Здравей Гост

Огледална магия

• 14 Отговора
  • 7304 Прегледи
Огледална магия
« -: Септември 12, 2007, 11:24:11 pm »
Привет, вам, другари. До колкото виждам прилично количество от хората тук са доста навътре с материала, но нека проверим и как сте с огледалната магия. Не че нещо, но от скоро съм се захванала с нея и работя само с образи. Но възникна голям проблем, с който се надявам, че ще можете да ми помогнете.
Откривам темата с нещо, случило се наскоро на мой приятел. Преди два дни ме уведоми, че открил счупено огледало върху някакви негови писма и некролог на майка му. Всичко това скатано под пияното в хола. Личало си, че е умишлено и направено преди поне 2 или 3 години. По някаква странна ирония на съдбата именно от горе долу толкова време живота му е тотално объркан и никак не върви добре. И този човек се обърна към мен за помощ, а аз нямам почти никаква идея какво мога да направя. Изглежда си имам работа с огледална магия използвана за някакво проклятие или там нещо от сорта, но със сигурност негативно. Най - големият ми проблем е, че той е изхвърлил всичко, включително и огледалото, а имам странното чувство, че то и останалите неща (писмат и некролога) биха ми били от полза.
Въпрос номер едно в тази тема ще бъде следният : Можете ли да ми кажете как се разваля огледална магия и за какво, юргените ги взели, са некрологът и писмата?

Благодаря ви предварително, надявам се, че ще можете да ми помогнете.
Sometimes I cry
And others I lie.
Sometimes I think of a different world.
I wish there were no sorrow,
And I dream a better tomorrow.
Sometimes I imagine I change way
And others that I go out and play,
Like a child.

[img]http://aycu06.webshots.com/image

Огледална магия
« Отговор #1 -: Септември 13, 2007, 02:02:18 pm »
Цитат
Привет, вам, другари. До колкото виждам прилично количество от хората тук са доста навътре с материала, но нека проверим и как сте с огледалната магия. Не че нещо, но от скоро съм се захванала с нея и работя само с образи. Но възникна голям проблем, с който се надявам, че ще можете да ми помогнете.
Откривам темата с нещо, случило се наскоро на мой приятел. Преди два дни ме уведоми, че открил счупено огледало върху някакви негови писма и некролог на майка му. Всичко това скатано под пияното в хола. Личало си, че е умишлено и направено преди поне 2 или 3 години. По някаква странна ирония на съдбата именно от горе долу толкова време живота му е тотално объркан и никак не върви добре. И този човек се обърна към мен за помощ, а аз нямам почти никаква идея какво мога да направя. Изглежда си имам работа с огледална магия използвана за някакво проклятие или там нещо от сорта, но със сигурност негативно. Най - големият ми проблем е, че той е изхвърлил всичко, включително и огледалото, а имам странното чувство, че то и останалите неща (писмат и некролога) биха ми били от полза.
Въпрос номер едно в тази тема ще бъде следният : Можете ли да ми кажете как се разваля огледална магия и за какво, юргените ги взели, са некрологът и писмата?

Благодаря ви предварително, надявам се, че ще можете да ми помогнете.
По принцип огледалата са за отблъскване на енергия и ако ме питаш мен е по-вероятно някой да се е опитал да разпръсне негативно влияние.

За приятеля ти е хубаво да отиде в черква да му прочетат киприянови молитви ,но това е малко скъпа процедура ,а и се четат от няколко свещенници  или да си купи синя свещ и да я пали периодично в дома си.  

Огледална магия
« Отговор #2 -: Септември 13, 2007, 02:16:12 pm »
ето и няколко вярвания свързани с огледало

-ако счупим огледало ние сме наранили нашия отразен двойник и след това той наранява нас. ( за да не ни нарани -ако парчетата са малко ,то ги боядисайте с черна боя за да няма отражение или ако са много ги изхвърлете в течаща вода.

-ако се нараните на счупено огледало ,то наранявате вашата енергетика , много често това е началния период на здравословни проблеми.

