Здравей Гост

Транзити на Плутон

• 635 Отговора
  • 144958 Прегледи
*

123

Транзити на Плутон
« Отговор #20 -: Май 07, 2007, 03:42:39 pm »
:blink: едно питане:

кога, по ваши наблюдения се проявяват събитията по Плутон, защото на практика транзита при него може да продължи с години :(  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #21 -: Май 07, 2007, 03:56:17 pm »
Привет  :)
Мисля, че би трябвало да се проявяват, когато се отключи цяла "верига" от взаимосвързани динамични фактори.
Нямам наблюдения върху конкретен хороскоп, но вероятно верижката ще включва като минимум следните няколко последователни неща:

транзит на Плутон към важна радикална точка -> транзит на Сатурн и/или Лунните възли -> аспект на прогресивната Луна (или друг по вторична прогресия) -> бърз "отключващ" транзит (на Марс и др.).

Освен това вероятността въпросното събитие да се случи ще зависи от показателите по дирекции и в картата на слънчевата революция. Това е минимумът, който се гледа. Мнозина астролози използват и други похвати - планетни периоди, техники от ведическата астрология и т.н., с които повечето от нас тук не сме запознати.
« Последна редакция: Май 07, 2007, 03:57:56 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

Транзити на Плутон
« Отговор #22 -: Май 07, 2007, 03:59:34 pm »
Тъкмо щях да пиша за прогресивната Луна и аспектите, които сключва. Поне при мен тоя метод работи като "по часовник".  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #23 -: Май 07, 2007, 04:18:38 pm »
Сетих се сега за една карта с наскоро преминал плутонов транзит към две ключови планети в съвпад, като едната е и владетел на ъглов дом.
Верижката на отключващите фактори бе следната:
- опозиция на Плутон към Слънце/Венера;
- преминаване на Сатурн през ъглов дом;
- преминаване на Лунните възли през ъглов дом;
- квадрат на прогр. Венера към нат. Марс по вторична прогресия;
- преминаване на Уран в опозиция към нат. Марс в ъглов дом;
- прогресивно Новолуние в съвпад с планетата-доминанта в картата и в точен квадрат с Плутон;
предстои:
- завръщане на прогресивната Луна;
- преминаване на прогр. Луна през ъглов дом.
« Последна редакция: Май 07, 2007, 04:19:48 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

123

Транзити на Плутон
« Отговор #24 -: Май 07, 2007, 07:47:42 pm »
Цитат
Сетих се сега за една карта с наскоро преминал плутонов транзит към две ключови планети в съвпад, като едната е и владетел на ъглов дом.
- прогресивно Новолуние в съвпад с планетата-доминанта в картата и в точен квадрат с Плутон;
предстои:
и какво се случи :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:  

*

123

Транзити на Плутон
« Отговор #25 -: Май 07, 2007, 07:51:14 pm »
Цитат
Тъкмо щях да пиша за прогресивната Луна и аспектите, които сключва. Поне при мен тоя метод работи като "по часовник".
не ми стана много ясно :o мже ли да соуточниш и разкажеш по-подробно :rolleyes:

п.с. за щастие и/или нещастие и аз разбирам само от директния и суров/реален начин на изразяване B)  B)  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #26 -: Май 07, 2007, 07:59:19 pm »
Цитат
Цитат
предстои:
и какво се случи :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:
Много неща, не е за публично коментиране. Случи се коренна промяна в начина, по който подхожда към връзките си. Партньорската сфера излезе на фокус, в светлината на прожекторите. Сякаш нещо се отпуши, но нещата добиха твърде хаотично развитие. Всичко, което й се случи или *ако трябва да сме точни* всичко, която тя случваше, допринесе за едно по-задълбочено разбиране на истинските й емоционални и др. потребности в сферата на междуличностните /и интимни/ отношения.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #27 -: Май 07, 2007, 08:12:34 pm »
Цитат
Цитат
не ми стана много ясно :o мже ли да соуточниш и разкажеш по-подробно :rolleyes:

