Здравей Гост

Име на темата?

• 8 Отговора
  • 2763 Прегледи
*

Valda

• *
  • 377
Име на темата?
« -: Април 26, 2007, 11:05:43 pm »
:blink:
Сънувам,че изкачвам някаква планина, склоновете са стръмни, но не са отвесни скали а с някакъв поносим за изкачване наклон. Трудността идва от това,че те са покрити със ситно натрошен сивкав камък и се получава ефект на пързаляне, дори каменна лавина ако не се изкачващ внимателно. На определени места се подава твърда сивкава скала, като малки оазиси в пустиня, подходящо място за почивка. Придружавят ме двама азиатци, млади момчета, мълчат през целия път и ме гледат със снизходителни усмивки, защото аз се радвам на способността си да се катеря много майсторски по свличащия се чакъл. :rolleyes:
Нямам и най-проста идея защо се изкачваме, дали е спорт, хрумване или горе има нещо ... към връха скалите стават почти отвесни и натрошеният камък намалява, но все още присъства . От самия връх надолу са спуснати три дебели въжета, уж помощни, но аз успявам да се изкача без помощно въже и азиатците ме гледат малко завистливо, но и със силно притеснение :(
Горе ги питам защо са тези въжета като изкачването е възможно и без тяпна помощ. единият най-накрая проговаря и ми обяснява :huh:  :blink:  :blink: , че те са необходими за слизането, обезопасявали слизането, защото то било много по-трудно :blink:
Тръгнахме да слизаме след кратка почивка и огледах въжетата, по тях имаше направени възли, седем на всяко въже на равно разстояние един от друг, но всички възли бяха различни, някакви комбинации, но не бяха моряшки, а нещо непознато, което не мога да опиша... Въжетата обаче свършваха мнооооого нависока и наистина се оказа ,че аз не съм в състояние да сляза от върха на планината.Опитвах няколко пъти и все стигах до крана на въжето, краищата му се разплетоха в ръщете ми , но се налагаше да се качвам отново.
Така и не успях да сляза :blink:  :blink:  :blink:

Док, Xalia...и всички други, които имат някаква идея :)  Ще ви бъда благодарна! :blink:
Сънят не ме притесни много, но фактът че не го забравям вече няколко седмици малко ме тормози :blink:  

*

Lillie

• 30532
Име на темата?
« Отговор #1 -: Април 26, 2007, 11:19:17 pm »
Валдичке, изобщо не се притеснявай  :rolleyes: не съм тълкувател на сънища, но искам да те успокоя, че има и доста по-странни и неприятни от твоя, свързани с изкачване на върхове.
Сега ще споделя нещо, което сънувам периодично в продължение на няколко години. Усещането е много странно. И ще видите защо.
Сънувам как бавно изкачвам стръмна планина към нейния връх, към който не знам защо съм силно устремена. В момента, в който стигам до върха и в очакване да видя нещо жадувано, поглеждам отвъд и... се изправям пред абсолютното Нищо. Гледката от върха е... просто няма гледка  :blink: поглеждаш надолу и не виждаш нищо, то просто няма край, защото... не съществува. Има една безкрайна празнота, бездна, вакуум, едно нищо. Усещането не може да бъде дефинирано по никакъв начин. Имаш чувството, че гледаш отвъд Нищото. Не може да бъде описано дори като страх, и чувството, което те обзема, е доста по-различно - то просто не съществува във физическата реалност, защото... нямаме сетива да го изпитаме  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Valda

• *
  • 377
Име на темата?
« Отговор #2 -: Април 26, 2007, 11:24:12 pm »
Цитат
Валдичке, изобщо не се притеснявай  :rolleyes:
Не се притеснявам, просто се чудя защо не го забравям :unsure:
Вероятно не мога да хвана посланието, а има щом не забравям.
Аз си виждах всичко в долината, при това беше в цветове, а само планината беше сива...
За твоя сън , не знам, но не прекалявай с езотеричната литература.Не бъди лакома :D  :P  

Име на темата?
« Отговор #3 -: Април 26, 2007, 11:27:13 pm »
Планината означава препятствия или достигане на някакво върховно достижение в живота.
Да достигнеш върха означава да постигнеш целите си и успех.Помощниците от азиатски произход са спънки ,а невъзможността да слезеш е свързана с пълно лишаване от развитие ,пълен застой,творческо изчерпване на силите.
Числото седем е свързано с успеха, а спускането по въже е свързано с измамна насока на бъдещото ти развитие или поемане в неправилна посока на развитие.
« Последна редакция: Април 26, 2007, 11:31:50 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Valda

