Здравей Гост

жива умряла

• 28 Отговора
  • 5032 Прегледи
*

лилид

жива умряла
« Отговор #20 -: Май 21, 2007, 11:18:07 am »
Цитат
Ами честито! Да си влюбен е много приятно чувство  :)
Добра идея беше да актуализираш тази тема, тъкмо навреме и се надявам да я прочете друга жена, наскоро потърсила помощ в този форум.
 :D , ами сигурно Нептун ми я е подшушнал (идеята, де)  ;)

Любовта да е с вас  :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
жива умряла
« Отговор #21 -: Май 21, 2007, 11:24:54 am »
Любовта е навсякъде, но това е нещото, което най-трудно забелязваме... дори ако я търсим с широко отворени ръце и очи  :rolleyes:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

жива умряла
« Отговор #22 -: Май 21, 2007, 03:30:24 pm »
Цитат
Любовта е навсякъде, но това е нещото, което най-трудно забелязваме... дори ако я търсим с широко отворени ръце и очи  :rolleyes:

И, понеже аз по повод любовта захванах да се самоизучавам с астрологията, "методът" ми най-общо се базира на сравнителния анализ на аналогията във взаимоотношенията  :P

И защо ви занимавам сега с частните ми случаи ли? Ами заради виждащите ми се интересни съвпадъци в аналогията... и наблюдения да споделя... пък ако искате кажете как ви се струват тия неща...

С този, в когото сега май съм влюбена, имаме съвпад негова Венера мое Слънце (на 2.25, и това е най-близкия ни съвпад). Те обаче сега не са под въздействието на никакви "свързващи" транзити. А пък активираните от транзитни Нептун и Уран съответно моя Венера и негов Марс не стоят в никакво взаимоотношение.

А ето я аналогията, само че обърната така да се каже: Преди 20 г. започнах (и все още имам някак си :lol: ) връзка с човек, чието Слънце е в съвпад с моята Венера (на 1.02, и това също е най-близкия ни съвпад). Гледам какви  транзити тогава са ни ударили:

Най-напред набива ми се на очи ураническия мотив - Уран е бил в секстил с нашия съвпад моя Венера негово Слънце, а по Уран си "падаме" и двамата много (неговото Слънце е водолейско; Уранът ми пък нали е в опозе на водолейската ми Венера, а и на двамца ни Слънцата са в в 5 гр. опозицийки с Уранчетата ни съответно  :lol: ). Няма как да не съм била "нептунясала" и тогава, щом Нептун е бил в съвпад с моето Слънце ... А може и по Плутон да ни е било "завръзването" - гледам към фината опозицийка между Луните ни(0.33) тогава транзитният Плутон е стоял в съвпад с едната (и опозе с другата естествено) ...

Та, понеже едната връзка с цялата си ураническа тонираност все още си я има... пък другата интригуваща сега е ... а може би и на други съфорумци интересно ще е да разберем някак си  нещо повече за съвместните транзити (или други моментни констелации?!) "фиксиращи" началото на важна житейска връзка...

:rolleyes:

(а, сетих се и за темата за астросъвпадъците, които kaily беше коментирала наскоро, и така присетих се за още 2 мои аналогични случаи за съвпади Венера-Слънце: ами на отдавна бившия ми съпруг Венерата беше в съвпад по знак със Слънцето ми, също и на този по времето на когото тук ни жива ни умряла се чувствах)

Е, сигурно аналогията трябва да се чете някак си наопаки, когато се гледа съвпад мъжка Венера с женско Слънце, и когато женска Венера съвпада с мъжко Слънце... :blink:
« Последна редакция: Май 21, 2007, 03:32:22 pm от лилид »

*

Lillie

• 30532
жива умряла
« Отговор #23 -: Май 21, 2007, 03:51:15 pm »
Да, съвпадът на мъжка Венера и женско Слънце е класика в жанра  ;)
С "голямата" ми /някога/ "любов" имахме точно такъв съвпад, при това върху нодалната му ос, плюс още други аспекти и свръзки, уж разпалващи страстта. Е, не мога да си кривя душата сега - под такова "ударение" започнаха отношенията, такъв бе и основният мотив във връзката... а сега като се замисля не спирам да си задавам въпроса дали е имало въобще "връзка"  :blink:
В темата за синхроничността мисля, че съм загатнала колко е важно да има резонанс в картите на двамата партньори/влюбени/увлечени в момента на първата среща. Не по-малко важно е и 'оцветяването' на партньорската тема в индивидуалните им натални карти.
За горния ми случай, например, ще добавя, че цялата идилия свърши тогава и там, където той спря да ме възприема чрез Венерата си (синастричен съвпад мое Слънце/негова Венера) и на дневен ред излезе сатурновата "сянка". Сигурно няма смисъл и да обяснявам какъв "резонас" е имало между моя Юпитер (и очакванията му) в 7-ми дом и неговия Сатурн в 7-ми в квадрат с ъглова Луна в земен знак. Други интересни интераспекти: точен квадрат моя Луна/негова Венера (най-точният аспект в синастрията!), квадрат негов Марс/моя Венера, огледален съвпад Луна/Лилит. Жалко, че късно осъзнах всички "защо" и "как"... след дъжд качулка  :lol:
« Последна редакция: Май 21, 2007, 03:52:50 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