действате отново по същия начин -боя и течаща вода ;)

(има и още поверия ,но хора с нечисти мисли могат да се възползват от тях )

Огледална магия
« Отговор #3 -: Септември 13, 2007, 04:04:04 pm »
Хъх... Това което каза за огледалата ( цитирам за всеки случай : " По принцип огледалата са за отблъскване на енергия и ако ме питаш мен е по-вероятно някой да се е опитал да разпръсне негативно влияние."), НО сам каза, че това е по принцип. Огледалата могат да се използват за страшно много неща, до колкото съм запозната. Чрез тях можеш да видиш много неща (работа с образи), освен това са като врата за души и енергии. Демек, ако реша да накофтя някого и знам, че да речем в спалнята му има огледало, то аз мога чрез огледало да пратя негативното при него. Те имат страшно много "функции", ако мога да се изразя така, и огледалната магия може да се комбинира с какви ли не други, като например Лунна магия (която понякога прибягва до огледала). Отблъскването на енергия е едно от малкото неща, които може огледалото.
Колкото до този мой приятел - в дома му стъпват  само приятели, а преди години за последно там са стъпили и негови роднини (които го мразят). 99,9% от неговите приятели се присмиват на думата магия и съветват човека, който я е споменал да отиде да се прегледа. Аз и още 2ма човека, които разбират от магия, енергии и т.н. ... но нямат никакъв опит с огледала. За това смятам, че не е нищо добро. Хъх... Няма значение, явно ще трябва да продължа да се ровя, за да открия нещо, което да ми помогне.
Благодаря все пак.

П.П. Това не означава, че темата се закрива ;) Ако някой разбира от огледална магия може да сподели опита и знанията си тук, ще ми е интересно да прочета това онова, а пък из нета не откривам нищо съществено  :rolleyes:
Sometimes I cry
And others I lie.
Like a child.

Огледална магия
« Отговор #4 -: Септември 13, 2007, 04:48:00 pm »
ето и полезни съвети
-ако ни се наложи да се върнем обратно вкъщи за нещо ,което сме забравили ,то е хубаво да се погледнем в огледало за да не ни се развали късмета
-ако си мислите ,че някой се опитва да ви навреди го заведете до някоя огледална повърхност и се огледайте заедно с него -това помага да се отблъсне негативното влияние от вас
-поставете си в гостната огледало и всяка сутрин прекарвайте ръка пред него на не повече от 0,5 см като му казвайте -Огледало ,отрази всяко зло ,което влиза в дома ни и защитавай цялото ни семейство.
- пазете огледалата си винаги безупречно чисти
-височината на която са поставени трябва да дава възможност да отразява най - високия и най-ниския човек в семейството ( най-добре е да са с големината на човешки ръст)
-не ползвайте огледала в баните (макар това да е практика)
-ако имате огледало в спалните то го покривайте преди сън и особено ако е от страната на възглавницата ви.
-използвайте огледала в рамки и по възможност да са с овална форма

Огледална магия
« Отговор #5 -: Септември 13, 2007, 09:13:36 pm »
Цитат
ето и полезни съвети
-ако ни се наложи да се върнем обратно вкъщи за нещо ,което сме забравили ,то е хубаво да се погледнем в огледало за да не ни се развали късмета
-ако си мислите ,че някой се опитва да ви навреди го заведете до някоя огледална повърхност и се огледайте заедно с него -това помага да се отблъсне негативното влияние от вас
-поставете си в гостната огледало и всяка сутрин прекарвайте ръка пред него на не повече от 0,5 см като му казвайте -Огледало ,отрази всяко зло ,което влиза в дома ни и защитавай цялото ни семейство.
- пазете огледалата си винаги безупречно чисти
-височината на която са поставени трябва да дава възможност да отразява най - високия и най-ниския човек в семейството ( най-добре е да са с големината на човешки ръст)
-не ползвайте огледала в баните (макар това да е практика)
-ако имате огледало в спалните то го покривайте преди сън и особено ако е от страната на възглавницата ви.
-използвайте огледала в рамки и по възможност да са с овална форма