• *
  • 377
Име на темата?
« Отговор #4 -: Април 26, 2007, 11:33:33 pm »
Цитат
Планината означава препятствия или достигане на някакво върховно достижение в живота.
Да достигнеш върха означава да постигнеш целите си и успех.Помощниците от азиатси произход са спънки ,а невъзможността да слезеш е свързана с пълно лишаване от развитие ,пълен застой,творческо изчирпване на силите.
Числото седем е свързано с успеха, а спускането по въже е свързано с измамна насока на бъдещото ти развитие или поемане в неправилна посока на развитие.
Благодаря! :D , не че ме успокои особено с тези измамни посоки :unsure:
Донякъде имам същия усет, но не усещах азиатците като пречки... така или иначе те си слязоха, а аз останах горе на върха, но не бях изплашена :rolleyes: , което ме успокоява :rolleyes:
Благодаря!

*

Lillie

• 30532
Име на темата?
« Отговор #5 -: Април 26, 2007, 11:49:20 pm »
Цитат
За твоя сън , не знам, но не прекалявай с езотеричната литература.Не бъди лакома :D  :P
Сигурно си права. Вероятно усещането се свързва с безкрайната самота, чието осъзнаване идва след след това, което евентуално бихме могли да видим "отвъд". И затова не го и виждаме, а само една дълбока бездна... но усещането, когато гледах надолу към нищото, бе за "материя", чийто произход и строеж е различен от всичко, което познаваме.
« Последна редакция: Април 26, 2007, 11:57:38 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Име на темата?
« Отговор #6 -: Април 27, 2007, 12:01:28 am »
И щом сме на такава вълна, да добавя още нещо...
В такива сънища често има усещане за студена и лепкава "материя"... сякаш се намираш във вакуум или нещо...хм... желеобразно. Струва ми се, че някъде четох подобно описание на астрала, най-нисшия може би  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Име на темата?
« Отговор #7 -: Април 27, 2007, 12:02:09 am »
Ето и една притча за размисъл

Ако любов нямам -нищо не съм

Ако говоря с человечески и ангелски езици, а любов нямам, ще съм мед що звънти или кимвал що дрънка.

И ако имам пророчество, и зная всичките тайни и всяко знание, и ако имам всичката вяра щото и планини да премествам, а любов нямам, нищо не съм.

И ако раздам всичкият си имот за прехрана на сиромасите, и ако предам тялото си на изгаряне, а любов нямам, нищо не се ползвам.

Любовта дълго търпи, благосклонна е; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее,

не безобразничи, не дири своето си, не се раздражава, не мисли зло,

на неправдата се не радва, а се радва се на истината,

всичко претърпява, на всичко хваща вяра, на всичко се надее, всичко търпи.

Любовта никога не отпада; другите обаче, пророчества ли са, ще се прекратят; езици ли са, ще престанат; знание ли е, ще изчезне:

Защото от части знаем, и от части пророкуваме;

но когато дойде съвършеното, тогава това което е от части ще се прекрати...

А сега остават тези трите, вяра, надежда, любов; но най-голяма от тях е любовта.

*

Xalia

• *
  • 164
Име на темата?
« Отговор #8 -: Април 29, 2007, 01:58:16 pm »
Valda, струва ми се, че сънят ти иска да покаже, че важното в момента за теб е не какво вече можеш (майсторски да се катериш), а какво още не владееш (слизането). Наличната помощ (въжетата) не ти е необходима при изкачването, а при слизането не ти върши работа или ти още не знаеш как да я използваш. Има вероятно нещо ново да се учи, което още не е явно и с което трябва да се справиш сама. При този вид тест биваш придружавана и наблюдавана от двамата азиатци, който може би символизират двама чужденци или ти си знаеш иначе кого и които знаят явно повече от теб за трудностите и за това как се преодоляват, но задържат това знание за себе си. Въжетата означават може би 3 пъти по 7 години или някакъв друг вид ритмичност и като помощ не ти вършат работа в този вид. Тъй като да питаш за помощ не ти носи полза, може би е трябвало да наблюдаваш как азиатците го правят, за да успееш и ти като тях.