В моя натал Марс е сигнификатора на първия брак - високо поставен в 10-ти дом. Марс е в квадрат с Юпитер - господарят на Асцендента (според статията би трябвало да не вреди). Омъжих се, когато прогресивният МЦ беше в точен съвпад с Марса ми и в предстоящ тригон с Меркурий - господарят на Десц.
Не схващам ,за какво става дума ,какво искаш да кажеш с това . За това ,че брака се е разпаднал ли?
Просто искам да потвърдя от личен опит, че традиционните сигнификатори на 1-вия брак действат при мен едно към едно, и че Марс е водещ сигнификатор при мен. Това се потвърждава и при прогресията на МЦ към сигнификатора,
вземайки като отправна точка датата на действително събитие - сключването на брака. - прогресивен МЦ с съвпад с Марс.
Цитат на Джей-ди :
При нея първо ще видя 3 дом - Луна упр, Луна на трон и по знак и по дом в радост. От тук си вадя заключението, че ще има изкл. успешен брак и щастлив живот с партньор, с който ще са преди всичко духовни "братя" и ще срещне в най-близката си среда - у-ще/ и ще го срещне сравнително млада. Следва 7 дом - Скорпион упр (Плутон в 6 дом - съпругът и няма нищо общо с работатата и), но Нептун е там, и той е Риби.
От казаното от Джей-ди ми стана ясно, че тя залага на позицията на Луната, когато става дума за търсения партньор и средата, в която ще го срещне. Това противоречи на класическите разбирания за сигнификаторите на първия брак при жената (Слънце, марс и господаря на 7-ми дом).
А колкото до квадрата на Марс с Юпитер - не съм го разглеждала в контекста на възможен развод. Просто от статията, която си приложил ми стана ясно, че един негативен аспект на сигнификатора с бенефик (Юпитер)
не вреди.
Интересното е, че аз имам показания за повече от един брак - Близнаци (подвижен знак) на върха на 7-ми дом и меркурий в подвижен знак - Риби (Меркурий е в скрит тригон с Марс, но не е ранен). Но нямам класически показания за развод в картата си. Обаче съпругът ми има. Въпреки това аз бях тази, която прекрати брака.
Меркурий - господарят на 7-ми дом ми е във 2-ри дом на 3* от куспидата на 3-ти дом. Тук вече мога да се съглася с Джей-ди, че и при мен се усеща влиянието му и в следващия дом - с бъдещия ми съпруг ме започнаха съученички, той живееше близо до нас и работата му беше свързана с постоянно пътуване, запознахме се на път. Бях ученичка, отидох с него до София на гости при един негов аскерлия и не казах на нашите, че заминавам. Не сме правили секс, но когато се върнахме, вече бяхме гаджета. Тогава нямаше мобилни телефони и майка ми се беше изправила "на нокти". Това е за запознанството и началото на връзката. А бракът беше след 2,5 години приятелство, когато прогресивният ми МЦ направи съвпад с Марс.