Здравей Гост

Астероидът Хирон - за и против

• 76 Отговора
  • 18575 Прегледи
*

Lillie

• 30532
« Отговор #20 -: Юли 25, 2007, 11:28:11 am »
Ако се абстрахираме от любовните синастрии, за мен Хирон - поради граничното му положение между орбитите на Сатурн и Уран - е "мостът" между минало и бъдеще с проекция в настоящето.
Хирон се появява там, където и когато е необходимо да се възстанови загубено /някога/ равновесие. Това се вижда и в наталните карти, и в динамика.
Неслучайно ролята на Хирон е широко застъпена в мунданната и в медицинската астрология. Едно от проявленията му са духовните търсения и практики, но в радикса те не са "заложени" само и единствено по Хирон.
Докато в психологическата школа, и в частност юнгианската астропсихология, проявлението на Хирон в наталната карта в твърд мажорен аспект със светило или важна лична планета не преминава отвъд "issues" - mother/women issues, father/men issues, т.е. *преведено на български* наследени комплексни поведенчески и психоемоционални модели, които рано или късно намират манифестация в живота, най-често като дилеми и противоречия.
В психологическата школа на Лиз Грийн ролята на Хирон също е застъпена в семейните, партньорски и други синастрии, особено щом става реч за "триъгълници" и "многоъгълници".
« Последна редакция: Юли 26, 2007, 01:08:48 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Юли 25, 2007, 11:32:15 am »
Sinyhe, твоите дълги и подробни отговори направо са като бич за нетърпеливия ми овенски Меркурий, все бърза да чете... добре, че поне Юпитер и Сатурн го "заземяват" малко  :D

П.С. С индийска астрология не се занимавам и аз, и въобще се чудя дали някой ден ще успея да я "смеля", засега е твърде висок пилотаж за мен. И съм склонна повече да приема западната.

« Последна редакция: Юли 25, 2007, 11:35:39 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Юли 25, 2007, 11:59:53 am »
Цитат
Използвам Лилит и Селена като Апогей и Перигей на Луната.
Добре ще гледам малко да смекча Овена ти доколкото е възможно! :D
Питах те за Лилит и Селена, защото има няколко алтернативи.
За Лилит е ясно, но се чудех коя Селена следва да се отчита - онази, която е в точна опозиция на Черната Луна, или онази по Глоба?
В някои школи двете Луни се разглеждат като една свързана ос на принципа на лунните възли, т.е. като две взаимосвързани полярности. Лилит и Приап, нейната "опашка"  :D
Из рускоезичните астро-среди е по-застъпен другият вариант на Бялата Луна - Селена/Арта, дори някъде в килера пазя едни ксерокопирани лекции на руски, в които обстойно се разглежда темата за черно-бели луни и кармични разплати, с приложени ефемериди.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Юли 25, 2007, 12:05:48 pm »
Да, неслучайно казват, че всички пътища водят към една цел. И, ако го перефразираме, една и съща цел може да се постигне с различни средства. Така е и в астрологията...
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Юли 25, 2007, 12:19:38 pm »
Цитат
Заради различната скорост на движение на Луната в Перигея си(по-бъра) и в Апогея си(по-бавна) и поради различния ъглов наклон на елипсата към Земята и положението спрямо Слънцето,скороста на движение на Черна и Бяла Луна са различни(Бяла Луна около 4,3 градуса за месец,Черната 3,4 градуса) поради,което могат дори да бъдат и в съвпад в някои хороскопи.
Аха, значи повече клониш към руската школа  :rolleyes: е, афинитетът към определено направление/школа в астрологията бързо се познава  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Юли 25, 2007, 12:26:37 pm »
Цитат
Напълно agree! ;)
От Меркурий във Водолей много рядко може да се чуе  :D
Имам дългогодишни наблюдения за такъв Меркурий в първи дом, но вероятно му влияе опозицията откъм седми...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Юли 26, 2007, 12:20:10 pm »
Цитат
Забелязали ли сте как понякога вселената си прави шегички с вас давайки ви ясни знаци чрез транзити и други да обърнете много голямо внимание на някои аспекти?
Сякаш ти казва -гледай това и хубаво го виж,да не кажеш че не съм те предпупредил и за кво иде реч! Ха ха! ;)

О, да, забелязали сме  :D
Единствената "хиронова" случка, за която се сещам в момента, бе да се /само-/набутам в една създадена изцяло от мен конфузна ситуация, след което си ближех раните в продължение на неколцина дни и още се чудя как съм могла...
Случи се наскоро при транз. Марс, преминаващ в съвпад с нат. Хирон, разположен в последния градус на Овен и в последния градус на 5ти дом. А всичко в началото изглеждаше толкова "розово"  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Юли 26, 2007, 12:53:31 pm »
Цитат
Хирон често изисква доста умело справяне с много трудни ситуации-трудни не заради самата им тежест,колкото че винаги се засягат няколко страни едновременно и се изисква голяма деликатност и съвършенство,при негово участие в най-добрия случай успяваш да запазиш равновесие и баланс за всички,които участват в ситуацията.
Ха ха, това го умея наистина добре - да съм "балансьор" - вероятно е една от ролите ми по 5ти дом  :rolleyes:
Но запазването на равновесието и хармонията за всички често е за сметка на балансьора и рядко е в негова лична полза, а по-скоро допринася "за благото на всички". Нищо че тези "всички" рядко го оценяват  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Юли 26, 2007, 01:18:15 pm »
Точно за това се сещам, че наскоро говорехме с някой за принципа "да си над нещата" по Уран/Водолей, само че в този случай се издигаш не само над нещата, но и над евентуалните последствия - както за себе си, така и за другите.
Прието е Сатурн да се свързва с кармата и с кармичните уроци. Но защо ли си мисля, че урановите и водолейски констелации са онези, които сътворяват най-много карма? А Сатурн идва, за да я разчисти  :lol:
« Последна редакция: Юли 26, 2007, 01:19:25 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Юли 26, 2007, 01:31:13 pm »
Картата ми е накичена с няколко куспидни планети, все се чудя към кой дом да ги отнеса, но сякаш по-силно се усещат в следващия и само "ехото" им се чува в предишния...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Юли 26, 2007, 02:01:48 pm »
Цитат
;) О,да то и библейски си стоят така нещата-Бог дал на хората Свободна воля (Уран),а после ги наказва/награждава заради същата(Сатурн).

