:blink:
Сънувам,че изкачвам някаква планина, склоновете са стръмни, но не са отвесни скали а с някакъв поносим за изкачване наклон. Трудността идва от това,че те са покрити със ситно натрошен сивкав камък и се получава ефект на пързаляне, дори каменна лавина ако не се изкачващ внимателно. На определени места се подава твърда сивкава скала, като малки оазиси в пустиня, подходящо място за почивка. Придружавят ме двама азиатци, млади момчета, мълчат през целия път и ме гледат със снизходителни усмивки, защото аз се радвам на способността си да се катеря много майсторски по свличащия се чакъл. :rolleyes:
Нямам и най-проста идея защо се изкачваме, дали е спорт, хрумване или горе има нещо ... към връха скалите стават почти отвесни и натрошеният камък намалява, но все още присъства . От самия връх надолу са спуснати три дебели въжета, уж помощни, но аз успявам да се изкача без помощно въже и азиатците ме гледат малко завистливо, но и със силно притеснение
Горе ги питам защо са тези въжета като изкачването е възможно и без тяпна помощ. единият най-накрая проговаря и ми обяснява :huh: :blink: :blink: , че те са необходими за слизането, обезопасявали слизането, защото то било много по-трудно :blink:
Тръгнахме да слизаме след кратка почивка и огледах въжетата, по тях имаше направени възли, седем на всяко въже на равно разстояние един от друг, но всички възли бяха различни, някакви комбинации, но не бяха моряшки, а нещо непознато, което не мога да опиша... Въжетата обаче свършваха мнооооого нависока и наистина се оказа ,че аз не съм в състояние да сляза от върха на планината.Опитвах няколко пъти и все стигах до крана на въжето, краищата му се разплетоха в ръщете ми , но се налагаше да се качвам отново.
Така и не успях да сляза :blink: :blink: :blink:
Док, Xalia...и всички други, които имат някаква идея

Ще ви бъда благодарна! :blink:
Сънят не ме притесни много, но фактът че не го забравям вече няколко седмици малко ме тормози :blink: