Здравей Гост

За любовта и брака

• 223 Отговора
  • 47602 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Re: За любовта и брака
« Отговор #180 -: Март 29, 2009, 02:37:52 pm »
Ми с нищо съществено, обичаше да спряга глагола мотам се във всичките му форми...от време на време поработваше сезонно в някоя кръчма.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #181 -: Март 29, 2009, 02:45:21 pm »
Аз малко нахално си набутах данните, ама  Докторе, нали каза който не се притеснява да си ги даде и аз нали съм от много  ,,притеснителните,,   ;)  
Нека обсъдим тази система, защота на мен ми се вижда много сложна . Пък и би трябвало да има различия при първи , втори или трети брак...
При теб изхождайки от позицията на седми дом се получава

-първи дом за партньора -водолей
-втори- риби
-трети -овен
-четвърти -телец
-пети -близнаци
-шести -рак
-седми -лъв
-осми-дева
-девети-везни
-десети -скорпион
-единадесети -стрелец
-дванадесети-козирог

*

Nebesna

« Отговор #182 -: Март 29, 2009, 02:46:39 pm »
В моя натал Марс е сигнификатора на първия брак - високо поставен в 10-ти дом. Марс е в квадрат с Юпитер - господарят на Асцендента (според статията би трябвало да не вреди). Омъжих се, когато прогресивният МЦ беше в точен съвпад с Марса ми и в предстоящ тригон с Меркурий - господарят на Десц.
Не схващам ,за какво става дума ,какво искаш да кажеш с това . За това ,че брака се е разпаднал ли?

Просто искам да потвърдя от личен опит, че традиционните сигнификатори на 1-вия брак действат при мен едно към едно, и че Марс е водещ сигнификатор при мен. Това се потвърждава и при прогресията на МЦ към сигнификатора, вземайки като отправна точка датата на действително събитие - сключването на брака. - прогресивен МЦ с съвпад с Марс.

Цитат на Джей-ди :
Цитат
При нея първо ще видя 3 дом - Луна упр, Луна на трон и по знак и по дом в радост. От тук си вадя заключението, че ще има изкл. успешен брак и щастлив живот с партньор, с който ще са преди всичко духовни "братя" и ще срещне в най-близката си среда - у-ще/ и ще го срещне сравнително млада. Следва 7 дом - Скорпион упр (Плутон в 6 дом - съпругът и няма нищо общо с работатата и), но Нептун е там, и той е Риби.

От казаното от Джей-ди ми стана ясно, че тя залага на позицията на Луната, когато става дума за търсения партньор и средата, в която ще го срещне. Това противоречи на класическите разбирания за сигнификаторите на първия брак при жената (Слънце, марс и господаря на 7-ми дом).

А колкото до квадрата на Марс с Юпитер - не съм го разглеждала в контекста на възможен развод. Просто от статията, която си приложил ми стана ясно, че един негативен аспект на сигнификатора с бенефик (Юпитер) не вреди.

Интересното е, че аз имам показания за повече от един брак - Близнаци (подвижен знак) на върха на 7-ми дом и меркурий в подвижен знак - Риби (Меркурий е в скрит тригон с Марс, но не е ранен). Но нямам класически показания за развод в картата си. Обаче съпругът ми има. Въпреки това аз бях тази, която прекрати брака.

Меркурий - господарят на 7-ми дом ми е във 2-ри дом на 3* от куспидата на 3-ти дом. Тук вече мога да се съглася с Джей-ди, че и при мен се усеща влиянието му и в следващия дом - с бъдещия ми съпруг ме започнаха съученички, той живееше близо до нас и работата му беше свързана с постоянно пътуване, запознахме се на път. Бях ученичка, отидох с него до София на гости при един негов аскерлия и не казах на нашите, че заминавам. Не сме правили секс, но когато се върнахме, вече бяхме гаджета. Тогава нямаше мобилни телефони и майка ми се беше изправила "на нокти". Това е за запознанството и началото на връзката. А бракът беше след 2,5 години приятелство, когато прогресивният ми МЦ направи съвпад с Марс.

