Здравей Гост

Филми на езотерична тематика

• 509 Отговора
  • 154584 Прегледи
*

Nebesna

Re:Филми на езотерична тематика
« Отговор #220 -: Февруари 11, 2010, 08:13:13 pm »
## "Hachiko A Dog's Story / Хатико: Кучешка история":

Този филм не е изотеричен, но повдига много философски въпроси.

## Времетраене : 93 минути

## Жанр : Драма, Семеен

Филмът е направен по известна истинска история, която се е случила в Япония, през 20-те години. Куче, което всеки ден изпраща и посреща господаря си на гарата. Господарят му умира внезапно. Тогава кучето в течение на 9 години, всеки ден в 5 часа отива на гарата за да чака господаря си който пристигаше с последния влак. След това японци издигат паметник на мястото където кучето е чакало господаря си.

« Отговор #221 -: Февруари 12, 2010, 09:32:06 pm »
Past Life/Минал живот

.: Резюме :.
Емоционален трилър, в когото всеки епизод ни среща с Прайс, Кейт и техните колеги, работейки за разбулването на мистериите на техните предишни животи.

Сериалът е вдъхновен от "Превъплътителят", трилър, чийто главен герой, Джош Райдър, разрешава през 21-ви век престъпления със спомени т миналия си живот в древен Рим.

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Инти

• 2068
« Отговор #222 -: Февруари 17, 2010, 03:14:20 pm »
Филмът е направен по известна истинска история, която се е случила в Япония, през 20-те години. Куче, което всеки ден изпраща и посреща господаря си на гарата. Господарят му умира внезапно. Тогава кучето в течение на 9 години, всеки ден в 5 часа отива на гарата за да чака господаря си който пристигаше с последния влак. След това японци издигат паметник на мястото където кучето е чакало господаря си.

Ние имахме едно куче, казваше се Буби, то умря когато дядо ми почина. Никога няма да го забравя как винаги ни посрещаше на спирката, а дори и да ни нямаше там, то всеки ден отиваше сутрин и вечер да посреща автобуса. Ако ни няма, то се прибираше обратно вкъщи. Всички в село знаеха за него.   :'( :'( :'( :'(

*

Uran

• 6041
« Отговор #223 -: Февруари 18, 2010, 01:58:20 pm »
 Момичета и момчета, взех че гледах "Аватар" и ..ГОЛЯМО разочарование. Много предвидим сюжет и плосък откъм послания. Не е моята чаша чай. :( Визуално зрелищен, но киното като изкуство трябва да има по-високи цели. Виж "Ловецът на хвърчила" ме грабна, макар че субтитрите във втората част бяха прецакани.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #224 -: Февруари 18, 2010, 03:14:49 pm »
Мда, първо се бях засилила да го гледам ... ммм после почнах да усещам, че май само визуално зрелище като слушам отзиви, гледам тук-там снимки и засега се въздържах.  :rolleyes:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #225 -: Февруари 18, 2010, 03:32:41 pm »
   Аз гледах Аватар на компа и честно казано ми хареса. Най-вече като идея. Винаги съм обичала приказките. Навява на мисълта, че нашият живот е ада, където си изплащаме греховете. А могат да съществуват светове и цивилизации, където всичко да е в хармония, да общуваш с Бога посредством природата. Да се чувстваш едно цяло с него. Прост и обикновен живот, където парите не владеят ситуациите. Тази сутрин си вървя и си разсъждавам, гледайки на нещата отгоре. Представете си, че сте създание извън нашия свят и го наблюдавате с огромни очи - как ще ви се стори нашия живот. Всяка сутрин излизаме от някакви малки клетчици /жилищата ни/ вървим по едни и същи пътища, вършим едно и също, тук там някаква мелодрама. Изживяваме целия си живот гонейки някакви химери, а всъщност сме един голям мравуняк - щъкаме насам, натам - подвластни на закони, които не проумяваме в по-голямата си част и накрая си умираме, без да вземем копче от този свят....Та е хубаво от време на време да има такива приказки, които да ни събудят. А и си мисля, че Джеймс Камерън е някакъв посланик от бъдещето ли, от миналото ли - но по някакъв начин ни пренася в други светове....Мдаааа....

*

sunrain

• 6710
« Отговор #226 -: Февруари 18, 2010, 03:53:55 pm »
Е да де ама аз това го знам и ме тормози всеки ден. Филм не ми трябва да гледам по темата.  :blink: Трябват ми варианти за решаване на въпроса.  ;)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Uran

• 6041
« Отговор #227 -: Февруари 18, 2010, 05:36:03 pm »
 "Танцуващият с вълци" има подобен сюжет, но е ситуиран на милата ни планета. Тук също има хора живеещи в хармония с природата и себе си, не е необходима друга планета и цивилизацията и, за да видим и този начин на живот. Иначе филмът "Аватар" е хубава приказка без останалите притенции.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #228 -: Февруари 18, 2010, 05:43:41 pm »
"Танцуващият с вълци" има подобен сюжет, но е ситуиран на милата ни планета. Тук също има хора живеещи в хармония с природата и себе си, не е необходима друга планета и цивилизацията и, за да видим и този начин на живот. Иначе филмът "Аватар" е хубава приказка без останалите притенции.

това е филми и зрелища.....
това му е нужно на народа , а 2012 е тук и сега. тогава ще бъде спасението на качествения материал :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #229 -: Февруари 23, 2010, 03:22:11 pm »
Кой тоз филм
ТНЕ SECRET
Препоръчаха ми го, а не мога да го намеря. Някой знае ли нЯщо?

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #230 -: Февруари 23, 2010, 03:39:06 pm »
Май е това, на търсачката не излезе, мерси. :blink:

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #232 -: Март 05, 2010, 04:13:48 pm »
Какво е New Moon без Twilight?

Twilight

Филмът е екранизация на едноименния роман на Стефани Майер, много нашумял напоследък в целия свят. Гледах и двата филма на кино, Здрач определено е по-интересен от Новолуние. Има много силни моменти във филмите, от друга страна в центъра на събитието една любовна история, доста блудкава на моменти, но въпреки всичко има какво да се види.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

« Отговор #234 -: Март 06, 2010, 10:31:19 pm »
Текстът на снимката гласи: "ЗДРАЧ - ето така трябваше да свърши"  :85:

« Отговор #235 -: Април 02, 2010, 07:49:19 pm »
The Lovely Bones / Очи от рая (2009)

Заслужена номинация на Стенли Тучи за поддържаща мъжка роля в този филм!

« Отговор #236 -: Април 03, 2010, 05:36:43 pm »
Ако ви се гледа нещо от митологията,филма ми е набор,помня го,но може пак да го гледам  ;D
Сега чакаме да качат и новата версия на Сблъсъкът на титаните.

*

Марая

• 28287
« Отговор #237 -: Април 03, 2010, 05:41:24 pm »
Нухе , ние с тебе кой гледахме , че го разказах ,току-що ,а не му помня заглавието! :-[ :-[ :(

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #238 -: Април 03, 2010, 06:34:36 pm »
 :kissd: :kissd:мерси много Нухе! много ти благодаря! точно той беше:"жената на пътешественика".

« Отговор #239 -: Април 10, 2010, 02:00:09 pm »
Аууу,Аурора-гледах сега ТРЕЙЛЪРА и ми текнаха лигите :o   
Гледам и аватарчето и то вътре,няма умирачка т'ва  ;D

[Аааа,не!К'во да се прави ще се ходи до СФ  ;D

А това момче от постера, вероятно е главен герой, е същото от Аватар  ;) Малииии, голема звезда шЪ стане, беее. :blink: