Здравей Гост

Транзити на Плутон

• 635 Отговора
  • 144996 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Транзити на Плутон
« Отговор #440 -: Юни 26, 2012, 11:54:10 am »
Един въпрос-какво става когато тр плутон квадр натален? И изобщо нещо става ли, като се има предвид, че говорим за поколения

*

Lillie

• 30532
« Отговор #441 -: Юни 26, 2012, 04:06:46 pm »
Един въпрос-какво става когато тр плутон квадр натален? И изобщо нещо става ли, като се има предвид, че говорим за поколения

Зависи от транзитната картина, от текущите прогресии, дирекции и т.н.

При мен по юпитерово завръщане, което приключи съвсем наскоро, абсолютно нищо не се случи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #442 -: Юни 26, 2012, 04:09:17 pm »

При мен по юпитерово завръщане, което приключи съвсем наскоро, абсолютно нищо не се случи.
Мерси  :blink:
Ще погледна

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #443 -: Юни 26, 2012, 05:24:15 pm »

Лили, наблюдавам няколко жени при мен с Юпитерово завръщане - на 36 години - прояви се след 1-2 години, когато осъзнаха, че вече не са Кралиците на красотата, и че вече не им минава номера с една усмивка да получават всичко от възрастни мъже. Но те си живеят живота на циклите на Юпитер, не на Сатурн - има значение, на какво ниво са спрели да се развиват, кога са се омъжили и са решили, че "стига сме работили за себе си, сега някой друг ни е длъжен". По принцип те не са и с висок социален статус (нито имат кариера).

И двете имат доста по-възрастни партньори, които са срещнали млади и са решили да следват, а не са взимали самостоятелни решения. Включително висшите им образования са свързани с партньорите им и работата им. Моделът е просто еднакъв и при двете. Не мисля, че това е твоят модел.
« Последна редакция: Юни 26, 2012, 05:30:46 pm от Anabell »
When One Door Closes Another Door Opens

*

Lillie

• 30532
« Отговор #444 -: Юни 26, 2012, 05:56:26 pm »
Що се отнася до юпитеровите цикли, наистина ги следя под око напоследък, за да си опровергая скептицизма спрямо Юпитер. Но, уви, все повече се убеждавам, че при мен реално работещи са циклите и транзитите на Сатурн - тогава идват сериозните промени и се правят най-важните избори.

Докато при други близки жени съм забелязала, че транзитите и циклите на Юпитер са им отваряли и затваряли "врати" - нов мъж в живота, смяна на мъж/статус, нова възможност, последен влак...  ;D При мен минават някак незабелязано, а уж ми е ъглов и действа като своеобразен синглетон в картата, но по един "нетипичен" начин може би...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #445 -: Юни 26, 2012, 06:05:55 pm »
При мен Юпитер в 7 дом доведе абсолютно еднакви мъже и преди 13 години и миналата година. Мога да спра на ниво висше образование и само с академична кариера да се занимавам, но съм решила, да изчакам до Сатурново завръщане преди да взема каквото и да е решение. Но си признавам, че имам и двете възможности. И, че хич не е красива картинка да гледаш жени на по 36-38, които се държат като малки момиченца, за да ги покровителстват мъжете.... просто е като карикатура... защото това очевадно е зряла жена, а не 16 годишно девойче.... 

*

Papy

• 4343
« Отговор #446 -: Юни 26, 2012, 06:06:34 pm »

Напрежение в сферата на секса,неудовлетвореност във връзките,трудно овладяване на емоциите,породени от първични рани от ранния живот,период на ревност,завист.Повратна точка в житейския ни път ,защото този транзит се случва между 30-40 г.( поне при поколението родено 1930-1980г)-кариера или семейство,да бъда или да не бъда ,в зависмост от това къде е поставен Плутон и как.

Разговорно този транзит на Плутон така звучи -"...Ще ти обърна хастара..." :blink:

Мерси, пешън, очевидно ще имам да споделям

*

Lillie

• 30532
« Отговор #447 -: Юни 26, 2012, 06:15:55 pm »
И, че хич не е красива картинка да гледаш жени на по 36-38, които се държат като малки момиченца, за да ги покровителстват мъжете.... просто е като карикатура...

Честно казано, не съм виждала такива точно в тая възраст.
Не че не се среща подобна нагласа и при някои 40/50-годишни, леко попрезряли вече за такива изпълнения. Сега като се замисля, при 40/42-годишните съм наблюдавала най-често такива прояви, надали ще е само от урановата опозиция. А, верно, в тоя промеждутък има и юпитерова опозиция. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #448 -: Юни 26, 2012, 06:45:29 pm »
По повод юпитер-не я забелязвам тая планета
Имаше възврат-нищо, преди това през десц-нищо, после квадрат слънце-нищо

Та...тоя юпитер..

*

Anabell

• 2022
« Отговор #449 -: Юни 26, 2012, 07:01:11 pm »
И, че хич не е красива картинка да гледаш жени на по 36-38, които се държат като малки момиченца, за да ги покровителстват мъжете.... просто е като карикатура...

Честно казано, не съм виждала такива точно в тая възраст.
Не че не се среща подобна нагласа и при някои 40/50-годишни, леко попрезряли вече за такива изпълнения. Сега като се замисля, при 40/42-годишните съм наблюдавала най-често такива прояви, надали ще е само от урановата опозиция. А, верно, в тоя промеждутък има и юпитерова опозиция. :)

е моите са в тази, и скоро едната я видях на две плитчици с червени панделки... ако щеш ми вярвай.  ;)

*

Papy

• 4343
« Отговор #450 -: Юни 26, 2012, 07:27:23 pm »
Пешън, още докато го писах, си помислих какъв парадокс. В натала юпитер ми е в седми-в овен, диспозитор на луна и нептун
Партньорствата са ми силна страна, луната си я усещам силна, нептун...трудно е да се каже, но да кажем, че имам над средното пространствено мислене, въображение, рисувам нелошо
И въпреки всичко транзитите...пас

Иначе за настройката примерно мога да се определя като нещо средно м/у козирог, стрелец и скорпион
Другите двамца-всичко им усещам

« Отговор #451 -: Юни 26, 2012, 07:28:01 pm »
В момента тр.Плутон ми е точно на Слънцето /7-ми дом/. На 22.03 тази година ще е нулевия съвпад - 0.00 градуса - вероятно ще е възлова точка, но не смея да мисля за какво. Защото аз се филмирам и като си повярвам, нещата се случват....Но гадното е, че хубавите неща не мога да ги повярвам, сякаш не ги заслужавам...После Плутона ще тръгне ретро - за да пордължи с трансформацията на духа ми. Ще тръгне ретро месец април - тааа чак до октомври и после пак сначале. И точно на 05.01.2013 година ще е в същата позиция - нулевия съвпад...Какво според вас може да се случи при тази плутонова шлифовка...Натален Плутон е в 5-ти дом - на 99.45 от нат.Слънце в 7-ми дом, управлява Марс, Венера, Юпитер в 6-ти дом.

Дейзи, Плутон идва от 5ти дом и прави съвпад с един от диспозиторите на нодалната ос. На твое място бих била доста позитивно настроена и в очакване. Нодалната транзитна ос много скоро ще докосне Венера. Тр. Юпитер също. Нищо чудно транзитен Уран като квадратира Слънцето (У4) да ти се наложи бързо и неочаквано да смениш местоживеенето.
На твое място не бих се притеснявала. Дишай спокойно защото най-вероятно много скоро ще се отвори нова страница в живота ти. Това е все пак един транзит. Помисли как е когато си роден с този аспект. Все още съм жива и мърдам.  ;D ;) Опитай се по креативен начин да използваш енергията на съвпада, тъй като при теб Плутон на всичкото отгоре идва от 5ти дом. Имаш съвпад на две мощни креативни планети в момента. Както се казва, топката е в ръцете ти и сега зависи единственно от теб как ще се възползваш на макс от тази енергия, за да я превърнещ в нещто конструктивно. На всичкото отгоре дир. Юпитер ти е вече над Слънцето, а транзитния след няма и година ще влезв в 1 ви дом. Дир. Уран е над натална Венера. ;D Все хубавинки. Смело момиче, сега е момента да направиш живота си такъв, какъвто желаеш.
Успех, Дейзи!