*

Nebesna

« Отговор #183 -: Март 29, 2009, 02:53:52 pm »
В моя натал Марс е сигнификатора на първия брак - високо поставен в 10-ти дом. Марс е в квадрат с Юпитер...

А какъв е бил по професия първият ти съпруг, ако не е тайна?
Питам, защото се чудя има ли някаква връзка с твоите констелации.

С Юпитер в последните градуси на Телец и в качеството му на господар на 2 дом в 7ми, Слънце в опозе с Плутон и Марс в Риби за някакъв финансист (банкер) ли да се оглеждам?  :-[

От своя личен опит зная, че търсеният мъж (като качества) се определя от позицията на Марс /Слънцето. А това къде ще срещнеш законния си патньор зависи от позицията на господаря на 7-ми дом. И при мен господарят на 7-ми) Меркурий управлява 2 дома - девети и трети, но е в съвпад с куспидата на 3-ти - аз го срещнах в близката среда.

Ако Юпитер управлява твоя 7-ми дом - виж в кой дом е поставен Юпитер - би трябвало там да го срещнеш.

*

porto_kalka

« Отговор #184 -: Март 29, 2009, 03:10:53 pm »
Докторе, може ли аз ?  ;D
29/09/1972   02:47  ам София
29/07/1971   16:35 рм  София  Съпругът ми
Вземете по днимание, че това е втори брак
Производните домове са изключително полезен  индикатор при разглеждането на хороскопа и винаги допринасят за един по-обстоен, детайлен и цялостен подход при определянето на интереси в различни сфери.
Погледнах картите на elfidka и втория й съпруг през тази призма.

Ето до какви резултати стигнах:
Вторият съпруг на elfidka откриваме чрез  9 дом в картата й. Виждаме, че куспидата попада в марсов знак – овен. Може да се каже, че става въпрос за енергичен, деен човек, “огнен”, лидерски  тип, инициативен и напорист. /Като погледнем картата на съпруга й със Слънце в лъв и асцендент стрелец явно девети дом в овен в нейния хороскоп добре го описва./

Кариерата и призванието на съпруга й откриваме в нейния хороскоп като разглеждаме производния 10-ти от 9-ти дом или с други думи нейния 6 дом.
Куспидата му попада в знак козирог и съответно разглеждаме управителя Сатурн. Може да се каже, че професията му ще е сериозна и отговорна, задължаваща и изискваща много труд /козирог/ , но и знания и непрекъснато обучение -сатурн е в близнаци. Сигнификатор на автомобилите пък е точно Меркурий и знакът близнаци. / В неговия хороскоп също откриваме Сатурн в близнаци в 6 дом – показващ отговорния и сериозен подход в работата му и подкрепящ горните изводи от хороскопа на elfidka./

И т.н могат да се разгледат производни 2-ри и 6-ти домове от нейния 9-ти за да се открие дали  евентуално съпругът й печели добре от професията си и дали притежава необходимите способности и подход в работата.
Ако разглеждаме хороскопа на elfidka бих предположила, че е удовлетворен финансово – телец на върха на производен 2-ри /нейния 10-ти/ и Венера в знак лъв на асцендента в тригон с Юпитер.     

*

Nebesna

« Отговор #185 -: Март 29, 2009, 03:41:48 pm »
Някои хващат позицията на Марс или Слънцето по дом и знак или позицията на господаря на 7-ми дом (за първи брак) и гадаят всичко, що се отнася до търсения партньор, вклъчително и с какво ще се занимава и каква ще бъде професията и кариерата му. Това е погрешен подход. Позицията на Марс и Слънцето показват личностните характеристики на търсения партньор (както се казва "търсенето определя предлагането"). Господарят на 7-ми дом по дом и знак определя къде евентуално ще търси родената своя бъдещ законен партньор и в коя житейска сфера е вероятно да го срещне. Допълнителна информация за партньора (професия, кариера, начин на печелене на пари и други показатели) се търси в производните домове (7-ми дом става първи, т.е. отправен), както уточни Портокалка.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #186 -: Март 29, 2009, 03:55:39 pm »
Благодаря на всички, и специално на Портокалка, вече всичко ми се изясни.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #187 -: Март 29, 2009, 07:52:07 pm »
само да допълня , че с производни домове може да се работи и по отношение на бащата,майката,децата,бабите ,дядовците,чичовците ,лелите.много са показателни и информацията ,която дават е изключително точна и полезна.доста помага и при работа със синастрия. :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #188 -: Март 29, 2009, 08:38:51 pm »
Имам карта на жена,която има следните класически сигнификатори за двата си брака : Слънце и УПР на 7 дом

