Здравей Гост

За любовта и брака

• 223 Отговора
  • 47596 Прегледи
*

veshti4ka

Re: За любовта и брака
« Отговор #140 -: Март 28, 2009, 08:56:21 am »
стига бе, и моята Луна е на трон по дом и знак - ама съм я цъфнала и вързала откъм бракове  ;D ;D ;D

Луната като е на трон ще даде една голяма грижа за дома и семейството /деца и съпруг/ ама за останалите неща си отговарят другите планети  :P

Лили, права си за духовният брак, но преди това ще си издерат очите и ако преминат това ниво, тогава може и да се получи според мен... но пък реално я се замисли колко от нас са преживявали такива дълбоки духовни връзки с партньори .... аз поне такива не познавам  :-[

« Отговор #141 -: Март 28, 2009, 10:35:56 am »
http://forum.all.bg/showthreaded.php/Cat/0/Number/951372/page//vc/1
 "Радост на планетите
Този термин за първи път се среща при Манилиус. Той обяснява че както планетите се чувстват благоприятно в определени знаци така има хармония и симпатия между определени планети и домове. Накратко дневните планети се радват в дневни домове, а нощните планети в нощни домове, единствено Меркурий, който не е нито дневна, нито нощна планета се радва в първи дом, който е на границата между нощта и деня. Венера например, се радва в пети дом и затова този дом има нейните характеристики, а не характеристиките на знака Лъв и на Слънцето, което е управител на този знак. Венера е плодовита планета и затова пети дом се свързва с децата, докато Лъва е безплоден знак – пустиня, в която властва единствено Слънцето. Марс се радва в шести дом и затова този дом има значенията на Марс и се свързва именно с тази планета, а не със знака Дева и неговия управител....
 Аспектация спрямо асцендента
За това първи говори Павел Александрийски. Ако дома не сключва мажорен аспект с асцендента той се счита за неблагоприятен...."

3/9  и 5/11 сключват харм. асп. към Асц./Дсц
и там се радват светилата и бенефиците

луна-     в 3дом
слънце - в 9д
венера - в 5д
юпитер - в 11д
а малефиците в 6/12 по- малко вредят / нещо такова съм запомнила/
марс в 6 - дай му работа, така си изразходва енергията
сатурн в 12 - е нептун тук си казва тежката дума, като опозиционна двойка в проявите на принципите на двете планети
а мерка в 1 дом

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #142 -: Март 28, 2009, 10:43:31 am »
Нямам време дапиша по - обстойно, само пак ще кажа бракът е изключително успешен и щастлив (според тях и според нас - общи приятели), аз ги познавамот 6 год., те са заедно от 17 год. Никога не са имали проблеми.

И това "не е възможно" ако разгледаме картата през призмата на класическата астрология, която е вярна за "средния човек"...който се жени по 7-5 дом.

Вещичке, не можеш винаги да изхождаш от личната си карта...при нея Луната и 3 дом се проявяват така, но за пореден път казвам хората са на различни нива на съзнанието... аз теб не те познавам лично, за нея по мои наблюдения (и по това какво и се случва в живота и) твърдя,че е родена с отворено съзнание.

Няма да споря потемата, имам да търся едни неща за Док.... И няма да споря, защото вече публикувах някой неща, които показват, че в зависимост от нивото на духовност, развитие на съзнанието, хората създават различни "съюзи". Публикувах го, за да стане ясно на аудиторията (което е в повечето случаи женска и главно се интересува от СЪРДЕЧНИТЕ драми и то от личните си - егоцентрирана е) че има поне 3 възможности. И да не се шашкат толкова....Вселената няма да спре да функционира...ако те точно не се оженят... :)
« Последна редакция: Март 28, 2009, 10:48:34 am от Jd_K »

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #143 -: Март 28, 2009, 10:45:44 am »
Мерси много на Стреличка, аз бях публикувала преди в отговор за Марая къде, коя планета е в радост.... но се радвам, че има и други хора, които са достатъчно задълбочени/вслушани, за да си направят проучване преди дадават необосновано мнение.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #144 -: Март 28, 2009, 10:59:46 am »
По важно е, пъво да си осъзнае човек какъв тип връзка би го направила щастлив и защо, и да осъзнае, че имам ного възможности за "съюз" и това е също обосновано от звездите и е "действащо".

