,но в заточение по дом-задълбах повече в астрологията,имах и служебни развития,напускане на работата,започване на бизнес и кво ли не още.И всичко това успоредно с урановата опозиция.Шок отвсякъде.Сега пък наближава квадратурата с Луната ми.Докога тия страсти и емоции?Побелях от тях.  ;D А като Уран премине в Овен???Няма тишина,няма спокойствие,няма чист въздух.Ще си купя лаптоп и ще се изнеса на село.Тия земни планети все натам ме теглят.  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #52 -: Февруари 10, 2009, 06:31:00 pm »

[/quote]

Докато транзитираше Плутон в Стрелец,всичко беше на вили и на могили.  ;D Първо квадратираше наталния ми Плутон-леле,ма мале-много емоции,много нещо.И тъй като Стрелец ми е на куспидата на 3 дом,тогава рязко ми се доучи.После направи съвпад с наталния Юпитер,който е на трон по знак,но в заточение по дом-задълбах повече в астрологията,имах и служебни развития,напускане на работата,започване на бизнес и кво ли не още.И всичко това успоредно с урановата опозиция.Шок отвсякъде.Сега пък наближава квадратурата с Луната ми.Докога тия страсти и емоции?Побелях от тях.  ;D А като Уран премине в Овен???Няма тишина,няма спокойствие,няма чист въздух.Ще си купя лаптоп и ще се изнеса на село.Тия земни планети все натам ме теглят.  ;)
[/quote]
е скарлетка, тая екстра с плуто я пропуснах ;Dслед транзита в/у мерка и слънце,направи квадрата със сатурн.това не му стигна ,квадратира мц-иц,плутон и уран,капака беше опзицията с юпитер :-X :-X :-X. от другата страна в последните 7 год. уран да не остане по-назад транзитира в 4-ти ,същите квадрати и опозета. :'( :'( :'(
наи-накрая ще живна като влезе в овен. ;) ще почнат тригоните....
чакам с не

*

Skarlet

« Отговор #53 -: Февруари 10, 2009, 07:17:12 pm »
е скарлетка, тая екстра с плуто я пропуснах ;Dслед транзита в/у мерка и слънце,направи квадрата със сатурн.това не му стигна ,квадратира мц-иц,плутон и уран,капака беше опзицията с юпитер :-X :-X :-X. от другата страна в последните 7 год. уран да не остане по-назад транзитира в 4-ти ,същите квадрати и опозета. :'( :'( :'(
чакам с не
Хихихихи,надай се ...... на пияни жени. :-[ Като ти влезе Уран-а в Овен,по някое време ще ти квадратира Марса.Ти поне имаш тригони в натала към него,за разлика от мен.Няма почивка,сестро.Само екшън,иначе ще вземе да ни стане много леееко и хармонично....да се чудим какво да правим от скука.  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #54 -: Февруари 10, 2009, 07:59:37 pm »
чакам с не
Хихихихи,надай се ...... на пияни жени. :-[ Като ти влезе Уран-а в Овен,по някое време ще ти квадратира Марса.Ти поне имаш тригони в натала към него,за разлика от мен.Няма почивка,сестро.Само екшън,иначе ще вземе да ни стане много леееко и хармонично....да се чудим какво да правим от скука.  ;D
;D,ама си голям бонбон! :Pпак ме разсмя....,ама квадрата с марса е чаааккк на 16гр.преди това тригон мерка,тригон слънцееее :P,пък другото ще го мислиме после!

*

Инти

• 2068
« Отговор #55 -: Февруари 21, 2009, 12:03:22 pm »
Конфигурации

- стелиум

Стелиум:
Наричат го понякога и “голямо съединение” (ако всяка планета е в орбиса на съвпад със следващата). Стелиумът е особено силно проявен при групиране на планетите (обикновено четири или повече) непосредствено една до друга в един и същи знак или дом. Естествено знакът и домът, в които има стелиум от планети, играят много важна роля в хороскопа, и следователно намира забележителна манифестация в характера на родения. Влиянието на стелиума може да бъде толкова силно и мощно, че дори на моменти да засенчи по някакъв начин влиянието на Слънцето, Луната и Асцендента, взети заедно.

