Между другото, това усещане, че става все по-"тясно", често се повтаря в сънищата ми. Обикновено сънувам как влизам в някакво пространство или сграда с менящи се "стаи", като с издигането все по-"нагоре" или с преминаването във всяка следваща "стая" пространството все повече се свива, обзема те нечовешки страх. Страхуваш се, че няма да преминеш нито напред и нататък, нито ще можеш да се върнеш назад поради свиването на пространството, през което преминаваш.
Един подобен сън бе свързан с влизането ми в някакъв "манастир" - от онези, чийто аналог не съществува на Земята или може би в познатите ни и достъпни измерения, но същевременно е и "много близо". Бях посрещната от млади девойки, облечени в дълги одежди, но не след дълго бях оставена сама да се движа все по-нагоре без да съм сигурна дали ще мога да се върна назад. Чувството бе, сякаш преминаваш през някакъв тъмен тунел, който става все по-тесен, докато не се усети леко стържене. Наскоро четох в една езотерична книга за "тунела" и "стърженето", които се свързват с преминаваща енергия през гръбначния стълб, където са разположени чакрите. И веднага направих асоциация със съня си.
Сещам се как "девойките" бяха споменали /общувахме сякаш телепатично, а не с думи/, че това място е забранено и не може да бъде намерено от простосмъртен, и че се съхраняват тайни знания там... След това паметта ми бе изтрита... никога не си спомням какво съм видяла и на какво са ме учили "там" :blink: