Ето карта на моя приятелка, на която съм обещала хороскоп за РД сега 
Аз считам, че тя е духовно развита.
При нея първо ще видя 3 дом - Луна упр, Луна на трон и по знак и по дом в радост. От тук си вадя заключението, че ще има изкл. успешен брак и щастлив живот с партньор, с който ще са преди всичко духовни "братя" и ще срещне в най-близката си среда - у-ще/ и ще го срещне сравнително млада.
Естествено анализа,както всичко останало в астрологията е комплексен, но не е само по Венера, 7 дом...или 3 дом
Изхождайки само от позицията на Луна на трон и в радост, не бих вадила заключения за успешността на брака.
Сигнификатори на брака и съпруга в женска карта са Слънцето, Марс и Сатурн.
Според мен в картата има показатели за трудности в партньорската сфера, които - при по-високо ниво на осъзнатост и духовно развитие - успешно биха могли да бъдат преодолени. Няма невъзможни неща.
Показателите за предизвикателства в сферата на междуличностните отношения са:
- Луна в квадрат с Венера
- Венера в заточение, ретроградна
- Слънце в съвпад със Сатурн; Сатурн в падение
- Нептун в 7 дом.
Според мен обаче позицията на Слънцето в съвпад със Сатурн в 12 дом, ретрограден Нептун в 7 дом в тригон към СЛВ в 12 дом и ретроградна Венера могат да дадат и изключително духовен брак, след известна "проработка" на планетните енергии. Марс, втори управител на ДС, е разположен в юпитеров знак в 8 дом, в тригон към Венера - в отношенията с партньора може да преобладава тантричното начало, да не се основават само на плътското, първичното.
Нямам данните на младата жена, за да видя навамшата, а не ми се налучква сега...