Здравей Гост

Дела и съдебни процеси

• 37 Отговора
  • 7876 Прегледи
Дела и съдебни процеси
« Отговор #20 -: Юли 20, 2007, 03:10:42 pm »
Да единственият човек , който не те предава това си самият ТИ.
Но с много работа и осъзнаване , на ситуацията желание за промяна дали пак въпреки нашите усилия ще бъдем изправени пред подобен тип проблеми ако са заложени по натал ? Мисля ,ч е знам отговора , но не ми се иска да го кажа аз самата...

Дела и съдебни процеси
« Отговор #21 -: Август 15, 2007, 06:21:12 pm »
Какво ще кажете за квадратура на тр. Плутон ( между осми и девети) към Юпитер в шести( в съвпад със Сатурн ), някой преживял ли е това "чудо" . слагам го в тази тема ,защото тълкуването което навсякъде излиза  "преследване от закона"  и  според моят поглед върху нещата е свързан с работа( Юпитер шести) и нещо" зад гаранично" ( Плутон -девети), което ще  зацикли почти две години заради ретро-директен-ретро  Плутон и ще се надигнат някакви законови преследвания  и търсене на отговорност ( Сатур- Юпитер съвпад във Вензни)?Понеже съм новак , затов аще се радвам на всякакво "отваряне на очите"

*

Lillie

• 30532
Дела и съдебни процеси
« Отговор #22 -: Август 16, 2007, 01:17:26 am »
Цитат
Какво ще кажете за квадратура на тр. Плутон (между осми и девети) към Юпитер в шести (в съвпад със Сатурн )... (Сатурн-Юпитер съвпад във Везни)?
Реална квадратура ще има след ингреса на Плутон в Козирог, т.е. след като Плутон си смени знака.
Търси проблема по Уран в 7ми дом. В момента е активирана наталната му опозиция с Меркурий от транз. Сатурн.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Дела и съдебни процеси
« Отговор #23 -: Август 16, 2007, 05:49:38 pm »
За пореден път , съм ти много благодаряна за отварянето на очите!
Друго е като погледне вещо лице ! :D  :D  :D  

Дела и съдебни процеси
« Отговор #24 -: Август 16, 2007, 06:21:53 pm »
Да разбирам ,че нещата ще се проявят след като Плутон влезне твърдо  в  стрелец  и ще траят докато излезне от тави кофти схватка?

*

Lillie

• 30532
Дела и съдебни процеси
« Отговор #25 -: Август 16, 2007, 08:38:35 pm »
Цитат
Да разбирам ,че нещата ще се проявят след като Плутон влезне твърдо  в  стрелец  и ще траят докато излезне от тави кофти схватка?
Не бих казала. Нещата не се тълкуват така буквално и еднозначно  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Дела и съдебни процеси
« Отговор #26 -: Август 21, 2007, 01:37:27 am »
утре съм свидетел - по случая - едно парче:

http://www.4shared.com/file/22452178/3d60e...po_parketa.html

Дела и съдебни процеси
« Отговор #27 -: Август 21, 2007, 01:33:25 pm »
Права си , астрологията е опасна наука която не трябва да с е разглежда от невежи като мен , защото непълната информация поражда страх , който често е пагубен  за разрешаване на проблема или има  стимулиращ ефект в зависимост от  периода на пораждането. Но така и така подхванахме темата как се определя началото и времетраенето на даден транзит ( в смисъл знам ,ч е транзита действа като време, след като  застане на два градуса след точния аспект) , зная че с е гледа и по солар  , но специално за тях , какво ще кажете?

