Здравей Гост

Филми на езотерична тематика

• 509 Отговора
  • 154788 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

Re:Филми на езотерична тематика
« Отговор #401 -: Януари 31, 2011, 01:42:47 am »
Never Let Me Go / Никога не ме оставяй (2010)

Не случайно съм сложила филма в тази секция. Да не ви подвежда резюмето;)

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #402 -: Февруари 03, 2011, 02:53:51 am »

гледам 4 серия на новият сезон и две неща ми правят силно впечатление:

1. старият филм по който е правен сериала е забравен, но точно миналата година се присетиха да го направят нов и модерен и да се представят отново на света  ;D ;D ;D  явно идва момента в който ще стане официалното представяне на населението  :72:

2. рептилчетата обаче спазват един от най-важните Вселенски Закони - каквото и да правят, го правят със съгласието на човеците. манипулират мнението им и така си постигат целите, но го правят със съгласието на спящите съзнания...

ммм дааааааа доста теми за размисъл  :-\

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #403 -: Февруари 03, 2011, 03:42:21 am »
И на мен ми направи впечатление колко общо има с Матрицата 5,следя го с интерес този сериал.

Ама хич не мисля,че спазват тоя Закон.Какво съгласие какви 5 лева-натресли са се тук без да ни питат,от много много отдавна.Опитват се да управляват населението,внедрени са къде ли не,правят си техните експерименти и ако им отърва да знаем за тях-значи и за това си има причина (ако примерно искат преклонение и да се изживяват в ролята на господари).Въобще съгласие не им трябва,а това че манипулират човечеството е с цел да избегнат открит конфликт-по-силни са тайните врагове,а не откритите.Плюс това мисля,че ако открито заявят претенции да са шефа (при все че на определени места са,но скрито),веднага ще изскочат други шефове (раси),които да се борят за трона. Имам някакво усещане,че тука поне няколко извънземни раси си разпределят човечеството с отделни цели и направления и спазват някакъв динамичен баланс,който на моменти се нарушава от тях (примерно често НЛО се борят помежду си).Абе луда работа от всякъде каквото и да излезе.Но определено тези дето остават за по-дълго в човешка форма стават други и първоначалните планове търпят изменения и както се оказва-врага става враг на себе си  :rolleyes:

Почнах да гледам това Аниме,но тъй като е ново има само 3 серии и тепърва излизат.
Забавно е и разглежда отношенията на извънземните цивилизации и техните представители тук,както и между тях и хората

Level E

чеки ся, не ми говори от гледна точка на факта, че човека е Господар на тази планета!  не е и това е факт. това, че гущерчетата са последователни инкарнации, то русичките и делфините не са - те са от едновременните, което води до следствието, че като са едновременни значи много от тях не са се осъзнали още, че не са "чисти" човеци... а изобщо има ли такива!?!?!

всеки има право на живот и това е факт. не можеш да го отречеш. знаеш, че живеем в свободна Вселена и всеки има право на глас, а за останалото се грижи Закона за Причината и Следствието. цикълът е 26000 години - кой се просветлявал се е просветил, кой не е започва нов на друго място - времето наближава. всяка душа в тази Вселена си върви по пътя и всяка душа си има правото на своите грешки и своите победи.

факт е и обаче, че човекът позволява да бъде лъган и тъпкан и дори се самозалъгва доста добре и без чужда помощ. наблюдавам колегите откак тръгнах на работа и си имам доста цветна палитра от позволения:

* колежка негодува от това, че я товарят като магаре с работа, но не прави нищо по въпроса, а дори и го позволява - страх от промени.
* колежка се опитва да манипулира всичко и всички, а после се чуди защо не и върви - страх от промени.
* колежка я мързи да бачка и си прехвърля работата на другите, а ту и го позволяват и после мрънкат - страх от промени...

списъка може да е много дълъг. огледай се около себе си - манипулации, лъжи, изневери, болка, скръб и прочее и всичко това, защото човек се страхува да си мръдне пръста заради себе си и да промени хода на живота си. в тези групи има хора от всички планетни видове. и всеки позволява да му се случват случките, защото това е неотменим закон - всеки сам си е виновен за живота, който води!

ние сме тук на тази планета да научим точно този урок, но масата са упорити магарета и не искат дори и да знаят и дори и те обявяват за зъл или луд като им кажеш истината в очите!