Така казват, но не винаги важните събития в живота ни съвпадат с точни мажорни аспекти на прогресивната Луна.
При някои тя наистина работи като "по часовник", при други влиянието й се изразява по-слабо в събитиен план, повече в психологически.
Например, двата брака на моя близка са сключени при точен съвпад на прогр. Луна с кръста на хороскопа - първият се случва при преминаването й през МЦ, а вторият при съвпад на прогр. Луна с Дсц. Тоест тук имаме 'чист' пример за това как работи Луната по вторична прогресия без, разбира се, да подценяваме въздействието на редица други фактори с комплексно влияние.
Друга близка се омъжва по време на прогресивна Луна в 8 дом, след преминала вече /преди няколко месеца/ опозиция към натална Венера. В нейния случай доста се затрудних да определя какви астро-фактори са били с ключово влияние по време на бракосъчетанието. Имам чувството, че нещо ми се изплъзва.
От личен опит мога да споделя, че изживявам мажорните аспекти на прогресивната Луна към натални планети предимно в психологически план, а не на събитийно ниво. И е трудно да се обхване и опише всичко с няколко изречения...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Плутон
« Отговор #28 -: Май 07, 2007, 08:21:38 pm »
При мен нищо от Плутон  :huh: ,транзит през МС -нищо ,транзит през Северен -нищо ,тригон към Слънце нищо,опозе към Марс+ секстил към Уран нищо,така ,че от тази велика тема бия отбой  :(  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #29 -: Май 07, 2007, 08:25:56 pm »
Да не вземеш да станеш многоженец накрая... с тоя Плутон в 7ми  :P  :lol:  :P  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Плутон
« Отговор #30 -: Май 07, 2007, 08:28:40 pm »
Цитат
Да не вземеш да станеш многоженец накрая... с тоя Плутон в 7ми  :P  :lol:  :P
Пробвам се ако не многоженец ,то поне с по-голям избор от невести ;)  :P  :D ,но накрая ще си взема теб  B)  :rolleyes:  :D  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #31 -: Май 07, 2007, 08:32:21 pm »
Сега, в кръга на шегата  :rolleyes:
Несъзнателното мото на моя близка с Юпитер/Плутон в 7 дом в плавен аспект към Венера беше "обичам разделите, защото полагат началото на нова връзка". Това се казва оптимизъм  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Плутон
« Отговор #32 -: Май 07, 2007, 08:50:13 pm »
Цитат
Цитат
Да не вземеш да станеш многоженец накрая... с тоя Плутон в 7ми  :P  :lol:  :P
Пробвам се ако не многоженец ,то поне с по-голям избор от невести ;)  :P  :D ,но накрая ще си взема теб  B)  :rolleyes:  :D
:D А пък мен защо ме закачаш? :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  
"Сърцето има доводи, които разумът не познава"  Паскал

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #33 -: Май 07, 2007, 09:14:21 pm »
Цитат
Пробвам се ако не многоженец ,то поне с по-голям избор от невести ;)  :P  :D
Накрая ще превърнем "касапската" плутонова тема в тема за брачни консултации  :lol:
Абе сякаш има нещо общо в начина, по който подхождат Сатурн и Плутон във връзките си  :blink: нерядко съм чувала родените с такива доминанти да казват "Нищо не върви, и двамата не сме удовлетворени в тази връзка, но просто не мога да му позволя/да го пусна да си ходи!"  :huh:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Плутон
« Отговор #34 -: Май 07, 2007, 09:42:10 pm »
Цитат
Цитат
Пробвам се ако не многоженец ,то поне с по-голям избор от невести ;)  :P  :D
Накрая ще превърнем "касапската" плутонова тема в тема за брачни консултации  :lol:
Абе сякаш има нещо общо в начина, по който подхождат Сатурн и Плутон във връзките си  :blink: нерядко съм чувала родените с такива доминанти да казват "Нищо не върви, и двамата не сме удовлетворени в тази връзка, но просто не мога да му позволя/да го пусна да си ходи!"  :huh:
Ха,ха ..много ми е познато :P ,като малко преобразя това твърдение;не искам никой да страда ,затова не се разделям с никого.

Транзити на Плутон
« Отговор #35 -: Май 07, 2007, 09:46:38 pm »
Има една поговорка за този случай; Кучето кокала не яде,но и на друг не го дава . ;)  

*

Xalia

• *
  • 164
Транзити на Плутон
« Отговор #36 -: Май 07, 2007, 09:50:14 pm »
Въпросът за транзита на Плутон през наталния ми четвърти дом ме накара да си направя равносметка, въпреки, че още не е приключил. Не исках обаче да се включвам, за да не се разбере като мрачно предсказание за тези, на които такъв преход им предстои. Но беше вече казано, че при всеки това се изразява индивидуално, та защо въздействието при други хора да не бъде по-положително?