1вият брак  се свързва със Слънцето в съвпад с Плутон-УПР на 5ти дом в 3ти дом- знака на мъжа е Скорпион и е от ученическа среда.

2рият брак : Сатурн е упр на ДСЦ, в съвпад с К9. Тук допълнително 9 дом описва 2рия съпруг/брак.Сатурн е в Риби.
Съпругът не е от местоживеене.Мъж Риби-мореплавател ,като е с 10 години по-възрастен (ДСЦ Козирог).

Разбира се това е класически пример  :) 

*

sunrain

• 6710
« Отговор #189 -: Март 29, 2009, 09:00:08 pm »
Баща ми със Скорпион на Дсц, управител Плутон квадрат с Марс и над 30 години брак. Щастлив или не, те са заедно и до днес с майка ми  

Я,прочети хубаво пак какво съм написала и погледни картата.Марс или Плутон дали са му в 8 дом на баща ти?Всяка карта е твърде различна,а и аз никъде не съм споменала думата "развод".

Прочетох внимателно. Аз също не казах развод. Точно, защото всяка карта е различна не може да се съди само по Дсц дали брака би бил щастлив. А и с допълнението на Небесна за фиксирания знак съм съгласна.

Иначе на баща ми е в 12 дом Марс, също в недобра принципно позиция, а Плутон е в 4. 

Дадох просто пример. Не ми е хрумнало да оспорвам твоето мнение, така че споко.  :)       
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #190 -: Март 29, 2009, 09:23:52 pm »
Аз пак се включвам за да си поиграем :), то идеята такава беше - да разиграем една карта... ако човек си избере партньор по 3 или по 5 или по 7 дом....според мен щеше да е интересенексперимент, но не стана така :(.... Досега нищо не "познахте" за жената, чиято карта публикувах. Хайде сега предложете къде и как и кога е срещнала съпруга си... и се обосновете защо. :)
Това с научна цел...затова повече държа на обосновката, а не на "познаването".
И ни в клин, ни в ръка :) да питам някой имали картата на Нешка Робева... имам едно подозрение за индиго при нея :)
« Последна редакция: Март 29, 2009, 09:29:33 pm от Jd_K »

*

Nebesna

« Отговор #191 -: Март 29, 2009, 09:50:33 pm »
Аз пак се включвам за да си поиграем :), то идеята такава беше - да разиграем една карта... ако човек си избере партньор по 3 или по 5 или по 7 дом....според мен щеше да е интересенексперимент, но не стана така :(.... Досега нищо не "познахте" за жената, чиято карта публикувах. Хайде сега предложете къде и как и кога е срещнала съпруга си... и се обосновете защо. :)
И ни в клин, ни в ръка :) да питам някой имали картата на Нешка Робева... имам едно подозрение за индиго при нея :)

Първо, романтичният партньор е по 5-ти дом, съучениците са по 3-ти, а брачният (конвенционален) партньор е по 7-ми. Възможно е романтични отношения по 5-ти дом да прерастнат в брак. А също така е възможно едни отношения да започнат като приятелство и после да прерастнат в брак. (11-ти/7-ми дом).

За да ти кажем кога го е срещнала, сума ти и време трябва да я въртим тази карта. Аз нямам време за това.....А и не е необходимо . Ти знаеш отговора.