И "аудиторията" да не търси причината за това което и се случва нейде извън тях самите. Ако бяхо толкова "извисени" нямаше да четат темата за връзките и то свързвайки я първо-сигнално с тягното его-личност, а щяха поне да се замислят за философските принципи "въплатени" в астрологията. Примерно защо Венера егзалтира в Риби...и какво означава това....за нашата Слънчева система.
« Последна редакция: Март 28, 2009, 11:04:34 am от Jd_K »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #145 -: Март 28, 2009, 11:52:40 am »
Накратко дневните планети се радват в дневни домове, а нощните планети в нощни домове, единствено Меркурий, който не е нито дневна, нито нощна планета се радва в първи дом, който е на границата между нощта и деня.

Във Ведическата астрология също има такова понятие, само че там се нарича Directional Strenght ("сила на движение"):
Слънцето и Марс, бидейки дневни, горещи планети, са най-силно поставени в 10 дом;
Меркурий и Юпитер - по време на слънчевия изгрев, в 1 дом;
Сатурн - по залез Слънце, когато се спуска здрачът - в 7 дом;
Луна и Венера като нощни планети - в 4 дом.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #146 -: Март 28, 2009, 01:55:26 pm »
Lillie, защо не направиш отделна тема за ведическата астрология
аз също се интересувам  от нея (засега слабо), но има доста различни неща особено сега като става въпрос за навамшите
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #147 -: Март 28, 2009, 02:08:53 pm »
Освен този модел за домовете в радост на планетите,на мен само това не ми е достатъчно-както каза Стреличка на Марс в 6 дом му дай да си изразходва енергията в работа,така вреди по-малко (това разбира се е условно).Това означава,че се гледа и проявлението на дадена планета в съответния дом.

И ми дойде следното за Луната и 3 дом- 3 дом се свързва времево с биологическото полово развитие и особено силно на жената.На всеки е известно,че и това е най-добрата възраст за раждане (от 14-до 21 /тук ромите явно са наясно с това  ;D/),говорим чисто биологически.Ставането на родител активира Лунният принцип най-силно от всички друг вид събития ( а домовете се съотнасят към събитията).Това съвпада и с периода когато съзнанието отделно започва да усеща собствената си душа.Друга аналогия на 3ти дом са братята и сестрите,чрез които сме в родствени взаимоотношения (пак Луна).Така първите емоционални привързаности освен към родителите,са и към тях .

Ще дам пример майка ми,която ме е родила на 17,5 години.В нейния хороскоп това събитие в този период е силно заложено- Луната управлява АСЦ,Венера и Марс в Рак, като Луната е част от стелиум на Слънце,Меркурий,Уран и Плутон в 3 дом Дева.Така Луната като УПР на АСЦ освен в 3 дом е и в съвпад със Слънцето и с неговият УПР, всичките в 3 дом,при това Меркурий е на трон по знак и дом.Всички най-важни събития в живота на майка ми ( не е само раждането),които са определили целият и живот до в момента са се случили преди дори да е навършила 20.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #148 -: Март 28, 2009, 02:18:35 pm »
Lillie, защо не направиш отделна тема за ведическата астрология

Защото вече нямам време да пиша статии за форума.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #149 -: Март 28, 2009, 05:05:47 pm »

Няма да споря потемата, имам да търся едни неща за Док....
Виж какво ,няма нужда да ровиш ,знам какво искаш да кажеш с това преместване в шести ,но по начина ,който е написано звучи идиотски .

Вероятно става въпрос за планета близо до куспида на дома в разстояние до пет градуса ,че оказва влияние на съседния дом ,като от 3-до 5 градуса се проявява (това по мои бегли спомени ) в негативна посока ,а от 3* до върха на куспида влиянието се усеща и в двата дома ,но това не означава ,че се е преместила в съседния дом.

П.п Въпросното изместване ,което споменаваш или планетите ,които са на върха на домовете се разглеждат по-внимателно за хора чийто час на раждане е неточен. При ползване на различни домификации и т.н.

« Последна редакция: Март 28, 2009, 05:20:37 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #150 -: Март 28, 2009, 05:11:01 pm »

И друго-в тази карта със Скорпион на десцендента и управител Плутон в квадрат със съуправителя на Скорпион-Марс наистина ли мислиш,че брака им ще е щастлив?А какво мислиш за Марс в 8 дом като управител на 7,в квадрат с Плутон?Аз не съм много обнадеждена.Пък за това,че Плутон е в 6 дом-съвсем не го разбирам.И аз ще се радвам,ако ни дадеш инфо да прочетем къде го пише,че като е на 3-4 градуса от следващия дом,значи е в него.Или може би аз не мога да вляза в час от дългото отсъствие.

Баща ми със Скорпион на Дсц, управител Плутон квадрат с Марс и над 30 години брак. Щастлив или не, те са заедно и до днес с майка ми правят всичко в името на семейството. Може да са имали кризи, но никога не са се разделяли и винаги отношенията им са били мога да кажа добри, въпреки проблемите, които всеки има разбира се.
Давам пример, тъй като ми направи впечатление същия аспект и според мен не винаги този извод може да се направи. Квадратът може да действа не само разрушително, а развиващо - просто поредното доказателство.
 :)   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #151 -: Март 28, 2009, 05:24:08 pm »
Тезата за последните 5 градуса от върха на дома в посока от предходния е застъпена още при Птолемей. Друг е въпросът, че можем да бъдем сигурни повече в позициите на кардиналните оси, тъй като останалите куспиди се променят в зависимост от предпочитаната домова система. Именно затова напоследък съм особено внимателна при включване на директирани куспиди (с изключение на ъглите) в прогнозите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #152 -: Март 28, 2009, 06:59:23 pm »

И друго-в тази карта със Скорпион на десцендента и управител Плутон в квадрат със съуправителя на Скорпион-Марс наистина ли мислиш,че брака им ще е щастлив?А какво мислиш за Марс в 8 дом като управител на 7,в квадрат с Плутон?Аз не съм много обнадеждена.Пък за това,че Плутон е в 6 дом-съвсем не го разбирам.И аз ще се радвам,ако ни дадеш инфо да прочетем къде го пише,че като е на 3-4 градуса от следващия дом,значи е в него.Или може би аз не мога да вляза в час от дългото отсъствие.

Баща ми със Скорпион на Дсц, управител Плутон квадрат с Марс и над 30 години брак. Щастлив или не, те са заедно и до днес с майка ми правят всичко в името на семейството. Може да са имали кризи, но никога не са се разделяли и винаги отношенията им са били мога да кажа добри, въпреки проблемите, които всеки има разбира се.
Давам пример, тъй като ми направи впечатление същия аспект и според мен не винаги този извод може да се направи. Квадратът може да действа не само разрушително, а развиващо - просто поредното доказателство.
 :)   

Само искам да добавя към казаното, че по принцип Скорпион е фиксиран знак и не обича промените, а когато се намира на куспидата на 7-ми дом, такива хора държат "като керпеден", не пускат лесно, по-скоро са склонни да трансформират брака си, но трудно биха "освободили" партньора или биха разрушили брачния си ангажимент. Някъде бях чела една статистика, че сред Скорпионите се наблюдават най-малко разводи, но тя касаеше по-скоро слънчевия знак.

*

Skarlet

« Отговор #153 -: Март 28, 2009, 07:08:46 pm »
Баща ми със Скорпион на Дсц, управител Плутон квадрат с Марс и над 30 години брак. Щастлив или не, те са заедно и до днес с майка ми  

Я,прочети хубаво пак какво съм написала и погледни картата.Марс или Плутон дали са му в 8 дом на баща ти?Всяка карта е твърде различна,а и аз никъде не съм споменала думата "развод".

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #154 -: Март 28, 2009, 08:42:33 pm »

Виж какво ,няма нужда да ровиш ,знам какво искаш да кажеш с това преместване в шести ,но по начина ,който е написано звучи идиотски .

П.п Въпросното изместване ,което споменаваш или планетите ,които са на върха на домовете се разглеждат по-внимателно за хора чийто час на раждане е неточен. При ползване на различни домификации и т.н.

[/quote]

По-добре нещо на някой да му звучи идиотско (което изобщо не значи,че звучи по принцип идиотско), но да казва "истина", от колкото да звучи "добре", но да не казва нищо истинно :)

Аз ползвам Плацидус, за мен действа, изпробвала съм го години наред и за хороскопи на хора родени на географските ширини и дължини на България до сега не ми е давал отклонения. За дадения хороскоп часът на раждане е точен.

Не говоря за никакво изместване в прав текст си казвам, че в нейния живот Плутон ясно действа в 6 дом. Ако искаш пусни отделна тема за сидерален-тропически хороскоп и за различните видове домификации или какви проекции на картата на небесата ползвате и защо?

« Отговор #155 -: Март 28, 2009, 08:52:28 pm »

По-добре нещо на някой да му звучи идиотско (което изобщо не значи,че звучи по принцип идиотско), но да казва "истина", от колкото да звучи "добре", но да не казва нищо истинно :)

Аз ползвам Плацидус, за мен действа, изпробвала съм го години наред и за хороскопи на хора родени на географските ширини и дължини на България до сега не ми е давал отклонения. За дадения хороскоп часът на раждане е точен.

Не говоря за никакво изместване в прав текст си казвам, че в нейния живот Плутон ясно действа в 6 дом. Ако искаш пусни отделна тема за сидерален-тропически хороскоп и за различните видове домификации или какви проекции на картата на небесата ползвате и защо?

[/quote] Виж ся какво ще ти кажа . Представи си ,че влезе неук човек в тоя форум и вземе да чете какво си написала и види ,че въпросния Плутон си виси в пети дом ,а ти го отчиташ ,че е в шести  и после реши ,че всички планети ,които са в последните градуси на предходен дом задължително се местят в следващ ,как ще научи астрологията.

Много ясно ,че въпросния Плутон ще има своето влияние върху шести дом ,но не означава ,че си сменя дома.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #156 -: Март 28, 2009, 08:56:54 pm »
Е, Док това са Овните, все се борят за правдата...така е, трябва да пазиш по-слабите/неуките. :)
Който търси - намира :)

*

Nebesna

« Отговор #157 -: Март 28, 2009, 09:00:13 pm »
Аз имам Меркурий (управител на Десц.) във 2-ри дом на 3* от куспидата на 3-ти. При мен действа и в двата дома.
Искам да обърна внимание на нещо друго. Когато в съседния дом попадат планети и въпросната планета образува стелиум с тях неминуемо енергиите се сливат по някакъв начин и влиянието на планетата в следващия дом ще се усеща по-силно.

« Отговор #158 -: Март 28, 2009, 09:03:03 pm »
Е, Док това са Овните, все се борят за правдата...така е, трябва да пазиш по-слабите/неуките. :)
Който търси - намира :)
Признай си ,че въпросния Плутон е в пети дом и ще мирясам ;D :P

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #159 -: Март 28, 2009, 09:08:18 pm »
Ама :) аз никога не съм казвала, че не е. Спокойно...само казвам, че действа в сферата упр от 6 дом, защото е 4 гр преди купс. на 6 дом. Иначе казвам ЯСНО - реалното му положение по Плацидус е в 5 натален дом.
Ти с това да беше започнал, а не да ме караш да ровя из записки, файлове, книги  и тн...