Любовта е навсякъде, но това е нещото, което най-трудно забелязваме... дори ако я търсим с широко отворени ръце и очи :rolleyes:
И, понеже аз по повод любовта захванах да се самоизучавам с астрологията, "методът" ми най-общо се базира на сравнителния анализ на аналогията във взаимоотношенията
И защо ви занимавам сега с частните ми случаи ли? Ами заради виждащите ми се интересни съвпадъци в аналогията... и наблюдения да споделя... пък ако искате кажете как ви се струват тия неща...
С този, в когото сега май съм влюбена, имаме съвпад негова Венера мое Слънце (на 2.25, и това е най-близкия ни съвпад). Те обаче сега не са под въздействието на никакви "свързващи" транзити. А пък активираните от транзитни Нептун и Уран съответно моя Венера и негов Марс не стоят в никакво взаимоотношение.
А ето я аналогията, само че обърната така да се каже: Преди 20 г. започнах (и все още имам някак си :lol: ) връзка с човек, чието Слънце е в съвпад с моята Венера (на 1.02, и това също е най-близкия ни съвпад). Гледам какви транзити тогава са ни ударили:
Най-напред набива ми се на очи ураническия мотив - Уран е бил в секстил с нашия съвпад моя Венера негово Слънце, а по Уран си "падаме" и двамата много (неговото Слънце е водолейско; Уранът ми пък нали е в опозе на водолейската ми Венера, а и на двамца ни Слънцата са в в 5 гр. опозицийки с Уранчетата ни съответно :lol: ). Няма как да не съм била "нептунясала" и тогава, щом Нептун е бил в съвпад с моето Слънце ... А може и по Плутон да ни е било "завръзването" - гледам към фината опозицийка между Луните ни(0.33) тогава транзитният Плутон е стоял в съвпад с едната (и опозе с другата естествено) ...
Та, понеже едната връзка с цялата си ураническа тонираност все още си я има... пък другата интригуваща сега е ... а може би и на други съфорумци интересно ще е да разберем някак си нещо повече за съвместните транзити (или други моментни констелации?!) "фиксиращи" началото на важна житейска връзка...
:rolleyes:
(а, сетих се и за темата за астросъвпадъците, които kaily беше коментирала наскоро, и така присетих се за още 2 мои аналогични случаи за съвпади Венера-Слънце: ами на отдавна бившия ми съпруг Венерата беше в съвпад по знак със Слънцето ми, също и на този по времето на когото тук ни жива ни умряла се чувствах)
Е, сигурно аналогията трябва да се чете някак си наопаки, когато се гледа съвпад мъжка Венера с женско Слънце, и когато женска Венера съвпада с мъжко Слънце... :blink: