Здравей Гост

AСЦ Дева и транзитен Уран в Риби

• 19 Отговора
  • 4714 Прегледи
« -: Септември 22, 2007, 03:56:22 pm »
При много от вас Уран е минал вече през някоя от осите .Искам да ви питам предизвика ли някакви сьбития и вьобще как го усещате.При мен в натала Уран ми управлява 6 дом,намиа се вьв 2 и е в квадрат с Марс на 17 в Рак в 10.В тригон с МЦ и Сльнце на 16 и 18 в Близнаци.Сега като направи тригон с Марса ми се обадиха сьвсем неочаквано да ми предлогат работа на едно старо място,а сега като се обьрна ретро и направи квадрат кьм МЦ шефа ми вдигна заплатата сьщо така неочаквано/с малко но все пак.../Сега го чакам да стигне 18-19гр и да го видя какво ще прави.Да не говорим че  ме чопли от вьтре  и не ме оставя на мира.Накара ме да се подстрижа и да си сменя цвета на косата.Рьчка ме да си сменям не само работата а и професията/само кьде не може да се сети скаква друга/Недоволства и иска промени по 7 дом абе нямам думи.Та мисьлта ми е ако иска някой да сподели с мен уранския си опит. :rolleyes:  
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1 -: Септември 22, 2007, 08:38:40 pm »
Цитат
При много от вас Уран е минал вече през някоя от осите .Искам да ви питам предизвика ли някакви сьбития и вьобще как го усещате.
Та мисьлта ми е ако иска някой да сподели с мен уранския си опит.
Да споделим малко опит щом искаш  :rolleyes:
При мен още непосредствено преди навлизането на Уран в знака на ИЦ започнаха едни раздвижвания, промени, катаклизми... За символична "точка на пречупване" приемам транзита му в края на Водолей в квадрат към /почти/ неаспектирана натална планета в 7ми дом  ;) с навлизането на Уран в Риби промените стават по-осезаеми, видими. Докато ми минава напред-назад през ИЦ, си сменям жилището, местя се... с транзита на Уран в съвпад с владетеля на 5ти дом /Марс на ИЦ/ свързвам и началото на "нова страница" в интимния живот, във връзките, нагласата ми и отношението ми към тях. Наистина бе свеж полъх, от който така се нуждаех... "отключи" ми блокираната марсова енергия, започнах да "дишам" по-леко и по-уверено  :D
« Последна редакция: Септември 22, 2007, 08:39:25 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2 -: Септември 22, 2007, 09:15:21 pm »
На мен Уран ми донесе промени при преминаването на АСЦ захванах са да работа :P  и от тагав нямам спирачки,а иначе си бяф едно гуляйджийско ергенче  :D  

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #3 -: Септември 22, 2007, 11:59:24 pm »
И аз съм с АСЦ Дева и когато 3 пъти ми направи съвпад с Десцендента имах иненадващи(не чак толкова колкото,че аз нямах нагласата за тях) промени във взаимоотношенията с някои мои приятели (Уран ми е в 3ти дом по натал) и като пълно прекъсване с някои и като подновяване с други.Дори едното се случи точно 0,00 в съвпад с Десцендента.Далече от ДСЦ вече като цяло установих,че самия аз подхождам по-различно във взаимоотношенията си - някои граници и отговорности паднаха.Когато Уран ми правеше квадрат с МЦ имах внезпни обрати в работата си,но въпреки всичко някак си се задържаха нещата тогава,то това е щото Уран ми е със силен космически статус в картата и дори с привиден хаос в крайна сметка имам полза от това което става. :)  

« Отговор #4 -: Декември 08, 2007, 03:22:51 pm »
Смених си професията  хи хи,само ,че не знам от мойто дърво дали ще излезе свирка както казват хората .Все още се приспособявам.Уж подхожда на Близнашкото ми Слънце  ама...Ако е вярно това,че МС в Близнаци често дава две професии, явно сега е момента.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #5 -: Декември 08, 2007, 03:37:26 pm »
И аз съм с МЦ в Близнаци и мога да ти кажа,че професиите са минимум 2  :D
Няма какво много да му се чудиш,освен това всеки знак има толкова възможни проявления,че в повечето случаи една професия позволява изявата само на някои определени негови страни.Друга-други. ;)  

*

unona

• 26
« Отговор #6 -: Декември 10, 2007, 02:49:39 pm »
Преживял ли е някой опозиция на транзитен с натален Уран съответно в 12 и 6 дом?Как сте го почувствали?При мен предстои догодина и отсега ми е страшно притеснено.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Декември 10, 2007, 02:51:35 pm »
Малки сме още  :P  :rolleyes:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #8 -: Декември 10, 2007, 02:57:03 pm »
Освен ако не отключим кармичната си памет и не си спомним какво сме преживяли на някоя от миналите ни Уранови опозиции  ;)  :lol:  

*

unona

• 26
« Отговор #9 -: Декември 10, 2007, 04:54:26 pm »
Съвсем благородно ви завиждам :) Lillie,благодаря ти за отговора,но може ли тази опозиция да се окаже и персонална,засягайки съответните домове или е по-скоро свързана с т.нар."криза на 40-годишните"?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Декември 10, 2007, 05:08:09 pm »
Засяга ли ъглов дом? Или някой, свързан с финансите? Наталният Уран аспектира ли някоя лична планета?
Понякога имам чувството, че тук си играем на жмичка  :) или "има - нема"  :)

ПП. Уф, да де, в заглавието на темата бил "ключът"  :D
ПП2. В такъв случай - при транз. Уран на Дсц - би било добре, преди да се предприемат партньорски и бизнес начинания, да бъдем по-предвидливи, като преценим всички "евентуалности", всички "за" и "против".
« Последна редакция: Декември 10, 2007, 05:14:30 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unona