Такааа....
1. - Това някакво суеверие ли е? Защото определено няма общо с магични действия. По скоро това действа на хора, вярващи че ще е така ( силата на внушението и самовнушението => Мисълта, като много силна енергия, се заема да изпълни това, което си внушаваме. Прост пример е самовнушението, че цигарите успокояват нервите. Таа история с огледалото е същата, извинявам се, бозЪ)
2. - Нож с две остриета. Ако човека разбира ( пък дори е възможно и ако не разбира) може отново чрез огледало да ти въздейства. Но ако и ти си разбирач, може6 лесно да отблъсне6. Както казах - нож с две остриета
3. - Тук съм по - съгласна с този дребен ежедневен ритуал, ако мога да го нарека така. Защото огледалото може да се ползва и за такива неща и е много ефикасно за защита.
4. - Това да не го е казал някой маняк на тема чистота... Наистина е добре да се грижиш за вещите си, особено за магическите принадлежности, ама не мога да разбера далаверата, ЗАЩО трябва да пазим ВИНАГИ огледалата си БЕЗУПРЕЧНО чисти... (Това ми напомня на реклама на някой перилен продукт...)
5. - Това съвсем не го разбирам...
6. - А това пък изобщо! Та нали някои от нас се събуждат именно от това, че се стряскат при външния си вид отразен в огледалото в БАНЯТА... Съмнявам се някой да ме нападне докато правя отчаяни опити да фокусирам четката и пастата за зъби... Пазете се, банният (от банята) дух идва за вас! Муахахаха!
7. - Ето тук вдигам палец на горе и кимвам в съгласие. Определено е добре да се прави това, но смятам, че не е нужно да уточнявам защо ;)
8. - Аз пък казвам твърдо "НИЕ!" на рамките. Рамката е ограничение, ограничава възможностите, ограничава силата. Не смятам, че огледалата с рамки са нещо подходящо, особено ако се употребяват с магическа цел, а не за да се нагримираш едно хубаво, за да си сссссекссси. А защо, Юргените го взели, му е овална форма? Не, че не ми харесва, напротив, дори предпочитам овалната форма на огледалата (мразя ръбовете, действат ми.... стресиращо, особено пък принадлежащи на огледала)?

ЩЕ помоля ЗЪБОЛЕКАР да отговори на въпросите по - горе. Демек да обясни точките, с които не съм се съгласила, защото наистина не захапвам какво общо има това с магията, мистиката и квото и да е там от тоя кръг? Свързвам го само с манияци на тема чистота и добре изглеждащи вещи от ежедневието...
А, да... и ще ме извинявате, АКО случайно някъде съм прозвучала подигравателно, никак не е умишлено или от злонамереност. Принципно съм шемет и винаги говоря по този начин, винаги подмятам бъзици (за жалост се случва и не когато трябва, ма не мога да се спра) и вечно се подигравам с нещо, но не и с някого. Защото за да се подиграя с човек, трябва да имам някакви по - сериозни основания от "олеле, та тя е изрусена и слуша чалга" (защото за мое изумление срещнах една такава мадама, която надминава по акъл много мои други познати взети заедно и умножени по три ^^)
Благодаря за вниманието, ако някой си е направил труда да изчете всички тия глупости (макар и в коментара си по поста ... не, в целия пост, да съм.. сериозна ^^), което ще бъде учтиво от ваша страна, защото изчетох почти всичко написано в тази секция ^^
Sometimes I cry
And others I lie.
Like a child.

Огледална магия
« Отговор #6 -: Септември 13, 2007, 11:30:22 pm »
:D  :D  :D Това си е чиста проба задълбаване
"ЩЕ помоля ЗЪБОЛЕКАР да отговори на въпросите по - горе. Демек да обясни точките, с които не съм се съгласила, защото наистина не захапвам какво общо има това с магията, мистиката и квото и да е там от тоя кръг? Свързвам го само с манияци на тема чистота и добре изглеждащи вещи от ежедневието..."

Огледалото не само отразява енергия то и поглъща част от нея ,то има един вид памет.
Когато е зацапано то изкривява нашата енергия и при следващото ни поглеждане в него обмена между паметта на това огледало и нашата душа са изкривени.
Самото пречистване е като се избърсва със суха кърпа и се поставя по пет минути на слънчева светлина .
Съществува и ритуално пречистване ,което се прави като огледалото се поставя на течаща вода от 15 до 60 минути ,след това го подсушете идеално и го поставете на слънчева светлина ,а после произнесете тези слова - Татко мой,Слънце ,моля те , да пречистиш моето огледало и да го изпълниш докрай със своята мощ и сила.
След това се оставя на слънце поне още пет минути.