Има и друг вариант на интерпретация:
Хората - библейските Адам и Ева - "открадват" правото си на свободна воля, на избор от Градината на Бог, от Еден. Не без участието на Луцифер, въплъщение на "тъмните" сили, които са част от Замисъла, от Цялото... Замислял ли си се случайно защо този аспект на Луцифер се свързва с Венера Зорница - тази, която носи светлина? И защо в езотеричната астрология и в системата на чакрите Венера се свързва с интуитивното познание/възприятие? И защо се счита за езотеричен двойник, за "душа" на Земята?
Ева, изкушена от Змията - въплъщение на мъдростта, на интуицията, на вътрешния глас *все ин-ски качества* - посяга да откъсне ябълка от Дървото на Познанието. И именно Познанието е онази "сила", която ги кара да прогледнат и да осъзнаят безсмъртието си, да реализират правото си на избор и своята вътрешна божественост.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Юли 26, 2007, 02:13:41 pm »
Цитат
...да не ме помисли за някоя консерва по отношение на тълкуване на библията само...
Не съм. То е ясно, че в Библията и в Светите писания са дадени "ключове" и информацията е закодирана с цел да се избегнат злоупотреби. Друг е въпросът, че стандартният и тесногръд начин, по който се интерпретира написаното от Църквата, също е вид злоупотреба, манипулация. Но това е вече друга тема и не е за тук  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #32 -: Юли 29, 2007, 02:51:34 pm »
Тъй като не се включвам, чак толкова често в този форум, поне по - темата искам да кажа, че днес пак запазих баланса по - описания от вас Хиронов начин. Чисто и просто понякога, човек няма друг начин и неочаквано за него всичко му върви, даже и работата въпреки, че няма пряка връзка. Довечера ме чака втора серия.
А относно Библията и аз я тълкувам разчупено, може би през законите на кармата. Но все пак вярвам в Бог и всичко, което се случва ме навежда до доста различни и интересни заключения. Общо взето идеята ми е ясна, но пак трябва да намеря баланса между нещата. :D  

*

Helo

Re:Астероидът Хирон - за и против
« Отговор #33 -: Август 20, 2009, 09:41:38 pm »
И има ли доказателства, че например влияе на хората с асц Дева (като Синухе)?

Според мен Хирон влияе на всички, независимо от асцендента.  ;)

Не прочете ли първия пост, че нищо не е сигурно при Хирон. Новооткрит е и все още се изследва.

*

Helo

« Отговор #34 -: Август 20, 2009, 09:42:49 pm »

Орбитата на Хирон е между Сатурн и Уран. Явява се на границата между планетите, които се отнасят към съзнателното и тия, които се отнасят към несъзнателното.

Моят Хирон не се намира между Сатурн и Уран. Сатурн ми е в 1-ви, Уран във 2-ри, а Хирон в 8-ми.  ;)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #35 -: Август 20, 2009, 09:51:00 pm »

Орбитата на Хирон е между Сатурн и Уран. Явява се на границата между планетите, които се отнасят към съзнателното и тия, които се отнасят към несъзнателното.

Моят Хирон не се намира между Сатурн и Уран. Сатурн ми е в 1-ви, Уран във 2-ри, а Хирон в 8-ми.  ;)

Пак ли си изключение бе,Хело!Е,значи...Всичките бягат надолу-ти нагоре!Трябва наново да се преосмисли цялата астрология!Крайно време! ;D ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #36 -: Август 20, 2009, 10:00:36 pm »

Хихихи! Направо ще припадна. Нямаш ли пространствено въображение?  ;D ;D ;D Орбитата му е между тази на Сатурн и Уран. Така по-ясно ли е? Представи си го триизмерно. Или телците виждат само в една плоскост???!!!

*

Helo

« Отговор #37 -: Август 20, 2009, 10:02:02 pm »
Объркала съм се.  ;)

*

Nebesna

« Отговор #38 -: Август 20, 2009, 10:02:52 pm »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #39 -: Август 20, 2009, 10:23:24 pm »
Хахаха, Хело, едва ли се е отклонил Хирон толкова от орбитата си, че да се е махнал оттам :) Има се предвид, че в Слънчевата система се намира между Сатурн и Уран, а не в картата :) Аз като имам точен съвпад на Сатурн и Уран пък, мога да кажа, че там няма място за Хирон  ;D ;D ;D

нали питаше за добрия астролог!това е показателен аспект! :)нооо ,те съветвам да наблегнеш на кармична астрология!и ще бъдеш мн.добра!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците