Здравей Гост

Съвпад на транзитна и натална Лилит

• 47 Отговора
  • 12802 Прегледи
*

Lillie

• 30532
« Отговор #40 -: Юли 20, 2007, 05:07:26 pm »
Цитат
А с тези планети във Везни така ми се ще малко хармония, и някои от тези изказвания така ми я скапват...
Само си помисли - Плутон във Везни и "хармония"  :D
Плутон не може да се прави на Венера, дори ако щеш и във венерин знак.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #41 -: Юли 20, 2007, 05:22:24 pm »
По скоро имах предвид Сатурна и Юпитера във Везни, защото са социални планети и отговарят за вида ни държание в обществото и съответно отношението, което очакваме от другите. Тъй като са ми в първи дом,  малко повече държа лично на тези отношения, може би защото и Сатурна ми е ретро.
Както се казва още от малка се уча на културно поведение и етикет.
И някой като каже нещо грубо или някоя прекалено голяма простотия
се чувствам малко неприятно.

« Отговор #42 -: Юли 20, 2007, 05:45:45 pm »
Да , то май само Юнона пропуснахме. На мен ми е в съвпад с Лилит, може би и на теб.

Както казваше една моя приятелка, също астроложка - "Едната дива другата крива". Може би до някаква степен се уравновесяват. Митологично погледнато:

Лилит - Първата жена на Адам, която не го е искала
Юнона -Римска богиня на брака, която позволявала секса само в брака и за за зачеване на деца.

Все пак комбинацията води до някои вътрешни противоречия.

Аз като жена би трябвало, да ги усещам по-добре. Карат ме да се позамисля малко преди да направя нещо щуро, или да бъда по - рязка с някой, които ме дразни  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Юли 20, 2007, 08:08:12 pm »
Като стигнахме до Юнона  :rolleyes: моята е в 1ви дом в опозиция към Юпитер /и Лилит/, нещо като доживотен конфликт между Хера и Зевс се получава  :blink:  
« Последна редакция: Юли 20, 2007, 08:25:37 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #44 -: Юли 21, 2007, 11:56:00 am »
Поне от моя гледна точка. Това е конфликт, който не е чак толкова осезаем и които не те занимава постоянно между това, което усещаш че си и между поведението ти спрямо партньорите ти в живота.
Спрямо Юнона в първи дом ти търсиш партньор, който да оцени твоята независимост и който да ти даде възможност да се развиваш. И общо взето се държиш малко по - студено на моменти за да получиш това.
От друга страна Юпитер /и Лилит/, в седми дом си човек, който обича да се раздава и е доста загрижен за партньора си ( за неговата работа, просперитете, за качеството на приятелити му, за това той да се чувства конфортно ). И ако този човек не оцени твоята положителна загриженост, вече се сблъсква с Лилит( манипулация, капризи, недоволство).

Фактически се получава, че ти си твърдо убедена, че на другите хора трябва се дава пълна свобода. Но ако става въпрос за някой с който имаш по - близки отношения ( най - вече партньорски отношения - бизнес, интимни, брачни), вече ситуацията придобива по - различен отенък.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Юли 21, 2007, 12:06:59 pm »
Цитат
И ако този човек не оцени твоята положителна загриженост, вече се сблъсква с Лилит( манипулация, капризи, недоволство).

Дотук всичко е вярно, без манипулации обаче, колкото и невероятно да звучи за изгряващ Скорпион с плутонов т-квадрат :D  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Юли 21, 2007, 12:08:27 pm »
Цитат
Това ме навява на мисълта за това,което споделих в тази тема че възврата на Лилит е съпътстван преди това с някакъв преход,трансформация,раздяла и т.н. докато самия възврат бележи самото обновление и начало.
Доста точно си го отбелязал това за "преди", поне от субективен личен опит мога да споделя същото.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #47 -: Юли 21, 2007, 12:11:59 pm »
Sinyhe, за сега при мен, не се очертава почти нищо ново или някаква ново начало. Ако се появи нещо, ще го споделя тук.