Нещо повече - попаднах на много противоречиви мнения.
Какви са вашите наблюдения?
Имаме ли съфорумници с неаспектирани планети? Ако да - ще си признаят ли как усещат изявата им?
Дискутирана е темата, макар и съвсем бегло, но мненията са доста противоречиви.
Според привържениците на руската школа планета "в шахта", т.е. неаспектирана по-скоро се счита за негативен показател или най-малкото изявата й е затруднена.
Астролозите на Запад са на мнение, че неаспектираната планета в никакъв случай не е слаба, нито пък зла. Понякога влиянието й в радикса може да бъде и силно подчертано, но съзнателната й интеграция е затруднена поради липсата на връзки с други планети. Други астролози обаче оборват това становище и твърдят, че неаспектирани планети в "чист" вид няма. Независимо дали има или няма мажорни аспекти, планетата има други връзки в хороскопа - рецепции, знак, дом...
Иначе аз лично съм приела, че съм с *мажорно* неаспектиран Юпитер. Но не бих казала, че влиянието му е слабо и не се усеща, по-скоро има една особена специфика.
И още нещо. Дори фактът, че "неаспектираната" планета активира някой важен мидпойнт в хороскопа, не я прави толкова неаспектирана.
Имам впечатления и от "неаспектирана" Луна. Не става въпрос за "липса" на емоции, а по-скоро за странната им изява. Склонна съм да приема, че тази Луна проявява характеристиките на знака, в който се намира, в чист вид за разлика от силноаспектираните Луни, при които влиянието на знака се смесва с редица други влияния.
Би трябвало да се обърне внимание не само на знака и дома, в който се намира такава планета, а и на дома, който управлява в радикса, а също как е поставен нейният диспозитор (освен ако Луната не е в собствен знак).