Илиана, какво те е накарало да търсиш астрологичен анализ на хороскопа си?
Има ли нещо ,което да не можеш да си дадеш сметка защо го правиш ,и каква е причината да го правиш?
Към Лиляна/ИлианаЦитирам тази част от отговора на Зъболекар, защото съдържа много важен момент, който би следвало да разбереш.
Разбирам как се чувстваш и в какво положение се намираш, но ще си в състояние да намериш "верния път" в момента, в който осъзнаеш, че
ти си човекът, който трябва да направи избор, а не някой друг вместо теб.
Позволявам си да го коментирам, макар и съвсем накратко, тук, защото съм преценила, че е важно да се изяснят някои моменти не само за теб, а и за всички потенциални питащи, които ще си задават въпросите по този начин, за в бъдеще.
Не съм човекът, който ще ти поставя астрологични "диагнози" и да ти казва кое е добре за теб и кой е правилният за теб начин/път. Трябва да го разбереш сама, никой астролог не е в състояние, нито пък има право да го решава вместо теб. Но въз основа на направен кратък преглед на наталната ти карта ще ми се да изясним някои основни моменти, като се постарая да използвам минимум специализирана астрологична терминология:
- Няма нито една лична планета в западната полусфера на хороскопа, при теб акцентът е върху източната му част, което предполага ориентация към личността, а не към другите и би трябвало да те прави по-малко зависима от други хора и обстоятелства. Ударението в картата е поставено върху
твоето развитие в социален контекст.
- Свръхподчертаната източна полусфера предполага повече възможности за избор и вземане на независими от волята на другите решения. Не би трябвало да се чувстваш като кукла на конци, хвърлена на произвола на обстоятелствата.
- При теб има избор - дотолкова, доколкото го предполага позицията на Сатурн в 1-ви дом в съвпад със Северния лунен възел. А Сатурн тук изисква лична отговорност за взетите решения и (!) да се осъзнае, че няма друг "авторитет", който да ти предостави тези решения в готов вид и в красива функционална опаковка. Ти си.
- С ъглови Марс и Сатурн най-малко би ти импонирала нептуновата роля на "жертва" и начинът, по който ни се представяш тук, меко казано ме озадачава. При това двете планети са в своеобразна "рецепция" по домове и са свързани с аспект квадрат в хороскопа. Квадратът предполага динамика, инициатива, борба и позицията на "свети мъченик" най-малко ще му допада. Особено щом става реч за Марс и Сатурн! Чувството на неадекватност и безсилие в такъв случай най-малко ще ти помогне да бъдеш достатъчно обективна, за да си решиш проблема, и в повечето случаи води само до фрустрация. В твоя случай ме учудва възприетата пасивна, жертвена позиция в търсене на готови решения и рецепти как да се спаси
твоята връзка навън, от други хора предвид това, че най-добри резултати би постигнала чрез поемане на лична инициатива, а не пасивно нептуново изчакване и въртене в затворен кръг с непрекъснато задаване на въпроса "къде сгреших?". Ни най-малко бих искала да те нараня или уязвя по някакъв начин и се надявам да не възприемеш изречените от мен думи като лична обида.
- Мисля, че отговор на въпроса ще намериш като потърсиш пътя навътре към себе си - не всичко е злато що блести отвън, истинското злато е скрито в съкровищницата, в недрата на нашата душа и на цялото ни несъзнателно. Тук визирам позицията на асцендентния ти владетел по знак, дом и аспект (стига посоченият от теб окончателен вариант на рожден час да е точен).
Искаше ми се да ти кажа всичко това лично, но след няколко несполучливи опита стигнах до извода, че понякога е необходимо мъничко публично "разголване" (в границите на допустимото!), за да се осъзнае човек.
Пожелавам ти успех в търсенето на най-доброто решение