Извинявам се ,но нета ми се скапа и цялата тема с отговори се затри ( ще ги пиша утре отново )  

*

Lillie

• 30532
Огледална магия
« Отговор #7 -: Септември 14, 2007, 08:57:23 am »
Цитат
Та нали някои от нас се събуждат именно от това, че се стряскат при външния си вид отразен в огледалото в БАНЯТА... Съмнявам се някой да ме нападне докато правя отчаяни опити да фокусирам четката и пастата за зъби... Пазете се, банният (от банята) дух идва за вас! Муахахаха!
Така, такааа...
Тук започва да става много забавно  :D  :rolleyes:  :D  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Огледална магия
« Отговор #8 -: Септември 14, 2007, 01:50:37 pm »
Хах, не че нещо, ама обикновено дъхът на човека рано сутрин не е особено приятен, напротив, ужасен е! Съмнява ме която и да е могъща зла сила да посмее да припари до току що събудилия се човечец преди той да си е измил зъбите ^^

ХЪ, е, ЗЪБОЛЕКАР, сега хванах идеята за чистото огледало.. ама ще ми е малко трудно да изпълня което и да е от отбелязаните пречиствания при положение, че огледалата в банята и коридора са... хмм, здраво прикрепени за стените ^^

Дам, тази тема определено ще се развие добре, стига повече от един двама да имат интерес към нея (не че и сега не ми е интересно и забавно, напротив, великолепно е ^^)

Едит : А, стискайте ми палци, неска се заемам с пречистването на тоа приятел и... бхрр! Огледала... Пратчет е изключително прав за тях (жокер за тези, които не знаят за какво става въпрос : "Вещици в Чужбина", Лилит - сестра на Есмерелда Вихронрав - занимаваща се с огледална магия)
« Последна редакция: Септември 14, 2007, 01:52:49 pm от Lady MoonFlower »
Sometimes I cry
And others I lie.
Like a child.

Огледална магия
« Отговор #9 -: Септември 14, 2007, 08:28:32 pm »
Цитат
Хах, не че нещо, ама обикновено дъхът на човека рано сутрин не е особено приятен, напротив, ужасен е!
Дъвченето на свежи ментови листенца помага срещу тоя проблем ;)  :D  :P  

Огледална магия
« Отговор #10 -: Септември 14, 2007, 09:04:33 pm »
За размера на огледалото -ако то не ни отразява в пълен ръст убива нашата енергетика.
Огледалата в банята ,водят до липса на пари,здраве и хубост -всяко едно огледало се покрива с пара , това отново води до изкривяване на нашата енергия и образ ,който се отразява там .Паметта на огледалата не е за подценяване ;) а от водата която се отича по канализацията всяка мисъл дори и положителна изчезва и води до отрицателни резултати.

Формата на огледалото намалява неговата способност за запаметяване когато е овална защото това нарушава кристалните му своиства ,а когато е ограничено в рамка редпазва от негативни влияния от злонамерени хора.

По точка първа свързана със суеверието обяснението ми е ,че в повечето случаи огледалата са поставени в антрето и когато огледалото ни отразява ,че излизаме и се връщаме бързо си връзваме възможностите за развитие (вярно е ,че го знам като суеверие ,но бабите са ми казвали ,че на човек му се затваря пътя ако не се види в огледалото ,че излиза отново от дома си
 :D )

Огледална магия
« Отговор #11 -: Септември 14, 2007, 09:13:55 pm »
Сори начи, но повечето ми звучат като суеверия, които междувпрочем са много, щом се отнася за огледала ;) Но все пак... Има и верни неща или поне такива, които мога да зачета като верни :) Както и да е, бих искала да изпробвам лично по възможност всяко едно от изброените неща, защото съм на тази практика. Вярвам на много неща, но повечето съм проверила и изпитала. Нещо като втора природа ми е това :) Благодаря за информацията, може да се окаже полезна (няма нищо случайно, нали знаете ;) )
Sometimes I cry
And others I lie.
Like a child.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Огледална магия
« Отговор #12 -: Октомври 07, 2007, 02:01:23 pm »
Lady MoonFlower ако щеш вярвай,но още преди да стигна до поста в който вмъкваш нещо за Тери Пратчет,вече ми мина през ума-че си чела негови книги и особено тия за вещиците(които и на мен са ми любими),защото начина ти на изразяване е много близък до този на Вихронрав  :D  съчетан с хумора на Леля Ог  :lol:  И какво по юргените е това юрген ?! :blink:  :lol:  Знам,че не е юрган,но като го чета все на юргани ме избива и ми става много смешно.