*

Lillie

• 30532
Дела и съдебни процеси
« Отговор #28 -: Август 21, 2007, 01:43:40 pm »
Цитат
Но така и така подхванахме темата как се определя началото и времетраенето на даден транзит {...} , какво ще кажете?
Всеки транзит и времетраенето му имат своя специфика в зависимост от това какво и как "докосва" в наталната карта.
Спазвам изискването за допустими орбиси - понякога стриктно, а понякога доста условно, защото на практика установих, че не винаги работи.
На чисто събитийно ниво някои аспекти работят в апликация, други в сепарация. Най-разпространената грешка на начинаещите и дори среднонапреднали любители-астролози е да очакват стопроцентова събитийност по време на точния аспект.
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Дела и съдебни процеси
« Отговор #29 -: Август 21, 2007, 01:48:32 pm »
За транзитие и въобще като цяло има едно много важно правило:ако нещо вече действа независимо от орбисата то си действа и трябва да се съобразиш с него.Не трябва винаги да се чака точния аспект за евентуално събитие и обстоятелство макар тогава нещата да са по-ясни и въздействащи,защото могат да се изгубят както някои положителни възможности при "хубави" транзити ,така и да ограничим времето и енергията си в справянето с не до там хубавите. За транзитите аз поне си имам едно общо правило-проявата като сила е 1 градус преди и 2 градуса след точния аспект.Но това е само орбисата на най-плътно проявление.

За различните планети има различни наблюдения-Уран и Марс действат до 1 градус орбиса,а Сатурн може и до 5-6 градуса.Това съм го виждал на практика-при мен имаше събитие,когато Уран направи напълно точен до 0,00 съвпад с Десцедента(и други съм виждал просто пояснявам колко точно е понякога) в самия ден, и също така съм виждал Сатурн съвпад Слънце водещо до смърт на индивида след 5-6 градуса от точния съвпад.Природата на планетата влияе на орбисата си-Нептун и Сатурн са по-протяжни във влиянието си и донякъде с Плутон носят постепенни изменения,които за малко време се натрупват в доста големи като лавина,макар че с Плутон нещата понякога изглеждат в затишие и изведнъж ядрена война от нищото,но ако се проследи внимателно ще се види колко дълго време се е подготвяло това.
Марс,Уран и Меркурий са по принцип бързи и при аспекти носят ясни събития в рамките на малък орбис.Венера и Юпитер са кажи речи средна работа,нито бързат,нито бавят по-скоро създават един фон който се запазва известно време.
И като цяло гледай и природата на самия аспект-орбисите тук пак се изменят, просто не може една орбиса да се прилага за всичко и всички.
Но спазиш ли правило номер 1-ако вече се усеща или нещо е налице,не се питай влиза ли не влиза в орбисата си,а го посрещай както можеш. ;)  

Дела и съдебни процеси
« Отговор #30 -: Август 21, 2007, 01:49:11 pm »
Когато , нямаш опит мисля ,ч е трябва ад се забрани със закон да си гледаш непрекъснато транзитите  :D  :lol:  :D
Ако ти се пиша би ли могла да ми разкажеш с няколко думи , з атози твой подход.
Разбирам го като:
Ако засегне важна точка в наталната ти позиция тогава можеш да разглеждаш действиети ( събитийност) на даден транзит. Но как да определя ( след като намирам за важно това което активира) кога да очаквам да се развие...?

*

Lillie

• 30532
Дела и съдебни процеси
« Отговор #31 -: Август 21, 2007, 01:51:14 pm »
Цитат
Права си , астрологията е опасна наука която не трябва да с е разглежда от невежи като мен , защото непълната информация поражда страх , който често е пагубен  за разрешаване на проблема или има  стимулиращ ефект в зависимост от  периода на пораждането.
Астрологията сама по себе си не е вредна и опасна, опасно може да бъде  неграмотното й практикуване в "приложната" й част.
Всеки от нас, в по-малка или по-голяма степен, е невежа, така че недей така да се подценяваш  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Дела и съдебни процеси
« Отговор #32 -: Август 21, 2007, 01:54:44 pm »
Да , обвинявам се за параноята която си вкарвам без да погледна в дълбочина аспектите...А само отгоре отгоре и настава едн апаника и неопределено чувство на страх , някъде около слънчевия сплит . Незнам дали сте го изпитвали.
И затов ас еопитвам да чета повече и по малко ад гледам транзити ( по точно мойте транзити) з ада не изпадам в  :blink:  :blink:  :blink:
Добре , че сте вие да помагате!!!!!!!

