Здравей Гост

За любовта и брака

• 223 Отговора
  • 47621 Прегледи
Re: За любовта и брака
« Отговор #100 -: Март 27, 2009, 02:19:55 pm »
Пусни някаква хипотетична карта ,защото аз тъкмо бях решил , че става въпрос за синастрии, а ти пак ме изненада в гръб ;D

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #101 -: Март 27, 2009, 02:21:37 pm »
ми то и за синастрии важи, разбира се :), но аз винаги гледам натал 1-во, кой да си изберем...ей сега ще се поогледам в картите си:)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #102 -: Март 27, 2009, 02:26:46 pm »

1) тук се бъркат  концепциите за нещата, които се свеждат до "какво имам в 3 дом" и се опросятва опредлено не просто тълкуване з =а значението и развитието на връзките; Занимавалите се от вас с индивидулани и групови духовни практики  са нясно,че  развитието в духовен план става по единичо и всички други  форми подкрепят именно това развитие- включително  и брака;

2) директните отговори  за духовна връзка има и по 7 дом независимо от  договорната му природа и ако очаквате развитието да  бъде  с духовен привкус е добре за дабележите  дали  има връзка между стихиите на 3 дом, мерк на двата партньори, разположението на  близнаци и дева в хороскопа,   урановите ( водолейски) по дом, аспекти и тн и аз  държа лично на хирон (поради  включването му в осъщестяването или разпадането на връзките);

3) аспеките за подходящият партньор много често се затъпват  няколкократно в картата- директното налагане на венера с марс и тн ( поне при мен се случва рядко); съоставете го и с периода от гивота си какво сте търсили в дадения момент и ще видите  необходимите транзити и синастрични аспекти

изивинявам се предварително, ако звуча назидателно- не е това целта ми :)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #103 -: Март 27, 2009, 02:34:00 pm »
Aз имам други наблюдения относно "духовните практики" съм се убедила, че хората са в група, много групички има, зависи от нивото... естествено, и групата са развива единно...може да ги разделят хиляди киломентри, но имат еднакви сънища, по едно и също време се правят едни и същи неща, мислят за едни и същи неща. Никой не може да те развие на сила, против твоята воля, но има значение групата... и сложно е много,не може да се упрости до единично/групово
1. Единично се взима решението тръгваш ли по пътя... обаче от там нататък служиш на единната цел и си подвластен на йерархите  Р. Щайнер има страхотни неща извлечени от Акашовите записки по въпроса....не искам да пълна темата с други теми... има негови книги и в Спиралата и по книжарниците.

Никой сам не може да събере толкова енергия, че да влезе в пряка връзка с друго ниво... без да е в група. И духовните учители са в група...

« Последна редакция: Март 27, 2009, 03:33:39 pm от Jd_K »

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #104 -: Март 27, 2009, 02:50:02 pm »

Ето карта на моя приятелка, на която съм обещала хороскоп за РД сега :)

Аз считам, че тя е духовно развита.

При нея първо ще видя 3 дом - Луна упр, Луна на трон и по знак и по дом в радост. От тук си вадя заключението, че ще има изкл. успешен брак и щастлив живот с партньор, с който ще са преди всичко духовни "братя" и ще срещне в най-близката си среда - у-ще/ и ще го срещне сравнително млада. Следва 7 дом - Скорпион упр (Плутон в 6 дом - съпругът и няма нищо общо с работатата и), но Нептун е там, и той е Риби. Обаче и Слънце е в 12 дом, в съвпад с Сатурн (и баща и, и съпругът и са мн.по възрастни от майка и/ нея).
Венера е ретро и в Овен - заточение, но според мен заради 3 дом, тя ще има изкл. успешен брак...именно защото вече е на друго духовно ниво.

И само да допълня - съвпада Плутон / Юпитер не играе - Юпитер не може да влияе на по-висша планета от него ... да не тръгне някой това да го тълкува...

Реалност: въпреки някой трудности показани от Венерка - имало е борба в началото, тя наистина има много щастлив брак ( ожениха се след 16 год. живот заедно и до сега са си точно съратници и най-близки приятели, ожениха се късно поради причини независещи от тях и нямат засега деца...не е и по 5 дом).

Естествено анализа,както всичко останало в астрологията е комплексен, но не е само по Венера, 7 дом...или 3 дом
« Последна редакция: Март 27, 2009, 03:03:18 pm от Jd_K »

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #105 -: Март 27, 2009, 02:52:06 pm »
Много обичам тази тема, а и с този натоварен 5ти дом май все за това мисля. :-[

1. Трябва да си прецениш Плутон ли действа при теб ли Марс, като упр на Скорпиони на 7 дом.
2. По принцип се счита, че планета в даден дом е по-силна като принцип от знака на купсидата на дома (в случая Урановия принцип, но някакъв начин ще е силен при теб повече от Скорпионския)
и аз по мои наблюдения забелязвам, че за общ живот всекидневен са много важни асцендентите ви да са хармонични (или общи планети, аспекти към асц). Обаче наистина е строго индивидуално. Аз също никога не съм имала приятел по 7 дом....(Телец при мен), дори не съм харесвала Телец, но имам страхотни приятели Телци и с Телци работя най-добре.

Има различни типове връзки:
По аспекти Луна-Слънце, Луна-Венера, Слънце-Венера, асц- някоя лична планета, Марс-Венера, зависи какво искаш и зависи какво ти е в натала. За мен има само 1 задължително условие - Юпитерчетата и Венерките да са хармонични (има хиляди възможности за това, не само знаци, домове), за да имате обща ценностна система и да се зареждате с енергия от еднакви изживявания. Но това си е мое лично правило, има хора, накоито им харесват други неща....

Благодаря ти Jd_k,

В синастрията с Рибката моята Венера е неаспектирана, но пък е  в неговия 1 дом.Неговата е в моят 11 дом, и прави тригон с моята Луна .Моето Слънце в сестил с неговия Меркурий.А неговият Мерк в опозиция с моят Юпитер в съвпад с Марс и Лунни възли.
Неговата Венера има квадратура с моят Нептун, както и тригон с моето Уранче.А и на двамата Уран ни е в 7 ми дом. :(Винаги съм усещала ,че няма да ни бъде в семейство.А и моята Луна е в квадратура с неговия Плутон.Много съм го обичала, но и много съм страдала във връзката ни.Предолагам ,че е  трябвало да си науча уроците.
И аз мисля, че Венерите трябва да са хармонични както и Марсовете.
« Последна редакция: Март 27, 2009, 02:57:20 pm от LONDA »

*

crazy_666_999

« Отговор #106 -: Март 27, 2009, 02:58:25 pm »
 :'(Ужассс.Стара мома ли ще ставам ? :'(  ???

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #107 -: Март 27, 2009, 03:02:22 pm »
Londi, двоен Телец, а :):):) аз по инат хора, упорити не познавам :)
Един специален поздрав за теб "Телците са непреклонни както и във вярванията си, така и в заблудите си"
Обаче поставиш ли цел на двоен Телц само гледай ... и след 40 год. пак ще я изпълни. :)

*

elfidka

• 3129
« Отговор #108 -: Март 27, 2009, 03:05:22 pm »
Джей-ди, ако съм те разбрала правилно, за да се прецени на кое ниво е човек в развитието си се гледат 1 , 2 и 3 дом. Като критерият е да се проследи къде се намират съответните управирели така ли ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #109 -: Март 27, 2009, 03:06:10 pm »
Джей-ди, ако съм те разбрала правилно, за да се прецени на кое ниво е човек в развитието си се гледат 1 , 2 и 3 дом. Като критерият е да се проследи къде се намират съответните управирели така ли ?
ооо не...това не се вижда в хороскоп или поне на мен не ми е известно....

на обратно гледаш - ако е духовен/попрогледнал (то много нива има) човека, то хороскопа се чете по различен начин

*

elfidka

• 3129
« Отговор #110 -: Март 27, 2009, 03:07:40 pm »
Що да не се вижда, ето твоята приятелка има силен 3 дом, защото управителя на дома си е в дома нали така?
« Последна редакция: Март 27, 2009, 03:25:08 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #111 -: Март 27, 2009, 03:09:29 pm »
Иначе казано, човек по 1 дом - егоцентрик
по 2 дом - материалист
по 3 дом - духовна личност
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #112 -: Март 27, 2009, 03:10:45 pm »
Това е "случайност", има сигурно милиони хора с подобни ситуации, наистина не мога да коментирам по темата "как да открием духовност в натал"
за мен това е свободен избор....въпреки, че хората се раждат с различни качества и по мое лично мнение (само мое никъде не съм го чела) силна източна половина и планети в 1 дом дават "виждащ" по-зрял човек, затова му е даден свише дар да си решава сам живота....