Така,по отношение на огледалната магия,тия дето са я правили дори си и нямат идея какво е тя по принцип,просто са комбинирали някои "хубави" съставни части от други за ефекта wow върху жертвата.Има начини и начини за нейното физическо премахване и енергийно изчистване ,важното е човека който го извършва да е уверен в себе си и да е достатъчно чист и концентриран-като цяло магиите не са страшни за този за който не са насочени тъй като са кодирана информация/енергия.Последната може да създаде само временен проблем и то само при неподготвени.Сигурно вече си се справила с това-идеята за боята е добра като цяло,добре е и да се използва сол за събирането на материала задължително с метла(тя си има своите магически свойства,но трябва да е нова и осветена от практика за съответните цели да бърше енергийния "прах"),в случая с огледалото то е най-добре да се закопае в земята заедно със сол,водата не е удачна(като реки и т.н. освен блато) заради отражателната и способност,съмнява ме за теб да го направиш,но християнските ритуали и молитви си имат своята сила-въпреки всичко щом си веща все ще измислиш някакво изчистващо/отсичащо заклинание ако нямаш такова под ръка.Мястото където е била веществената магия в стаята задължително се изчиства-със светена вода,магически фигури или каквото върши работа,най-добре е съчетание от няколко вида които не си противоречат.Обикновено процеса с магиите като негативна енергия е следния- първо премахване,после изчистване на пространството и човека и накрая закодирване в положителна посока с цел заздравяване както на самия като съзнание/енергия както и като устойчивост към разни такива вмешателства.Пък начини и средства колкото искаш. :)  

Огледална магия
« Отговор #13 -: Октомври 07, 2007, 02:42:36 pm »
Много благодаря за полезното инфо, Sinyhe
Поизясни ми полезни неща. Но искам да попитам още нещо, което е много важно в този случай, принудил ме да пусна темата - какво значение/ефект има когато
1.огледалото е с отразяващата част нагоре
2. огледалото е с отразяващата част надолу
?
Това ми е много хикс и никъде не мога да намеря информация.

А за Юрген... Ами ще ти пратя ено ЛС с всичко известно за този индивид или по - скоро за малкото оцелели от вида :Р
И ... ха! Вещиците рлз, нали? ^^ Баба Хихронрав е най - пич според мен. И спенк ю, не знаех че се изразявам так О.о Но това за мен си е едва ли не похвала, та тя ми е любимка :Р
Sometimes I cry
And others I lie.
Like a child.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Огледална магия
« Отговор #14 -: Октомври 07, 2007, 04:12:58 pm »
За огледалото с лице или обърнато,по скоро бих казал какво мисля по въпроса по принцип,не за конкретния случай където основното е било то да бъде счупено т.е. да се наруши структурата.

Когато е с лице нагоре се ипзолзва способността му да екранира кодираната в него информация в пространството,може и да служи като вход за астрални енергии т.е. своебразен тунел който изпращача може да използва за подновяване или промени във влиянието си от разстояние.Вече как се използва това му свойство-за добро,зло и точно с какви средства е въпрос на избор.

С лице надолу обикновено се използва за туширване,връщане на образ енергия стига да се знае,че точно на това място има източник на отрицателно излъчване без значение от какъв характер(от дупки в астралното пространство до геопатогенни зони),за прихващане на нещо или за затискането на някой към земята към тежестта на товари и прочие,липса на възможности за бягство(в случая когато снимката е под огледалото и тя гледа в него,образа е в капан) т.е. зависи от целите и обектите.

В тази насока на мислене сигурно ще ти дойдат още доста аналогии  ;)