*

Lillie

• 30532
Дела и съдебни процеси
« Отговор #33 -: Август 21, 2007, 01:56:22 pm »
Fragrance, аз лично никога не съм си поставяла за цел да прогнозирам предстоящите събития в живота си и кога точно ще се случат. А също как и къде. Нямам акцентиран Сатурн в хороскопа и нуждата от контрол и презастраховане ми е чужда и непонятна  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Дела и съдебни процеси
« Отговор #34 -: Август 21, 2007, 02:00:51 pm »
Питаш ли ме на мен , какво мие?
Имам непрекъснато усещане ,ч е нещата който се случват са невъзможни от овладяване и може би затов аровя толкова надълбоко.
А каква е орбисата на действие на Плутон?
Явно той ме " трови" в момента и ще продължава да ме скапва, само че не знае с кой си има работа :D ?  

*

Lillie

• 30532
Дела и съдебни процеси
« Отговор #35 -: Август 21, 2007, 02:20:17 pm »
Цитат

А каква е орбисата на действие на Плутон?

По принцип при транссатурновите планети и техните транзити се вземат по-тесни орбиси, защото енергиите им са по-"фини" и не така лесно уловими за разлика от планетите от септенера.
За Плутон, доколкото се сещам, орбисата е от 2 до 3 градуса, но при изявените плутонианци може да се вземе и орбиса до 5 градуса.
Лично аз в практиката си съм възприела различни орбиси в зависимост от вида аспект, а и трябва да се отчетат някои специфични моменти в индивидалния хороскоп.
Не по-малко важен е въпросът, че събитийното проявление на бавните транзити зависи от други динамични фактори в хороскопа, т.е. манифестацията им в проекция върху физическата плоскост се разглежда многопластово. Спазва се следното правило, че транзитите на бавните планети никога не работят изолирано, а трябва да бъдат "отключени",  и много често сами по себе си не са достатъчни за събитийна реализация.

Един от вариантите за орбис на аспектите /в наталните карти/:
Aspect Degrees Orb
Conjunction 0 -  10
Semi-Sextile 30  - 2
Sextile 60  - 6
Square 90  - 8
Trine 120  - 8
Quincunx 150  - 2
Opposition 180  - 10

Още един:

"Astrologers tend to use different orbs for different purposes. When we are looking at a static natal chart, wider orbs are generally used, as we are trying to get an overall picture as to the nature of the person or event. On the other hand, if we are looking at today’s transits in the sky, we may use much smaller orbs. The same goes if we are looking at today’s transits in the sky as they relate to your natal chart, tighter orbs."

"However, astrologers have found that the effect of the aspect tends to precede the event, rather than follow it. In other words, from the orb before the aspect is exact to the point of exactness is when we most feel or experience the effect of that aspect, and not afterward. This is not always the case, but it is the general rule. The old astrological saying, “Coming events cast their shadows” is very true here. The time before an aspect, what is called the “entering orb” is considered the most important. After the aspect is exact, and what is called the “leaving orb” is not so important, and usually is not given a lot of attention by astrologers..."

И още за орбисите тук.

« Последна редакция: Август 21, 2007, 06:02:33 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Дела и съдебни процеси
« Отговор #36 -: Август 21, 2007, 05:03:41 pm »
Цитат
...различни орбиси в зависимост от вида аспект, а и трябва да се отчетат някои специфични моменти в индивидалния хороскоп.

Да уточня за специфичните моменти  ;)
В случая имах предвид, че по-тясна орбиса може да се вземе при аспектиране на единична "нелична" планета, друга е орбисата (в посока към по-широка) при аспектиране на важни лични планети, включени в стелиум или в конфигурация.
Неаспектираните - "в шахта" - планети в хороскопа при "отключване" чрез транзит (или прогресия) могат да реагират по доста специфичен или непредвидим начин...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Дела и съдебни процеси
« Отговор #37 -: Август 27, 2007, 10:55:22 am »
Искам да поломя всички четящи темата за извинение :Правописните грешки са допуснати в стремежа да напиша много за кратко и поради липса на време пропуснах повторния прочит!
Благодаря ти , Лили!
Винаги помагаш в нужда!