ПП. Без точна рождена дата не може да се каже кога е срещнала партньора, нито кога са се събрали или сключили брак....гледат се транзити, прогресии. ...не си дала данните, следователно не може да се отговори на въпроса "Кога?"
« Последна редакция: Март 29, 2009, 10:03:39 pm от Nebesna »

« Отговор #192 -: Март 29, 2009, 10:04:38 pm »

Първо, романтичният партньор е по 5-ти дом, съучениците са по 3-ти, а брачният (конвенционален) партньор е по 7-ми. Възможно е романтични отношения по 5-ти дом да прерастнат в брак. А също така е възможно едни отношения да започнат като приятелство и после да прерастнат в брак. (11-ти/7-ми дом).

За да ти кажем кога го е срещнала, сума ти и време трябва да я въртим тази карта. Аз нямам време за това.....А и не е необходимо . Ти знаеш отговора.

ПП. Без точна рождена дата не може да се каже кога е срещнала партньора, нито кога са се събрали или сключили брак....гледат се транзити, прогресии. ...не си дала данните, следователно не може да се отговори на въпроса "Кога?"
Предполагам ,че става въпрос за 23 .04.1969 5ч55 м ,но нямам идея къде е родено въпросното лице ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #193 -: Март 29, 2009, 10:08:35 pm »

знаеш ли ,ти предизвика искренният ми смях с написаното по отношение на нешка.няма как точно тя да е индиго,отлично я ппознавам от едно място ,на което всички бяхме богоизбрани да бъдем там ,като всеки беше себе си!тя започна да гледа и да разбира вече много ;D ;D ;D , но това не я прави индиго , а смешна поне в очите на тези , които я познаваме.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #194 -: Март 29, 2009, 10:22:53 pm »
Мерси много на Стреличка, аз бях публикувала преди в отговор за Марая къде, коя планета е в радост.... но се радвам, че има и други хора, които са достатъчно задълбочени/вслушани, за да си направят проучване преди дадават необосновано мнение.
е точно тази публикация съм я пропуснала и много съжалявам.би ли я поснала пак с тези радости и скърби ;D ;D
но съм изумена за меркурий в първи дом-бил в радост.урааа!имам го ,, нищо , че е стрелцов ;D

« Отговор #195 -: Март 29, 2009, 10:26:22 pm »
Марая ,ако ще пишете за планети в радости и скърби направи нова тема. :P

« Отговор #196 -: Март 29, 2009, 10:29:09 pm »
Радост на планетите

Меркурий - 1 дом
Луна        - 3 дом
Венера      -5 дом
Марс        - 6 дом
Слънце      -9 дом
Юпитер     -11 дом
Сатурн      -12 дом
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Марая

• 28287
« Отговор #197 -: Март 29, 2009, 10:39:53 pm »
Марая ,ако ще пишете за планети в радости и скърби направи нова тема. :P
;D ;D ;D,това хич не го вярвам , просто му се зарадвах! :P

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #198 -: Март 30, 2009, 12:05:14 am »

знаеш ли ,ти предизвика искренният ми смях с написаното по отношение на нешка.няма как точно тя да е индиго,отлично я ппознавам от едно място ,на което всички бяхме богоизбрани да бъдем там ,като всеки беше себе си!тя започна да гледа и да разбира вече много ;D ;D ;D , но това не я прави индиго , а смешна поне в очите на тези , които я познаваме.

това си е мое мнение :) не си длъжна да го споделяш
ти имаш ли и картата :) интересно ми е, наистина искам нещо да проверя, асц поне да знаеш, дата из нета я има.

*

Марая

• 28287
« Отговор #199 -: Март 30, 2009, 12:27:21 am »

това си е мое мнение :) не си длъжна да го споделяш
ти имаш ли и картата :) интересно ми е, наистина искам нещо да проверя, асц поне да знаеш, дата из нета я има.
26 май 1946г. гр. русе часа не го знам , но мога да я питам...,само ,че не знам кога ,че тя вече стана ясновидка ;D ;D ;D , приела силата на една покойна ясновидка! :'(