питали са те Синухе! факта, че си приел инкарнация като човешко същество на планета Земя е достатъчен за потвърждението! ти си знаел къде отиваш и в какво се натрисаш - ти както и всички ние.

мисля, че е време да спрем да се оплакваме ами да се вземем в ръце и да си изградим животите според правилата :tongue2:

*

Инти

• 2068
« Отговор #404 -: Февруари 03, 2011, 04:13:37 am »

това, че гущерчетата са последователни инкарнации, то русичките и делфините не са - те са от едновременните, което води до следствието, че като са едновременни значи много от тях не са се осъзнали още, че не са "чисти" човеци... а изобщо има ли такива!?!?!

Има да!!!

Наскоро попаднах на една книга, там пишеше, че 1/3 от населението на Земята са с извънземни гени, останалите са чисти хуманоиди, създадени в лабораторията на извънземните. Извънземните се познават по дългите пръсти ( точно така беше написано в книгата ), те имат тих глас, говорят спокойно, докато земляните имат квадратна ръка, писклив глас и говорят неразбираемо, е аз съм от втората група  ;D

В началото се разочаровах, че нямам капка извънземни гени в мен, защото освен гущероподобните има и много напреднили цивилизации, които работят с духовната йерархия, но после си казах, еми хубаво на мен се е паднала ролята да нося човешките гени и да изведа човека напред в еволюцията, така както е било запланувано за него от духовната йерархия, да бъде едно ново творение във Вселената, да бъде стопанина на Земята, която трябва да е като райската градина тук в Слънчевата система, затова знам, че моята роля е много по-трудна от тази на извънземните. Ние носим  първородната искра, ние сътворяваме, и колкото и да си замаскират люспите, никой не може да ми отнеме "зрението" , с което съм надарена да виждам светлината, защото за Бог няма значение с какво си облечен, а какво има отвътре, както е истина, че и много "човеци" не са хора в истинския смисъл на думата, не защото са извънземни под прикритие, а просто защото не носят в себе си душата на ДУХОВНИЯ зрял индивид. В гените е закодирано не само физическата информация, но в тях е закодирано и много от способностите, които някога ЧОВЕКА Е ПРИТЕЖАВАЛ ПО ВРЕМЕ НА АТЛАНТИДИТЕ, които пак са наследници на извънземните, ако днес имахме 12 нишки щяхме да сме по-близо до извънземните цивилизации, но УВИ имаме наложени бариери умишлено направени от последните, затова и твоите колежки сега не могат да разберат защо са биороботи.
« Последна редакция: Февруари 03, 2011, 04:20:58 am от Инти »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #405 -: Февруари 03, 2011, 04:23:23 am »

това, че гущерчетата са последователни инкарнации, то русичките и делфините не са - те са от едновременните, което води до следствието, че като са едновременни значи много от тях не са се осъзнали още, че не са "чисти" човеци... а изобщо има ли такива!?!?!

Има да!!!

Наскоро попаднах на една книга, там пишеше, че 1/3 от населението на Земята са с извънземни гени, останалите са чисти хуманоиди, създадени в лабораторията на извънземните. Извънземните се познават по дългите пръсти ( точно така беше написано в книгата ), те имат тих глас, говорят спокойно, докато земляните имат квадратна ръка, писклив глас и говорят неразбираемо, е аз съм от втората група  ;D

В началото се разочаровах, че нямам капка извънземни гени в мен, защото освен гущероподобните има и много напреднили цивилизации, които работят с духовната йерархия, но после си казах, еми хубаво на мен се е паднала ролята да нося човешките гени и да изведа човека напред в еволюцията, така както е било запланувано за него от духовната йерархия, да бъде едно ново творение във Вселената, да бъде стопанина на Земята, която трябва да е като райската градина тук в Слънчевата система, затова знам, че моята роля е много по-трудна от тази на извънземните. Ние носим  първородната искра, ние сътворяваме, и колкото и да си замаскират люспите, никой не може да ми отнеме "зрението" , с което съм надарена да виждам светлината, защото за Бог няма значение с какво си облечен, а какво има отвътре, както е истина, че и много "човеци" не са хора в истинския смисъл на думата, не защото са извънземни под прикритие. В гените е закодирано не само физическата информация, но в тях е закодирано и много от способностите, които някога ЧОВЕКА Е ПРИТЕЖАВАЛ ПО ВРЕМЕ НА АТЛАНТИДИТЕ, които пак са наследници на извънземните, ако днес имахме 12 нишки щяхме да сме по-близо до извънземните цивилизации, но УВИ имаме наложени бариери умишлено направени от последните, затова и твоите колежки сега не могат да разберат защо са биороботи.

