Здравей Гост

Неаспектираните планети

• 113 Отговора
  • 19535 Прегледи
*

Kali

• **
  • 1411
Неаспектираните планети
« -: Юни 10, 2007, 07:03:45 pm »
Докато се ровех в архива на форума и въобще в нета, забелязах че темата е слабо дискутирана.
  Нещо повече - попаднах на много противоречиви мнения.
  Какви са вашите наблюдения?
  Имаме ли съфорумници с неаспектирани планети? Ако да - ще си признаят ли как усещат изявата им?

Като начало ще дам думата на себе си  :D
 Аз имам неаспектирана Луна, която забелязах съвсем наскоро. Представяте ли си колко съм наблюдателна? :D
 В някои книги пише, че такъв индивид е лишен от емоции, не ги изразява или в добрия случай трудно го прави. Обаче като се гледам /доколкото успявам /, това не е съвсем вярно.

Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
Неаспектираните планети
« Отговор #1 -: Юни 11, 2007, 01:46:21 pm »
Цитат
  Нещо повече - попаднах на много противоречиви мнения.
  Какви са вашите наблюдения?
  Имаме ли съфорумници с неаспектирани планети? Ако да - ще си признаят ли как усещат изявата им?

Дискутирана е темата, макар и съвсем бегло, но мненията са доста противоречиви.
Според привържениците на руската школа планета "в шахта", т.е. неаспектирана по-скоро се счита за негативен показател или най-малкото изявата й е затруднена.
Астролозите на Запад са на мнение, че неаспектираната планета в никакъв случай не е слаба, нито пък зла. Понякога влиянието й в радикса може да бъде и силно подчертано, но съзнателната й интеграция е затруднена поради липсата на връзки с други планети. Други астролози обаче оборват това становище и твърдят, че неаспектирани планети в "чист" вид няма. Независимо дали има или няма мажорни аспекти, планетата има други връзки в хороскопа - рецепции, знак, дом...
Иначе аз лично съм приела, че съм с *мажорно* неаспектиран Юпитер. Но не бих казала, че влиянието му е слабо и не се усеща, по-скоро има една особена специфика.
И още нещо. Дори фактът, че "неаспектираната" планета активира някой важен мидпойнт в хороскопа, не я прави толкова неаспектирана.
Имам впечатления и от "неаспектирана" Луна. Не става въпрос за "липса" на емоции, а по-скоро за странната им изява. Склонна съм да приема, че тази Луна проявява характеристиките на знака, в който се намира, в чист вид за разлика от силноаспектираните Луни, при които влиянието на знака се смесва с редица други влияния.
Би трябвало да се обърне внимание не само на знака и дома, в който се намира такава планета, а и на дома, който управлява в радикса, а също как е поставен нейният диспозитор (освен ако Луната не е в собствен знак).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Неаспектираните планети
« Отговор #2 -: Юни 11, 2007, 02:21:32 pm »
За неаспектираните планети можеш да прочетеш как се проявяват в книгата на Марион Марч и Джоан Макевърс "Най-добрият начин да научим астрологията " част ІІ  :D  

*

Lillie

• 30532
Неаспектираните планети
« Отговор #3 -: Юни 11, 2007, 02:28:46 pm »
Или да потърсиш
“The Yod Book, including a complete discussion of unaspected planets”, K.Hamaker-Zondag

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
Неаспектираните планети
« Отговор #4 -: Юни 11, 2007, 02:38:24 pm »
акцент, специфика, трябва да се търси ефекта и ползата:)
Приемаме, че при повечето хора е аспектирана, а после сравняваме аналогиите и при себе си с тия при повечето хора:) - осъзнаваме разликите, ако открием такива:)
Примерно, една Луна в Близнаци се свързва с разкрепостено подсъзнание, но човек трябва да е наясно кога и за какво може да му се доверява и за какво – не:)

*

Kali

• **
  • 1411
Неаспектираните планети
« Отговор #5 -: Юни 11, 2007, 07:43:55 pm »
Цитат
Или да потърсиш
“The Yod Book, including a complete discussion of unaspected planets”, K.Hamaker-Zondag
Lillie, благодаря ти.
Както обикновено си ми отговорила задълбочено. :)

А тази книга може ли да се изтегли от мрежата?

*

Kali

• **
  • 1411
Неаспектираните планети
« Отговор #6 -: Юни 11, 2007, 07:47:06 pm »
Цитат
За неаспектираните планети можеш да прочетеш как се проявяват в книгата на Марион Марч и Джоан Макевърс "Най-добрият начин да научим астрологията " част ІІ  :D
Що си се озъбил така? Пардон, исках да кажа усмихнал. :D

Нещо хубаво ли пишат момичетата Марч и Макевърс?
« Последна редакция: Юни 11, 2007, 07:55:42 pm от Kali »

*

Kali

• **
  • 1411
Неаспектираните планети
« Отговор #7 -: Юни 11, 2007, 07:54:33 pm »
Цитат
Примерно, една Луна в Близнаци се свързва с разкрепостено подсъзнание, но човек трябва да е наясно кога и за какво може да му се доверява и за какво – не:)
 АН, и аз това искам да разбера.