Скоро след навлизането на Плутон в четвърти си смених гражданството, въпреки, че вече отдавна живеех в чужбина. Дотук - добре, но последваха болести (при татко първо психоза, после Паркинсон, мозъчен удар, парализа) и жестоки удари на съдбата при родителите ми, смъртта на баща ми, майка ми беше принудена да избяга от издевателствата на брат ми (егоцентричен и агресивен алкохолик, които опустоши два дома и продаде всички налични вещи) и да се пресели на все още тайно за него място. Други, по-незначителни за вън6ни хора жестокости ще премълча. Аз можех само безпомощно и неимоверно да страдам, отдалечена на 2500 км разстояние. Като поутихнаха събитията при семейството, от което произхождам се продължи в моето - съпругът ми преживя тежка катастрофа с мотора си (при него tr.Плутон в съвпад с МЦ и Меркурий, tr. Уран в съвпад с АЦ, квадрат Слънце), последваха 6 седмици в безсъзнание (кома и наркоза), над 6 месеца болници, много операции инвалидност.

Аспектите, образувани от транзитен Плутон през този период в хороскопа ми са: съвпад с IC,последователно квадрат с Уран, АЦ, Луна, Хирон, Меркурий, Юпитер, следва квадрат Слънце.

Тук се сещам, че бях намекнала, че виждам смисъл в положението на Хирон в хороскопа си и че бях се отказала да аргументирам, но нали сега съм почнала...Та Хирон (някъде се свързваше с инвалидност) ми е в седми дом в риби и обяснява поне за мен защо първият ми съпруг си беше прострелял окото със самонаправен пистолет, защо вторият ми съпруг е от година и половина инвалид, защо работя от десет години с деца с дефицити в учението (Lernbehinderte = invalidi в обучението). Примери от друго, съответващо на специфичното в хороскопа положение и естество съм наблюдавала при познати.

Сега виждам още веднъж защо избягвах да се включа по-рано в темата - защото звучи толкова мрачно, а нали искаме да видим позитивното и трансформиращото у критичните аспекти на Плутон. Ако трябва така да погледна на нещата, не ми остава друго, освен да потвърдя: "това, което не ни убива ни прави по-силни". През този период търсех самотата като спасителен остров, където мога да реанимирам и да вляза във връзка с ядрото на същността си. Осъзнах с цялото си същество какво е безсилие (темата на Плутон "власт и безсилие") и безпомощност - никoй не искаше и не можеше да ми помогне, аз не можех да помогна на никого. Чувството за мен беше смазващо, но отстрани получавам понякога отклик на възхищение от духа ми. Бив6ият ми съпруг казваше:"За мерси не работим:", та и аз - да се радвам на едно "браво" ли?
Надявам се поне като мине известно време да дойдат ценните прозрения. Засега само си ближа раните...  <_<  

Транзити на Плутон
« Отговор #37 -: Май 07, 2007, 10:10:49 pm »
:huh: Халия това, което сподели е наистина тъжно. Понякога се самосъжелявам за трудните моменти, който съм имала в детството, а и след това. Но моята история просто бледнее пред това, което ти се е случило.
При мен тр. Плутон е вече в четвърти. Наталният ми Плутон е във първи, в 22 градус на Везни. Доколкото си спомням и твоя беше в първи дом.
Това е планетата, която винаги пренбрегвам в картата си. Явно е дошъл момента да спечели вниманието ми.
Ако Плутон ме "удари" в четвърти дом ще улучи най-слабото ми място. :unsure:  
"Сърцето има доводи, които разумът не познава"  Паскал

*

ali

• 46
    • http://
Транзити на Плутон
« Отговор #38 -: Май 07, 2007, 10:25:12 pm »
Xalia,много съжалявам за това ,което е трябвало  да преживееш. :(

Аспектите на Плутон са свързани с инстиктивните емоции като скръб,похот,защита на тези,които обичаме и т.н
Тези аспекти са начините ,за промяна на излишните структрури създадени от Сатурн.
Чувството е същността на съвпада-промяната ще стане чрез чувства,които не могат да бъдата забравени.
Аспектите,които плутон формира при транзит,внасят в живота ни онези емоции,които ни разяждат отвътре и които само времето може да излекува.

В много редки случай тр.на Плутон може да предизвика неочакван успех.
Бренадет Брейди
Относно прогресивната Луна ,според мен е важно освен къде се намира и какви аспекти сключва и в каква фаза е.
« Последна редакция: Май 07, 2007, 10:36:16 pm от ali »

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #39 -: Май 07, 2007, 10:30:40 pm »
Да, Плутон много добре знае къде да удря. Моята "ахилесова пета" е Луната. Не й е особено сладко забутана там, особено докато беше малка, но с течение на времето разви една мазохистична привързаност към този "дом"  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.