хаха аз имам квадратна, пухкава ръка с къси пръсти шишкави като кебапчета  :rolf: :rolf: :rolf:  доста време се култивирах докато свикна да говоря на проС език и да ме разбират  ;D ;D ;D  но хал хабер си нямам от кои съм...

бе това е хубава информация, но за масата от хората е просто приказка... но нейсе, ще дойде момент когато всичко ще си дойде на мястото  :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #406 -: Февруари 03, 2011, 04:25:17 am »
ааааааааааа пу пу пу толкоз 4ки като постове, трябва да ги прескоча  :33:

как им викаше Синухето - лош фън шуй а... тююююююю ся трябва да попиша малко, че да ги разкарам  :-X

*

Инти

• 2068
« Отговор #407 -: Февруари 03, 2011, 04:37:08 am »
ааааааааааа пу пу пу толкоз 4ки като постове, трябва да ги прескоча  :33:

как им викаше Синухето - лош фън шуй а... тююююююю ся трябва да попиша малко, че да ги разкарам  :-X

:rolf:
Аре недей разваля пейжа с една петица сега ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #408 -: Февруари 03, 2011, 04:49:41 am »
Точно там е работата че на рептилите хич не им дреме за свободната ни воля,поради и което са толкова бавни в духовното си развитие-те просто не могат да осъзнаят принципите извън играта.

ма това си е техен проблем бре. наш проблем е да допускаме, че техният проблем може да влияе на нас  :P

*

Инти

• 2068
« Отговор #409 -: Февруари 07, 2011, 04:28:22 pm »

.: Резюме :

''Бурлеска'' Али Роуз /Кристина Агилера/ е красиво момиче от дълбоката провинция, което попада в космополитния Лос Анджелис, където съдбата я отвежда в кабаретен клуб, ръководен от бившата танцьорка Тес /Шер/.

Някога клубът е кипял от живот и клиентите са се редяли на опашка, за да влязат, но сега Тес изпитва сериозни финансови затруднения. Дали новоназначената сервитьорка Али Роуз няма да въвърне славата на клуба?

Филмът е режисьорски дебют за актьора Стив Антин, а тандемът Кристина Агилера – Шер е гаранция за добре прекарани часове в киносалоните.

torrent

*

Инти

• 2068
« Отговор #410 -: Февруари 10, 2011, 01:36:51 am »

The trailer For LAST AUTUMN a Anglo American-Korean movie about to Asians, one Chinese the other Korean set in Seatttle, USA. the woman (Tang Wei) is a prisoner for killing her husband is let out to attend her mothers funeraland on the bus she meets a man from Korea ( Hyeon Bin) a money countefeiter strike a bond and eventually embark on a 3day affair realising they have something in common apart from there dark pasts.
The movie made its World Premiere at last years Toronto Film Festival and will make its European debut at next months Berlin Film Festival as well as its cinematic release in South Korea on February 17th. The movie is a remake of the 1966 movie Man Chu (Late Autumn) by Man-hui Lee with the new version directed by Tae-Yong Kim who last had international sucess in 2006 with Family Ties and with this movie been a joint venture with America theres a good chance this movie will have international success as well.

*

Инти

• 2068
« Отговор #411 -: Февруари 13, 2011, 03:56:57 am »

Tози филм в момента е номер едно в Америка и разби бокс офис класициите, направен е по действителен случай. Става въпрос за екзорсизъм, Ватикана и Дявола.

Чакам го с нетърпение да излезе на дивиди в България.

http://www.youtube.com/watch?v=gVLqOus2_4E

*

Инти

• 2068
« Отговор #412 -: Февруари 13, 2011, 04:04:01 am »

Духът на времето: Продължение

Жанр: Документален
Година: 2011
Държава: САЩ
Времетраене: 161 мин
Режисьор: Питър Джоусеф
В ролите: Джак Фреско, Роксан Медоус, Колин Кампбел

.: Резюме :.
Движението Zeitgeist (Духът на времето) води началото си от края на 2008 г., когато  излиза филмът Zeitgeist: Addendum. През следващите 2 години милиони души по цял свят разбират за неговите идеи и стават активни членове. Движението Zeitgeist има за цел да информира и образова всички хора за проблемите в обществото, за човешката същност и за начините, по които можем да преодолеем настоящите трудности. За тази цел са написани редица книги, създадени са видео материали и информационни ресурси, които представят идеологията на Движението. В много страни по цял свят хората вече са поели инициативата и организират прожекции, дискусии, лекции и срещи, чрез които се повишава осведомеността на населението. Крайната цел е осъществяването на прехода към едно ново общество, което да осигури изобилие за всички хора и устойчиво и хармонично съществуване на всички жизнени системи на Земята.

