Здравей Гост

Бившия ми

• 23 Отговора
  • 6645 Прегледи
*

jinom

• **
  • 1753
Бившия ми
« Отговор #20 -: Юни 26, 2007, 09:45:10 pm »
Цитат
А някои дори успяват да се пристрастят към тези "състояния", след като първоначалния животински ужас, предизвикан от допира с тази непозната и напълно чужда ни енергия поотмине... какво ще кажеш?  :rolleyes:
Нормално е да има пристрастяване, щото всъщност става въпрос за взаимен обмен на енергия. В един определен момент дори е възможно да се постигнат много приятни усещания.

Някои биха се смутили от един такъв факт...След един акт на обмяна на енергия, човек вече не може да твърди с чиста съвест, че е 100% човек, понеже част от енергията в неговото енергийно тяло вече не е такава каквато е била преди този обмен.

Цитат
Мозъците ни се промиват непрекъснато чрез ТВ, медии, реклама, норми и стандарти... и все повече се отдалечаваме от истинското щастие, което не се поддава на дефиниция и обществена оценка. Доброволно предаваме правото си да бъдем просто щастливи, като се оставяме да бъдем подмамени и заслепени от критерия за "щастие" и "успех", възприет и наложен в обществото... Обществото ли е най-голямата ни илюзия? Хм, звучи малко асоциално

Не мисля, че ТВ, медиите и обществото са по-силни от силите, които влияят върху човешката съдба. Обратното, ТВ, медиите, обществото служат на тия сили, само дето в момента са малко изостанали, но ще наваксат. Не случайно се появяват филми като "Матрицата" и други, появяват се все повече окултни книги, само че представите на хората не могат да се променят за няколко години, пък и не е нужно.

Критериите за "щастие" и "успех" наистина са малоумни и остарели, но те ще бъдат заменение от други. В този промеждутък на замяна най-ощетените ще бъдат тия които сляпо следват тия представи, пренебрегвайки съвременните реалности.  :D  

*

Lillie

• 30532
Бившия ми
« Отговор #21 -: Юни 27, 2007, 10:04:18 am »
Цитат
Нормално е да има пристрастяване, щото всъщност става въпрос за взаимен обмен на енергия... След един акт на обмяна на енергия, човек вече не може да твърди с чиста съвест, че е 100% човек, понеже част от енергията в неговото енергийно тяло вече не е такава каквато е била преди този обмен.

Е, надявам се, че след един такъв контакт или поредица от контакти с тези "сили" няма опасност да се стигне скоро до необратими генни мутации  :D
Шегата настрана, но не си ли се замислял, че след такава промяна в мисленето, в нагласата, в енергийния баланс, а и предвид факта, че на човек му се е случило да изживее подобни опитности, той самият започва по-трудно да възприема хората, тълпите, масите и да усеща тяхната енергия като чужда или дори отблъскваща?
Случвало ми се е да се намирам сред големи групи хора, сред тълпите и да се чувствам така, сякаш "нещо друго" ги наблюдава и изучава през моите очи и усещането е, че са ми чужди и непонятни. Впрочем същото усещане за "чужда енергия" и чувството на обособеност, отчужденост са ме спохождали, дори когато контактувам с един или двама-трима души. Но може би неслучайно казват, че човек се чувства най-самотен сред тълпите... не знам как да си го обясня, но като че ли нямам навика да си внушавам определени нагласи  :huh:
« Последна редакция: Юни 27, 2007, 10:10:27 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Бившия ми
« Отговор #22 -: Юни 27, 2007, 10:18:23 am »
Цитат
Не мисля, че ТВ, медиите и обществото са по-силни от силите, които влияят върху човешката съдба. Обратното, ТВ, медиите, обществото служат на тия сили, само дето в момента са малко изостанали, но ще наваксат.
Да, нали имаше такава хипотеза, че всичко - правителствата, политиците, ресурсите, икономиката, медиите - се контролират от "тях". На някой ще му прозвучи налудничаво, но не изключвам възможността да сме вкарани в "матрица", чийто ред и функционалност трудно разбираме, а може би дори не ни е нужно това разбиране... за да продължим да спим спокойно и да сънуваме "изчистени" сънища, поне повечето от нас  :D  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

jinom

• **
  • 1753
Бившия ми
« Отговор #23 -: Юни 27, 2007, 10:21:24 pm »
Цитат
Шегата настрана, но не си ли се замислял, че след такава промяна в мисленето, в нагласата, в енергийния баланс, а и предвид факта, че на човек му се е случило да изживее подобни опитности, той самият започва по-трудно да възприема хората, тълпите, масите и да усеща тяхната енергия като чужда или дори отблъскваща?

Нали точно затова казах, че тези същества могат да променят отношението на хората, а отношението е ВСИЧКО.

Не случайно повечето хора имат нещастен брак, не се разбират с децата си, ако изобщо имат желание да отглеждат такива. Оказва се, че онова което са гледали по сапунките изобщо не е това което е. Сякаш е направено за други хора. Тогава започва да възниква и "кризата на личността". Човек започва да си задава и да се плаши от въпроса кой е всъщност. Не че изобщо някой знае кой е, просто за "стария тип хора", както ги наричам е по-лесно да си заровят главата в пясъка и да потънат в блажено щастие. Това обаче няма как да се приложи за новия тип хора, защото в тяхната съдба е заложено да разберат или поне да се опитат да разберат кои са всъщност и накъде вървят.

Цитат
Да, нали имаше такава хипотеза, че всичко - правителствата, политиците, ресурсите, икономиката, медиите - се контролират от "тях". На някой ще му прозвучи налудничаво, но не изключвам възможността да сме вкарани в "матрица", чийто ред и функционалност трудно разбираме, а може би дори не ни е нужно това разбиране... за да продължим да спим спокойно и да сънуваме "изчистени" сънища, поне повечето от нас

Нямах в предвид, че медиите и икономиката се контролират от тях. Те контролират всичко, защото на практика контролират и определят отношението на хората към нещата. Оттук нататък медиите, икономиката и ТВ-то няма как да останат същите.

А пък разбиране е нужно на всеки човек и то по много, защото такава е съдбата на човека- да се стреми към знание, независимо че това знание винаги се оказва страшно.