По осми дом в хороскопа не бяха ли фиксираните представи? Поне аз с това го свързвам. В юнгианската астропсихология 8 дом отговаря за личното ни несъзнателно (12 дом - "колективно несъзнателно").
Всичко, което попада в нашия 8-ми дом, ни е трудно да изпуснем, което предполага вкопчване - било то в представа, копнеж, спомен или в неизживяно, но така желано състояние...
Опозицията между 2-ри и 8-ми дом (Телец-Скорпион) представя енергийния баланс в картата, а той рядко е статична величина и непрекъснато търпи развитие; състояние на идеално равновесие рядко е налице, колкото и да се стремим да го постигнем на едно или друго ниво.
[/QUOTE]

И после що ми бил особен характера.
Фиксираните представи по 8 толкова добре ги познавам и мога много да говоря за тях. Много проблеми могат да създадат, не приемане на всичко, която е различно от представите
ни. :blink:
Сега разбирам защо Уран ми е в опозиция на стелиума.
Лили като говориш за лепене, я си помисли за мен - силни Венера и Сатурн, осмо домче. От където и да ме подхванеш все съм там. :lol: :lol:
Халия, при силен осми дом спасението е в позитивното мислене, иначе всичко лошо, което си помислиш се сбъдва. Поне при мен е така.