Здравей Гост

За любовта и брака

• 223 Отговора
  • 47607 Прегледи
Re: За любовта и брака
« Отговор #80 -: Март 26, 2009, 08:41:08 pm »
При теб Слънце и Венера са във взаимна рецепция по управление . Слънце във Везни управлявани от Венера и Венера в Лъв управляван от Слънце/

При мъжа Луната е във Везни .

*

elfidka

• 3129
« Отговор #81 -: Март 26, 2009, 08:56:56 pm »
Хммммм да да......
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

karan

• 16
« Отговор #82 -: Март 26, 2009, 09:44:08 pm »
Във връзка с любовта,може ли да попитам при ретро Венера ,може ли да започне любовна връзка?Направих  хороскоп за първа среща и всички планети са в 5 дом.А при наслагване с композит и комбин в съвпад със северен възел. Дано да съм обяснила правилно .

« Отговор #83 -: Март 26, 2009, 09:47:02 pm »
Във връзка с любовта,може ли да попитам при ретро Венера ,може ли да започне любовна връзка?Направих  хороскоп за първа среща и всички планети са в 5 дом.А при наслагване с композит и комбин в съвпад със северен възел. Дано да съм обяснила правилно .
Стига да имаш желание  ;D ,друг е въпроса колко ще е трайна . Какво точно те интересува от тези комбини и композити . Какво искаш да научиш от тях .С каква цел са построени ?

*

karan

• 16
« Отговор #84 -: Март 26, 2009, 10:54:12 pm »
Защото при синастрия нейният северен възел е в съвпад с неговата Луна,неговата Венера в съвпад с Мерка и,който е господар на Ац и 5 дом.
    Съвпада за първата среща е в нейния 11 дом.Това е хороскопа на дъщеря ми и затова ми е интересно.И за двамата това е просто среща на приятели след разочарование от предходна връзка.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #85 -: Март 26, 2009, 10:56:33 pm »
Моля те, да ми обясниш тая система с избирането по пети дом на брачен партньор ,защото аз определено не съм запознат . До сега имах информация ,че по пети се гледат любовните връзки.

Компанията на хора, чиито планети образуват хармонични аспекти с планетите от собствения хороскоп е твърде важна за пробуждането на духовния огън в него. И най-вече ако хармоничния аспект с планетата на другия човек се образува от тази планета, която в неговия собствен хороскоп е поразена. Този магнетизъм действа особено мощно когато между планетите на двата хороскопа се образува секстил. Най-често в случаите на добър аспект контактът между такива хора и експресията на този магнетизъм се проявяват чрез приятелството и любовта. Ако браковете се сключваха съгласно този принцип, партньорите биха развили мощен духовен магнетизъм и бързо ще прогресират по пътя. Скоро те започват да работят в сътрудничество с невидимите планове и привличат някоя много напреднала душа. В такива случаи бракът е свещенодействие. Бракът и раждането на деца не пречи на пътя на духовното развитие в раджа-йога.

Великите риши знаят, че планетите също имат “брак” с планети от други слънчеви системи, и че Слънцето, както и слънчевите системи като цяло, имат “брак” на космическите нива. И най-малкият сред хората на Земята е потенциална слънчева система. Човекът е обещанието на Бог за освобождението на слънчевата система. “Браковете” на слънчево ниво се управляват от Нептун, а Вишвавасу, гандхарва подобен на Вена, управлява “браковете на слънчевите системи” на космическия план. “Браковете на небесата” и “браковете между небесата” служат като архетипове за браковете на Земята.
Всичко това е резултат от секстилния аспект на космическия план, а не на опозицията. Дори на тази Земя браковете от висш тип се сключват под действието на секстилния аспект /3 дом/. Добрият секстил между Венера и Нептун дава висши бракове. Браковете на по-ниско ниво, както знаем, се провеждат под влиянието на тригона, тъй като той представлява делата по пети дом. От друга страна, браковете на низше ниво се извършват под влиянието на опозицията. Поради тази причина в хороскопите на повечето хора бракът и свързаните с него дела се управляват от седми дом.

Везни е седмият знак от зодиака и съответства на седми дом от хороскопа. Той се свързва с брачния партньор, и при средния човек това е полово полярната противоположност. Жената в мъжа и мъжът в жената се вземат поотделно, за да се осъществи акта на възпроизводството, или отражението на горната половина на кръга в долната половина, или материята.