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #113 -: Март 27, 2009, 03:13:27 pm »
по 2 дом - материалист

ааа не така :) аз имам 4 планети в 2 дом с този Нептун на К2, хич и не съм материалист :) напротив материята е в постоянен разпад при мен. :)

Ведическата астрология има система за откриване на духовността-"зрящостта", но аз наистина не я ползвам...преценявам си мо мое усмотрение.
И това, че един човек е мн. "религиозен" не означава, че наистина вижда. Има много виждащи, които не четатат такива книги и тн..... занимават се с други неща, но си имат качествата.
« Последна редакция: Март 27, 2009, 03:18:08 pm от Jd_K »

*

elfidka

• 3129
« Отговор #114 -: Март 27, 2009, 03:16:47 pm »
:'(Ужассс.Стара мома ли ще ставам ? :'(  ???

Глупости стара мома, какви ги говориш ? Човек остава сам само ако не желае да се адаптира към другите или някой, иначе казано въпрос на избор дали да се научи да прави компромиси или не. А колкото до ината на Телците...просто не го развивай това качество в теб или го спрегни в някаква добра кауза. В крайна сметка Телците имат и положителни качества - наблегни на тях.  
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #115 -: Март 27, 2009, 03:18:04 pm »
Jd_k,
 ;DТова е абсолютно вярно!Но е нещо, което много пречи.Определено ми се иска да съм гъвкава в разбиранията си, като въздушните знаци..Всъщност не обичам някой да ме убеждава в нещо, което не вярвам.Сигурно затова ни е излязло лошо име на нас теленцата.Ами хубаво и аз като твоята приятлка имам Луна в рак трети дом, но нещо в любовта не мога да се оправя. :P

*

elfidka

• 3129
« Отговор #116 -: Март 27, 2009, 03:18:38 pm »
по 2 дом - материалист

ааа не така :) аз имам 4 планети в 2 дом с този Нептун на К2, хич и не съм материалист :) напротив материята е в постоянен разпад при мен. :)

Споко и аз съм със стелиум в 2 дом - това не означава, че не може да бъде преработено .,..
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #117 -: Март 27, 2009, 03:21:24 pm »
Jd_k,
 ;DТова е абсолютно вярно!Но е нещо, което много пречи.Определено ми се иска да съм гъвкава в разбиранията си, като въздушните знаци..Всъщност не обичам някой да ме убеждава в нещо, което не вярвам.Сигурно затова ни е излязло лошо име на нас теленцата.Ами хубаво и аз като твоята приятлка имам Луна в рак трети дом, но нещо в любовта не мога да се оправя. :P

След като ги имаш тези качества, значи ще са ти нужни в този живот.
Тя е необикновенна наистина, сигурна съм, че и ти си необикновенна, но тя си е родено "чудо", наистина...затова при нея връзката е най-вече по 3 дом.... ати имаш и пълен 5  дом...просто ще имате различни животи.
И тя е платила страшно висока цена, за това което има. Хората този момент го забравят... че всичко си има цена.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #118 -: Март 27, 2009, 03:36:49 pm »
Скъпа Лонда, в любовта никой не се ,,справя,,  Нали сме тук за да се нуачим на любов.
Аз имам една теория за любовта, явно от многото четене и съм си събрала изводи от тук от там, както и от личен опит и съм стигнала до следното заключение. Когато чакаш или търсиш любовта, тя винаги ти се дава. Дава ти се в сърцето ти, заедно с обекта към който трябва да я проявиш. Без значение той/тя какво отношение има към теб. Само и единствено от това по какъв начин я проявяваш към човека срещу теб, зависи бъдещето на отношенията.

Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #119 -: Март 27, 2009, 04:01:26 pm »
Elfidka,
много точно мнение!Трябва да призная, че точно там е моята грешка, давах, но исках и да получавам, да срещам разбиране.Трябваше да се "опаря", за да разбера, че досегашните ми постъпки вече не са актуални.Предполагам,че квадратурата на Венера и Сатурн има пръст в това. ???