А като не намирам приемлив начин, ще взема да игнорирам и аз Луната. Ще слушам само разума, т.е. телешкото Слънце и козирошкия Асцендент. :)

Това пък никак не е добре. :(  

Неаспектираните планети
« Отговор #8 -: Юни 11, 2007, 07:58:02 pm »
Цитат
Цитат
За неаспектираните планети можеш да прочетеш как се проявяват в книгата на Марион Марч и Джоан Макевърс "Най-добрият начин да научим астрологията " част ІІ  :D
Що си се озъбил така? Пардон, исках да кажа усмихнал. :D

Нещо хубаво ли пишат момчетата Марч и Макевърс?
Имат добра интерпретация на неаспектираните планети .Звучи като -Всяко зло за добро ,или каква е ползата от подобна ситуация .

Ето част от текста за неаспектирана Луна

"Луната показва нашите емоции,чувства,потребности,навици и инстинкти .Когато не е аспектирана и когато останалата част от картата потвърждава това ,може да стигнете до огромен световен успех.Нищо не застава толкова много на пътя ни ,както емоциите .Те ни пречат да мислим ясно" ........ и ако нищо не ни задържа по пътя ...и т.н. . Е,може да пропуснем някои човешки взаимоотношениа,но пък няма да ни дреме чак толкова много .
« Последна редакция: Юни 11, 2007, 08:30:59 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Lillie

• 30532
Неаспектираните планети
« Отговор #9 -: Юни 11, 2007, 11:45:31 pm »
Цитат
"Луната показва нашите емоции,чувства,потребности,навици и инстинкти .Когато не е аспектирана и когато останалата част от картата потвърждава това ,може да стигнете до огромен световен успех.Нищо не застава толкова много на пътя ни ,както емоциите .Те ни пречат да мислим ясно" ........ и ако нищо не ни задържа по пътя ...
Не мисля, че е точно така. Както написах по-горе, липсата на аспекти към Луната не е липса на емоции. И доколко това ще носи успехи на родения също е много относително. По тази "логика" и дебелокожието, т.е. пълната  липса на съпричастност и емпатия, би могло при определени обстоятелства да се приеме като "плюс".
Ако Луната е "душата", какво говори липсата на аспекти за душевността й? От друга гледна точка Луната символизира и минали опитности, спомени, та какъв ли ще е "багажът" от опитности на една неаспектирана Луна? Вероятно в настоящия си живот е приела да развива най-напред качествата на знака, в който се намира, или...?
Познавам такава Луна, която е в "прекрасни" отношения с всички, издига се в кариерата и няма проблеми с никой в колектива, но ако я питаш с колко души е успяла да изгради истински, двупосочни отношения, мисля че няма да са толкова много и тъжната истина ще е "с нито един". С това, което споделям, не се опитвам да правя обобщения, говоря за конкретен случай в конкретна карта с предоминация на много "аз", много "его" и много "искам", където неаспектираната Луна е само част от пъзела.
Моля присътстващите тук неаспектирани Луни да не го приемат лично  :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Неаспектираните планети
« Отговор #10 -: Юни 12, 2007, 12:04:40 am »
Ами честно казано аз май предпочитам да съм с неаспектирана луна ;)  :P  :D .
Никой не намеква ,че са лишени или оперирани от чувства ,но преживяват много по-леко всяко събитие ,което при друг ще е като разтърсващо душата.
Никой не твърди ,че ще достигнат световен успех без потвърждение от страна на аспекти ,които да го натъртват ,но тези хора са в състояние да се интегрират много по-успешно от други в сферата ,на която са се отдали.
Каквото и да мрънкам ...завиждам им  :D  

*

Lillie

• 30532
Неаспектираните планети
« Отговор #11 -: Юни 12, 2007, 12:05:50 am »
Цитат
Нищо не застава толкова много на пътя ни ,както емоциите .Те ни пречат да мислим ясно........
Без чувства и емоции просто няма да сме си ние, няма да сме човеци. Това ни отличава от останалите "видове". Дарени сме със способността да ги изпитваме чрез ума и сетивата си, а тялото е "инструментът", който е необходим на душата да се прояви. Чрез тялото си изпитваме наслада и болка, а чувствата и емоциите са онази субстанция, която оцветява живота ни и го прави смислен от чисто човешка гледна точка.
В отвъдното, в по-висшите светове чувства, емоции и желания няма, всичко е разум, енергия, трептене... с изключение на най-нисшия астрален  B)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Неаспектираните планети
« Отговор #12 -: Юни 12, 2007, 12:09:45 am »
Цитат
Цитат
Нищо не застава толкова много на пътя ни ,както емоциите .Те ни пречат да мислим ясно........
Без чувства и емоции просто няма да сме си ние, няма да сме човеци. Това ни отличава от останалите "видове". Дарени сме със способността да ги изпитваме чрез ума и сетивата си, а тялото е "инструментът", който е необходим на душата да се прояви. Чрез тялото си изпитваме наслада и болка, а чувствата и емоциите са онази субстанция, която оцветява живота ни и го прави смислен от чисто човешка гледна точка.
В отвъдното, в по-висшите светове чувства, емоции и желания няма, всичко е разум, енергия, трептене... с изключение на най-нисшия астрален  B)
Е, при такова положение аз ще си наваксвам с по-голяма "бройка" ,за да си доказвам ,че имам някаква емоционална нагласа :lol:  :lol:  :lol:  