Това са цитати от "Духовна астрология" на Е. Кришнамачария  :) 

*

elfidka

• 3129
« Отговор #86 -: Март 26, 2009, 11:10:59 pm »
Олеле Джей-ди, това беше много сложно за русата ми главица..... :D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #87 -: Март 26, 2009, 11:22:06 pm »
споко, аз тази книга я имам в две хартиени бройки, в 1 цифрова и я чета от 1,5 год...и пак я чета и все ми е сложна...което за пореден път доказва, колко ни осакатяват на "запад" мисленето...гледай как мислят на изток...щот за западния свят минавам за сравнително умна....

обаче мъжете ще разберат...те са си рационални, забелязвала съм, че текстове по-лесно разбират от нас...това, поповод на Док. :) в смисъл, знам, че ще разбере, затова го качих... ние ще чувстваме...

*

elfidka

• 3129
« Отговор #88 -: Март 26, 2009, 11:27:02 pm »
И как можем да разберем, какъв ни е бракът ? На какво ниво е ? И по кой параграф е сключен / 3, 5 или 7 дом / ? Поясни малко моля те  ???
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

« Отговор #89 -: Март 26, 2009, 11:34:17 pm »
Явно аз съм блондин под прикритие ,защото и аз не успях да смеля тая история  ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #90 -: Март 27, 2009, 12:52:26 am »
http://astro-pimss.mylivepage.com/blog/1357_%D0%9D%D0%B8%D0%B2%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%9F%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5

Ето един линк, с много астро информация. Тук също се споменава за някакви нива на посвещение.....от които нищо не разбирам.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #91 -: Март 27, 2009, 01:10:50 am »
Хората работят на различни нива...всеки си е разтворил съзнанието на различно ниво.

Elfidka - ти вече си, си намерила партньора и видях снимка на Магдалена и картата и, не може дете с толкова силно излъчване да не е следствие на "свещен" брак. Ми тя просто си свети... има хора, на които очите им са празни...една тъмнина има около тях... те не са следствие на "свещен" съюз...от тях идва "злото" на земята. Много е дълга темата... духовните учители пишат за това, и на Дънов бях чела неща по темата, сигурно ги има из нета....

Ако на твоя партньор планети му попадат в твоя 3 дом или обратното (тук се вкл. задействане на упр на 3 дом, взаимни аспекти и всякакви възможности вкл 3 дом), значи ви събира нещо повече от търсене на его-същности (моя мъжко, женско) и животински емоции.... аз поне тако го разбирам. И ако има много секстилни аспекти...но зависи от цялата карта естествено.

Но исках да кажа,че има различни видове "съюз" не само по 7 дом... и съюзът, който въздига духовно най-много индивидите, които участват в него е по секстил и по 3 дом.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #92 -: Март 27, 2009, 01:25:39 am »
Брей пък дано да е така както казваш. Сега ще погледна 3 -тите домове.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

elfidka

• 3129
« Отговор #93 -: Март 27, 2009, 01:36:12 am »
Урааа, неговата Луна попада в моя 3 дом и прави секстил с моята Венера, която е управител на 3 .   
Е, то е ясно, че трябват един куп други неща също, но аз и на това се радвам....
Сега си лягам, че направо заспивам над РС -то....
Лека
« Последна редакция: Март 27, 2009, 01:53:21 am от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #94 -: Март 27, 2009, 11:56:03 am »
Много обичам тази тема, а и с този натоварен 5ти дом май все за това мисля. :-[
Управителят ми на седми дом, Плутон се намира в шести.Никога не съм имала гадже Скорпион.Имала съм колега, с когото много добре работихме.Имам и Уран в 7ми.Венерката  е в Близнаци 2 дом.Най-значимата ми връзка е с Риби с асц.Близнаци.Друга по-кратка връзка беше с Овен , асц.Рак/Луната ми е в Рак/.Това което забелязах и при двамата е,че Венерата им е в Риби и двамата имат аспект Венера в тригон с Уран.Но първият има Уран в края на 6 дом.Може би затова той си остава най-голямата ми любов, но  и беше адски трудно, подвижен тип, в началото това ми харесваше, но после различията явно бяха прекалено големи.. :'(С Овенчето сякаш бяхме като брат и сестра, и  тръпката изчезна...
Наистина нямам идея какво е подходящо за мен.Иска ми си по-голям и улегнал човек, не искам вече индивидуалисти, които да ме шокират постоянно. :-X.Имате ли някакви предположения, за господин"подходящия"? ::)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #95 -: Март 27, 2009, 12:49:33 pm »
... и съюзът, който въздига духовно най-много индивидите, които участват в него е по секстил и по 3 дом.

