Здравей Гост

За аспектите

• 88 Отговора
  • 20327 Прегледи
*

Инти

• 2068
Re: За аспектите
« Отговор #60 -: Февруари 23, 2009, 10:37:28 am »
Висшите планети трудно се проработват ::) По Нептуниански фотографирах в транзитите, че в момента имам точна опозиция на транзитната Атина Палада към наталната си позиция в Стрелец, и тъй като се намира на 10.38 в Стрелец, написах че Уран е на 10 гр.

Лили, за съвпад на Слънцето и Уран не можем да говорим, просто е недопустима орбисата- 14 гр.!

Налице е верижен съвпад на 4 планети
-Слънце- 20.16 гр. в Стрелец- шести дом
-Нептун-26.13 гр. в Стрелец-шести дом
-Венера-29.45 гр в Стрелец-шести/седми дом ( Куспидата на седми дом е на 1 гр в Козирог)
-Меркурий-2.47 гр. в Козирог-седми дом

*

Lillie

• 30532
« Отговор #61 -: Февруари 23, 2009, 10:42:22 am »
Лили, за съвпад на Слънцето и Уран не можем да говорим, просто е недопустима орбисата- 14 гр.!

Помислих, че Уран е в 10* Стрелец, а Слънце в 21*. Но аспектът е разходящ.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #62 -: Февруари 23, 2009, 10:44:20 am »
-Венера-29.45 гр в Стрелец-шести/седми дом ( Куспидата на седми дом е на 1 гр в Козирог)
-Меркурий-2.47 гр. в Козирог-седми дом

Венера също е по към ДС, макар и да се намира в последния градус на 6 дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #63 -: Февруари 23, 2009, 12:37:40 pm »
В крайна сметка имам 4 планети във верижен съвпад, но извън допустимата орбиса за стелиум, т.е. над 10 гр., при условие че приемем за необходими 4 планети формиращи тази конфигурация.

Интересуваше ме дали само конфигурация от три планети е достатъчна за образуването на стелиум, тъй като разни източници го посочват като достатъчно условие, а според Глоба, се оказва,че в картата си имам струпване на планети в един знак, но без да влизат в допустимата орбиса, което се счита за стелиум с по-слабо влияние.

*

Инти

• 2068
« Отговор #64 -: Февруари 23, 2009, 01:07:51 pm »
При първия планетите в стелиума се намират в съвпад, т.е. цяла “верижка” от последователни съединения. При втория планетите просто се намират в един знак и не са в орбисата на съединението.

В крайна сметка имам 4 планети във верижен съвпад, но извън допустимата орбиса за стелиум, т.е. над 10 гр., при условие че приемем за необходими 4 планети формиращи тази конфигурация.

Интересуваше ме дали само конфигурация от три планети е достатъчна за образуването на стелиум, тъй като разни източници го посочват като достатъчно условие, а според Глоба, се оказва,че в картата си имам струпване на планети в един знак, но без да влизат в допустимата орбиса, което има по-слабо влияние.

*

mamma_mia

« Отговор #65 -: Февруари 24, 2009, 01:28:50 pm »
Вдъхновена от книгата на Каръл Ръшман за предсказателната астология,попаднах на нейно тълкуване на квадратът между марс и плутон,носещ насилие.
Видях, че за известно време ще имам този аспект(даже в момента тече) между директирания марс и наталният ми плутон.Какво мислите вие,как мога да избегна нещо такова лошо?
Дирекцията на марс ми е в 11 дом(2гр.преди 12ти),а нат.плутон в 3ти.
Ще съм благодарна да ми помогнете със съвети :-[

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #66 -: Февруари 24, 2009, 01:45:33 pm »
Не се шашкай-дирекциите не работят като транзитите;за такъв вид събитие трябва да имаш натален потенциал.Ще внимаваш повече със словесната агресия(особено с роднини) и шофирането. ;)

*

mamma_mia

« Отговор #67 -: Февруари 24, 2009, 03:55:13 pm »
Sinyhe благодаря ти :)Това е добър съвет.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #68 -: Февруари 24, 2009, 04:16:59 pm »
Наскоро певицата Rihanna бе пребита от гаджето и.Ето картата и ( с неизвестен час):

Това е синастрията:

Тук някакъв астролог е тълкувал: http://www.astrodispatch.com/2009/02/11/astrology-chart-rihanna-and-chris-brown/
The pattern of artistic talent is clearly visibile in the astrology chart of the positions of the day of birth of Rihanna (February 20, 1988 in Saint Michael Barbados). This pattern is created by Moon, Venus and Neptune. In her chart Neptune is the first outer planet to rise before the Sun and that is reflecting an not materialistic (idealistic or romantic) orientation (such as artists have). The Moon is conjunct Venus for sense of style and beauty. Both are square Neptune (for sensitivity and artistic talent). And watch Mercury sextile Venus for the beautiful voice.

