Здравей Гост

Транзити на Плутон

• 635 Отговора
  • 145364 Прегледи
*

porto_kalka

Транзити на Плутон
« Отговор #60 -: Май 09, 2007, 09:40:26 pm »
Цитат
Цитат
Цитат
Хих, мен пък отдалеч ме "надушват" сатурнчовците  :lol:

Аааа, а аз как те "надуших", м  :D като нищо сатурнианско нямам?
Венерки също ми се лепят - изгряващи Везни, Венера на Асц или в 1-ви дом, телешки Слънца, Луни и Марсове (диспозитор Венера). Много ми върви на мъжки Марсове в падение или заточение, без везнишки такива. По принцип с везнишки планети трудно се спогаждам, само с такива Луници сме в неутрално-приятелски отношения  :rolleyes:
А така, това е друго нещо. Значи съм ти се "лепнала" по телешки асцедент и овенска Венерка на асцедент. :lol:  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #61 -: Май 09, 2007, 09:54:34 pm »
Кой е с овенска Венера на Асц?  :rolleyes:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Плутон
« Отговор #62 -: Май 09, 2007, 09:56:37 pm »
Цитат
Цитат
Цитат
Хих, мен пък отдалеч ме "надушват" сатурнчовците  :lol:

Аааа, а аз как те "надуших", м  :D като нищо сатурнианско нямам?
Венерки също ми се лепят - изгряващи Везни, Венера на Асц или в 1-ви дом, телешки Слънца, Луни и Марсове (диспозитор Венера). Много ми върви на мъжки Марсове в падение или заточение, без везнишки такива. По принцип с везнишки планети трудно се спогаждам, само с такива Луници сме в неутрално-приятелски отношения  :rolleyes:
 ;) Ти оплакваш ли се? :D  :D  :D  
"Сърцето има доводи, които разумът не познава"  Паскал

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #63 -: Май 09, 2007, 10:07:33 pm »
От венерини чеда не се оплаквам, никак даже, винаги са добре дошли при мен  :D Сатурн е онази "кадифена" ръкавица, с която още имам да свиквам  :lol: не искам да слушкам и това е! Овенска му работа  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Плутон
« Отговор #64 -: Май 09, 2007, 10:16:04 pm »
Цитат
От венерини чеда не се оплаквам, никак даже, винаги са добре дошли при мен  :D Сатурн е онази "кадифена" ръкавица, с която още имам да свиквам  :lol: не искам да слушкам и това е! Овенска му работа  :rolleyes:
 :P Аз си промених вижданията за нещата , които прави Сатурн и не се оплаквам.
Въпреки че за други чувам вътрешния бунт как крещи.

Но загубих мечтите си , фантазииките си и целият свят , който ми предлагаше Нептун.
Не се оплаквам просто мечтите много бързо си ги превръщам в цели. B)  

*

porto_kalka

Транзити на Плутон
« Отговор #65 -: Май 09, 2007, 10:16:57 pm »
Цитат
Кой е с овенска Венера на Асц?  :rolleyes:
Освен мен ли? Що, аз си я харесвам. ;)  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #66 -: Май 09, 2007, 10:28:40 pm »
При теб нали Телец изгрява? Аха, сетих се, сигурно имаме съвпад на Венерите  :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

Транзити на Плутон
« Отговор #67 -: Май 09, 2007, 10:34:02 pm »
Асц. е на 2* в телец, а Венерката е към края на овен в 12 дом.  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #68 -: Май 09, 2007, 10:44:13 pm »
Моята е в 21*46' Овен/5 дом, Хирон имам в последния градус на същия знак.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

Транзити на Плутон
« Отговор #69 -: Май 09, 2007, 10:49:17 pm »
В съвпад са, ама не много точен. С няколко дена съм ти "кака".  :P  