я обясни, моля, за тоя трети? Що точно трети?  :-\

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #96 -: Март 27, 2009, 01:52:22 pm »
... и съюзът, който въздига духовно най-много индивидите, които участват в него е по секстил и по 3 дом.

я обясни, моля, за тоя трети? Що точно трети?  :-\

na 5-6 стр. ги има нещата...

« Отговор #97 -: Март 27, 2009, 02:02:26 pm »
Jd_K ,можеш ли да дадеш някакъв пример какво се гледа ,какво трябва да търим в тия домове,че много блондини се събрахме  ;D
Качи някаква карта и обясни какво и защо се разглежда.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #98 -: Март 27, 2009, 02:07:11 pm »
Много обичам тази тема, а и с този натоварен 5ти дом май все за това мисля. :-[
Управителят ми на седми дом, Плутон се намира в шести.Никога не съм имала гадже Скорпион.Имала съм колега, с когото много добре работихме.Имам и Уран в 7ми.Венерката  е в Близнаци 2 дом.Най-значимата ми връзка е с Риби с асц.Близнаци.Друга по-кратка връзка беше с Овен , асц.Рак/Луната ми е в Рак/.Това което забелязах и при двамата е,че Венерата им е в Риби и двамата имат аспект Венера в тригон с Уран.Но първият има Уран в края на 6 дом.Може би затова той си остава най-голямата ми любов, но  и беше адски трудно, подвижен тип, в началото това ми харесваше, но после различията явно бяха прекалено големи.. :'(С Овенчето сякаш бяхме като брат и сестра, и  тръпката изчезна...
Наистина нямам идея какво е подходящо за мен.Иска ми си по-голям и улегнал човек, не искам вече индивидуалисти, които да ме шокират постоянно. :-X.Имате ли някакви предположения, за господин"подходящия"? ::)

1. Трябва да си прецениш Плутон ли действа при теб ли Марс, като упр на Скорпиони на 7 дом.
2. По принцип се счита, че планета в даден дом е по-силна като принцип от знака на купсидата на дома (в случая Урановия принцип, но някакъв начин ще е силен при теб повече от Скорпионския)
и аз по мои наблюдения забелязвам, че за общ живот всекидневен са много важни асцендентите ви да са хармонични (или общи планети, аспекти към асц). Обаче наистина е строго индивидуално. Аз също никога не съм имала приятел по 7 дом....(Телец при мен), дори не съм харесвала Телец, но имам страхотни приятели Телци и с Телци работя най-добре.

Има различни типове връзки:
По аспекти Луна-Слънце, Луна-Венера, Слънце-Венера, асц- някоя лична планета, Марс-Венера, зависи какво искаш и зависи какво ти е в натала. За мен има само 1 задължително условие - Юпитерчетата и Венерките да са хармонични (има хиляди възможности за това, не само знаци, домове), за да имате обща ценностна система и да се зареждате с енергия от еднакви изживявания. Но това си е мое лично правило, има хора, накоито им харесват други неща....

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #99 -: Март 27, 2009, 02:14:41 pm »
Jd_K ,можеш ли да дадеш някакъв пример какво се гледа ,какво трябва да търим в тия домове,че много блондини се събрахме  ;D
Качи някаква карта и обясни какво и защо се разглежда.

О, аз не съм сигурна, че го тълкувам правилно. Но идеята е, че както гледаш 7 дом - упр и тн. при средностатистически човек, ако личността пред теб, на която правиш хороскоп е духовно развита и възприема всички хора като "братя"(3 дом), разбрала, че не сме врагове (7 дом), че сме свързани и тн....и е проумяла, че за нея приятелството/съратничеството с най-близките(по 3 дом) е по-важно от емоциите, флирта (5 дом) тогава, тази личност си избира партньори по 3 дом и търсиш негов упр. и тн....

Но идеята ми беше да се види, че са възможни поне 3 типа "съюзи" - повечето хора днес си избират партньор по 5 дом, по тригон, което също е мн. хубаво... или си избират смесено, но не трябва да се подценяват и 3 и 5 дом.

Ми дай карта и ще го разиграем за 3 дома, ако е човекна 1 духовно ниво, ако е на 2 и ако е на 3 :)

Астролозите, които от години се самоанализират и следят, според мен не могат да си изберат само по 7 дом, защото са осъзнали първичността на реакциите и вече ги контролират-насочват...и са по-цялостни личности,нямат нужда от допълващата по 7 дом...
« Последна редакция: Март 27, 2009, 02:19:57 pm от Jd_K »