Аз гледах Аватар на компа и честно казано ми хареса. Най-вече като идея. Винаги съм обичала приказките. Навява на мисълта, че нашият живот е ада, където си изплащаме греховете. А могат да съществуват светове и цивилизации, където всичко да е в хармония, да общуваш с Бога посредством природата. Да се чувстваш едно цяло с него. Прост и обикновен живот, където парите не владеят ситуациите. Тази сутрин си вървя и си разсъждавам, гледайки на нещата отгоре. Представете си, че сте създание извън нашия свят и го наблюдавате с огромни очи - как ще ви се стори нашия живот. Всяка сутрин излизаме от някакви малки клетчици /жилищата ни/ вървим по едни и същи пътища, вършим едно и също, тук там някаква мелодрама. Изживяваме целия си живот гонейки някакви химери, а всъщност сме един голям мравуняк - щъкаме насам, натам - подвластни на закони, които не проумяваме в по-голямата си част и накрая си умираме, без да вземем копче от този свят....Та е хубаво от време на време да има такива приказки, които да ни събудят. А и си мисля, че Джеймс Камерън е някакъв посланик от бъдещето ли, от миналото ли - но по някакъв начин ни пренася в други светове....Мдаааа....