Unfortunately there are also indications for the importance of the theme of violence in her life. Observations: Mars is semi square Pluto and close to Saturn and Uranus. Look at the importance of Saturn conjunct Uranus (square Aries Point), both sextile Sun. Breaking free and limitations of freedom are to be important in her life.

Mars with Pluto reflects the issue of using or abusing violence (sometimes as a victim). Mars is also 105 degrees from Venus (for passion). Pluto is inconjunct Venus for the disproportional price she has to pay for love and fun and for earning money.. Venus and Mars related to Pluto tell us that passion is a problem.

Chris Brown (born 5th May 1989 in Tappahannock) has Moon and Venus close together in Taurus and just like Rihanna an oriental Neptune. His Pluto is square her Mercury and …inconjunct her Pluto. So he is the price she pays. Or better said: men of her own years are to be avoided.
Also, his Mars is semi square Venus/Pluto (remember? her Pluto is connected to Venus and Mars, too. It means intense passion). Pluto always intensifies and sometimes makes life a drama.

There is another violent item that they share. Chris Brown’s Mars is opposition Uranus for the short tempered guy. Rihanna has an out of sign conjunction of Mars and Uranus.

Conclusion: the violence in this relationship is reflected by the astrological birth data.

В нейния хороскоп има аспект Марс/Плутон полуквадрат (1,10 орбиса).
Плутон в картата е в точен куинконс с Венера (в тази карта силата на минорните аспекти е висока)
Плутон има също квадрат с Меркурий и вероятен куинконс с Луната.
Марс в картата и допълнително е утежнен от съвпада с Уран и Сатурн-това отново може да е признак за насилие(тормоз).
Марс в квадрат с възлите съдържа потенциал за съдбовни наказания чрез насилие,катастрофи,рани.
Квадрата Венера/Нептун и Слънце в Риби крият опасност от избиране на партньор без да го познава добре,да си създава заблуди във връзките,да бъде жертва във връзките си.

Не съм правил карта на събитието,но за сега се вижда че Плутон е на 2 градуса след съвпада Марс/Сатурн/Уран.

*

mamma_mia

« Отговор #69 -: Февруари 24, 2009, 05:31:26 pm »
Аз в натала имам кофти аспект.Съвпад на луна с марс с алгол :(

*

Nebesna

« Отговор #70 -: Февруари 24, 2009, 07:40:13 pm »
Аз също се боя от насилието и психологическия тормоз. В картата си нямам аспекти за предразположеност към насилие, но имам склонност да се заблуждавам в партньорите, поради квадратурата на Слънце и Луна с Нептун. И понеже съм много чуствителна на тема ограничаване на личната свобода, свободата за изява и свободата на избора, всяко подобно ограничение приемам като насилие, особено яко няма къде да избягам или да се изолирам от дразнителя.

В синастрията негативните аспекти на Марс със Сатурн ( в т.ч. съвпада, който е най-силен) имат свойството да накаляват страстта в ранните етапи на връзката, но при породължително взаимодействие, човекът с Марс започва да възприема човека със Сатурн като твърде охладнял и постоянно налагащ отраничения. Човекът със Сатурн се възбужда от ентусиазма и енергията на човека с Марс, но до едно време. С течение на времето той започва да се чувства застрашен, че неговия ред и правила могат да бъдат "издухани" от енергията човека с Марс, заедно със собствената му сигурност, а авторитетът му-поставен под заплаха. Тези тенденции са много възбуждащи в началото, но техния негативен ефект се задълбочава особено силно след брака.  Този аспект има склонност да натрупва много гняв, тъй като Марсовата личност трябва непрекъснато да потиска импулсите си.

Плутон в негативен акпект към Марс може да даде деструктивен и манипулативен тип взаимодействие, което да прерастне във физическо насилие. Човекът с Плутон има склонност да действа подмолно и неуловимо, поради което човекът с Марс е заставен непрекъсното да трансформира начините си действие без да е наясно за очакванията на Плутоновата личност (които не са ясно определени и вербализирани). Т.е. Марсовата личност действа "на сляпо" с риск да уязви партньора си. Плутоновата личност поставя на постоянно изпитание действията и реакциите на човека с Марс. Марсовата личност, от своя страна притежава способността да изкарва на бял свят "тъмната страна" на Плутоновата личност, за да я накара да осъзнае  (и вербализира) своите дълбини. Ако няма други балансиращи аспекти към тези планети, взаимоотношенията могат да ексалират във физическо насилие.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #71 -: Февруари 24, 2009, 08:15:41 pm »
Не одобрявам насилието, но и аз имам аспекта Марс/5 дом Лъв/ в квадратура с Уран /7ми дом/ и Юпитер. :)В най-дългата ми връзка, аз бях тази която избухвах.Не понасях това да се прави на жертва.Иках да говорим за проблеммите, а  той все ме обвиняваше във всичко.Само критики чувах/Неговата Луна е в Дева/.Също така има доста квадратури  с Нептун, знак  Риби с асцендент Близнаци.Интересното в нашата връзка,че се чувствах така сякаш той изкарва най-лошото от мен. :(В синастрията неговия Плутон е в квадратура с Луната ми/.От цялата тази връзка ми остави много болка и гняв.Не разбирам защо така се получава?! :-X
И аз си имам кусури но ми се ще по-твърд характер да беше.....

« Отговор #72 -: Февруари 24, 2009, 08:19:40 pm »

В синастрията негативните аспекти на Марс със Сатурн ( в т.ч. съвпада, който е най-силен) ..... човекът с Марс започва да възприема човека със Сатурн като твърде охладнял и постоянно налагащ отраничения. Човекът със Сатурн   се чувства застрашен, че неговия ред и правила могат да бъдат "издухани" от енергията човека с Марс, заедно със собствената му сигурност, а авторитетът му-поставен под заплаха....... да натрупва много гняв, тъй като Марсовата личност трябва непрекъснато да потиска импулсите си.

много точно казано, преживяла съм подобен синастричен съвпад на ниво
работни отношения и ако в натала на отделните личности марс квадратира
светила и сатурн квадратира светила си се получава една продължителна война на нерви с всякакви средства и на всяка цена от страна на сатурн и понеже той се чувства застрашен за авторитета си пръв срива авторитета
на своя противник марс, човек се учи цял живот, сега съм много внимателна,  елиминирам чужд сатурн върху моя марс, който е и на Асц.с уран и плутон още на втора среща с пожизнен червен картон

човек чийто Сатурн е около 12 гр. на Дева е в червената зона за достъп, изживях го веднъж, прекалено болезнено е признавам си, стига ми толкова
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Nebesna

« Отговор #73 -: Февруари 24, 2009, 09:01:23 pm »
Не одобрявам насилието, но и аз имам аспекта Марс/5 дом Лъв/ в квадратура с Уран /7ми дом/ и Юпитер. :)В най-дългата ми връзка, аз бях тази която избухвах.Не понасях това да се прави на жертва.Иках да говорим за проблеммите, а  той все ме обвиняваше във всичко.Само критики чувах/Неговата Луна е в Дева/.Също така има доста квадратури  с Нептун, знак  Риби с асцендент Близнаци.Интересното в нашата връзка,че се чувствах така сякаш той изкарва най-лошото от мен. :(В синастрията неговия Плутон е в квадратура с Луната ми/.От цялата тази връзка ми остави много болка и гняв.Не разбирам защо така се получава?! :-X
И аз си имам кусури но ми се ще по-твърд характер да беше.....

Марс в квадрат с Юпитер е нетърпелив и експресивен, но не е насилник. По-скоро изразходва неефективно и нерационално собствената си енергия, което може да се възприеме от другия, катобурно вмешателство в личното му пространство. Марс в квадрат с Уран - импулсивен, избухва неочаквано, но бързо му минава.

*

Nebesna

« Отговор #74 -: Февруари 24, 2009, 09:25:27 pm »
много точно казано, преживяла съм подобен синастричен съвпад на ниво
работни отношения и ако в натала на отделните личности марс квадратира
светила и сатурн квадратира светила си се получава една продължителна война на нерви с всякакви средства и на всяка цена от страна на сатурн и понеже той се чувства застрашен за авторитета си пръв срива авторитета
на своя противник марс, човек се учи цял живот, сега съм много внимателна,  елиминирам чужд сатурн върху моя марс, който е и на Асц.с уран и плутон още на втора среща с пожизнен червен картон

човек чийто Сатурн е около 12 гр. на Дева е в червената зона за достъп, изживях го веднъж, прекалено болезнено е признавам си, стига ми толкова

Аз имах този аспект с мой бивш началник, който беше двойно подчертан. Моят Марс в съвпад с неговия Сатурн във Везни и неговият Марс в съвпад с моя Сатурн в Риби. Тези два съвпада са в куинсконс. Познайте кой излезе победителят. Разбира се, неговият Сатурн, който е в екзалтация във Везни, за разлика от моя Марс, който е в заточение. Освен това неговият Марс беше положително аспектиран от големият ми воден тригон - Юпитер в Рак и Нептун в Скорпион, така, че той не е страдал от натиска на моя Сатурн. Аз имам Слънце и Луна във Водолей, но с по-голям орбис и светилата не можаха да поемат удара на неговия Сатурн. (Слънце е в заточение във Водолей.)  Въобще, планетите, които са в падение или заточение изключително трудно понасят влиянието на Сатурн. На моменти съм се чувствала пресушена, обезсърчена и депресирана. Никакви стимули, никакви похвали, никаква топлота, само строго налагане на правила и изисквания, стигащо до жестокост.

ПП. Той и с децата си се държеше така, но това е друга тема.

« Отговор #75 -: Февруари 24, 2009, 09:41:24 pm »
Въобще, планетите, които са в падение или заточение изключително трудно понасят влиянието на Сатурн.

и не само...
хора с акцентиран уран, или лични планети във Водолей не обичат да спазват ограничения наложени от чужд Сатурн :)действа им предизвикателно да рушат и нарушават граници му
и именно това срива авторитета му, че някой ще  дръзне да го направи ::)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #76 -: Февруари 24, 2009, 09:46:08 pm »
Да, Небесна точно такава съм, ;D но това е защото не обичам да чакам и когато сме имали проблеми имам нужда да водя диалог, а той очевидно по друг начин интерпретира.С него често се майтапехме,че все едно говорим на различни езици.Чудя се дали аз не се изразявам неясно или " повредата" не е в моя телевизор?! :-\Ами нищо чудно аз с Мерка ми в Овен, а той милия с меркче в Рибки. ::)

*

Nebesna

« Отговор #77 -: Февруари 24, 2009, 10:24:25 pm »
Въобще, планетите, които са в падение или заточение изключително трудно понасят влиянието на Сатурн.

и не само...
хора с акцентиран уран, или лични планети във Водолей не обичат да спазват ограничения наложени от чужд Сатурн :)действа им предизвикателно да рушат и нарушават граници му
и именно това срива авторитета му, че някой ще  дръзне да го направи ::)

Ами той човекът по принцип си беше Водолей, но Слънце в тригон със Сатурн, Слънце в опозиция на Плутон в Лъв, в квадрат с Луна в Скорпион и квадрат с Юпитер в Телец. (Разбирайте - голям кръст). Склонността към властване над другите е заложена в самия му натал. А сега като се прибави и това, че и аз съм с Луна и Слънце във Водолей, изпитвах директно цялото влияние на този тао-квадрат. Искам само да добавя, че склонността към насилие може да се провокира от някои хора или да се тушира от наталните аспекти на други хора. Всичко зависи от интераспектите между двете карти.

*

sovata

« Отговор #78 -: Март 04, 2009, 02:51:48 pm »
Здравейте! Интересува ме, как може да се интерпретира положението на Плутон в наталната карта, което провокира Слънцето и Марс, образувайки с тях тау-квадрат?

*

Синухе

• 4978
Re:За аспектите
« Отговор #79 -: Април 26, 2010, 12:47:53 pm »
Днес се замислих за някои работи по отношение на аспектите и то докато си мислех за наталният ми тригон Венера/Хирон-този ми аспект всъщност е двойно сходящ,поради което го усещам по-силно,независимо от по-широката орбиса-6 градуса.

Какво ще рече двойно сходящ-може да се нарече и двупосочно сходящ,това ми идва сега,поради следните причини:

-по-бързото тяло в случая Венера 7  :cp:отива към точният тригон (т.е. върви напред)
-по-бавното тяло в случая Хирон 13  :ta: е ретро и по този начин и той се движи към точният тригон

Т.е. няма го усещането,че Венера гони Хирон,а че двамата един към друг са тръгнали да сключват точен аспект.

При мен този аспект освен че си работи в живота ми,пак казвам го усещам по-силно,вероятно поради факта че е двойно сходящ!
По принцип сходящите аспекти са по-силни или по-актуални за съзнанието,а тука силата се удвоява.

Аспекта придобива по-голяма сила и поради това че:

-Мидпойнта Венера/Хирон ми е в точен съвпад с ДСЦ  
-Венера и Хирон участват в голям земен тригон с АСЦ т.е. са част от конфигурация
-Венера диспозира Хирон

Така че някои аспекти могат да станат по-силни с на пръв поглед по-широка орбиса,ако има други моменти които да ги засилват, а в случая с този мой аспект те са доста и дори да подминат по влияние по-точни аспекти.

Възможен е двойно сходящ аспект и при ретро по-бърза планета,когато е в по-напреднали градуси от по-бавната-примерно Венера е ретро на 20 в Телец,а Сатурн е на 15 в същият знак,имаме двойно сходящ съвпад тъй като посоките на планетите е една към друга.

Изследвайте и споделяйте  ;)