*

Xalia

• *
  • 164
Транзити на Плутон
« Отговор #70 -: Май 10, 2007, 06:37:55 pm »
Цитат
Цитат
Друго типично, което свързвам с Плутон е боравенето с представите. Проумях, че трябва да се откажа от мечтаенето като вид приятна занимавка, защото, както бях споменала на друго място, положителните ми представи  и планове задължително и систематично се осуетяват.
 Добра работа ми върши и конкретно силно желание, при което имам само тогава шанс за успех, ако съм в състояние да мобилизирам цялата интензивност на душата си, в противен случай само си пилея енергията.
Безцелното и хаотично мечтаене не беше ли нептуново състояние?
И при мен то е силно изразено и в повечето случаи представите ми за бъдещо развитие се осуетяват и то по много жесток и безцеремонен начин.
Винаги съм изпитвала затруднение да пожелая нещо толкова силно, че то да се въплъти в реалността по начина, по който аз очаквам. Не мога силно да желая, с цялата си душа и усещам как по-голямата част от енергията ми се разпилява в напразни усилия и безсмислени напъни... не знам защо така се случва. Дори забелязвам, че за неща, които другите постигат с лекота или ги имат като даденост, на мен ми се налага да се боря "със зъби и нокти". И пак все нещо се осуетява или проваля. Имам странното усещане, че материята ми се изплъзва, сякаш ми изтича през пръстите...  :blink:
Права си за мечтите, те трябва да са по Нептун и при тях знаем, че бленуваме. Те може да са свързани със стремеж или просто са игра на фантазията, разтоварваща душата.

А аз имах всъщност предвид представите по Плутон/Скорпион/8-и дом, които са свързани с очаквания и предразполагат към вкопчване. Имам приятелка, с която преди години дискутирахме тази тема, защото тя често биваше разочарована, че нещата не се случват така, както тя си ги е представяла. Като я попитах защо не се откаже от това, тя отговори, че иначе нищо не й остава, та тя искала поне в представите си да преживее например една връзка така, както тя я желае. Тук предположих поне за себе си, че има неща, на които им отнемаме енергията чрез представите си, т. е. дадено нещо няма вече причина да се реализира, защото на мислено ниво то вече е факт. Може би затова поне аз не постигам резултатите, обещани в методите за позитивно мислене.

Моята приятелка обаче продължава да си представя хубави работи и продължава да се разочарова...  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #71 -: Май 10, 2007, 08:15:28 pm »
Цитат
А аз имах всъщност предвид представите по Плутон/Скорпион/8-и дом, които са свързани с очаквания и предразполагат към вкопчване.
Тук предположих поне за себе си, че има неща, на които им отнемаме енергията чрез представите си, т. е. дадено нещо няма вече причина да се реализира, защото на мислено ниво то вече е факт. Може би затова поне аз не постигам резултатите, обещани в методите за позитивно мислене.
По осми дом в хороскопа не бяха ли фиксираните представи? Поне аз с това го свързвам. В юнгианската астропсихология 8 дом отговаря за личното ни несъзнателно (12 дом - "колективно несъзнателно").
Всичко, което попада в нашия 8-ми дом, ни е трудно да изпуснем, което предполага вкопчване - било то в представа, копнеж, спомен или в неизживяно, но така желано състояние...
Опозицията между 2-ри и 8-ми дом (Телец-Скорпион) представя енергийния баланс в картата, а той рядко е статична величина и непрекъснато търпи развитие; състояние на идеално равновесие рядко е налице, колкото и да се стремим да го постигнем на едно или друго ниво.
Не знам по какъв начин се отнема енергия чрез представи, но и при мен споменатото от теб явление като че ли е факт. Първо тръгвам с най-добрите си намерения и очаквания по Юпитер в 7-ми дом и с нептуновия си идеализъм, не след дълго обаче сапуненият мехур най-безцеремонно се спуква и в следващия 8-ми дом се получава трайно фиксиране върху придобитата негативна представа, която се превръща в нагласа/очакване. И всичко започва да се върти като в затворен кръг до онзи момент, в който не положиш съзнателни усилия и не си дадеш сметка защо така се получава.
Днес, например, историята се повтори. Вчера си позволих да подходя с юпитерово доверие и нептунова съпричастност, днес Сатурн ми показа какво е реалното статукво, последва момент на марсово-плутонов гняв *падане на перде, казано по овенски* и представата се фиксира по "наранена" Луна в 8-ми дом. Не ми се коментира, но за пореден път се убедих, че да се подхожда с прекалено доверие и идеализъм също не е най-добрата стратегия.
« Последна редакция: Май 10, 2007, 08:16:27 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Плутон
« Отговор #72 -: Май 10, 2007, 09:19:13 pm »
Цитат на: Lillie,May 10, 2007 08:15 pm
По осми дом в хороскопа не бяха ли фиксираните представи? Поне аз с това го свързвам. В юнгианската астропсихология 8 дом отговаря за личното ни несъзнателно (12 дом - "колективно несъзнателно").
Всичко, което попада в нашия 8-ми дом, ни е трудно да изпуснем, което предполага вкопчване - било то в представа, копнеж, спомен или в неизживяно, но така желано състояние...
Опозицията между 2-ри и 8-ми дом (Телец-Скорпион) представя енергийния баланс в картата, а той рядко е статична величина и непрекъснато търпи развитие; състояние на идеално равновесие рядко е налице, колкото и да се стремим да го постигнем на едно или друго ниво.
[/QUOTE]
:P И после що ми бил особен характера.