Неаспектираните планети
« Отговор #13 -: Юни 12, 2007, 12:13:05 am »
Цитат
Цитат
Цитат
Е, при такова положение аз ще си наваксвам с по-голяма "бройка" ,за да си доказвам ,че имам някаква емоционална нагласа :lol:  :lol:  :lol:
Но пък от друга страна май това е характерно за неаспектирана венера  :huh:  :(  

*

Lillie

• 30532
Неаспектираните планети
« Отговор #14 -: Юни 12, 2007, 12:14:16 am »
Цитат
Никой не намеква ,че са лишени или оперирани от чувства ,но преживяват много по-леко всяко събитие ,което при друг ще е като разтърсващо душата.
Каквото и да мрънкам ...завиждам им  :D
Както казва една моя позната неаспектирана Луна, "да не ти пука! не го приемай толкова присърце". Е, не мога да твърдя, че тази нагласа е характерна за всички Луни без мажорни аспекти, би било твърде субективно и самонадеяно.
Но знаеш ли какво... откъде можеш да си сигурен, че "душата" на такава Луна не може да бъде разтърсена? Нещата понякога не са такива, каквито изглеждат или ние ги 'виждаме' на повърхността.
Иначе, в рамките на шегата, съм солидарна с тебе - понякога и на мен ми се ще да съм 'дарена' с повече дебелокожие или поне да го взема от някой назаем  :unsure:  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Неаспектираните планети
« Отговор #15 -: Юни 12, 2007, 12:19:33 am »
Цитат
Е, при такова положение аз ще си наваксвам с по-голяма "бройка" ,за да си доказвам ,че имам някаква емоционална нагласа :lol: 
Но пък от друга страна май това е характерно за неаспектирана венера  :huh:  :(
За "бройката" не го разбрах  :D
Щом сме тръгнали да правим шегички, представи си сега да се съберат в една синастрия неаспектирана Луна и неаспектирана Венера. "Огледалният" ефект е гарантиран!  

ПП. Като онова с маргаритките - "обича ли ме, не ме ли обича...?"  :(  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Неаспектираните планети
« Отговор #16 -: Юни 12, 2007, 12:23:57 am »
Цитат
Цитат
Е, при такова положение аз ще си наваксвам с по-голяма "бройка" ,за да си доказвам ,че имам някаква емоционална нагласа :lol: 
Но пък от друга страна май това е характерно за неаспектирана венера  :huh:  :(
За "бройката" не го разбрах  :D
Щом сме тръгнали да правим шегички, представи си сега да се съберат в една синастрия неаспектирана Луна и неаспектирана Венера. "Огледалният" ефект е гарантиран!  

ПП. Като онова с маргаритките - "обича ли ме, не ме ли обича...?"  :(  :lol:
Ей тва искам да го видя ,голям купон ще е :D  :D  :D  :D  

Неаспектираните планети
« Отговор #17 -: Юни 12, 2007, 12:28:47 am »
Колкото до "бройката"  ако имах неаспектирана луна ,много вероятно щях да се сближавам с по-голям брой хора ,на които да "съчувствам" или да давам акъл за чувствата ,а при неаспектирана венера с "бройките" щях да си наваксвам чувството че съм обичан :D  :D  :D
« Последна редакция: Юни 12, 2007, 12:35:50 am от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Lillie

• 30532
Неаспектираните планети
« Отговор #18 -: Юни 12, 2007, 12:34:09 am »
Цитат
Ей тва искам да го видя ,голям купон ще е :D  :D  :D  :D
Не говоря празни приказки  :P познавам такава синастрия  :D  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Неаспектираните планети
« Отговор #19 -: Юни 12, 2007, 12:41:24 am »
Цитат
Колкото до "бройката"  ако имах неаспектирана луна ,много вероятно щях да се сближавам с по-голям брой хора ,на които да "съчувствам" или да давам акъл за чувствата...
Тук уцели точно в десятката. Само че те акъл за чувствата не дават, но пък много обичат да говорят абстрактно за "чувства".
Специално в случая, за който споменах по-горе, засега оставам с впечатлението, че й е по-лесно да говори за чувствата на другите, отколкото за своите собствени и за това, което чувства и изпитва. Ефектът се изразява в следното: получава се измамното усещане, че въпросната особа "не чувства"  и "не съчувства"... впрочем второто не е така измамно  :blink:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.