• 26
« Отговор #11 -: Декември 10, 2007, 05:25:59 pm »
Благодаря,"информиран значи предупреден".Не ми се искаше да става точно сега,но...Ще внимавам със здравето и работата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Декември 10, 2007, 05:30:02 pm »
Цитат
Благодаря,"информиран значи предупреден".Не ми се искаше да става точно сега,но...Ще внимавам със здравето и работата.
Знаех си  :D
Видя ли колко спонтанно си направи извод за нещо, което нито съм казала, нито съм имала предвид? Дори не съм ти видяла хороскопа, за да направя какъвто и да било извод. В този форум повечето от нас не процедират така.
А защо именно "здраве" и "работа"? И защо "проблеми"? Може пък и нещо хубаво да предстои :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #13 -: Декември 10, 2007, 05:40:43 pm »
Асцендентните Деви,често сме с Водолей на върха на 6 дом-сигурно от там си е извела заключенията за здравето и работата  :rolleyes:  Има логика по принцип,но нещата могат да бъдат и положителни,Lillie добре те насочи да си изследваш наталния Уран за да видиш накъде отиват повече нещата,за да не си втълпяваш излишно някои работи. ;)

По отношение на циклите,няма начин да не засягат,но те са свързани с личното израстване и развитие на дадения принцип в нас и поради това смятам,че са възможно най-лесните за преминаване тъй като водят до промени, които са назряли да се осъществят по някакъв начин-и в съзнанието и в живота.Специално опозицията дава възможност за обективна оценка тъй като света и обстоятелствата ясно отразяват вътрешните състояния и зависимости,когато един цикъл е активиран и е стигнал точно по средата.
Мога още много да говоря в тази насока,но няма смисъл-най-важното е да разбереш,че циклите представят естествено развитие и поради това винаги са полезни и свързани със самоусъвършенстването и излизането на бял свят на неща неузрели до съответния момент. :)  

*

unona

• 26
« Отговор #14 -: Декември 11, 2007, 02:48:42 pm »
Благодаря ви.Насочих се към здраве,защото там е слабото ми място;и към работа,защото смятам да започна малък семеен бизнес,но тази опозиция ме плаши. :unsure:  

Re:AСЦ Дева и транзитен Уран в Риби
« Отговор #15 -: Декември 27, 2009, 04:33:09 pm »
Темата е малко старичка но е все още актуална,тъй като Урана все още е там и все още поне при мен  е в 7 дом.Пък и през тези 2 год може на някой да са му се случили интересни неща свързани с темата и да иска да сподели ;D
 Сега аз защо се връщам към тази тема.Купих си книгата на Каръл Ръшман"Идкуството на предсказателната астрология"  и там пише, че брака или брачния партньор ще претърпят много промени,че през този периодсе появяват внезапно различни хора а също така и внезапно си отиват.Пише също ,че транзита на Уран през 7 дом или аспекта му с Венера се нарича аспекта"любов от пръв поглед",защото любовта идва бързо и неочаквано и че без подсилващи прогресии и рожден потенциал човекът, който ще влезе в живота ви няма да остане за дълго с вас.
 Какво значи подсилващи прогресии и рожден потенциал.Изобщо какви да е прогресивни асп. към натал или специално трябва да са секстили и тригони.На мен през 2010г особено около рождения ми ден се завормя доста интересна картина. Напр. Прогресивната Луна прави съвпад с нат.Уран и това става в 1ви натален и 12 прогресивен в близост до пр- Ас. Прогр ДС прави точен съвпад с Хирон. По транзити  тр. Юпитер и Уран правят съвпад ,който обрадува голям квадрат с нат ми тао квадратура,която и без друго е активирана от тр Сатурн и Плутон.Засягат се кардиналните домове.А горката ми Венера получава квадратури и опозиции от цялата тази пасмина.
 Стана много объркано но не мога да кача транзитната карта . Та от цялата тази работа разбирам,че май не трябва през този период да се започва нова връзка,така ли? И ако се появи човек който да ме привлече да му кажа "Аре бегай бърже ,че нямам подходащи транзити и прогресии  :(

*

Helo

« Отговор #16 -: Декември 27, 2009, 04:36:10 pm »

Та от цялата тази работа разбирам,че май не трябва през този период да се започва нова връзка,така ли? И ако се появи човек който да ме привлече да му кажа "Аре бегай бърже ,че нямам подходащи транзити и прогресии  :(

А така, плачи за нероден Петко!  ;D

« Отговор #17 -: Декември 27, 2009, 04:42:38 pm »
Ами ако е роден?

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #18 -: Декември 27, 2009, 09:55:18 pm »
Ами ако е роден?

Ако не се чувстваш достатъчно уверена в собствените си знания по астрология, не си прави нито добри нито лоши прогностики, просто наблюдавай събитията и търси звездните им аналогии. На мен ми е по-лесно на странични хора да разглеждам картите и имам чувството, че когато не съм безпристрастна, съм най-малко обективна.
Тук много пъти се е споменавало, че опозициите и квадратурите са напрегнати аспекти, изискват действия, свързват се е напрежение, но резултатът от тях може да не е отрицателен, зависи от цялата карта.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Nebesna

« Отговор #19 -: Декември 27, 2009, 10:10:15 pm »

Та от цялата тази работа разбирам,че май не трябва през този период да се започва нова връзка,така ли? И ако се появи човек който да ме привлече да му кажа "Аре бегай бърже ,че нямам подходащи транзити и прогресии  :(

А така, плачи за нероден Петко!  ;D

;D ;D ;D ;D ;D ;D ПАДНАХ!