Рейтинг: 9.0/10 (2,008 гласа)

http://arenabg.com/details.php?id=7eaa427d2158a7af92a37704e6e51a569a091617

« Отговор #413 -: Февруари 13, 2011, 05:17:32 am »

.: Резюме :[/b]

''Бурлеска'' Али Роуз /Кристина Агилера/ е красиво момиче от дълбоката провинция, което попада в космополитния Лос Анджелис, където съдбата я отвежда в кабаретен клуб, ръководен от бившата танцьорка Тес /Шер/.

Някога клубът е кипял от живот и клиентите са се редяли на опашка, за да влязат, но сега Тес изпитва сериозни финансови затруднения. Дали новоназначената сервитьорка Али Роуз няма да въвърне славата на клуба?

Филмът е режисьорски дебют за актьора Стив Антин, а тандемът Кристина Агилера – Шер е гаранция за добре прекарани часове в киносалоните.

torrent

Филмът е великолепен, непременно го гледайте.

*

Инти

• 2068
« Отговор #414 -: Февруари 13, 2011, 11:06:48 pm »
Леле, докато се наканя да го сваля, те го махнали поради нарушени авторски прави.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #415 -: Февруари 13, 2011, 11:15:22 pm »
Леле, докато се наканя да го сваля, те го махнали поради нарушени авторски прави.

И аз искам.... :-[ ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Инти

• 2068
« Отговор #416 -: Февруари 13, 2011, 11:34:53 pm »
Съжалявам, ама хич не проверих в замундата,като си помислих, че и там са забранили торента с филма, а то се оказа, че го има:

http://zamunda.net/browse.php?search=burlesque&cat=0&incldead=1
« Последна редакция: Февруари 14, 2011, 01:24:43 am от Инти »

« Отговор #417 -: Февруари 14, 2011, 02:57:54 am »
Hereafter Trailer (HD)  

"Hereafter" tells the story of three people who are haunted by mortality in different ways. Matt Damon stars as George, a blue--collar American who has a special connection to the afterlife. On the other side of the world, Marie (Cécile de France), a French journalist, has a near--death experience that shakes her reality. And when Marcus (Frankie/George McLaren), a London schoolboy, loses the person closest to him, he desperately needs answers. Each on a path in search of the truth, their lives will intersect, forever changed by what they believe might—or must—exist in the hereafter.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Инти

• 2068
« Отговор #418 -: Февруари 16, 2011, 08:47:16 pm »
Синухе, в началото това беше единствената тема за филми, и впоследствие всеки слагаше филмите, които му харесват, в този контекст в нея присъстват достатъчно филми, които не са на езотерична тематика, и тъй като Аурора е водеща в нейната тема, освен това има още една тема за филми, реших да си пиша в тази тема, защото е първата и в нея има доста качествени филми пуснати, и искам да се постват филми, които наистина предлагат нещо стойностно.

Филма "Брулеска" не може да те грабне като сценарий ,единствено от гледна точка на мюзикъла и на изпълненията от страна на Кристина, всичко останало беше в стил "пепеляшка", който отдавна се изтърка, но заряда на изпълнията носи един уникален отпечатък, успява да се приплъзне в душата на човек, ако той умее да улавя творческата искра, плюс това езотеричното не се крие само в духовния аспект, защото последния се измерва с целия живот, така че езотерична нотка може да се открие във всеки стилен художествен филм, стига да имаме развит усет и нюх към него.
« Последна редакция: Февруари 16, 2011, 08:54:57 pm от Инти »

*

Инти

• 2068
« Отговор #419 -: Февруари 16, 2011, 09:11:48 pm »
В такъв случай след като си ценител на спецификата и конкретиката, изброй критериите според теб, на които трябва да отговаря един езотеричен филм за да стои  на мястото си в темата. ;)
« Последна редакция: Февруари 16, 2011, 09:20:27 pm от Инти »