Според Павел Глоба стелиум е налице, когато имаме струпване на планети в един зодиакален знак. Счита се, че ако в един знак се намират повече от три планети, енергията на знака става силно “концентрирана”, т.е. проявлението на характеристиките на този знак в живота на човека е много очевидно и забележително. Допустима орбиса на съединение на планетите в стелиума +/- 6*. Стелиумите се разграничават на два основни вида. При първия планетите в стелиума се намират в съвпад, т.е. цяла “верижка” от последователни съединения. При втория планетите просто се намират в един знак и не са в орбисата на съединението. Освен планети в стелиума могат да участват също така Лунните възли и други фиктивин точки, всяка от които по точкова система получава ? от силата на реална планета.
Стелиум може да има и в два съседни знака, т.е. да обхваща “граничните” зони на двата знака. Стелиумът е един от най-интересните показатели в хороскопа, тъй като има “силата” да мобилизира цялата енергия на знака, който обхваща, която по очевиден начин намира манифестация и в живота на родения. В случая може да се говори за концентрирана енергия и силно вътрешно ядро.

В медицинската астрология стелиумите и планетните струпвания се считат за енергийно натоварване, изискващо “компенсация” в отсрещната празна зона или планета в опозиция към стелиума, която се явява своеобразен “гръмоотвод” (същата функция изпълнява и планета в хармоничен аспект към някоя от планетите, участващи в напрегната конфигурация).

Стелиумът може да показва, че индивидът е силно фокусиран върху подчертаната в радикса тема/област от живота, понякога за сметка на останалите житейски сфери. Може да бъде и индикация за обсебваща/натрапчива натура, донякъде ограничен светоглед (в зависимост от кръста на хороскопа, неговите владетели и аспектите към стелиума) или за силно проявен талант (в зависимост от знака и заемания квадрант). Понякога роденият с подчертан стелиум в хороскопа може да се затруднява да приеме чуждата гледна точка и се получава едно самофокусиране/самодостатъчност. Енергията в картата е концентрирана в една област, затова е желателно да има аспект от друга планета, отправен към стелиума.

Опитвам се да установя някакво по-ясно формиране на понятието СТЕЛИУМ и неговото действие, тъй като информацията за него е различна.

В сайта на Българската астрологична асоция като термин стелиума включва три или повече планети, наскоро в книгата на Каръл Ръшман забелязах, че тя също взима предвид че стелиум се образува от три и повече планети, но автори като Трейди Маркс пък считат ,че за един стелиум са необходими най-малко 4 планети.
  Прието е да се взима орбис от 10 градуса за всички планети включващи се в стелиума,т.е. от първата до последната планета, като максималната орбиса не трябва да надвишава тези 10 градуса.

Според Глоба тази допустима орбиса е 6 градуса, но под това трябва ли да се разбира 6 градуса за съвпад между две планети или се отнася за допустимата орбис на всички планети участващи в стелиума.

Интересното в моя хороскоп е, че имам три планети в съвпад в един знак, Слънце на 21 гр. , Нептун на 27 гр. и Венера 29.45 гр в, всички в знак Стрелец, Уран също е в Стрелец, но на 6ия гр, и в този случай имаме стелиум от втория вид, при който планетите са в един знак, но не са в орбисата на съединението, но ако счета за действащ стелиума само с три планети в съединение, мога да твърдя че първите три посочени планети са достатъчни за да образуват конфигурация стелиум.

Също так, Меркурий в Козирог на 3 гр, който със съвпада си с Венера конфигурира стелиум от 4 планети във верижен съвпад, на границата между два знака.

Вие до какви изводи сте стигнали от вашата практика?
« Последна редакция: Февруари 21, 2009, 06:12:03 pm от Asaia »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #56 -: Февруари 21, 2009, 01:54:26 pm »
За мен 3 планети в съвпад не са стелум,наричам ги планетно ядро.

Стелиума е невъзможен между планети в 2 знака-правилото е да са в един знак,няма как да създадеш аспект съвпад Мерк/Нептун и Мерк/Слънце в картата си,за да работи като стелиум.Както ти го каза-това са верижни съвпади,при това някои са с широка орбиса,няма плътно замесване,колкото има преливане на влияние през планетите.

Интересното в моя хороскоп е, че имам три планети в съвпад в един знак, Слънце на 21 гр. , Нептун на 27 гр. и Венера на 29 гр в, всички в знак Стрелец, Уран също е в Стрелец, но на 10 гр и в този случай имаме стелиум от втория вид, при който планетите са в един знак, но не са в орбисата на съединението, но ако счета за действащ стелиума само с три планети в съединение, мога да твърдя че първите три посочени планети са достатъчни за да образуват конфигурация стелиум.

Нещо си се объркала-Уран не е на 10 градуса от Слънцето,нито на 10 гр в Стрелец,а на 6 градус като разликата от Слънцето му става 14 градуса.

Колкото и да искаш стелиум,освен на фантазия няма как да си докараш   ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Февруари 21, 2009, 02:26:56 pm »
За мен 3 планети в съвпад не са стелум,наричам ги планетно ядро.

Наистина, съществуват противоречиви мнения и становища за "бройката" планети в стелиума и респ. кога един стелиум е "стелиум" и кога не е.  :)
В някои школи, както спомена Sinyhe, е прието да наричат три планети в един знак "планетно ядро". Други школи обаче - някои от англоезичните - ги наричат "мини стелиум", към която теза съм склонна да се придържам в практиката си.
Също така се говори, че стелиум може да обхваща няколко множествени съвпада в два съседни знака /и дома/, ако са спазени допустимите в такъв случай орбиси.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Февруари 21, 2009, 02:38:08 pm »
Едит: Без да искам си дублирах мнението.

« Последна редакция: Февруари 21, 2009, 02:44:54 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Февруари 21, 2009, 02:41:11 pm »
Интересното в моя хороскоп е, че имам три планети в съвпад в един знак, Слънце на 21 гр., Нептун на 27 гр. и Венера на 29 гр в, всички в знак Стрелец, Уран също е в Стрелец, но на 10 гр и в този случай имаме стелиум от втория вид, при който планетите са в един знак, но не са в орбисата на съединението, но ако счета за действащ стелиума само с три планети в съединение, мога да твърдя че първите три посочени планети са достатъчни за да образуват конфигурация стелиум.

Също так, Меркурий в Козирог на 3 гр, който със съвпада си с Венера конфигурира стелиум от 4 планети във верижен съвпад, на границата между два знака.

За мен това е стелиум, макар и с по-широки орбиси, т.е. в случая имаме силно подчертаване /енергийно натоварване/  на знака Стрелец.
За светилата се допускат по-широки орбиси - от 10 до 12-15 градуса еклиптична дължина.
Съответно Слънцето в картата на Асая е в съвпад с Нептун /орбиса 6 градуса/, Венера е в съвпад с Нептун /орбиса 2 градуса/, при това и Венера, и Нептун се намират в лъчите на Слънцето /"in sun's beams"/. Според Ведическата система обаче Слънцето и Венера се намират в съседни знаци. Венера е западна спрямо Слънцето, Вечерница. Нека не забравяме все пак, че в астрологията движението на планетите спрямо Слънцето е много важно.
За съпада на Слънцето с Уран може да се поспори, макар че орбисата е спазена. При всички положения знакът Стрелец е силно подчертан - и това ако не е стелиум?!  :-\
Приема се, че Венера е в съвпад с Меркурий, макар и в два различни /съседни/ знака. Тук влиянието наистина може да е по-слабо, т.к. орбисите за даден вид аспект при останалите планети /с изкл. на светилата/ са по-тесни.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.