Фиксираните представи по 8 толкова добре ги познавам и мога много да говоря за тях. Много проблеми могат да създадат, не приемане на всичко, която е различно от представите
ни. :blink:
Сега разбирам защо  Уран ми е в опозиция на стелиума.

Лили като говориш за лепене, я си помисли за мен - силни Венера и Сатурн, осмо домче. От където и да ме подхванеш все съм там. :lol:  :lol:

Халия, при силен осми дом спасението е в позитивното мислене, иначе всичко лошо, което си помислиш се сбъдва. Поне при мен е така. :)  
« Последна редакция: Май 10, 2007, 09:21:56 pm от SANIELI »

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #73 -: Май 10, 2007, 09:42:08 pm »
Цитат
Фиксираните представи по 8 толкова добре ги познавам и мога много да говоря за тях. Много проблеми могат да създадат, не приемане на всичко, която е различно от представите ни.
Сега разбирам защо  Уран ми е в опозиция на стелиума.

Халия, при силен осми дом спасението е в позитивното мислене, иначе всичко лошо, което си помислиш се сбъдва. Поне при мен е така. :)
Точна така.
На мен едната Луна там колко проблеми ми създава, а Сатурн в следващия 9-ти дом с широк лъвски замах отхвърля всичко, което е в разрез с неговите възгледи и убеждения, особено що се отнася до етично поведение в група/колектив или в междуличностните отношения. Плутон в 11-ти е само "продължение" на същата тенденция - ограничава приятелския кръг поради високите ми изисквания към приятелството. Защото именно тук най-много държа на качеството, а не на количеството.
А, Саниели, Уранчо ти е добре дошъл  :D все нещо трябва да канализира енергията на стелиума в 8-ми дом. Познавам и хора с огромни стелиуми в 8 дом без отправен към тях пренасочващ част от напрежението аспект.
Между другото, имаш ли чувството, че "този отсреща" ти отнема нещо много важно? Не знам, може би усещането е твърде индивидуално, а и тук има много тънък психологически момент - това, което мислим, че ни отнема част от енергията, всъщност има за цел да внесе равновесие. При мен това неизречено послание е отправено към Плутон в опозиция към овенския стелиум - "ти всичко ми отне". Какво точно ми е отнел и аз не съм наясно, но все някой трябва да бъде "лошият", нали така?  :lol:
« Последна редакция: Май 10, 2007, 09:43:14 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Плутон
« Отговор #74 -: Май 10, 2007, 10:01:29 pm »
:P Спрямо стелиума наистина е един балансьор

;) Сега ще си призная нещо. Преди време така ме беше подхванал Уран, бой бой по главата. Къде ме свари ме побъркваше. Толкова много промени наведнъж се случиха. Предизвикателства, с които трябваше да се справям.
Дали ми е отнел нещо?
Незнам, но не съм доволна че ми управлява 5 дом.

Уран смекчава и консерватизма на Телеца, което не е зле.

За високите критерии в приятелството си мислех на връщане от работа.
Аз също имам високи критерии  за да ми бъде някой приятел, но имам високи критерии и към себе си за отношението към този приятел.  Искам много , но съм готова и  да дам много. B)
« Последна редакция: Май 11, 2007, 11:17:56 am от SANIELI »

*

Xalia

• *
  • 164
Транзити на Плутон
« Отговор #75 -: Май 11, 2007, 02:57:00 pm »
Абе я да ставаме песимисти! Те май са най-щастливите хора - ако им се изпълнят прогнозите, то те са имали право и могат да бъдат  доволни; ако не се случи лошото, което са очаквали пък имат повод за радост. :D  

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Транзити на Плутон
« Отговор #76 -: Май 11, 2007, 08:25:35 pm »
Това, което мислим, отнема енергия наистина.
Но това, което възнамерим, ако имаме достатъчно сила, сбъдваме.
Неслучайно е казано, че първо е писано на небето и после се случва на земята.

Обаче има голяма разлика между бленуване и мечтания от една страна и възнамеряване от друга.
Мечтанията се усещат в главата, възнамеряването се усеща в пъпа или слънчевия сплит, или някъде около.

*

Xalia

• *
  • 164
Транзити на Плутон
« Отговор #77 -: Май 11, 2007, 10:40:46 pm »
Току-що открих "случайно" в новата си лекция допълнителна тема за Плутон, където между другото пише:

"Както при принадлежащия му знак Скорпион нещо тайнствено и мистично обгръща хората със силен Плутонов акцент.

Кризите на Плутоновия транзит съдържат и шанс за прелом и окончателно решаване на стари проблеми чрез мощните енергии, които тогава са на разположение. Той ни предизвиква да пуснем това, което стискаме. Точно това обаче за Плутонuaнците е много трудно, въпреки, че това им е задачата. Планетата на трансформацията показва къде в хороскопа ни са нужни ново мислене и сбогуване със стари и изхабени представи. Вечното търсене на сърцевината на живота може да се превърне в успешно откритие.

Колкото повече един хороскоп е акцентиран от Плутон, толкова по-често човекът ще бъде конфронтиран с Плутоновите енергии в живота си.

Един силен Плутонов хороскоп дава възможност за големи постижения и също едно особено излъчване, способност да въздейства на другите, да им влияе. Необходими са сила на волята и на характера за да не се злоупотреби с власта върху хората. Който обаче се противопоставя на занимаването с тъмните теми на живота, ще преживее другия, пасивен вариант - да бъде повлиян и владян и да преживее безсилие вместо власт. Всеки трябва точно да прецени в каква посока ще направлява Плутоновите сили - да подтиска другите, да бъде подтискан или да се бори срещу подтисничество. Тази свобода на избора я имаме."

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #78 -: Май 11, 2007, 10:58:32 pm »
Цитат
Кризите на Плутоновия транзит съдържат и шанс за прелом и окончателно решаване на стари проблеми чрез мощните енергии, които тогава са на разположение. Той ни предизвиква да пуснем това, което стискаме. Точно това обаче за Плутонuaнците е много трудно, въпреки, че това им е задачата.
Който обаче се противопоставя на занимаването с тъмните теми на живота, ще преживее другия, пасивен вариант - да бъде повлиян и владян и да преживее безсилие вместо власт.
Благодаря, че споделяш толкова интересни неща  :rolleyes:
В България качествена астрологична литература е голяма рядкост. Единственото четиво на български, посветено на тази тема, е "Холистично лечение на плутоновите кризи" на Дона Кънингам.
А това, което цитирах от теб, най-силно ме докосна.
« Последна редакция: Май 13, 2007, 12:09:39 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Плутон
« Отговор #79 -: Май 11, 2007, 11:00:44 pm »
Цитат
Един силен Плутонов хороскоп дава възможност за големи постижения и също едно особено излъчване, способност да въздейства на другите, да им влияе. Необходими са сила на волята и на характера за да не се злоупотреби с власта върху хората. Който обаче се противопоставя на занимаването с тъмните теми на живота, ще преживее другия, пасивен вариант - да бъде повлиян и владян и да преживее безсилие вместо власт. Всеки трябва точно да прецени в каква посока ще направлява Плутоновите сили - да подтиска другите, да бъде подтискан или да се бори срещу подтисничество. Тази свобода на избора я имаме."
:rolleyes: Това нещо съм го преживявала , но мисля че пак ще се повтаря и то многократно.
Борбата , противоречията те са вътре в теб. Сякаш нещо те разкъсва, а пасивноста си е чисто убииство. Не вярвам скорпионското да позволи да властват над него други. Иска не да е обсебван , а той да обсебва.
Плутон не търпи пренебрежение, веднага го трансформира в гняв или обида. :unsure:  B)