жива умряла
« Отговор #24 -: Май 21, 2007, 06:24:24 pm »
а тука само ще добавя, че бившият ми съпруг (май чак сега пък ще разбера защо някога съм се била оженила за него  :lol: ) също беше стрелец, за съжаление не му знам АС... и - представяш ли си съвпадъка - точно на датата на неговия рожден ден за първи път получих досег (е, виртуален) с човека, за когото си мисля сега и чийто АС (ако е верен часа му на раждане) е между неговата Венера (под два градуса съвпад) и моя АС (около 6 гр)... много интересно ми се вижда това как ни се застъпват домовете... четох Подводни наскоро... Луната му е Лъвска (и стои в квадрат с моята) в 7 и попада в моя 7, където (е по-далечко де) е моето лъвче Уранче...  :D

Но май основно си контактуват с мене чрез Венерите си всичките ми другарчета, които имат козирожки Венери - защото аз си имам цяло стадо козирози  :lol:

Моята "нептунясала" Венера е само: в полуквадрат с неговата, в секстил с Юпитера му и в тригон с Урана му, и в 0.03 тригон с неговата Лилит... дали пък чрез Лилит не си контактуваме по линия на моята Венера?!

Неговият "уранясал" Марс пък е в секстил с моята Луна и АС и тригон широк с моя Марс... и още някои интераспекти имаме по неговия Марс

Май по Уран ни е запознанството...

Моят Марс е в опозиция на неговата Венера на 0.38, това май е най-близкия от основните аспекти между личните ни планети...

... май се увлякох  в добавките :lol:
« Последна редакция: Май 21, 2007, 06:25:42 pm от лилид »

*

Lillie

• 30532
жива умряла
« Отговор #25 -: Май 21, 2007, 06:37:22 pm »
Цитат
Моят Марс е в опозиция на неговата Венера на 0.38, това май е най-близкия от основните аспекти между личните ни планети...

Е, тоя аспект си го бива в синастриите  :P  :D  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
жива умряла
« Отговор #26 -: Май 21, 2007, 07:19:24 pm »
Цитат
Моята "нептунясала" Венера е само: в полуквадрат с неговата, в секстил с Юпитера му и в тригон с Урана му, и в 0.03 тригон с неговата Лилит... дали пък чрез Лилит не си контактуваме по линия на моята Венера?!
Много фактори си изброила, чак се обърках. Ключовите теми и видовете взаимодействие в синастриите разглеждам, като използвам малко по-различна схема, плюс това построявам още две партньорски карти освен "класическата".
Силно взаимодействие по Лилит отчитам, ако има точни мажорни аспекти с някоя от личните планети на партньора - съвпад/квадрат/опозиция, ако в синастрията и по време на първата среща по някакъв начин има подчертана "лилитна" тема... абе сложно е за обяснение и е трудно да се говори така в абстракция  :huh:
Иначе в наталната астрология Лилит, Селена и Хирон не са онези "ключове", без които не мога и без които анализът няма да е пълен. Старая се да се справям някак си и без тях  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

жива умряла
« Отговор #27 -: Май 22, 2007, 10:08:53 am »
Ами аз всъщност съм самоука в тази работа  :lol: , и освен това несистематично чета, оттук оттам ... и ровя се в картите на хората край мене...  :D
Каквото искам да науча, няма така да стане, а само през опитности житейски като се премине ...  та май само астроупражнявам се върху себе си и другите така да се каже ... все пак има резултат - поне мога да си обясня поне някои неща, като например като ураническия мотив с вечния ми приятел :P  

*

Lillie

• 30532
жива умряла
« Отговор #28 -: Май 22, 2007, 10:39:58 am »
Не си сама  :D повечето тук сме като теб  :rolleyes:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.