а Grace  е коментирала това: daisy, само предположения:

може да се отрази като финансови въпроси, вклчюително и такива свързани с наследства;
окончателен край на стара връзка / с Рибата например /, дълбока личностна трансформация;
въпроси свързани с бащата;
мисля също, че ще трябва да обърнеш специално внимание на себе си, външност, начин на живот, здравословни навици и т.н.
според мен имаш индикации за нова връзка през тази година - Уран и Нептун транзитират Меркурий У5 и намиращ се в 7-и. Соларен Марс в 5-и квадрат Меркурий в 7-и. И възлите в солара са в 1/7 домове в градуса на Венера. Със сигурност партнъорствата остават централна тема и през тази година.

Значи, горе долу след 10 дена след този си пост започнахме бурна интернет чат връзка с един господин, запознахме се и на живо, прекарахме 3 дена заедно. Сега продължаваме  към първоначалната ни цел - лятна почивка заедно...
Та той има Сатурнов, Плутонов и Уранов оттенък  :-[. Мисля че в синастрията съм постнала карта. Има Сатурн, Венера, Марс в Козирог, Анаретно Слънце във Водолей, Луна,Нептун и АСц в Скорпион - та все енергии, които са застъпени в натала ми...Ако връзката се задълбочи, ще се наложи често да пътувам /със самолет/.  Та, знам ли може би Плутон в Съвпад със Слънцето ми довя тази вероятно пак кармична връзка. При мен няма празно в това отношение.

*

Grace

• 2257
« Отговор #452 -: Юни 26, 2012, 08:05:48 pm »
Обичам да получавам обратна връзка.  :blink:
Daisy, съвсем бях забравила за този си пост. Но явно нещата за нова връзка са били силно изразени. Както казвам, когато нещо е предназначено да се случи, няма нужда с лупа да го търсиш. То се набива на очи.

*

Papy

• 4343
« Отговор #453 -: Юни 26, 2012, 08:28:13 pm »
Ехеее  :blink:

То твоя юпитер не мойш го стигна
А .. при юпитеров възврат даде ли в десети?

*

Grace

• 2257
« Отговор #454 -: Юни 26, 2012, 08:37:13 pm »
Много ми е интересно следното - казват, че транзита на Плутон към Венера винаги носи влюбване или кармична връзка. Факта, че променя вече съществуващи партнъорства като че ли идва като логично последствие от горното.
Твърдите аспекти със сигурност се отразяват така. Но аз искам да разбера за тригона и секстила. Имате ли преживян опит или наблюдения върху близки, как са се проявили ? Някой знае ли/преживял ли е хармоничен транзит на Плутон към Венера, без да е донесъл емоционални вълнения и връзки ?

да поставя пак въпроса си ...  :blink:  че май отиваме в темата за Юпитер ..  ;)

*

Papy

• 4343
« Отговор #455 -: Юни 26, 2012, 08:40:25 pm »
Всъщност така е-уран и плутон, че и сътурн-те вземат, те дават

И после как да вярвам само на досатурнови, като по тях нищо не става

Даже сега нептун като направи квадрат към нат венера от никъде изкарах една гадничка ангина (нептун е у6)

*

Papy

• 4343
« Отговор #456 -: Юни 26, 2012, 08:41:38 pm »
Добре, грейс, чакай да поровя

*

Papy

• 4343
« Отговор #457 -: Юни 26, 2012, 09:12:03 pm »
До сега съм намерила един човек, който се е влюбил при секстил. Проверените-трима. Не мога да твърдя

*

Grace

• 2257
« Отговор #458 -: Юни 26, 2012, 09:23:32 pm »
Папи, оценявам усилията ти  :blink:
единия ясно, а останалите двама - какво? нищо ли?

*

Papy

• 4343
« Отговор #459 -: Юни 26, 2012, 09:37:44 pm »
Папи, оценявам усилията ти  :blink:
единия ясно, а останалите двама - какво? нищо ли?

Другите-куинкос-влюбване, раждане на дете-съвпад-последният съм аз :)