Здравей Гост

хорар

• 14 Отговора
  • 3655 Прегледи
хорар
« -: Септември 19, 2007, 02:44:16 am »
Хорарът е за връзка. Има ли шансове да се подобри?
Благодря!
19.09.2007. 3h14, София  

хорар
« Отговор #1 -: Септември 19, 2007, 03:31:40 pm »
Цитат
Благодря!
19.09.2007. 3h14, София
Здравей,
Хорарът по принцип дава отговор за ситуацията в момента, става дума за развитието й в близките 2 - 3 месеца.
Така че кураж, нищо не е дифинитивно, просто СЕГА нещата стоят така ;)  
 ДЕРЗАЙ... :)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
хорар
« Отговор #2 -: Септември 19, 2007, 03:45:03 pm »
Някак си не ми се струва удачно да се използва хорар за такъв вид въпрос при такова положение на нещата...по-добре си направи едно Таро гледана,то ще ти покаже как реално стоят нещата и каква е бъдещата им тенденция  ;)  

*

Lillie

• 30532
хорар
« Отговор #3 -: Септември 19, 2007, 04:25:33 pm »
Цитат

Хорарът по принцип дава отговор за ситуацията в момента, става дума за развитието й в близките 2 - 3 месеца.
И аз съм съгласна с теб. Но забелязах, че в хорара нещата понякога могат да бъдат и относителни, особено що се отнася до срока му на "живот"  ;) но, да, хорарът очертава линията на развитие на конкретна и предварително дефинирана тема, която е обект на запитване, в динамика.
Не ми се струва много удачно и на мен в случаи като този да се търси отговор само и единствено в хорарната карта  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

хорар
« Отговор #4 -: Септември 19, 2007, 06:46:28 pm »
Цитат
Цитат

И аз съм съгласна с теб. Но забелязах, че в хорара нещата понякога могат да бъдат и относителни, особено що се отнася до срока му на "живот"  ;) но, да, хорарът очертава линията на развитие на конкретна и предварително дефинирана тема, която е обект на запитване, в динамика.
Не ми се струва много удачно и на мен в случаи като този да се търси отговор само и единствено в хорарната карта  :)
Sinyhe, какво е "положението" според теб - не разбрах напълно.
Не знам как работи хорарът - въпросът по-конкретен ли трябваше да бъде?

Хорарът очертава линията на развитие на конкретна и предварително дефинирана тема, която е обект на запитване
Но това си е налице. Има тема - връзката. Има и ситуация. Има проблем. Има и развитие. Посока. Защо да няма еднозначен отговор за конкретната ситуация в конкретния момент? Ясно е, че хорарът не може да "обхване" цялата връзка... Но нали в хорарът имаше няколко основни "линии"...

« Последна редакция: Септември 19, 2007, 06:48:23 pm от бръмбърче »

*

Lillie

• 30532
хорар
« Отговор #5 -: Септември 19, 2007, 07:55:00 pm »
Говоря принципно, а не за конкретния хорар.
Не съм го видяла още, днес нямаше как, докато бях на работа... сега ще му хвърля едно око  :rolleyes:
Часът A.M. ли е, т.е. да разбирам ли, че е нощем?

« Последна редакция: Септември 19, 2007, 07:56:14 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

хорар
« Отговор #6 -: Септември 19, 2007, 08:04:03 pm »
Цитат

Часът A.M. ли е, т.е. да разбирам ли, че е нощем?
да

*

Lillie

• 30532
хорар
« Отговор #7 -: Септември 19, 2007, 08:20:42 pm »
Та значи...
Ако приемем, че часът е 3.14 през нощта, тогава Асц в хорара е Лъв. Имаме Венера в 1-ви дом в опозиция към ретро Нептун в седми, почти точна. Струва ми се, че ситуацията понастоящем не е много ясна и бих се затруднила наистина да правя предположения относно евентуалното по-нататъшно развитие на отношенията и в каква посока ще е то. Нептун /ретро/ в 7-ми дом символизира по-скоро партньора и неговите съмнения, вторият му сигнификатор е Сатурн (и ко-сигнификатор Уран). За позицията на Сатурн във втори дом не ми е ясна какво отношение има към текущия проблем във връзката.
Сигнификаторите на питащата са Луна, Венера и Слънце. Аспектите на Луната, разпаднали се преди задаване на въпроса, говорят за вече съществуваща любовна връзка, на романтична основа, може би и доста експлозивна или поне такива са били очакванията. Но всъщност първият аспект на Луната - със Сатурн, т.е. сигнификатора на партньора - може да загатва и за това, че в началото на отношенията нещо е "куцало" или е липсвала яснота по въпроса... за същото ми намеква и Нептун в 7 дом. Или, ако трябва да го перефразираме, неяснота относно намеренията на партньора, въвеждане на заблуда или самозаблуда. Дано не съм права  :unsure: Имай предвид, че съм начинаеща в хорарната астрология  :)
Аспектите на Луната, предстоящи в апликация, ми изглеждат противоречиви. Има и благоприятни, и не толкова. Всъщност те стават факт още през днешния ден, предхождани от тригон към Венера и секстил с Нептун. Последният аспект на Луната е с Марс и Плутон, т.е. отключва опозицията. При тия аспекти наистина не бих избързвала да правя каквито и да било заключения относно развитието на връзката. Просто бих изчакала да отмине напрежението, а преди да предприемам каквито и да било стъпки бих преброила до десет... най-малко  ;)
Склонна съм да приема в този случай, че въпросът не е зададен в особено подходящ момент. Препоръката ми към теб е да не избързваш. Според мен липсва яснота или "нещо" ще подлежи на доизясняване по-нататък...
Успех! И не вземай написаното от мен на тема хорари и хорарна астрология много насериозно  :P  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
хорар
« Отговор #8 -: Септември 19, 2007, 10:59:54 pm »
Да въпросът трябваше да бъде като цяло по-конкретен без да давам сега примери,просто това дали има шансове да се подобри може да означава много неща,включително и проекция на субективно желаните от теб,което не би обективизирало самия въпрос.И дори "правилно" зададен ,хорарът в повечето случаи е добър за тълкуването на вече съществуващо положение и събитие, а не просто като някакво допитване към донякъде неизяснена ситуация.
За бъдещето на връзката като изключим съвместните ви лични действия и динамиките през които може да премине една такава е най-добре да се съсредоточиш върху транзитите/прогресиите при двамата и тези в композитната/комбин карта плюс наличие на нови възвратни карти-като Солар и тези на Венера и Меркурий ако съвпадат времево с настъпването на дадени изменения-на пръв поглед е сложно и си изисква детайлното запознаване.
За Тарото съм видял(не само) много добро характеризиране на реалните и бъдещи моменти-и като събития и като лични преживявания,за това когато става въпрос за един по-дълбок поглед върху дадена ситуация определено това е една добра възможност.Друг е въпроса ти дали и в каква степен можеш да се възползваш от нея. ;)  

*

Jeni

хорар
« Отговор #9 -: Септември 20, 2007, 11:18:10 pm »
Цитат
За Тарото съм видял(не само) много добро характеризиране на реалните и бъдещи моменти-и като събития и като лични преживявания,за това когато става въпрос за един по-дълбок поглед върху дадена ситуация определено това е една добра възможност.Друг е въпроса ти дали и в каква степен можеш да се възползваш от нея. ;)
И на мен Таро ми помага много. И не само. Когато силно желаем да получим отговор и сме с отворено съзнание, отговорите могат да дойдат буквално отвсякъде, просто трябва да ги видиме знаците :).
А друг е въпроса, че често вътрешно си знам какъв е отговора и когато той не ми се харесва, може извесно време да проdълjaвам упорито да си търся знаcи , които на мен да ми се харесват, но да не отговарят нито на вътрешното ми усещане, нито на реалността, прoсто понякога истината не ни се харесва и в стремежа за знание ми се налага да развивам вътрешна честност, а и само така може да разпознаем и правилно да разшифроваме знаците. :)

"Любовта не е сляпа. Тя вижда много, не малко. Но защото вижда повече е съгласна да вижда по-малко"

хорар
« Отговор #10 -: Септември 20, 2007, 11:52:17 pm »
Цитат
Та значи...
Благодаря!
Добро тълкуване  :)
Доколкото разбирам и за двамата е неясно (партньорът - Нептун, питащият - аспекта със Сатурн)
Какво искаш да кажеш с "въвеждане в заблуда или самозаблуда"?  

хорар
« Отговор #11 -: Септември 21, 2007, 12:01:40 am »
Цитат
Да въпросът трябваше да бъде като цяло по-конкретен без да давам сега примери,просто това дали има шансове да се подобри може да означава много неща,включително и проекция на субективно желаните от теб,което не би обективизирало самия въпрос.И дори "правилно" зададен ,хорарът в повечето случаи е добър за тълкуването на вече съществуващо положение и събитие, а не просто като някакво допитване към донякъде неизяснена ситуация.
За бъдещето на връзката като изключим съвместните ви лични действия и динамиките през които може да премине една такава е най-добре да се съсредоточиш върху транзитите/прогресиите при двамата и тези в композитната/комбин карта плюс наличие на нови възвратни карти-като Солар и тези на Венера и Меркурий ако съвпадат времево с настъпването на дадени изменения-на пръв поглед е сложно и си изисква детайлното запознаване.
Съществуващата ситуация я има. Нали хорарът дава отговор на нея, а не на връзката по-принцип.

И аз харесвам Таро, но ми е напълно непознато и нямам представа как действа.
А "знаци" би могло да има навсякъде. Ако умееш да ги виждаш, "да се възползваш" от тях и да следваш безпогрешно интуицията си, едва ли би търсил отговори другаде.

хорар
« Отговор #12 -: Септември 21, 2007, 12:04:52 am »
Цитат
И на мен Таро ми помага много. И не само. Когато силно желаем да получим отговор и сме с отворено съзнание, отговорите могат да дойдат буквално отвсякъде, просто трябва да ги видиме знаците :).
А друг е въпроса, че често вътрешно си знам какъв е отговора и когато той не ми се харесва, може извесно време да проdълjaвам упорито да си търся знаcи , които на мен да ми се харесват, но да не отговарят нито на вътрешното ми усещане, нито на реалността, прoсто понякога истината не ни се харесва и в стремежа за знание ми се налага да развивам вътрешна честност, а и само така може да разпознаем и правилно да разшифроваме знаците. :)

Това с отвореното съзнание е много гот  :)
И за вътрешната честност.

*

Lillie

• 30532
хорар
« Отговор #13 -: Септември 21, 2007, 09:42:06 am »
Цитат
Доколкото разбирам и за двамата е неясно (партньорът - Нептун, питащият - аспекта със Сатурн)
Какво искаш да кажеш с "въвеждане в заблуда или самозаблуда"?
Да, това имах предвид.... с тази опозиция между Венера и Нептун по линията на 1ви/7ми дом отговорът не ми изглежда много ясен, а може би самият аспект дава описание на текущото status quo в отношенията. Но като че ли повече идва от партньора... защо просто не си поговорите?
Относно "заблуди и самозаблуди" какво имах предвид... както вече споменах, в хорара не успявам да видя ясна дефинираност на проблема, поне при отсрещната страна, т.е. партньорът, за когото питаш. Вероятно е единият от партньорите или и двамата в момента просто да не са в състояние да направят реалистична преценка за съществуващия проблем /ако има такъв/. Не е изключено и някой от двамата да се намира в "нептунов" период. Предполагам, че веднага ще поискаш от мен обяснение за това какво е "нептунов период". Затова се връщам на мнението, изказано от Sinyhe, във връзка с това, че не винаги хорарът е достатъчен, когато се разглежда отношенческа проблематика. "Проблемът" - какъвто и да е той - е дефиниран на първо място в наталните карти на партньорите и тяхната времева динамика, докато хорарът дава отражение на текущата ситуация по конкретна тема в хороскопа. Това, разбира се, е от чисто астрологична гледна точка.
Приливите и отливите в отношенията са нещо съвсем естествено и са факт в абсолютно всяка връзка без изключение, ако си чувала за ефекта на махалото. Всички и всичко имат своя ритъм - законът на ритмичността е също толкова неумолим, колкото и законът на линейното време.
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
хорар
« Отговор #14 -: Септември 21, 2007, 11:49:57 am »
Цитат
Изглежда, че Яспис много точно описа текущата ситуация по така поставения от теб въпрос за връзка. И аз съм склонна да твърдя, че какъвто и да е отговорът в хорара *търси го по МЦ и владетеля му, даващи информация за крайния резултат*, той отразява развитието сега или в определен /и често дефиниран от аспектите на Луната/ времеви хоризонт, а не по принцип.
Това, че въпросът не е зададен при най-подходящия астрологичен тайминг, не означава, че връзката приключва дотук.
При така формулиран въпрос - "има ли шансове да се подобри" - можем да се запитаме дали факторите сега съдействат или възпрепятстват изясняването на ситуацията. Въпросът не е дали връзката приключва или продължава, а дали моментът е благоприятен за решението/изясняването на вече съществуващ проблем. Става реч за тайминг.
Има едно правило в хорарната астрология, според което на незададен или недефиниран конкретно въпрос не се дава отговор. Нямам предвид, че твоят попада в тази категория, а го казвам във връзка с по-горния абзац, отбелязан с наклонен шрифт.
 :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.